Şimdi Ara

Gündeme dair (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Bak bu Backout isi iki yil once dillendiriliyordu. O donem komplo teorisi diyorlardi. Simdi ise o dun komplo diyenler bize onerilerde bulunuyorlar. Evet Blackout Dunya capinda ayni anda tum dunyada olacak bunun farkindayim ama simdi olmayacak. Blackout dunya capinda dijital sisteme gecmeden az once planli sekilde olacak. 10 gun sonra elektrikler geldiginde gozumuzu yeni sistemde acmis olacagiz, plan bu. O 10 gun icinde buna karsi cikanlar, birtakim isimler hatta politikacilar iceri atilacak, hatta ortadan kaldirilacak. Yeni sisteme karsi cikanlar bu sekilde sessizce susturulacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu arada 2015'te TR'de bir blackout olmuştu, o önümüzdeki blackout'un provası olabilir miydi?

Onun dışındahttps://forum.donanimhaber.com/gun-gun-madde-madde-beklenen-iii-dunya-savasi--125512578-813#154330124 da yorumuna baktım da
    "Rusya süpergüç değil, ABD elini kirletmiyor" gibi çok sıradan düşünceler gördüm, şaşırdım. blackout , enerji kıtlığı gerçek değil, planlı biçimde uygulanacak diyorsan, ülkeleri de gerçek saymaman beklenir çünkü Blackout'u ülkeler uygulamayacak mı? Gün Gün Beklenen 3. Dunya-Savaşı konusuna uğrayan tiplerin bilgi ile bilinç düzeylerine yakın olmak için mi öyle yaptın yoksa?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Onlarin gozlugunden bakarak yaptigim bir yorum. Orda birtane Rus asigi var, Ruslarin bombaladigi seyleri gosterip Amerikan silahlari aciz vs yaziyor. Rusya superguc saniyor. Evet 90 larda kimine gore Saddamda superguctu . Her neyse iste israrla Rus propagandasi yapmasi biraz abest oluyor. Arkaplanda hepsi danisikli dovus ama simdi ona bunlari anlatacak degilim, anlatsak bizi gomplocu ilan ederler bilirsin. Rusyadan medet umuyorlar, simdide bir grup cikmis ABD de Trump kazaninca ondan medet umuyorlar. Beklenti baskasindan oldugu surece govde ustunde tasinan bas beladan kurtulmaz.

O konuda 2020'de ESOES1981TR takmaadlı biri hergün günde 5-10 güncelleme gönderiyordu. Şu anda takmaadını değiştirmiş olmalı.

ancak o konuyu açan Theologist var ki, esas o arka planda dümen çevirip duruyor. O Theo'ya sormuştum, ESOES1981TR ile arkadaş mısın yada onun gibi bir an önce Dünya Savaşı çıkmasını mı istiyorsun cünkü hergün senin konuda bi sürü güncelleme yapıyor , her güncellemede Allah c.c. izni ile dünya cehenneme dönecek , taş taş üstünde kalmayacak, ABD İngiltere İsrail, siyonistler Melhame-i Kübra (Arapçada çook büyük savaş demek sanırım) da yok olacak, gibi katıksız fanatik düşünceler taşıyor , onla özdeş düşüncelerin mi var? gibi soru sormuştum, Theo "yo onu tanımam etmem, onunla hiçbir ilgim yok" gibi bir yanıt vermişti, doğal olarak pek inandırıcı olmamıştı :) O Theologist'te bir bit yeniği var ancak nedir çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Düşündüğüm gibi. Oradaki tiplerin bilinç düzeyine göre yorum yapmışsın.

O konuda 2020'de ESOES1981TR takmaadlı biri hergün günde 5-10 güncelleme gönderiyordu. Şu anda takmaadını değiştirmiş olmalı.

ancak o konuyu açan Theologist var ki, esas o arka planda dümen çevirip duruyor. O Theo'ya sormuştum, ESOES1981TR ile arkadaş mısın yada onun gibi bir an önce Dünya Savaşı çıkmasını mı istiyorsun cünkü hergün senin konuda bi sürü güncelleme yapıyor , her güncellemede Allah c.c. izni ile dünya cehenneme dönecek , taş taş üstünde kalmayacak, ABD İngiltere İsrail, siyonistler Melhame-i Kübra (Arapçada çook büyük savaş demek sanırım) da yok olacak, gibi katıksız fanatik düşünceler taşıyor , onla özdeş düşüncelerin mi var? gibi soru sormuştum, Theo "yo onu tanımam etmem, onunla hiçbir ilgim yok" gibi bir yanıt vermişti, doğal olarak pek inandırıcı olmamıştı :) O Theologist'te bir bit yeniği var ancak nedir çözemedim.
    Beni mi çözemedin?

Neyi bilmek istiyorsun?

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Elektrikli arabalar icin yapilan propagandayi bilirsin, cevreci, pratik ve uygun. Bunlarin hicbiri dogru degil. Bir arkadas gecenlerde kuzey Avrupadan elektrikli arabasiyla ziyarete geldi. Arabanin bir dolumda güya 450km menzili var oysa gercekte gittigi yol 250km buda kalorifer ve klima acilmadan. Havalar soguk adam klimayi yada kaloriferi acsa menzil oyla bir dusuyorki gidip gidebilecegi 100km belki. Hic ceketi cikarmadan her 250km de bir 1.5 saat doldurma suresini bekleyerek normalde 8 saatlik yolu 12-13 saatte gelebildi.

Elektrikli arabayi doldurmak ayri bir dert. Sarj istasyonlarinin herbiri degisik firmaya ait ve hepsi ayri kart veya uyelik istiyor. Ustundeki QR kodu telefonla tarama yapip yok kisisel bilgiler yok kredikarti bilgilerini gireyim derken sarj baslatmak icin en az yarim saatin gidiyor. Her firmanin degisik sartlari var. Dolum hizima gorede ucret degisiyor. Ornegin o dolum ostasyonunun kartina sahip degilsen ve misafir olarak dolum yaparim dersen, cunku kart hemen cikmiyor ve 20€ ucreti var, sarjin dakikasi 0,95 €. Bir saat sarj 60€ ya geliyor yaklasik. Arabayi biraktigin noktadan dolum bitince 15 dakika icinde almazsan cezasi var. Adam gidecegi 250km icin 60€ odedi ornegin. Yer isgal etme ayri bir dert dolum suresi ve standartlari olmamasi ayri bir dert. Kisin sogugunda elinde telefon kayit kuyut isleriyle sarj icin ugrastigini bir dusun, ustelik zaten kalorifer acamiyorsun sarj cabuk bitiyor diye. Tasdevrini yasatiyor bu elektrikli arabalar ve cok igrenc bir durum. Ha isten eve gidersin veya yasadigin sehrin disina cikmazsin ve isyerinde ucretsiz sarj sansin varsa ise yarar ama yi ede arabam var diyemezsin. Ben buna araba demem, E Scotterin ustu kapali versiyonu. Yani cekilecek cile degil. Sarj istasyonlari senin tum bilgilerini topluyor fiyatlarda uye kartin yoksa kazik. Iyi tecrube edinmis olduk bu konuda, surekli bir yere gidersen nerde dolduracagini dusunuyorsun. Bedava verseler satarim aninda hic ugrasmam.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Ops! Bu konuyu izliyor muydun yoksa _turbo_ sinyal mi verdi?

Bilmek istediğim çok bir nes yok. Daha önce sorduğum soruyu yineleyebilirim en çok :)

"Bir sabah bombalar patlayacak ve akşama kadar ABD Rusya İngiltere Almanya Fransa Avustralya yok olacak ve AllahTürkiye galip gelecek. Keşke hemen yarın sabah bu savaş çıksa...Allah'ım savaş çıksın artık yeterrrr" de bunun gibi günde 5 -10 posta gönderi yapan eski adıyla ESOES1981TR ile eşit düzeyde düşüncelerin var mı? Bunu sorduğumda ESOES'i tanımam, etmem türünde yanıtlamıştın. Aradan geçen 2 yılda ne oldu, bi değişiklik oldu mu :) ESOES yeni takma adı aldı mı, günde kaç posta gönderiyor konuna :)

Ortada yeni tech yok. Bunu bir de TOGG adı altında yerli propagandası ile Tayyipçi kesime gazlıyorlar, Tayyipçiler kendilerini teknolojinin efendileri olarak görmeye başlamıyor mu iyice dayanılmaz oluyor.

Şarj olayı dediğin gibi sıkıntı. Bende LG el telefonu var pili 3200mAh, pil 100% şarj olduğu an şarjdan çekince çok kısa sürede hemen %99a düşüyor. Ancak %100 şarj da birkaç kadran bekletip çekersem %100'de bayağı bir süre kalıyor. Bu demek oluyor ki, batarya %100 şarj olsa bile bir süre daha şarj verip bataryanın gözeneklerine elektriğin iyice bi yerleşmesini sağlamak da gerekli. Otobanda elektrikli aracı hızlı şarj yaparken bu pek olanaklı değil.

Elektrikli otomobilin bataryası bence ilk 50-100 şarjdan sonra sönmeye başlar. Aracın en hızlı eskiyecek parçası o. Nitekim en pahalı parçası da o.

Benzinlide eskiyen motor ancak iyi bakım ile eskimeyi hiçe yaklaştırmak olası. Benim aracın motor örneğin hiç eskimiyor çünkü bakımını çok iyi yapıyorum. Dolayısıyla aracın toplam giderleri hem düşük hem benim elimde oluyor.Elektriklide ise giderler benim dışımda olacak.

yazılım kontrolü ile aracın kontrolü kullanıcıdan çıkıyor. Benzer durum bilgisayar donanım, yazılımlarında da görülüyor. Çok kolay çok açık bir örnek ile örneğn Firefox tarayıcı bile kontrolü kullanıcıdan almak istiyor. Örneğin ben FF-78 kullanmak istedim diyelm onu yükleyip kurduğumda FF bana sormadan FF-104 güncellemesini indirmeye başlıyor! Onu ancak WiFi bağlantısını kapatıp durdurabildim. Sonra "güncellemeleri otomatik olarak indir" seçeneğini değiştirmek istedim ancak öteki seçenekte "güncellemeleri kontrol et, indirmek için seçimi bana bırak" vardı, başka seçenek yoktu! Dolayısıyla, FF'i her açtığımda sağ üstte "yeni güncelleme var indiriilsin mi evet/olmaz" gibi pencere çıkıp duruyor.O pencerenin cıkmasını engellemek için FF kurulum dizini altında küçük bir hack yaptım ancak giderdim.

Elektrikli otomobil alınca böyle hack'ler de yapamayacağız. Yapınca garantiden çıkacak. Hack yapınca araç bozulacak biçimde bile ayarlamış olabilirler. Bu "yazılımla kilitleme" olayı benzinli araçlarda da gelişmeye başladı. Belki kullanıcı kesiminin duyarsızlığı bilinçsizliği bu konuda en büyük rolü oynuyor. "aşı ol !" denildiğiinde 4-5 doz aşı olmaya koşan milyonlar sözkonusu.

Kışın soguk havalarda bataryanın performansı düşer. Almanyada bir review videosunda kışın Teslanın km kapasitesi %30 a varan oranda düşüyor deniliyordu. Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

• quote:

Ops! Bu konuyu izliyor muydun yoksa _turbo_ sinyal mi verdi?

Bilmek istediğim çok bir nes yok. Daha önce sorduğum soruyu yineleyebilirim en çok :)

"Bir sabah bombalar patlayacak ve akşama kadar ABD Rusya İngiltere Almanya Fransa Avustralya yok olacak ve AllahTürkiye galip gelecek. Keşke hemen yarın sabah bu savaş çıksa...Allah'ım savaş çıksın artık yeterrrr" de bunun gibi günde 5 -10 posta gönderi yapan eski adıyla ESOES1981TR ile eşit düzeyde düşüncelerin var mı? Bunu sorduğumda ESOES'i tanımam, etmem türünde yanıtlamıştın. Aradan geçen 2 yılda ne oldu, bi değişiklik oldu mu :) ESOES yeni takma adı aldı mı, günde kaç posta gönderiyor konuna :)
    Buna böyle bişey düşünen psikolojik sorunludur diye yanıt vermiştim. Savaş isteyen açıkça problemlidir.

Bu konuyu takip etmiyordum, Turbo da sinyal vermedi kullanıcı adımı arada bir aratıyorum denk geldi yazdığın, @ ile belirtseydin daha iyi olurdu şüphelerin bu kadar aklında yer etmezdi.

Vay vay, takmaadını sürekli aratıyordun demek :) Böylesini ilk kez görüyorum :)

ESOES1981TR ile ilg verdiğin yanıtın inandırıcı değil cunku söz - eylem tutarsızlığı var.

Ne denli karşı çıksan da, bence Theologist ile Esoes1981tr eşit düşüncedeler :) Çünkü Eylemler, Sözlerden daha yüksek sesle konuşur. Actions speak louder than words :)

"kullanıcı adımı arada bir aratıyorum" dediğin kısım da yanıltıcı. Hemen hergün aratıyor olmalısın çünkü 2 yıldır ilk kez Theologist dedim, 4 kadran geçmedi ki, Theologist konuya geldi! Matematik olarak adını "sık sık" aratıyor olman çok yüksek olasılık :)

Vay vay, takmaadını sürekli aratıyordun demek :) Böylesini ilk kez görüyorum :)

ESOES1981TR ile ilg verdiğin yanıtın inandırıcı değil cunku söz - eylem tutarsızlığı var.

Ne denli karşı çıksan da, bence Theologist ile Esoes1981tr eşit düşüncedeler :) Çünkü Eylemler, Sözlerden daha yüksek sesle konuşur. Actions speak louder than words :)

"kullanıcı adımı arada bir aratıyorum" dediğin kısım da yanıltıcı. Hemen hergün aratıyor olmalısın çünkü 2 yıldır ilk kez Theologist dedim, 4 kadran geçmedi ki, Theologist konuya geldi! Matematik olarak adını "sık sık" aratıyor olman çok yüksek olasılık :)
    Sürekli değil arada bir.

Çünkü adıma konular açılıp sansasyonel sabote edici ifadeler kullanılıyor.

Yahu evli bir adam, yuva kurmuş düzen oturtmuş biri, keyiflice Türkiye ve Dünya turu ile hayatını gün eden mutlu huzurlu idealler dolu bir profil niye savaş isteyip hep kendi hem sevdiklerinin üzülmesini istesin? Niye düzenin bozulmasını istesin? Psikopat bir profil mi görünüyorum oradan?

Matematik olarak da problemli çıkarımların var, sadece sen mi kullanıcı adımı kullanıyorsun forumda ki sana denk geldi diye sık arattığımı çıkardın? Sezgilerime güveniyorum ve matematikle açıklanabilecek bir durum değil bu.

Gün gün , madde madde 3. dünya savaşı diye bi konunun orkestra şefliğini yapman yeterli , özel yaşamını anlatmana gerek yok :) Öyle bi konu ki, savaş holiganlarının doluşup çığırtkanlık yaptığı bir konu, boru değil :) Psikopat? Öyle bi sözcük kullanmadım.

Bu arada: Covid 19 aşısı oldun mu ?

Gün gün , madde madde 3. dünya savaşı diye bi konunun orkestra şefliğini yapman yeterli , özel yaşamını anlatmana gerek yok :) Öyle bi konu ki, savaş holiganlarının doluşup çığırtkanlık yaptığı bir konu, boru değil :) Psikopat? Öyle bi sözcük kullanmadım.

Bu arada: Covid 19 aşısı oldun mu ?
    Evet 4 doz.

Sen de o konuda değil miydin?

Var olan bir gerçek savaş insanlık tarihi boyunca, nasıl görmezden gelebilirsin ki? Hep olmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 7 Kasım 2022; 21:26:21 >
    4 doz Covid aşısı ? Covid tiyatrosuyla iyi kandırılmışsın :) Ancak sadece kandırma ile kalsa iyi, aşı gövdede, beyinde kalıcı yıkın bırakabiliyor. Belli yaş üstünde alınırsa, 1-2 hafta içinde ölüm gerçekleştirebiliyor. Ben hiç aşı olmadım, olmamaktan kaynaklı hiçbi problem de yaşamadım :)

Ben o konudaydım da artık sıkıldım, bakmıyorum :) _turbo_ o konuya gönderi yapınca arasıra bakıyorum hepsi o.

Son tümcede ne yazıyor öyle? Savaş yanlısı biri görüyorum orada , heheh :)

Biz Türkler medya-TV'nin kölesi olduğumuz için, TV'deki savaş öykülerine kendisini kaptırmış yığınların olması normal ancak forumdaki gün-gün-3.savaş konusunda başka bi problem daha var: Konuyu açan kişi, konusunda cirit atan savaş çığırtkanlarından degilim, ben savaş karşıtıyım diyor. Kargaları bile güldüren bu yalanı neden atıyor olabilir?

4 doz Covid aşısı ? Covid tiyatrosuyla iyi kandırılmışsın :) Ancak sadece kandırma ile kalsa iyi, aşı gövdede, beyinde kalıcı yıkın bırakabiliyor. Belli yaş üstünde alınırsa, 1-2 hafta içinde ölüm gerçekleştirebiliyor. Ben hiç aşı olmadım, olmamaktan kaynaklı hiçbi problem de yaşamadım :)

Ben o konudaydım da artık sıkıldım, bakmıyorum :) _turbo_ o konuya gönderi yapınca arasıra bakıyorum hepsi o.

Son tümcede ne yazıyor öyle? Savaş yanlısı biri görüyorum orada , heheh :)
    Dedem de 4 doz oldu, ben de, eşim de… en ufak sorun yok.

Sen de herşeyin farkında olan o düz dünyacılardan mısın yoksa?

Insan psikolojisinin cozumlenmesiyle, insan bilincaltina nasil mudahale edilecegi aciga cikmis oldu. Insan aliskanliga ve tembellige duskundur. Onun bu zaafini kullanarak ve icine birazda korku katarak insani istendigi sekilde yonlendirmek mumkundur. Dunya bir illuzyondan ibarettir. Insan icin gercekler o illuzyonda dikkat verdigi odak noktalari olur. Insanin bireysel gercekleri oldugu gibi, insanlarin kitlesel gercekleride vardir. Medya tamda bu noktada devreye girer, yani kitlesel insan algilarini yonlendirmek ve dolayisiyla kitlesel suni yalanlari kitlesel olarak kabul edilmis gerceklige donusturmek.

En basit ornegi, kimsenin ispat edeneyecegi kuresel isinma. Gerci bu yalanin kabul gormeyisinden kuresel isinma artik iklim degisikligi olarak degistirirldi. Kutuplarda eriyen buzullar, medya baronlarina, dunyaya fabrikalarindan saldiklari gazlarla kirleten is adamlarina dert oldu. Oysa gercekte kutuplarda birakin erimeyi gunde 7.5 Gigaton buzullar cogaliyor. Bu bilimsel arastirmanin detaylarini Medyada gormeniz mumkun degildir. Sadece bilimsel cevrelerce saygin yerlerde bulunur. Cunku gerceklerin medya icin onemi yoktur, onlarin isi gercekleri degil, kendilerinin dayattigi yalanlari kitlelere gercek olarak kabul ettirmektir.
    Dunyada ayni formulle, salgina karsi etkisi %1,6 bile olmayan bir asiyi milyarlarca insana 4-5 doz enjekte ettiler. Dogum oranlarinda asilarin buyuk oranda enjekte edilen ulkelerde belirgin dususler oldugu gibi bayanlarin adet kanamaalarindada buyuk duzensizlikler ortaya cikmis. Genc ölümler artti. Ne varki bunlarin onemi yok medya icin. Medyaya gore asi %90 koruyorsa ve salginla korkutulan insan buna inanmissa gerisi bostur. Ne varki medyanin dayattigi algilar esas gercekleri degistirmiyor. Insanlar adeta bir adet köpek tarafindan gudulen binlerce koyundan olusan suruye benziyorlar. Koyunlar kopekten korktugu icin sayilari binleride bulsa onlari yonlendirmeye tek bir kopek yetiyor.

Gelelim savas konusuna. Temsili olarak Rusya ve ABD savasiyor. Oysa bu savastan en cok para kazananda bu iki ulkedir. Gorunende savasiyor dersin oysa aslinda bu bir isbirligidir. Gaz fiyatlari tavan yapti ve bu Rusyaya yaradi. Diger yandan Ukraynayi isgal ederek bircok ulke korku ile Natoya uyelige basvurdu ve Natonun onemi artti, silah ticaretiylede Amerika kazancli cikti, Dolar Euroya karsi guc kazandi vs.

Insanlik tarihinde gercek savaslar yasandi ancak tahminen 1800 lerden belkide 1700 lerin sonundan beri yasanan bircok sey kurgudur.

Bu kurgulari bozmak icinse bunlara hicbir tepki vermemek yeterlidir. Dualist sistem insani oyuna cekmek icin onu bir tarafa taraf etmeye calisacaktir. Bu oyunu bozmanin tek yolu hicbir tarafa taraf olmamak ve oynanan tiyatroya 0 rezonans gostermektir. Taraf olundugu takdirde insan bilincdisi kitlesel olarak yalani dogru olarak kabul edebilir. Bilincidisiniza disardan mudahaleye izin verirseniz sizin benliginizinde disardan yonlendirilmesine izin verirsiniz ve artik sizin beklentileriniz sizin icinize degilde disardan gelecek etkilere baglidir. Bu ise korkunc bir durumdur, insan benliginin kontrolunu baskasina vermistir. Yasadiklari ve secimleri kendine ait degildir, o korku ve algilarla yonlendirilebilen kisiliksiz bir koyundan ibarettir artik. Psikolojisi bozuktur haliyle ve disardan gelecek en ufak olaylardan etkilenir. Olaylarla hicbir ilgisi olmadigi halde, medyada gordugu bir haberi kendine buyuk dert edinebilir. Gerceklerden kopmustur, insanligi bitirmek icin dunyaya atilacak nukleer bomba onun tek hayalidir onun. Aslinda korkak kisiligi altinda tek basina ölmeye kormasi kitlesel yok olmaya sevinmesini saglar.

Insan icinde sakli hazineyi kesfedemezse bir koyun gibi yasar ve gider bu dunyadan.

Hangi aşıyı oldun?

Orijinalden alıntı: Korsan

Hangi aşıyı oldun?
    Biontech

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.