Meraba Arkadaşlar. Ailem ile beraber bir apartman sitesinde oturuyoruz. Toplamda 100W gücünde 2+1 bir ses sistemim var. Bununla genelde son seste müzik dinlemeyi çok seviyorum ancak Ailem sürekli sesi kapat komşular kapıya felan gelebilir diyor. Ben bu konuyu defalarca araştırmama rağmen net bir bilgi bulamadım. Bir çok yerde yüksek ses çıkaran şeyler belli saatler'de yasak deniliyor. Peki bu belli saatlerinde dışında yüksek seste müzik yasakmıdır normalde? Sabah veya Akşam sesi sona verecek kadar anlayışsız bir insan değilim ancak bilenler bilir bass olmadan müziğin bir keyfi yok. Haliyle yüksek ses ve basslı parçalar'ı günün belli saatlerinde dinlemeye hakkımız yok mudur? Yoksa normalde gündüz 1 saati geçmeyecek şekilde yüksek ses yüksek bass müzik serbest midir? Kafam bu konuda çok karışık. Eğer yüksek ses yüksek bass için günün belirli saatlerinde dinlemeye hakkımız varsa ve o saatte biri şikayete gelirse en azından bak şurda buna hakkımız var diyebileceğimiz bir kanun felan varsa birileri aydınlatırsa çok mutlu olurum. |
_____________________________ |