Şimdi Ara

Gündüz Far ve Sis Farı Yakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
22.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kafama takılan bi nokta var. Son zamanlarda farkettim de dışarda gördüğüm çoğu araçların gündüz farları ve sis farları yanıyor. Mesela saat 4 te 5 te falan bazı araçların kısa farları, bazılarınında sis farları yanıyor. Mesela gündüz sis farı yakma amacı nedir?

Yağmurlu veya sisli havalarda farda yakılır sis farıda yakılır fakat normal güneşli havalarda far ve sis farlarını yakan araçlar görüyorum.

• sis farı acanlara ben de deli oluyorum ama normal farların açılmasında fayda var. bildiğim kadarıyla avrupada farları gündüz yakmak mecburi (farkındalık için)
    farın da açık olsun, yolun da...
    ek : Brisa'nın 1999 yılında başlattığı ‘Farım da Hep Açık Yolum da' kampanyası, sürücüleri, gündüz far açmaya davet ediyor. ‘Daytime Running Light (DRL)' olarak adlandırılan uygulama Finlandiya tarafından 1972 yılında başlatılmış ve diğer İskandinav ülkelerince takip edilmiştir. Kanada 1989 yılında üretilen tüm yeni araçlarda otomatik DRL'yi zorunlu kılmış, General Motors (GM) da, 1985 yılından bu yana ABD'de ürettiği araçların tümünde DRL'yi standart bir özellik haline getirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayteking -- 22 Ekim 2013; 20:14:56 >
  • ben de yakıyorum güzel duruyor
  • Gündüz farı yakmak çok güzel ama sis farı yakmak sonradan görmeliğin daniskası
  • Ben gündüzleri sisleri yakıyorum akşamları sadece kısalar yanıyor. Ama bunu güzel dursun diye değil farkındalık yaratsın diye yapıyorum. Ayrıca şimdi "e o sis farları karşıdakinin gözüne vurmaz mı?" diyecektir. Hayır vurmuyor. Çünkü sis farını sökü içerisindeki ampulü max. seviyede aşşağı doğru indirdim. Neredeyse gece bile göz almıyor o derece yani. Sadece yandığı belli oluyor o kadar.
  • Gündüz far yakılabilir farkındalık açısından ama sis farı konusunda haklısınız.Bir de bunların geceleri far yakmayıp sis farı yakan versiyonları var
  • Standart sis farlarının zararı olmaz, gündüz farı olarak kullanılmasında sakınca yok. Trafik polisleri tarafından hoş karşılanmaz, aslında kullanılmasında da bazı zamanlarda yarar var. Güncel otomobillerde zaten gündüz farı bulunuyor, olmayanlarda sis farı ile açığı kapatmaya çalışıyor.

Bu forumda sis farına karşı ön yargı ile yaklaşan birçok üye mevcut, standart sis farından herhangi bir zarar gelmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 3 gündüz farı.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açarken bir gaf yapılmış. Sis farı yağmurda açılmaz. Dimdik yeri aydınladan bu farlar aslında görülmek amacı ile kullanılır. Yağmurda ise yoldaki parlamadan dolayı karşı tarafın görüşünü çok bozar.
  • gunduz yakilan sisten ne zarar olurki sahsen beni rahatsiz etmiyor. gece cakma xenonlara karsi sislerimi kullanirim ve icerden fari sonuna kadar kaldiririm borclu kalmayi sevmem o benim gozumu aldiysa bende oninkini alirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündüz yakanların pek göz alacağını sanmıyorum şekil için yakarlar fakat aksine görmediklik olur. Bunların akşam vakti park ve sis yakanları var, 2 gün önce sağ aynama baktım şerit değiştirecem müsait gördüm tam geçerken selektörü farkettim ve kendi şeridime geçtim bir de baktım ki led şeklinde park ve mor bir sis farıyla siyah bir e36 BMW.

Diyeceğim o ki akşamlar park+sisle gezenler özellikle de aracıda koyu renk olanlar tam anlamıyla kazaya davetiye çıkarıyor.
  • eveet kötü oluyor sırf artizlik olsun diye yakmaları sinir ediyor ayrıca siste araç xenon farlı (sarı xenonlar haric) yakılmamalı diye biliyorum sis ve uzununuz halojen ise onları ya yakmak daha iyi oluyor
  • Gündüz karsindakinin gözünü almıyor aksine. Fark edilmeni sağlıyor

• Gündüzleri bende sis farı açıyorum hem bana göre güzel görünüyor hem de öndeki sürücü aynalarına baktığında daha farkında oluyor bence. Karşıdaki yada öndeki aracın gözünü alması da imkansız tabi orjinal oldukça
  • Gündüz sis farı açılması bana göre de sorun değil, gündüz farı yoksa farkındalık için yakılabilir.
    Ammaaaa...
    Gece ve sissiz havada yakanlara fena halde uyuz oluyorum..
  • Akşamları kızıyosunuz bırakında gündüzleri açalım
  • İstanbuldaki çukur ve süs lambası yakan apaçilerden dolayı şöyle bir şey almayı ciddi anlamda düşünüyorum.

Gündüz Far ve Sis Farı Yakmak
  • Sis fari sadece sis varken kullanılır , gerisi kusura bakmayın da tam anlamiyla soytarilik.

• Bazı araçların gündüz farları sis farının yanındadır yani bir bütün olarak görünebilir. Passat ve poloda olduğu gibi. Ben sisleri poloya sonradan aldım gündüz farsız olanını ancak güzel durduğu ve fark edilmek için sisleri yakıyorum ve ayarını en aşağı seviyeye aldım hiç bir şekilde göz almıyor.
  • burglar08 kullanıcısına yanıt
    Onların köküne kibrit suyu ben gündüzleri bazen farı açıyorum ama zıkkım bmw'de sol farın yanmaması diye bir olay var ondan çoğu zaman Angel eyes'lerle geziyorum..

Arkadan sellektöre gerek kalmadan çok hayvanisi bir görünüşe büründüğünden adam zaten yol veriyor :D Sellektör atıyorsam o araba geçilecek zaten başka çaresi yok.
    umarım yolda 2 litre üstü bi alet denk gelmez
  • led gündüz farı olmayan araçlarda, gündüzleri sis farı açılabilir. ha yasaktır gene, sabah da göz alabilir ama daha hiç gözümü alan -standart- gündüz farı görmedim. fark edilmek de çok önemli sonuçta trafikte. akşamları da kısalar kullanılmalı sadece.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.