Şimdi Ara

Gündeme dair (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Biontech olan birkaç arkadaşım kalp sıkıntısı yaşadıklarını söylüyorlar. Aşılara nasıl güvendin de 4 doz biontech oldun?

Not : 2 doz sinovac olmak zorunda kaldım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İmkan olsa bunları bile olmazdım da neyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Korsan

Biontech olan birkaç arkadaşım kalp sıkıntısı yaşadıklarını söylüyorlar. Aşılara nasıl güvendin de 4 doz biontech oldun?

Not : 2 doz sinovac olmak zorunda kaldım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İmkan olsa bunları bile olmazdım da neyse
    Aşı olmayan babam kalp krizi geçirdi, bence hiç ilgisi yok aşıyla. Aşı olan dedemde sorun yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Yaşlıların kalp krizi geçirmeleri anlaşılabilir bir durum. Aşıdan sonra kalp krizi vakaları düşük yaştaki insanlarda da gözlemleniyor. Geçen günlerde Ekşide biontech aşısının kalp sorunlarına sebep olduğu hakkında makaleler yayımlanıyordu. Hadi yurtdışına çıkacaksın diyelim 2 aşı yeterliydi niye 4 yani

Orijinalden alıntı: Korsan

Yaşlıların kalp krizi geçirmeleri anlaşılabilir bir durum. Aşıdan sonra kalp krizi vakaları düşük yaştaki insanlarda da gözlemleniyor. Geçen günlerde Ekşide biontech aşısının kalp sorunlarına sebep olduğu hakkında makaleler yayımlanıyordu. Hadi yurtdışına çıkacaksın diyelim 2 aşı yeterliydi niye 4 yani
    Covid ile ölenleri kendi elimle mezara koydum, inat edip aşı olmayanları ciğerlerinin nasıl harap olduğunu da gördüm…

Aşının bir yan etkisini görmedim, bence spor yapıp hareketli yaşayan dirençli olur hem virüslere hem ilaçların yan ettiklerine…

Kalp sorunu gençlerde de oluyor, aşıyla doğrudan bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum, dolaylı belki vardır.

Hatırlatma dozu oldum, pişman değilim.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Bana göre bu hastalık suni bir şekilde üretildi ve bunun dünyaya yayılmasına izin verildi (ismi covid olmasın başka bişey olsun, önemli değil). Aşılarla hem para kazanıldı hem de başka hastalıkların önü açıldı.

Ayrıca bunlar başlangıç daha neler görecez.

"inat edip" aşı olmayanlar derken? genlerle oynayan bu sıvıyı damarlarında dolaştırmak zorunlu muydu ki, onunla işi olmayanlara ısrar yada arabik deyimiyle "inat ediyor" diyorsun :)

Emine Erdoğan HİÇ aşı olmadı, bu durumda Türkiyenin first lady'si ısrar edip aşı olmayanlardan. Kocası ise kamera karşısında 1 kez aşı olurken görüldü, sonra bir daha nerde gördüm ben seni :) Özdeş durum öteki politikacı, ünlüler için de geçerli :) Kamera karşısında tek 1 doz aşı, bitti :)

Covid ile ölenleri kendi elimle mezara koydum demişsin. Onların Covid diye bir nesten öldüklerini kesin biçimde kanıtlayabilir misin :)

Kalp sorunu gençlerde de oluyor, aşıyla doğrudan bir bağlantısı old düşünmüyorum demişsin. Şimdi genç birisine 1 litre potasyum klorit içirsek sonra kalp krizi olsa "kokteyl ile ilgisi yoktur, gençlerde de kalp krizi oluyor" der misin :)

2021 yazında 55 yaşında bir tanıdık aşı olduktan birkaç gün sonra, 65 yaşlarında bir yakınımız aşı olduktan 1 hafta sonra ani kalp krizi ile öldü. Sence onlar neden öldü :)

İstanbul'da bir yakınım, 2. doz aşı olacaktı. 40 yaşlarında hem de sporcu bir arkadaşı, aşı sonrası kalp krizi geçirmiş, onu görünce 2. dozajı erteledi. Ben hiç olmaz diye düşünürken, 2.doz aşıyı olmuş. Olduktan sonra "neyse bana bir nes olmadı" dedi. Sence bu arkadaş virüsten dolayı mı, aşıdan dolayı mı öyle dedi ?

• Korsan kullanıcısına yanıt
    1 doz biontech sonrası iş göremez duruma gelen Serkan Savlı vardı.

https://www.youtube.com/watch?v=YGpzN4GDjl8

videosunu kaldırmışlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 8 Kasım 2022; 21:7:40 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    6 gun onceki yazimda Dijital Turk Lirasinin ve Merkez Bankasinin 2023 te erkenden cikarilacak ulke okdugunu yazmistik. Bugun Dijital Turk Lirasi Resmi Gazetede yasinlanarak resmilesmis oldu.

Tayyip Erdogan finans baronlarının adamı. Önüne uzattıkları Dijital Türk Lirası uygulamasını sarayında anında imzalamıştır. Sonra da DTL 'nin çok iyi bir gelişme olduğuna ilişkin finansçıların düzenlediği tanıtımları da okur TV'lerden.

Bu arada Alman halkı, Dijital paraya en uzak , en soğuk bakıyor. Önlerine uzatılan her nese Lapin gibi atlamıyorlar, her bir nesi özgürlük açısından düşünüyorlar.

Bu dijital para dalgasının covid tiyatrosunun hemen sonrasında başlatılması da ilgi çekici. Ancak hehe Türkiye'de bunu kaç kişi ayırt edebilir, o başka konu :)

110 ulkeden katilan devlet baskanlarinin, 2000 konusmacinin ve 35bin delegenin ozel jetiyle katildigi iklim konferansi

13. Kasimda iklim tarikatlari ve liderleri Sinai daginda bulusacaklar. Sinai daginin suni dunya dinlerinde onemli bir yeri var. Bulusmanin amaci Iklimsel adalet icin 10 yeni emri aciklamak. Diger bir deyisle Yeni dunya duzeninin 10 emri aciklanacak.

Gündeme dair

• Korsan kullanıcısına yanıt
    covid tiyatrosunda popülasyonun %35'i Tayyip istemişse yaparım deyip, öteki %35 Bilim demişse yaparım deyip, aşılarını oldu.

İlaç sektörü güdümü altındaki Tayyip ile Bilimi kullanarak %70'lik bir pazara istediği an aşı yapar. Cavit 19'dan sonra Cafer 22 çıktı deyip, aşı müşterilerini ip gibi dizerler kuyruğa :) böyle yağlı müşteri grubu olsun ben de öyle yapardım :)

Mısır'daki bu tiyatroya katılacak kişiler, Amsterdam'dan Mısır'a özel jet ile giderlerse küresel ısınma olur diye protesto amaçlı gruplar toplanmış, Amsterdam havalimanında. Havalimanına yayaların girip dolaşması yasak, yüzlercesi girmiş, bisikletleriyle. BELLİ Kİ, protesto bile önceden planlı! Sövmek istiyorum, yapamıyorum :)

Avrupada iklim aktivistleri kendilerini yola yapistirip trafigi kilitliyor. Gecenlerde Ambulansla hastaneye yetistirilen bir kadinin ölümüne sebep oldulalar. Bunlara artik iklim teroristleri diyorlar. Bunlari fonlayanlar belli yoksa yaya girilemeyen havalimanina, bisikletle nasil girecekler. Bunlara karsi tek yapilmasi gereken 0 rezonanstir.

Cavit 19'de sokak yasaklandığı dönemde bu takımın hiçbir tepkisini göremedik.

Medyaya fotoğraflık pozlar vermeleri, salt şov peşinde koşmaları, yalnız kendilerini mutlu etmelerini gördük.

Kürt bağımsızlığı aktivistlerini, bunlara yeğlerim cunku onlar hiç olmazsa kişler için aktivite yapıyor, bunlar iklim diye bi saçmalık için. Onların topunu bir Ahmet Kaya'ya değişmem :)

• Abi benim anlamadığım Avrupa ve Abd gibi gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarını niye aşıladılar ki, bu tarz sıkıntılara yol açacağını öngöremediler mi? Kalp hastalıklarını kendi insanları da yaşıyor çünkü.

Öncelikle ABD ile AB dediğin ülkelerdeki ıslar (ıs Arapçada insan demektir) ABD ile AB'ye özel, ayrı, üstün bir tür ıs değil. Sen, ben gibi ıslar Bir tek dil ile kültürleri değişik. Dolayısıyla, değişik uygulamaya tabi olmaları kesin bir önkoşul değil. Dünya genelinde 8 milyar ıs varsa, bu açıdan onları bütün olarak düşünebilirsin. Cavit 19 tiyatrosunda tüm ülke ıslarının tek bütün gibi yönetildiğine tanık olduk, nitekim.

onun dısında yürek hastalıklarının ABD ile AB 'deki ıslarda da görülmesi saglık sektörü için iyi bir gelişme. Daha çok müşteri daha cok para demek. Unutmayalım sağlık sektöründe gelişmiş ülkelerde cok sağlam paralar dönüyor.

Sonuç. Ülkeler yalnızca yeryüzü yönetiminin belirlediği birer olgulardır. İçindeki ısların önemi yoktur. Onlar yeryüzü yöneticilerinin elinde bir tür mal gibidir. savaş çıkınca o malları bozdurup bozdurup harcayacaklar. Cavit 19 tiyatrosunda mı harcamasınlar :)

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın gidişatını hiç iyi görmüyorum :/

• Putin Ukraynadan cekilmeye basladi, Rus Ordusunun yenilgisini agir Rus yanlilari dahi kabul ediyorlar. Insanlar yaziyorlar, Putin bu savasi kaldiramazdi zaten böyle bir ise girismesi aptallikti, istihbarat onu kandirdi vs. Millet saniyorki bu isler tahmin ettigi kadar basit. Oysa oyun oynamak icin cift kutba ihtiyac vardir, isin icinde cok baska isler oldugundan siradan mantikli insan olayin varacagi sonucu tahmin edebilir, tahmin edemeyecegi ise isin icindeki asil amactir. Bir savascilik oynadilar, o savasta dunyayi Ukraynadan gelen tahilla beslendigine sahit olduk, yine ayni savasta tüm enerji gidamizida Ruslardan aldigimiza sahit olduk. Hersey pahalilasti, tedarik zincirine agir darbe vuruldu vs. Bunlar Yeni Dünya Düzenine giden yolun mil taslaridir. Savasta buna hizmet etti. Ukrayna bu duzenin öncü ve önde gelen test alanlarindan biri olacak, cografya olarakta buna cok uygun. Yikilan Ukrayna sehirlerini el birligi ile Smart City olarak bastan insa edeceklerdir.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.