Şimdi Ara

günümüzde dinler yok olsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hep dinleri kötülüyoruz, tanrının olmadığını iddia ediyoruz, cehaleti dine bağlıyoruz... peki aniden bir olay oldu dinler ortadan kalktı diyelim. hayat nasıl değişir sizce?



  • Herkes atayiz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınlık olur.
  • öncelikle dünya barışı gelir
  • Türkiye'nin işini en doğru düzgün yapan felsefecilerinden Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın söyleşi kitabındaki bir bölümü -ekşisözlük aracılığıyla- aktarıyorum:

    "Şu âna kadar sahip olduğum bilgi, duygu ve tecrübelerimin sonucunda, şu anda içinde bulunduğum bilgi, duygu ve ruh hâli, zihin hâli içinde hiçbir şeyle, yani ne politika, ne sanat, ne ahlak, ne bilim vb. ilgili herhangi bir Tanrı'nın veya ölümsüz ruhun varlığına bir ihtiyaç duymuyorum. Durumumu Napoleon'a dünya sistemi hakkında yazmış olduğu kitabı takdim eden, Napoleon bu kitabı okuduktan sonra kendisine "Bayım, kitabınızı dikkatle okudum. Ama içinde bir nokta dikkatimi çekti. Onda hiçbir yerde Tanrı'nın adının geçtiğini görmedim" deyince "Haklısın majeste, iyi okumuşsunuz. Onda hiçbir yerde Tanrı'yı zikretmedim, çünkü açıklamamın hiçbir yerinde onun varlığına ihtiyaç hissetmedim" diyen ünlü Fransız bilgini Laplace'ın durumuna benzetebiliriz. Ben geçmişte, insanlık tarihinin başlangıçlarında ve en büyük bir dönemi içinde bir toplumun kurulmasında Tanrı'nın ve dinin gereklikliliğini ve önemini kabul ettim. Ancak şu anda kurulmuş olan ve epeyi zamandan beri kendi ayakları üzerinde durma başarısını gösteren bir dünyada yaşamaktayım ve bu dünyanın varlığını devam ettirebilmesi için artık Tanrı'ya bir ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Hatta geldiğimiz noktada eski dünyayı özlemenin, onun devam ettirilmesini istemenin dünya için ciddi bir problem teşkil edebileceğini, fiilen de ettiğini düşünüyorum."




  • Bütün ateyizler birbirini yer. Saldıracak din kalmazsa, çıkarları çatışır, birbirini yerler. Merhamet ancak dinle olur. Din olmazsa kan gövdeyi götürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Bütün ateyizler birbirini yer. Saldıracak din kalmazsa, çıkarları çatışır, birbirini yerler. Merhamet ancak dinle olur. Din olmazsa kan gövdeyi götürür.

    />

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt


    manyak manyak şeyler yazma yaw

    tarihte
    kana gövdeyi götürten din denen beladan başka ne olmuşki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Bütün ateyizler birbirini yer. Saldıracak din kalmazsa, çıkarları çatışır, birbirini yerler. Merhamet ancak dinle olur. Din olmazsa kan gövdeyi götürür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda da ne din ne de tanrı yoktur ki zaten.

    Daha açık konuşayım, ortaçağda devlet adamlarının meşruluğundan günlük yaşamda ki en ufak işin gerekçesi ve nasıl yapılacağını din belirliyordu. Yani tanrının otoritesi fiilen vardı.

    Ancak daha sonrasında Nietzschenin deyimiyle tanrı öldü ve bütün işleri insanlar ele geçirdi. Devlet adamlarının meşruluğundan toplumun düzenine ve günlük hayattaki işlere kadar işler ortaçağda olduğu gibi tanrının ve din tarafından belirlenmemiş, onların standartlarına göre yapılmamış tam tersine insanların oluşturduğu standartlara göre belirlenmiştir. Artık kendine "ben hristiyanım" veya "ben müslümanım" diyen kişilerin dindarlıkları lafta kalıyor ve pratikte en az ateistler kadar sekülerler.

    Dolayısıyla "din bir anda ortadan kaybolsa şöyle olur böyle olur" demenin bir manası yok çünkü zaten dinin pratikte pekte bir hükmü kalmadı. Tanrının otoritesini ipleyen yok.

    Semavi dinlerin en basit ilkesi "dünyayı seven tanrıyı sevmez tanrıyı seven dünyayı sevmez" dir. Dünyayı seven bir kişi kendi zevk ve çıkarları doğrultusunda yaşayıp tanrının emir ve isteklerine kulak asmaz. Tanrıyı seven bir kişi ise dünyayı gelip geçici bir ilüzyon olarak görüp iplemez ve tanrının emir ve isteklerine göre yaşamını şekillendirir. O halde çok basit bir soru: şuanda insanlığın çoğu dünyayımı seviyor yoksa tanrıyımı? Ve eğer ki çoğunluk dünyayı seviyor ise dinin aniden ortadan kalkışı insanlığı en fazla ne kadar etkiler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 22 Mayıs 2017; 15:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Din savaşın asıl sebebi değildir çoğu zaman.Savaşlar çıkar yüzünden iktidar yüzünden çıkar ,bunun içinde din milliyetçilik gibi halkı ölüme gönderecek saha sevimli bahanelere ihtiyaç duyulur. Ortak çıkarlar söz konusun olunca inanç farklılığı da pek önemli olmuyor.
    günümüzde dinler yok olsa ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 22 Mayıs 2017; 21:11:2 >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz ancak din hala günümüzde savaş için kullanılan argümanlardan.
    malum ülkeyi örnek vermeye gerek yok burda. onlar için heryol mübah!
  • bence ortalık kan gölüne döner bugün dünyadaki bir çok insanı doğru yolda tutan şey ilahi mükafat bu kadar aşağılık insan dolu bu dünya
  • Dininden ve imanından başka bir şeyi olmayan fakir yoksul çoğunluğu başka hangi argümanlarla şavaştırırsınız

    İçiçe geçmiş toplumlarda milliyetçilik kullanamazsınız



    Sermaye o yüzden dini aktiveleri destekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakire ve yoksula ver gazı yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar azıtır ve sapıtır. Din iyiliği emreder ona uymazssan inançlı olamazsın.

    Işid diyeceklere söyleyeyim, gerçek islam bu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.