Şimdi Ara

Gündeme dair (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • CO2 Emisyon salinimini azaltma sloganinin maskesini kaldirirsaniz altinda yatan gercegin, insan sayisinin azaltilmasi oldugunu gorursunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Elon Musk Twitteri satin aldi ve 19.11.2022 Tarihinde daha önce kapatilan Trumpin Twitter hesabini tekrardan acti. Acilma tarihinin 19.11 olmasi tesadüf degildir...

Yepyeni bir din icat edildi: Iklimi koruma dini. COP27 icin Misirda toplanan grubun bu toplanti icin Misiri secmesi tesadüf degildir. BM Iklim konferansina bircok Dina adamlari ve temsilcileride katilmistir. Bircok dinin indigi Sinai Daglarina cikip yeni dinin 10 Emri olusturulmustur. Iklim degisikligi artik elestirilmesi sorgulanamaz kutsal bir dindir, inkarcilarsa cezalandirilacaklar! Saka yapmiyorum...

Katar gibi sacma sapan bir ülkede FIFA Dünya Kupasi basladi. Futbolun ne kadar siyaset, para ve yolsuzluk icinde oldugunu adeta gözümüze sokmaktalar. Katardaki dünya kupasina gidenler Stadda ve cevresinde Bira icmek yasak oldugu icin epey tepkililer. Avrupalilarin Bira ile özdeslestirdigi Dünya Kupasi Maclarini izlemenin ickinin yasak oldugu yerde yapilipta uygulanisi aslinda sacma bir durum. Oysa burdaki amac insanlari kendilerine gelecek en abest yasaklarada boyun egmeyi ögretmektir. Yweni dünya düzeninde bu yasaklar geleceklerin yaninda hic kalacaklar cünkü.

Putin 2030 Ajandasini üstüne düstügü sekilde uyguluyor. Ne yeni dünya düzenini, nede Ajanda 2030 u elestiriyor, zaten Dogu Bati arasindaki savasta bu yuzden baslatilmadimi? Putine düsen görev otoriteyi Rusya-Cin eksenine kaydirmak. Eger bati savasi kazanmak isteseydi, ülkesini, halkini ve ekonomisini tüm yönden güclendirmeye calisirdi, oysa yaptiklari bunlarin tam tersi. Tüm hükümetler WEF ve Ajanda 2030 karsisinda esittir ve birbirinden bir farki yoktur. Herkes bu tiyatroda üstüne düsen görevi yerine getiriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Kasım 2022; 14:43:31 >

• Iklim diktatorlugune bagli, yeni yonetim sekli adim adim geliyor. Uygulamaya ilk katilan ulkelerden biri Kanadadir. Zamaninda Ozontabakasi deligi yalani vardi, buda baska boyutu. Iklimdegisikligi sorgulanamaz ve kesinlikle suphe edilenez bir dini inanc gibi sunulacak. Isin tum bilimsel boyutlari gozardi edilip, buna inanan yazi ve satilmis bilim onplana cikarilacak. Corona doneminde mantar gibi cogalan teyit sitelerini bir dusunun, aynilari bu oez iklimdegisikligi yalani icin uygulanacak. Insana cocukluktan itibaren dogayi pisleten gereksiz bir varlik oldugu asilanacak. Insana sucluluk duygusu uzerinden her tur kisitlama uygulanabikecek ve o buna boyun egecek. Ondan istenen budur.

MRNA sivisi almis olan tum insanlar BionTechin patentinli urunu olan spikeproteinini vucudunda bulundurdugundan, vucudunun sahibide ayni firmadir.

bu sorundan günlerdir foruma giremiyorum! Konuda benim de mesajım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Futbol konusunda daha önce Isvicreli rahipler tarafindan bulundugu ve Ingiltereden yayildigina dair bir yazin vardi. Tekrar eklersen sevinirim. Ayni icerige baska yerde rastladim ama nerde oldugunu bulamadim. Google aramalarinda bu konuda birsey cikmiyor.

Okul kelimesi Ingilzce tersine okununca Loochs!

Loochs kelime anlami suistimal etmek, kötüye kullanmak, amaci disinda kullanmak anlamina gelir.

Loochs demek bir cocugu psikolojik olarak suistimal etmek demektir.

Gündeme dair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Kasım 2022; 21:31:19 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Nedeni belli değil. Benim gibi giremeyen çok kişi var. En çok uğradığım YG forumuna logout olarak bakıyorum, kimse giremediği için olsa gerek, gönderiler iyice azalmış.

Ancak şimdi girebildiğim. Mesajı gönderince logout olabiliyor. Bu mesajdan sonra logout olmazsam öteki mesajlara yorum gönderebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

vatandaşlık bitecek yıkılmaz yıkılamaz aile devletleri oluşumunun ilk yıllarını yaşıyoruz..

istediğini silecek malına çökecekler demekki..

• Insan onune atilani yiyen bir koyun gibi guduluyor. Sizin gununuzu bile hayatinizda hic yakindan gormediginiz insanlar belirliyor. Salgini atiyorlar onu gundem yapiyorsunuz, sadece bununlada kalmiyor maske takiyir asi oluyorsunuz. LGBT zirvasini atiyorlar o konunuz oluyor, Evinizde tum gun Dunya kupasini izlettiriyor, Messimi Robaldomu davasi gutturuyorlar. Peki en son kendi gundemini sen hicbir dis etki altinda kalmadan tum hafta boyunca ne zaman tamamiyla kendin belirledin? Belki aramizda tum hayatini bu sekilde gecirenler vardir. TV de Siyasi gundemle yatip kalkan hatta bu ugurda simdi hayatta olmayan siyasiler icin kirilan yitirilen dostluklar vardir. Sizin gununuzun tek bir aninizi bile dis etkilerden belirlenmesine izin vermeyi birakmaniz gerekir. Baskalari size ne edip yapacaginizi dikte ettigi surece uyanisa gecemezsiniz. Iplerinizi elinize aldiginizda ne kadar degerli ve guclu oldugunuzun farkina varacaksiniz. Sizi degersiz kilan, iplerinizi baskalarina vermenizdir. Sizi dikte etmek isteyen tum bu dis etkenlere karsi hicbir tepki vermeyin. Yapmaniz gereken sadece budur.

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Gelecekte yasayan her insanin bir numarasi olacak. Bircok ulkede zaten var, TR de TC Numarasi. Herseyi bu numaradan ibaret olacak. Sosyalmedya ve internete erisimide bu numara uzerinden olacak. Cindeki sosyalkredi sistmeinden cok uzak degiliz. Tum yaptirimlar cok kolaylasacak. Kisinin seyahat etmesi, nette gezinmesi vs kisitlanabilecek. Forumdaki ban benzeri akilli uslu vatandas mazsa ve istenmeyen dusuncelere sahipse banlanacak. Yeni sistem insani tamamiyla kontrolu ve gozetiminde olan bir robota benzetmek istiyor.
    Vatandaslik numarasi insanlarin etnisitesini, milli kimliginide ortadan kaldiracak. Sayilarin milliyeti yoktur. Kimliksiz bir köle istiyorlar.

• Virüsten sonra düsman ilan edilen CO2 nami diyar Karbondioksit. Cevrecilerin ve iklim teröristlerinin (aktivistlere verilen ad) cogu havada % kac ne oldugundan bihaberdir. Onlardan birine havada yüzde kac oraninda CO2 var diye soracak olursaniz bu sorunun cevabini bilmezler, tek diyecekleri cok oldugudur. Simdi bir bakalim gercekten öylemi?

Havada %21 oraninda Oksijen vardir. Yaklasik %1 oraninda Argon, Xenon, Neon, Krypton vardir. %78 i ise Azottur. Simdi bakalim geriye ne kalmis? 21+1+78= 100 yani hicbirsey kalmamis. Cünkü haadaki Karbondioksitin orani sadece %0,034 tür ve bunun %96 sini Doga dogal yollardan üretir, insan eliyle üretilen %4 lük kisim ise havadaki toplam oran %0,034 ün sadece %0,00152 sini yapar. Yani yapilan tüm gürültü bir hic icindir aslinda cünkü insanin ne iklim degisikligine müdahale etmeye nede ürettigi karbondioksitin orani onu etkilemeye hicbir sekilde yetmez. Bir yalanin icindesiniz....

HAVADAKI KARBONDIOKSIT YÜZDELIGI

Gündeme dair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Aralık 2022; 13:29:27 >

• Twitteri satin alan gereksizin adini hemen hergun Teknoloji sirelerinde olsun, online gazetelerde olsun duyarsiniz. Peki ama sordunuzmu neden diye? Cunku manipulasyonun calismasi tekrara baglidir. Surekli ayni seyler olaylar ve kisiler tekrarlanir. Oysa bu kisiler anlatildigi kadar zeki veya kurnaz degillerdir. Onlar sistemin sectigi oyuncakkardir sadece…

Konuya gelirsek. az önce konulara baktım, İstanbul'da Scooter hız limiti 25kmh'den 20'ye düşürülecekmiş, gerekçe Scooter kullananlarda ölümlü şansızlıklar olmasını göstermiş olmalılar, ayrıntıları okumadım. Alt yorumlarda gördüm, bunu yazılımla yapacaklarmış. Elektrikli araçlarda böyle bi durum var, aracın her bir nesi yazılım. Yazılım ile her tür ayar belirleniyor. Kullanıcı değil, satıcı belirliyor. Ya da devlet belirliyor. Kişilik payları çiğneniyor bence. devlet "senin hızını sen değil ben ayarlarım" diyor.

Akşamları eve geldiğimde annemi ATV izlerken görüyorum. "Esra Erol'da" diye bir program. Geçen sezon seslerini duyuyordum ancak çok az bakıyordum ancak şimdi Kasım Aralık, annemle şöyle biraz oturayım dediğimde daha çok izliyorum :) Neofeminizm, neo-devlet, propagandası yapılıyor diyebilirim öylesine hızlı bir özet olarak. Şu anda bolozlama anlatıyorum, 35 belki 40 yaşlarında bi kadın konuk olmuştu programa, eşi yada birlikte yaşadığı erkek (hangisiydi unuttum kısaca eşi diyeyim) arasıra dövüyormuş ancak kadın eşini çok seviyormuş. ekranda eşinin fotosunu gösteriyor, mangal yürekli maganda erkek. Esra diyor ki "şikayetçi olmayacak mısın, ol hemen Aile Bakanlığı ile işlem başlatalım" Orada avukat kadın var, tetikte bekliyor. Kadın şikayetçi olmam diyor, Esra ile avukat bozuluyor.

Bu normal. Olabilir. Anca Esra programın bu yada başka bölümünde "Aile Bakanlığı erkekleri kontrol etmeli" gibisinden nesler de diyor! Ben programı izlemesem de duymasam da böyle söylemleri duyuyorum, doğal olarak.

Başka bi programda "evli kadınlar sosyal medyaya girip kendine sevgili buluyor" gerekçesi ile (programına sıklıkla öyle yapan kadınlar geliyor) SOsyal medyaya düzenleme gelsin, TikTok yasaklansın gibi nesler bile dedi!

Kadının dediği nesler Türkiye'deki herkesin yaşamını ilgilendirecek , yaşamını deiştirecek türde, sıradan bir nesmiş gibi konuşuyor. ekrana, programına bu söylemleri gerekli gösterecek türde kişiler, kadınlar getiriyor.

Nerdeyse şunları bile dedi. Yolda bi adam size baktı mı, adamı begenmediniz mi, bilmem ne sitesi mi, android uygulaması mı varmış ancak uygulama devletin, Aile Bakanlığı de bunun gib i bi bakanlık açmış siteyi, orayı ara, konum bildir hemen polis gelip o adamı yakalar, tutuklar, götürür... gibi nesler söylüyor. Sonra o uygulamanın reklamı giriyor. Polisler süper iyilik örneği, kurtarıcı gibi gösteriliyor, reklamda. Erkekler öcü, canavar, sapık, suçlu olarak gösteriliyor.

Esra Erol işte bunları yapıyor. Her yer bok. TV bok, TV'de çıkanlar bok. İzlemeseem de milyon kişi bunları izliyor.

Aile Bakanlığı yeryüzünde bi Türkiye bi de güney kore de varmış. Vergilerimizle yeni gereksiz çakma sapan bakanlık kuruluyor, eh kendisi saçma olunca yaptıkları da saçma oluyor ancak bu saçmalıklar normal yaşama gözdağı veriyor.

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

Bu gibi programlar esler arasi iliskiye önem vermez. Odaklandiklari tek nokta herzaman cocuklar ve kadina siddet durumlaridir. Yetiskinlerin psikolojisi ve ruh sagligi mutlulugunun bir önemi yoktur. Aile Bakanligi bircok Avrupa ülkesindede vardir. Özellikle Kadinlarin Sosyal Medya uzerinden baska erkeklerle tanismasina vs. odaklanirlar. Sosyal Medya yasagi isterler, kadinin erkekten korunmasi gerektigi üzerine dururlar. Yaptiklari gizliden yeni dünya düzenine hizmettir. Oysa ayni programda magdur edilen genellikle erkeklerdir. Kadin erkegi bircok cocuga ragmen yanina altin para ne varsa alip baska adama kacar. Adamdan bosanirken nafaka istemeyi ihmal etmez, kimi cocuklarida ister. Erkekse bosaninca kurtuldugunu sanar oysa uzerine yiginla borc ve nafaka kalir.

Dünyada hersey cifttir ve herseyin canlilarda karsiligi vardir. Erkek düzendir, kadin kaostur. Kadin soldur, erkek sagdir. Kadin devrimdir, erkek devrime degisime karsi düzeni savunur. Bugüne dek erkekler kadina hükmetmistir yani düzen kaosa. Simdi ise ipler kaosun eline veriliyor ve düzen diye birsey kalmiyor. Bunlari böyle okuyunca nelerin getirecegini öngörmek daha kolaydir. Kadinlar sosyaldir, erkekler daha ice kapaniktir. Kadinlar yapilari itibariyle kendilerine hükmedilmesini isterler. Bu yüzdendirki bircok güzel kadin kaba saba adamlara giderler. Polislerin kadinlarin bekcisi ilan edilmeleri, kadinlarin hizmetinde degildir, daha cok baska bir amaca yöneliktir. Erkegi kadindan uzaklastirmak icindir. Insanlar arasina engeller koyularak birbirine karsi dusmanca algilar yapilarak ayristirilmak istenmektedir. Vergiler zaten oldugu gibi sacma sapan hizmetlere gereksiz islere harcaniyor. Kadinda insanda sadece maddeye yöneltilerek kendilerini tanimalarai ve iclerindeki gücü kesfetmeleri engelleniyor.

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araclarda yapilan her hareket loglaniyor. Nerde ne zaman Akunun dolduruldugu, kac km yol yaptiginiz nereye gittiginiz, aracinizda kalan akü. Total kontrol icin elektrikli ve dijital arac gerecler bulunmaz nimettir. Sensirler, yazilimlar herseyin veriso kolyca depolanir istatistiksel sonuclar en ufak detayi bile atlamadan loglanir.
    Yeni dunyada dijitla kimligi ve tum kimlikleri bir yerde olan insanlar sisteme karsi geldiklerinde yeme, icme, barinma ve seyahat ozgurlugu kisitlanacak. Karbon ayakizi limitini asmissa, Elektrikli arabadiyla yolculuk yapamayacaj, cani et istediginde yiyemeyecek. Salgin var asi ol dediklerinde ve olmadiginda kendi evinde barinamayacak. Asi olmayanlarin toplama kampinda kalacak. Sosyalmedyada sisteme karsi bir dusuncesi varsa eger seyahat ozgurlugu kisitlanacak, tatile gidemeyecek veya daha kotusu olacak. Tum bunlari yapabilmek icin ve insanlarin bunlari olagan karsilamasi icin dijitalizm ve elektrikli araclarin onemi buyuktur.

2 gün önce bu mesaja yanıt gönderdim ancak login sorunundan başka bi sorun başgösterdi: Gön derdiğim her mesaj için forum "bu konu gösterimden kalkmıştır yanıtlayamazsınız" ile karşılık verip, mesajımı göndermiyordu! Bu durumu iletmek için Öneriler bölümüne msj göndereyim dedim orada da özdeş sorun çıkıp mesaj gönderemedim.

yıl oldu 2023 uğraştığımız şu problemlere bak :)

Oldukça güzel yorum, her bölümüne katıldım.

Aile bakanlığı Almanya 'da var mı diye baktım

Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend

adı altında gerçekten varmış. Bu durumda onu başka ülkeleri aradığımda (en az 3 yıl önce aramıştım) arama kriterlerinden dolayı görmemiş olmalıyım. Aradığımda bir tek Güney Kore cıkmıştı. İngitere, Almanya, dbg, çıkmayınca "ne güzel yönetim ekonomi, güvenlik, eşitlik, gibi işine bakıyor, aile içine burnunu sokmuyor" demiştim.

Şimdi Almanya'daki adlandırmaya bakarak, bu Aile, Yaşlılar, Kadınlar ile 18- Gençler oluyor. Ancak bu ayrımcılık da oluyor. Ben evlenmemiş orta yaşın biraz üstü erkek olarak bu grupların hiçbirine girmiyorum ancak bu bakanlığın vergisini ben veriyorum.

Dedim ya, kimi akşamlar izliyorum. Ancak kesinlikle tümünü yada çoğunu değil, yalnızca sonlara doğru az parçasını izliyorum. İzlediğim o anlardan bir kare:

Gündeme dair

sağdan 2. 22 yaşında evli çocuklu kadın, en soldaki kocasını bırakıp 15 yaşında bi erkeğe kaçmış! Yazım yanlışı yok. Doğru duydunuz.

Benim yorumum şöyle: Bu kadın 15 yaşlarında evlendirilmiştir, cocuk bakarak yoksulluk (hem finansal hem kültürel olarak) içinde 7 yıldan sonra "ben de özgür olacağım, ben de istediğim gibi yaşayacağım" diyerek, 15'inde yaşayamadığı nesleri yaşamak için 15 yaşında erkekle birlikte olmaya başlamış olmalı.

Dedim ya programı pür-ilgi izlemiyorum. Öylesine bakıyorum. Ayıntıları es geçerek anlatıyorum: Kadın, burada görüldüğü gibi, köylü, yoksul, "(sözde!) aile baskısı" altında olsa bile, evlenmiş evli cocuklu olsa bile, başörtüsüne benzer bir nes takmış, başörtülü, müslüman olsa bile, bilmemne olsa bile, "ben özgürlüğümü yaşarım" diyor. esra'nın programında bu yörüngeden ilerleyen yığınla kadın gördüm. daha cok bu tip, yoksul, kapalı, baş örtülü, temel eğitimi (lise) eksik, köylü, varoş kadınlar, birkaç yıl evli kaldıktan sonra evli iken başka erkeklere kaçıyor, onlarla yatıp kalkıyor. Onun tersi olan, eğitimli, anne baba yada aileden 2 memur aylıgı bile olsa, belli bir geliri olan, kültürlü, başı açık, büyük kentte düzgün yerde kalan, kadınlar, esra'nın programında pek görülmüyor. Neden cunku onlar çoktan özgür. Biraz sıkılınca onlar da erkeği boşuyor böyle gürültü patırtı olmadan özgürce yaşıyor.

sonucta kadın gerçekte özgür ise, bu durumda Esra neye yardım etmek istiyor ki?

fotoda görüldüğü gibi yoksul köylü bile, çocuk annesi olmasına karşın, kocasına tekme atıp 15 yaşında erkekle seks yapmak üzere kocasının evinden kaçıyorsa (!) Aile Bakanlığı böyle kadınları destekliyorsa, bu Aile Bakanlığı ne için kuruldu???

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    elektrikli araçların görüntüsü tipsiz bir de. "kadın işi" kadınlar kullanacağı otomobilde görüntüye hiç bakmaz cunku. toyota yaris, örneğin. kadınlar cok kullanır. altta batarya aracı yükseltiyor. yüksek göstermemek için kırk takla atıyorlar da sonuçta kaba bi yükseklik kendini belli ediyor.

henüz özel yaşamı loglama konusuna gelmedim bak :)

o konuda, şunu diyeyim. e-scooter alan arkadaşlar var. birisi ödünç verdi bana. denedim. motosiklet kullanıcısı olarak güvenli biçimde kullandım. kentiçi kısa uzaklıklar için kullanışlı. ancak almam. cunku yürümek de gerekli :)

yine de kent içinde bir oraya bir buraya yürürken kimileyin belediyenin işlettiği e-scooter'lara gözüm takılıyor. şunlarla son 1-2 km 'yi yürümek yerine binerek işimi hızlı bitirsem, yorulmasam mı diyerek kullanmayı düşündüm. Ancak! Kullanmak için yalnızca ödeme yapmakla bitmiyor iş, önce app indirmek gerekiyordu! App bir hamam böceği gibi el telefonunda yaşayacak, senin her bir nesini loglayacak ki kullanabilesin! Bedava verseler kullanmam dedim, yolumdan yürümeyi sürdürdüm :)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.