Şimdi Ara

Gündüz Far ve Sis Farı Yakmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
22.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sis farının gösteriş olduğunu sananlar gündüz yakıyor genelde aynı zamanda bu tiplerden bazıları da geceleri sis+park şeklinde dolaşır. Normal far ise hep yakılması önerilir otomobil programlarında sürücü kursu kitaplarında hep böyledir. Kısmen farkındalık yaratıyordur belki ışık dikkat çekiyor diye. Ayrıca avrupada zorunlu. İsviçreden kuzenim gelir yazları araba kiralar farları temmuz güneşinde açıktır bende o yüzden sormuştum bunu ona. Ehliyet alırken de böyle gösteriyorlar alışkanlık kazandırmak için demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya sisleri geç bazı öküzler bide arka sisleri yakıyo malmıdır nedir bunlar
  • Gündüz kısaları yakmak normal farkındalık için ama sis farı değil öylemi.boşversenize .

• quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Bizim aracın far sensörü otomatik konumdayken, sis farı yuvasındaki gündüz farı ampulünü yakıyor, fabrikadan bu şekilde çıktı diye biz soytarımı olmuş oluyoruz?
    @hunter06

Sis fari yanmiyor , gunduz fari yaniyor diye kendiniz soylemissiniz . Gunduz fari ve sis fari arasindaki fark cok net belli oluyor zaten, alinganlik gostermissiniz hic gerek yok . Yorumun muhatabi apaci takimi. Kisa farlarin gunduz de dahil surekli yakilmasindan yanayim ve bu sekilde kullaniyorum farkindalik icin cok onemli . Yine soyluyorum gereksiz ve yersiz far kullanimi apacilik ten baska bir sey degil .

• Arabamda gündüz farı olmadığı için gündüzleri kısaları yakıyorum. Aslında sisleri açmak istiyorum ama karşı tarafın gözünü alıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Sis fari sadece sis varken kullanılır , gerisi kusura bakmayın da tam anlamiyla soytarilik.

+1
    Soytarilik demek hafif bile kalmis

Bir de arka sisleri yakan angutlar var ki, onlara ne soylesem az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_fb -- 22 Ekim 2013; 22:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Standart sis farlarının zararı olmaz, gündüz farı olarak kullanılmasında sakınca yok. Trafik polisleri tarafından hoş karşılanmaz, aslında kullanılmasında da bazı zamanlarda yarar var. Güncel otomobillerde zaten gündüz farı bulunuyor, olmayanlarda sis farı ile açığı kapatmaya çalışıyor.

Bu forumda sis farına karşı ön yargı ile yaklaşan birçok üye mevcut, standart sis farından herhangi bir zarar gelmez.

passat ın gündüz farı sis farının yanın da ya, geçen durdurdu beni lütfen sisleri kapatın dedi

dedim gündüz farı o, o zaman aracınızı servise götürün sis onlar , gündüz farı orada bulunmaz devam edin dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Sis fari sadece sis varken kullanılır , gerisi kusura bakmayın da tam anlamiyla soytarilik.

+1

arkadan uzunları yakan angutlara iyi oluyor onlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

+1

arkadan uzunları yakan angutlara iyi oluyor onlar

O uzunlari yakan angut dersini alsin diye bende yakarim bazen.

Surekli yakan angutlara soyledim ben

• benim gündüz farları sis'in orda yanıyo :)) 'SkodaSuperb'
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Standart sis farlarının zararı olmaz, gündüz farı olarak kullanılmasında sakınca yok. Trafik polisleri tarafından hoş karşılanmaz, aslında kullanılmasında da bazı zamanlarda yarar var. Güncel otomobillerde zaten gündüz farı bulunuyor, olmayanlarda sis farı ile açığı kapatmaya çalışıyor.

Bu forumda sis farına karşı ön yargı ile yaklaşan birçok üye mevcut, standart sis farından herhangi bir zarar gelmez.

passat ın gündüz farı sis farının yanın da ya, geçen durdurdu beni lütfen sisleri kapatın dedi

dedim gündüz farı o, o zaman aracınızı servise götürün sis onlar , gündüz farı orada bulunmaz devam edin dedi

O durumun bende farkındayım, özellikle Passat gibi sis farı ile gündüz farları bitişik modeller için sorun oluyor. Trafik polislerinin de birçoğu sis farı ile gündüz farını ayırt edemiyor, çoğusunun gündüz farından bile haberdar olmadıklarına eminim. Gündüz farlarını kapatmakta fayda var, İstanbul'daki trafik polislerine laf anlatamıyorsun.

Aracın standart olan herhangi bir farının, sürüş güvenliğine etki etmesi gibi bir durumu olamaz. Koskoca otomobil firmaları bunları hesaba katarak üretim yapıyor, ama DH Otomobil Genel Odası henüz kararını verebilmiş değil.

• farların araç kullanıldığı her zaman açık kalması gerekıyor. Ama sis farı göz alıyor. gereksız
  • gündüz farı aracımda standart olarak hiç kapanmıyor sürekli yanıyor bu trafikte daha kolay fark edilmenizi sağlıyor ki bence mantıklı ancak sis farı herşeyden öncenormal havada trafikten yasaklı cezasıda var illa bişey yakacaksa kısa farlarını yaksın..
  • d) Işıkların kullanılmasına ilişkin diğer esaslar;
    1) Dönüş ışıklarının “geç” anlamında kullanılması,
    2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,
    3) Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,
    4) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilen esaslara aykırı ışık takılması ve kullanılması,
    5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,
    6) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik esaslarına uygun olarak takılan ışıkların da amaç dışında ve gereksiz kullanılması,
    Yasaktır.

Karayolları trafik yönetmeliği....
  • Kısa far göz almıyorda,altta yanan sis farı göz alıyormuş.vay be.

• Eskiden sis farlarına kapak mecburiyeti vardı değil yanması kapaksız dahi olsa ceza yazarlardı
  • Merhabalar.

Standart bir sis farı gündüzleri göz alacağını sanmıyorum benim aracımda da gündüz farı yok sislerle geziyorum ve şu zamana kadar hiç bir tepkiye rastlamadım. Gündüzleri kısalarla gezenler var bence onlar sis farlarından daha çok göz alıyor. Standart bir sis farı gündüzleri hiç bir zararının olduğunu düşünüyorum.
    Ha gece yakan dengesizler var bunlar için sonuna kadar haklısınız şayet birde bu dengesizler arka sisleri de yakıyor affedersiniz gözün içine ediyorum.
  • Peki sis nedir? Sis farı siste nasıl bir işlev görür?

• Yeminle söylüyorum...Elimde imkan olsun,sis farlı araç ithal ettirmem,sis farlı araç ürettirmem...

Türkiye şartlarında bir arabada sis farından daha gereksiz bir aksam yoktur harhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: moza

Peki sis nedir? Sis farı siste nasıl bir işlev görür?

Konuya değişik bir boyut kazandırdınız şimdi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.