Şimdi Ara

Gündüz Far ve Sis Farı Yakmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
22.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa da gündüz de far açmak mecburiymiş...Olabilir...Orası Avrupa...Havası bizim gibi değil...Hep sisli puslu...Çoğu zaman yağışlı...Adamlar güneşe hasret...

Bize ne oluyor da gündüzleri de farla geziliyor peki?

Amaç fark edilmekmiş...

Peki farzedin ki trafikte bütün araçlar farını açıp gidiyor...Arada kim fark edilecek?

Bırakın bu far sis muhabbetini...

Gündüz evde lamba yakıyor musun?
  • kapalı havalarda gündüz de olsa farları yakıyorum. güneşli havada farların bir işe yaramadığını düşünüyorum. zaten gündüz far yakma zorunluluğu olan yerler güneş az gören ülkeler.

sis farlarını takip mesafesine dikkat etmeyenleri gözlerini rahatsız etmek için kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Avrupa da gündüz de far açmak mecburiymiş...Olabilir...Orası Avrupa...Havası bizim gibi değil...Hep sisli puslu...Çoğu zaman yağışlı...Adamlar güneşe hasret...

Amaç fark edilmekmiş...

Peki farzedin ki trafikte bütün araçlar farını açıp gidiyor...Arada kim fark edilecek?

İmza atarım, nokta!!!

Sadece gündüz vakti kapalı ve yağmurlu havalarda yakarım far ve onun dışında gündüz far yakmam. Zaten gerek yok.

• Gündüz, gündüz farları; gece, kısalar; okul içinde geceleri ışıklar yanmıyorken, uzunlar; bazı arkadamda sisini açanlar için de arka sis farım mevcut. Ön sis farına hiç gerek duymadım
  • Şehiriçinde belki çok gerek olmayabilir ancak şehirlerarası yollarda kısa far ya da gündüz farlarınızı yakmak sollama yapacaklar açısından daha kolay farkedilmenizi sağlar. Bunu küçümsemeyin.
  • gündüz, sissiz havada sis farlarıyla gezen apaçilerin gece sissiz havada sis farlarını kapatarak karşısındakine saygı gösterdiğini sanıyorsanız aldanıyorsunuz. alayı apaçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Ekim 2013; 17:54:21 >
  • Ben ledleri yakıyorum sadece gündüzleri

Gündüz Far ve Sis Farı Yakmak
  • Allah aşkına gündüz sis farları kimi rahatsız ediyor?
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Talihsiz bi açıklama olmuş. Yakında Türkiye de de gündüz farı yakmak zorunlu olacak. Adam koca avrupayı yaeaa orası hep sisli diye özet geçti ya la.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 5 yıldır sis farını İstanbulda 2 kere 5-10 dakikalığına (yüksekten sahile inince gerek kalmamıştı) açmış, gündüzleri ise gündüz farı olmayan araçlarda kısaları açmış birisi olarak sis farı pek işime yaramadı.

Genelde içinde oturduğu aracın dış görünüşüne de dikkat edenlerin yaktığını gördüğüm için hafif ticari, minibüs, kiralık araç, şirket araçlarıyla aynı sınıfa koyup teyakkuz halinde bulunmama neden olan bir fardır kendileri. Kendi kullandığım araçta işe yaramasa da başka araçlardakiler bu şekilde işime yaramaktadır.

Aracın dış görünüşüne dikkat etmek suç mu? Elbette değil ama bir süre trafikte araç kullanmışsanız bu şekilde sis farı açanların büyük bir bölümünün trafik kurallarını hiçe sayan yukarıda listelediğim sınıflarla aynı davranışları sergilediği sonucuna varabilirsiniz. Belki de sis farı açıp efendi gibi yoluna giden 5 araçtan 1 tanesidir. Benim gözlemim bu.

• quote:

Avrupa da gündüz de far açmak mecburiymiş...Olabilir...Orası Avrupa...Havası bizim gibi değil...Hep sisli puslu...Çoğu zaman yağışlı...Adamlar güneşe hasret...

Amaç fark edilmekmiş...

Bu nasıl bir mantıktır. Amaç fark edilmek diyorsunuz. Herkes far yakınca herkes fark edilir olmayacak mı?

Özellikle güneşin batma saatine yakın bence çok iyi oluyor farların yanması.
  • quote:

Amaç fark edilmekmiş...

Farkindalik bir kutle olarak gordugun aracin hareket yonunu algilamak amaci ile soylenen bir tabir. Sokak aralarinda bile ,dar yollarda karsinda bir araba varken hava hafif gormeye engelse aracin uzaktan sana gelen mi ,seninle ayni yonde giden mi bir arac oldugunu anlamak icin
  • Ben de son zamanlarda hava kararsa bile gündüz farları artı sis farları açıp giden ama farlarını açmaya gerek duymayanları görüyorum.
  • Her araçta sis farı standart donanım olarak sunulsa etrafta gördüklerimizin çoğu yakmaz. Adamlarda para verdim sis farı aldım mantığı var.
  • Benim ki auto da duruyor hep, arabam ne zaman neyi yakması gerektiğini benden iyi biliyordur sanırım :)
  • Farkındalık için sis farı yakma mı? Güzel bahane ama yemezler

Aç gündüz farını veya farını yeter. Sis farının adının nereden geldiğini kökenine inebiliriz problem değil. Ayrıca ayarsız farlar da göz alır bunu da unutmayalım.
  • Gündüzleri kısa far açmanın ne tür bir farkındalık yaratacağını sorgulamış bazıları.

Far açıkken aynadan daha rahat farkediliyorsunuz, önünüzdeki ve diğer şeritteki araçlar daha az şerit ihlali yapıyor bu sayede.

Sis farı açmak ise lüzumsuzluk örneği. Gözü almadığını söylese de arkadaşlar, gayet de rahatsız edici. Gündüz gece farketmez, her halikarda rahatsız ediyor.

Parklarla gezmek de lüzumsuz, ya yak, ya hiç yakma kardeşim; arka stoplarının görünmesinin kimseye faydası yok, önemli olan aynadan seni farketmeleri ki; parkların kendine faydası yok.
  • Sis farını bir kere açtım oda aracı alırken acaba ampüller sağlammı diye kontrol amaçlı ondan sonra dokunmadım dahada Gündüz gece farketmez yakmayı gereksiz buluyorum.Yakan bi aracada vay be ne şekil olmuş harika görünüyo demedim Parkları yakarım gündüzleri arada.Akşam park+sis açanlarada arka sisleri açanlarada ağzımı bozuyorum.Apaçilikden başka bişey değil gidiyo bembeyaz ampülleri alıp sislere takıyolar parklarıda mor yapıyolar araç içinede mor ledler falan döşüyolar araç oluyo yürüyen pavyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 21 Kasım 2013; 21:08:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zartalık belirtisi...
  • kendi aracımdan örenek vereyim. gündüz farları sürekli yanıyor benim aracımda. kapatma açma olayı yok. farlar ise bazı kapalı havalarda gün içinde dahi yanıyor far sensoru sebebiyle. sis farı hiç kullanmıyorum.

araç: yeni astra sedan.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.