Şimdi Ara

Gündeme dair (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Ingiltere Basbakaninin global dijital parada buyuk
    Rolu olacak. Onu bu yuzden goreve getirdiler. Hatta secimlerde bir arastirmacinin Almanca yazisinda o basbakan olacak deniyordu, kadin olunca dedim vay ve tutmadi. Ama sonra kadin istifa etti ve adamin dedigi dogru cikti. Gecen gazetede onu gosteren mansete
    denk geldim. Uzerinde 3 yazan iki sutunun arasinda idi. Burda bilincaltina mesaj veriliyor. Yani 33 sayisi, ustelik bu resim bir Turk online gazetesinde idi. Aslinda suan tum alanda haril haril dijitallesme var. Avrupada Turkiyede e devlet benzeri uygulamalar cikti tum AB ulkelerinde ve insanlar tesvik ediliyor. Altyapi uzerinde titiz calismalar var. Es zamanli Online uretilen QR Codelar uzerinden dijital kimlik taramalari ve kimlik kartlari hayata geciriliyor. Birbirinden bagimsiz gorunen bu calismalar adeta orumcegin agi gibi ayni agin parcasi ve gunu gelince hepsi bir alanda calisacak.
    Enflasyon dahada cikacak gibi duruyor. Duzeni getirmeleri icin once yikim ve kaos gerekli bunun icinse insamlari sokaga dokmeleri gerekli. Sokaklar isinincada olaylara mudahale ve yasanan kaosun onune gecen yeni bir duzen sunarlar herkes alkislar, sonrada sanirlarki tum bu olumsuzluklarin bitmesinde insan olarak rol oynadil. Oysa bilmezler, onlar istedigi icin sokaga inmissindir, onlar istedigi icin kaos cikarmissondir ve onlarin getirecegi yeni duzenide onlar istedigi icin alkislamissindir. Aslinda insanlar kukla gibi yonlendiriliyor sonrada bunu kendi iradeleriyle yaptiklarini saniyorlar. Oysa insanlar sadece icinde bulunduklari ve onlara gosterileni bilir, baska birsey degil. Onlarda istediklerini gosterip insanlari bu yolda hazirlayip yonlendiriyorlar.

Tek korktuklari kitle azinlik olan ve herseyin farkindaki kitle. Cunku sayica azda olsalar tum planlari yikmaya etki edecek guce sahipler ve bunu sadece olanlari ignore ederek onleyebilirler. Cunku o algiya tepki verirsen, oyuna gelirsin. Bu yuzden 0 Rezonans!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• NASA nin yayinlamak istemedigi bir baska Aya inis Fotografi.

Bu Dunya icin kucuk insanlik icin buyuk adimi biz yayinlayalim. Dikkat Aydada Kedi var…

Gündeme dair

Konuları iyi takip ediyorsun, ben de edebilirim esasında ancak sinirleniyorum. Yolda, markette, işyerinde, evde kişilere karşı değil* Bu sisteme, New World Order / NWO denen oluşumun gelişmelerine sinirleniyorum, o yüzden bu konuları takip etmiyorum.

Birazdan konuya geleceğim ancak "Gün Gün Madde Madde Beklenen III. Dünya Savaşı" konusu altında 2-3 tip düzenli gönderi yapıyorlar. Para mı alıyorlar, hobi midir, kişisel doyum içn midir sonuçta onları gördükçe sinirleniyorum. Orada bir yorumunu gördüm, sen iyi dayanıyorsun. O konuya girdiğm dönemde o 2-3 tip benden sakınıyordu :) Forum o tiplerle onların bu tip konularından yana.

Dijitalleşme işinin boku çıkmaya başladı. Bu konuda Alman halkının bir çıkış yapmasını bekliyorum. Hoşş, en son 2021'de covid dalgasına Youtube'ta Berlin sokaklarına baktığımda Orta Doğu gibi görünüyordu. 33 CNN, Fox, ABC, gibi biçok medyada çıkıyor, gizli, dolaylı olarak. Öğrenci liseyi taradı 33 ölü. En son geçen ay "Florida Hurricane At least 33 deaths reported after Hurricane" çıkmış, şimdi Google'da baktım.

Türkiye'de sokaktaki kişiye bunları anlatsan anlamaz. karnı açtır, eksik besleniyordur, aç karnına bozuk besinle bozulmuş beyin ile yazı, araştırma, belge ne denli okuyacak? Ancak problem keşke o olsa. Kiralık apartmanı olan, fabrikası olan, tuzu kuru kişi bile anlamıyor bu konuları, Türkiye, Marmara bölgesi için konuşuyorum.

Konuya geleceğim dedim şimdi geliyorum.
    Duzeni getirmeleri icin once yikim ve kaos gerekli bunun icinse insamlari sokaga dokmeleri gerekli. Sokaklar isinincada olaylara mudahale ve yasanan kaosun onune gecen yeni bir duzen sunarlar herkes alkislar, sonrada sanirlarki tum bu olumsuzluklarin bitmesinde insan olarak rol oynadil. Oysa bilmezler, onlar istedigi icin sokaga inmissindir, onlar istedigi icin kaos cikarmissondir ve onlarin getirecegi yeni duzenide onlar istedigi icin alkislamissindir. Aslinda insanlar kukla gibi yonlendiriliyor sonrada bunu kendi iradeleriyle yaptiklarini saniyorlar.

Paragrafını görünce yine Robert B. Cialdini nin Influence - The Psychology of Persuasion belgesi yine belleğime geldi. O belgeye daha önce de değinmiş, yapılan deneyi anlatmıştım. Anne hindi, gölde yavruları ile yüzerken kokarca sansarı (poecat) yaklaştığını görürse yavrularını koruma içgüdüsü ile sansara saldırır. 1970'lerde M.W. Fox adlı biri deney yapıyor. Birebir sansar görünümlü maketi, uzaktan ip ile çekerek anne hindiye yönlendiriyor. Anne hindi gerçek sansara olduğu gibi maketine saldırıyor. Maketin içine düzenek koyarak birebir yavru hindi sesi çıkartarak yönlendiriyorlar. Anne hindi sansarı yavrusu sanarak üstüne kol kanat geriyor. deneyin sonunda cialdini diyor ki "kişileri bu deneydeki gibi kandırmak, hayvanlardan bile daha kolay" belgenin sonraki ünitelerinde bu kandırma olayına ilişkin bir sürü nes anlatıyor ancak onları okuyamadım. Bu deney yetti :)

Websitelerinde cookie kutusu üstünde "onaylıyorum" butonu vardır. O butonu belki 10bin kez tıklamışımdır. Bilinçaltından onaylatma alıştırması için konulduğunu düşünüyorum onların. Bunu kaptan yüzbaşı ile etkin çavuşa söylesem "sen delisin" derlerdi :) Cookie onayı İngilizce "I consent" diyor. Consent - Comply ile çok yakın anlamdadır. comply, arapça deyimiyle itaat etmektir.

* son aylarda (dolayısıyla enflasyon tiyatrosunun kişileri silkeleyip bozduğu Aralık 2021-Temmuz 2022 döneminden sonra) işyeri, market, yol, kaldırımda kişilerin psikolojisi net biçimde bozuldu. Birkaçı bana kavga, sözlü yada fiziksel (!) amaçlı dalaştı bile! Ancak onlara karşılık vermedim. Cunku biliyorum ki kişiler aç, bozuk beslenmeli, kültür, spor, eğlence baştan hiç yoktu, eğitim çakma, her dalaşmada bunları düşünüp geri adım attım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Fotograf fotoşop olabilir. Net bir kanıt değil. Ancak başka bir belge var. Lübnan , ürdün yada Mısır gibi bir ülkede değişk turuncu renkli vadilerin bulunduğu bir bölge, çok değişik coğrafyası var. Wikipedia'da geçen yaz görmüştüm sanırım. Başka bir nes için bakıyordum, orada "uzay film çekim ekiplerinin en cok gelip film cektiği yerdir" gibi bir deyim vardı :) doğal olarak bu yorumu yüzbaşı kaptan ile arkadaşı etkin çavuş görse kıllanırdı :)

https://forum.donanimhaber.com/almanya-da-hastanelerin-40-i-iflas-ediyormus--154261666#154272342

• Bugun Seoulde Cadilar Bayrami kutlamasinda cikan panikten 150 kosinin öldügü ve bunlarin 50 sinin ani kalp durmasinda. öldügü soyleniyor. Ölenlerin cogu cok genc. Ayni anda bu kadar kisinin ani kalp durmasi gecirmeside cok ilginc. Saniyorumki birseyler denendi.

Seoul'de o olayda 150 kişinin gerçekten öldüğünü nerden biliyorsun, 150 gövdeye tek tek bakıp, boyunlarında damarı elilne yoklayıp öldüklerini tek tek doğrulandın mı???? Yoook. Yalnızca CNN, ABC, BBC, PiPiSi gibi medya uzantılarında , 10-15 kişinin yerde yattığını, ambulansları, polisleri izledin, spikeri n önüne konulan yapraktan okudugu bir yazıyı dinledin. Tümünü medyada gördün inandın. Sonra haberde 150 ölü doğru ancak 50 kalp krizi yalan olmalı diyorsun. 150 ölü yalan be! Cadı bayramında 150 ölü. heh oldu :)

Hersey olabilir elbet ama uyusturuculu seker dagitildigina dair soylentiler var ve kalbi diran 50 kiside bu uyusturucu tespit edildigi soyleniyor. Isin dogrusunu bilemeyiz, sonucta tum dunya basinina tek elden ayni haber servis ediliyor. Yalniz Guney Korede kureselcilerin elinde maskot olmus bir ulkedir.

medya işte... ne dese gerçek sanıyoruz. ben en son bir bıçakla adam yaralama gördüm. gözlerimle. ambulans geldi. ambulans gidecek sandım ancak gitmedi sordum ne iş diye, ambulans içinde öyle yeterli donanım var ki hastaneye yetişerek süre yitirmeden yaralıyı iyileştirme işlemine ambulans içinde yapılabiliyor dediler.

ancak, o yüzden yaralı yerde yatmıyordu! ambulanstaydı.

senin seoul öykünde yaralılar yerde yatıyo :) ambulanslar orda bekliyo :) görüntülük, şov amaçlı oldugu oradan bile belli :)

bu arada Koreli erkekleri de hiç sevmem. Bize benzerler az/çok. ancak gıcık kaparım tiplerine. Bi tane vardı, hiç ısınamamıştım kendisine.

Türkiye bir Merkez Bankasi Dijital Para birimi tanitmak ve bunu dijital kimlik sistemine baglamak istiyor. Bu konsept 2023 gibi erken bir tarihte uygulanacak.

Bu vatandaslarin harcamalarinin kapsamli bir sekilde izlenmesini ve kontrolünü saglar. Giderek daha fazla ülke dijital para biriminin gelistirilmesi üzerinde calisiyor: Hükümetler, “Great reset” ruhuyla nüfusu kontrol etmek icin yeni bir arac mi yaratiyor?

Türkiye merkez bankasinin planlarina göre, dijital Türk Lirasi 2023'te piyasaya cikacak. Bu ayni zamanda ülkenin dijital kimlik sistemi ve Türkiye Merkez Bankasi'nin FAST aninda ödeme hizmeti ile entegre edilecek. Bu konsept, vatandaslarin harcamalarini ve kimin neyi, ne zaman harcayabilecegini kontrol etmek icin mükemmel bir aractir. Vatandaslar artik paralarini özgürce elden cikaramayacak, finansal gizlilik yok olacak.

Bu nedenle, Cin, İran, Suudi Arabistan, Suriye, Tayland ve Laos gibi, hükümet karsiti görüslerin yayilmasinin tutuklanma nedeni oldugu diktatörlük rejimlerine sahip ülkelerin bu tür kavramları tesvik etmesi sasirtici degildir. Bu ülkelerin cogunda, Atlantik Konseyi tarafindan kanitlandigi gibi, CBDC'ler (Dijital Merkez Bankasi Para Birimleri) gelistirilmekte veya denenmektedir.

Gazeteci ve siyasi yorumcu Peter Imanuelsen bununla ilgili ilginc bir tweet yazdi – bu gelismeyle ilgili olarak küresel komünizme karsi uyarida bulunuyor. Ona göre, karbon izleyiciler, her bireyin karbon ayak izinin devletin fikirlerine göre izlenmesine ve kontrol edilmesine de izin vereceginden, Topyekün vatandas gözetimine yönelik bir sonraki adimi temsil edebilir. İsvec'te halihazirda karbon limiti asildiginda kendini otomatik olarak bloke eden bir kredi karti zaten var.

Ekim 2021'de Peter Imanuelsen, 2031 yili icin distopik vizyonunu tweetlemisti:

Yil 2031. Elektrikli arabaniz, sürüs limitinize ulastiginiz icin sizi kilitledi. Yiyecek almak icin markete gidersiniz. Satin almaya calistiginiz biftek, C02 limitinize ulastiginiz icin reddediilir. Eve elinde bir torba böcek ve sahte soya etiyle dönersin.

Bunlarin hepsi, dünyanin dört bir yanindaki özgürlügü seven vatandaslar icin kasvetli beklentiler. Klaus Schwab'in Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bir Yeni Dünya Düzeni getirmeye calistigi iyi bilinmektedir. Bu projeyi gerceklestirmek icin, genc Küresel Liderler olarak adlandirilan yönetici asistanlari ile giderek daha fazla hükümet zorlanmaktadir. Gördügünüz gibi, “Büyük Sıfırlama” plani ivme kazanıyor. İnsanlar gercekten böyle bir dünyada yasamak istiyorlarmi ?

Voll auf WEF-Linie: Türkei plant digitales Zentralbankgeld für 2023 - verknüpft mit digitaler ID (report24.news)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Kasım 2022; 0:24:9 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "Amerikanın da düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var ya ben o projenin eşbaşkanlarından biriyim ve bu görevi yapıyorum" R.T.Erdogan

Başka söze gerek var mı ? Şaşırma artık bu gelişmelere. Amerika daha doğrusu One World Government / OWG planlıyor ülkelere yerleştirdiği liderlere planları uygulattırıyor. RTE bu planları tek tek uyguluyor. Şimdi sen gör RTE TV'de ne biçim anlatacak, savunacaj bu dijiparayı.

Su aralar Avrupada Blackout icin bildiriler dagitiliyor ve insanlarin 10 gunluk erzak su ve elektrik kesintisi sirasinda birtakim onlemler almakari isteniyor. Bunlar gecen sene yazildiginda o donem komplo diyorlardi. Simdi ise belediye kendi eliyle bildirileri dagitiyor. Anlasilan kaos isteniyor, bunun icin ise ellerinden geleni yapiyorlar. Diger yandan surekli nukleer savas tehlikesinden soz ediliyor. Havlayan kopek isirmazmis, tum bunlara yapmamiz gereken tek hicbirsekilde tepki vermemektit. 10 gun elektrikmi kesilecek marketlere kosup erzak almayacagim, hicbir onlem almayip tepki dahi gostermeyecegim. Zaten tum bunlari tepki gostermeniz icin anlatiyorlar, siz tepki gosterirseniz gerceginiz olur baska sekilde degil.

Cunku hepsi suni ve gercek degil. Suan ne enerji krizi ne gida kitligi vs var. Sadece kasten kaos cikarilmak isteniyor. Kaos cikmazsa duzen bozulmazsa, insanlar ellerinden alinacak seylere razi gelip yeni duzene boyun egmezler. 10 Gun elektrik kesintisi olacaksa bunun onlemini belediye bana yikamaz. Bana yikarsa eger ben yesillik meydanlarda cali cirpi toplayip ates yakip kazanda disarda yemek yaparsam cebre kirliligi vs. Karbongazi cart curtu diyipte ceza kesemez. Herkese ihtiyaci olan seyleri dagitmak zorundalar. 10 gun hadi diyelim icecek suU depoladinda hijyen icin o kadar suyu bu sogukta nerden bulacaksin? Hepsi sacmalik.

Rus gazini ambargo ediyorlar gidip Araplardan gemiyle gaz aliyorlar. Hani cevrecilik? Bunlar varya kendi mokunda bogulan bocek gibiler, hallerine sadece guluyorum. Baska hicbirsey umrumda degil. Dayanisma saglayacak cok guzel insanlar var, bize hicbirsey olmaz.

100 yıldır enerji yetiyor, bir çakma virüs sonrası hoop enerji yetmiyor. Yersen. Buna fareler bile inanmaz. Ancak işte medya ile yatıp kalkan, bilim adında uyku kanalına tapan geniş bir kesim, inanıyor.

Vay vay, su kesintisi de mi var?

"10 gun hadi diyelim icecek suU depoladinda hijyen icin o kadar suyu bu sogukta nerden bulacaksin?"

demiişsin. Bu küreselci molozlar suyu da mı kesecek? Alman halkından keskin bir tepki bekliyorum. Bu saçmalıkları bizde yutan çok yutan olur da Almanların yutacağını sanmam. Virüs suyu da mı kesti. vay vay. :)

Araplardan gemiyle gaz mı alıyorlar? Gemiyle gaz mı taşınır? Avrupaya gemiyle gaz mı taşınır, taşıma gaz ile AB ekonomisi döner mi?

Su pompalari elektrikle calisir. Elektrik kesintisi okursa 10 gun ne sular akar nede tuvalette sifonlar. Bu yuzden hinyen ve icmek icin su depolamamizi oneriyorlar. Istiyorlarki millet panikle marketlere kossun. Ben ne yapiyorum? Hicbirsey umrumda bile degil.

Boyle bir kesinti bekleyen onlemini alir. Serverlerin bile birkac yedegi oluyorda, boyle birseyin yedegi neden yok? Mutlaka vardir. Olanlara sadece gulup geciyorum artik. Herseyi dijitallestirmek isterken diger yandan tarihte olmamis bir elektrik kesintisi bekliyorlar

Oldukça tutarlı yorum. Özellikle sondaki Her bir nesi dijitallestirmek isterken öte yandan geçmişte olmamis bir elektrik kesintisi bekliyorlar bölümü vurucu. Dijitalleşmiş bir ekonomide en uzun elektrik kesintisi 5-10 kerteyi bile geçmemeli cunku Bataryalı Güç Destek Sistemlerinin tipik dayanma süresi öyledir. Ancak burada 10 günnnn diyorlar 10 gün, çakma virüste sokak yasağı 1 hafta - 2 haftaydı. Onun gibi belirlenmiş bir süre. Kişilerin düşüncelerini yaşamlarını değiştirmeye yetecek ölçüde süre olarak belirlenmiş bir süre. 1-2 gün sürse elektrik kesintisi? Kimse iplemezdi.. Haaa ben yine iplerdim. Ancak milyar kişi iplemezdi. O yüzden 10 gün, heheh :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.