Şimdi Ara

Gündeme dair (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Icmeden nasil oluyor onu bende anlamadim. Link begeselin fragmani. Adam artik yemek icmek benim icin hayatta kalmak icin gerekli seyler degil diyor. Bazi insanlar bunu basarmak icin denerken hayatlarini kaybetmisler ama basarili olanda var. Sanirim bilincaltinin programlanmasina bagli bu is. Bilincalti ikna olursa bu is oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yunanistan ile savasin esigindeymisiz gibi haberler, Incirligi bahsettigmiz muttefikimiz ABD sanki karsi kutuptaki dusmanimizmis gibi Yunanistana Asker yigmasi bize acacagi bir savasa hazirlik olarak gosterilip, Amerikanci bir ulke olmamiza ragmen, ona karsi duruyoruumus gibi gosterilip halki cift kuutuu dualist sisteme cekmenin nir baska yolu, hepsi sanal…. Hicbiri gercek degil. Ayni masada oturup yiyen icen adamlarin ulkelerinin askerleri savasta birbirini olduruyor, dualist sistemi ve sanal dunyayi gercekmis gibi algilatmak icin insanlara insanlik disi olaylar yasatilip, kendilerine olan inanc ve insanlarda sakli olan hazineleri kesfetmekeri onlenip kole gibi bir hayat surmeleri saglaniyor. Sifir tepki, sifir rezonans, hicbiri gercek degil.
    Kutsal kitaplarda anlatilan bircok olay ve hikayeler insan vicudu ve onun isleyisi hakkinda bircok bilgi barindirir. Yasak elma, Yilan, Anne ve bebek, bircok dinde ayni hikayeler vardir, buna kutsal kitaplar ve onun disindakilerde dahil. Insan omurgasi Yilana benzer ve bir yetiskinin omurgasi 33 omurdan olusur.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    İncirlik'te bugün bile ABD askerleri dolaşıyor mu? O tür savaşın eşiğindeymiş gibi manşetleri en çok Tayyipçi medya yapar. Hoş, Tayyip karşıtı olarak lanse edilen sözcü, cumhuriyet, fox gibi medya da arka planda Tayyip ile aynı takımda.

Medeniyet dediğin olay kandırma üzerine kurulu. Bu arada, medeniyet sözcüğü Arabistan'daki Medine kentinden gelir. Medine uygarlık, gelişmişlik, kentlilik, gibi üstün özelliklerle eşletirilerek "medeni" denilir.

Çok sinsi kandırma işlemlerinden birini daha ileteyim. Esasında daha önce ilettim ancak bu kez yeni örneklerle pekiştireceğim. BBC Earth 'ün "documentary" (belgesel) adı altında yayınladığı videoların çoğu %100 bilgisayar üretimi animasyon!
    Bu kandırmanın amacı nedir diye sorabilirsin. Amacını şu an tartışamam ancak videoyu izleyenlerin nerdeyse 100% 'ü kandırılmış cunku video altında uyanan tek yorum yok.

Iguana vs Snakes (Full Clip) | Planet Earth II | BBC Earth
    BBC Earthyoutube
    Iguana vs Snakes (Full Clip) | Planet Earth II | BBC Earth
    https://www.youtube.com/watch?v=el4CQj-TCbA

İguana yılanlara karşı.

Bu videonun gerçek olamayacağını ne yaparak anlatsam, anlatamam. Öncelikle yılanlar bu biçimde toplu olarak avcılık yapar mı? 5 yılan bir araya gelip iguanayı kaçırıyor, pusuda bekleyen yılan çıkıp iguanayı yakalıyor. Arslanlar ancak böyle avlanır, yılanlar değil. Görülmemiş bi olay. Kameramanlar bu olayı ne yaparak böyle detaylı net çekebilmiş. Video 4K netliğinde çok yüksek FPS kameralarla cekilmesine karşın kimi anları flu, ne iş? Cunku flu hız duygusunu vermek için özellikle eklenmiş bir efekt. Tüm sesler, hışırtılar baştan efekt. Olay nerde geçiyor belli değil. Afrikada milyonlarca yer var, neresi, özellikle belirtilmiyor. Olay bir film gibi geçiyor, sanki iguanayal yılanlar güzel bi film çekmek için sözleşmiş gibi! Film, aynen Holivut filmlerindeki gibi yoğun kovalamaca ile sonlanıyor.

Hadi yukardaki videonun animasyon olduğu açıkça belli değil, o videoya "gerçek" dedin diyelim. Yine BBC Earth'den başka bir video.

Tiny Penguin Makes a Deadly Dash From Giant Leopard Seal
    BBC Earthyoutube
    Tiny Penguin Makes a Deadly Dash From Giant Leopard Seal | Seven Worlds, One Planet | BBC Earth
    https://www.youtube.com/watch?v=XaZhOtxsUnY

Burada bence animasyon yada "gelişmiş çizgi film" faktörü biraz daha belirgin. Benim tek tek detayları, olayı anlatmam zor. video kısa. 3-5 kerte uzunluğunda. İzleyip düşün bu video gerçek olabilir mi?

Gündeme dair

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Dualist sistem herzaman cift kutupla beslenir, beslendigi sey insanlarin ona verdigi dikkat ve enerjidir. Insan neye taraf olursa olsun farketmez, o girdaba girer. Sadece ona odaklanmayan ve gormezden gelen insanlar o girdaba girmezler. Iyi olabilmek icin kötü gereklidir, beyaz olabilmek icin siyah gereklidir. Ha Sozcu ha A haber hicbiri farketmez.

Anlttigin videolarin gercek olmayisini ve hayvanlarin bu sekilde davranmadigini kac kisi farkederki? En tehlikeli yalan icinde dogrularida barindirandir.

• Daha onceki yazimda, insanin distan gelen beklentilere hapsedilerek sistemli olarak dualist sistemin kafesinde tutuldugundan ve gidalarinin bizim enerjimiz oldugundan bahsetmistim. Eski aliskanlik bir Galatasaray taraftariyim. 2-0 onde oldugumuz macta ilk yari bir oyuncumuz kirmizi kartla oyun disi kalinca zorlu bir ikinci yariya girdik. Macta hakem bariz sekilde karsi takim lehine hatali kararlar verip rahatca 5-0 bitecek mac 2-2 oldu. Mac boyunca bunun benden cektigi enerjiye dikkatimi verdim. Ayni sekilde benim disimda olan birseyden beklentiye girdigim icinde insani altust eden bir durum. Bunu bilincsiz yasamakla bilincli yasamak cok farkli, cunku daha once neden rahatsiz oldugumu bilmezken artik biliyorum. Tabi en dogrusu Futbolla seyirci olarak hoc ilgilenmemek.

Onun gibi birçok video var. BBC Earth ile Smithsonian adlı kanallar bu tür anime videoları iyice azıttı. Ancak izleyicileri o denli bilinçsiz ki, ne animasyon gönderseler tümü yutuyor. İşin ilginci her geçen yıl yutma oranı artıyor. 2-3 yıl önce bu anime videolara uyananlar vardı. Bu kesin animasyon diyenler oluyordu. Şimdilerde onlar da görülmüyor. Belki vardırlar ancak 5000 yorum içinde görülmüyorlar. Haa ben yazacağım ancak Youtube 'a artık GSM onaysız girilmiyor. GSM 'i "account recovery" dalgasına istiyorlar "sizin güvenlğiniz bizim için çok önemli" kokmuş ayağıyla GSM dayatıyorlar. Bunun adını artık koyamıyorum. Youtube, anonim giriş için çok ideal bi ortamdı. Kimliğim ile ortalığı karıştırıp başıma sıkıntı açma istemiyorum.

Futbol, sistemin "bununla eğlenin" dediği bir saçmalıktır. Kimi maçların sonucunu hakem belirler. 2006 yılıydı sanırım, Almanya'da u.arası kupa düzenlenmişti. Almanya-Arjantin maçının tümünü canlı izlemiştim. O maçı bulup izle. Arjantin'in kesinlikle aldığı maçı, 7 milyarın izlediği maçı hakem göstere göstere Almanya'ya armagan etti!

Hayalmeyal dedigin maci hatirliyorum. Eskiden bunlarin farkinda degildim, simdi farkindayim ancak cocukluktan beri Galatasray Taraftari olarak ve Futbol oyununa akil teknik ve kondisyon, taktik gözlügünden baktigim sebebiyle bir türlü futbola olan ilgimi kaybedemiyorum. Avrupa liginde özellikle Napoli adli takimin maclarini izlerim, gercekten cok güzel kadro kurdular.Aslina bakarsan Futbol güzel bir oyun evet ama seyirci olarak insan yararina olmadigi gibi yine disardan gelecek bir beklentiye girip tüm enerjini harciyorsun, buda insana bilincalti düzeyinde cok zarar veriyor. Bilincaltinda elinde olan ve yapabileceklerine odaklanarak bilinc düzeyinde mutlu olabilirsin. Bunun disina cikarsan sürekli dis etmenlerden gelecek etkiye tepki vererek kendi kontrolun disindaki seylerin kontrolüne girmis olursun buda seni korku ve bilinmezlige iter.

Insanlar olarak her izledigimiz Belgesel veya Bilimsel olan Belgesellere iman ediyoruz adeta, cünkü en ufak bir sorgulamada kitle disina itilmek var. Sürünün disinda kalmak ise atalarimizdan Genlerimize sevilmemek itilmek yalniz kalip kurda kusa yem olmak olarak islenmistir. Bu zamandaki etkiside haliyle bilincaltinda yok olmaya esdegerdir. Sistem insanin aciklarini bulmus ve iyi kullaniyor, bize düsen bilincli olmak, farkina varmak ve eski aliskanliklari degistirmektir. Isin kötü yani bilincalti iyi kötü, güzel cirkin secmez herseyi kabul eder. Iyi yani ise degistirmek mümkündür, cünkü bilincalti sürekli hareketlerinle tekrarladiklarini oto pilota alir, tersi seyleri yaparak eski aliskanliklar ve eski yanlis kalip dusuncelerden kurtulunabilir.

Ilk önce korkuyu asmak gerekir. Hayatta basimiza gelen bircok olay bize birseyler ögretmek ister, oysa biz olaylari yanlis yorumlarsak bize sadece korku verir, sinirlar, kendi cizdigimiz sinirin disina cikamayiz. Oysa sinirlari asmak elimizde, tek yapmamiz gereken distan gelen olaya otomatize tepki vermemek, hatta hic tepki vermemek. Ilk basta zorlanilacak ama sürekli tekrarlaya tekrarlaya bilincalti sizden gelen komutu kabul edecek, cunku baska caresi yok. Gunumuzde insanlarin psikolojik sorunlar yasama sebebide bilincaltlarinin kendi kontrollerinde olmadigindandir. Disardan verilen programa göre hareket ediyor, buda insani korkutur. Bilincalti kontrolunuzu elinize almaniz cok önemlidir.

Belgeselden neden bu konuya geldim, cunku bilincalti görsel ve isitsel olarak disardan programlanir. Size sürekli yanlis seyler gösterilse, anlatilsa siz onu kabul edersiniz. Kendi icinize odaklanin ve disardan gelen programlanmalara karsi dikkat edin. Bunu o an ne dusundugunuze odaklanarak kendinizden ayirabilirsiniz.

• Insanlarin geneli kendine yabancidir. Böyle olmalarina ragmen kendilerini tanidiklarini bildiklerini sanmaktadirlar. Birtakim yapilar ve yetistirilme modelleriyle sekillendirilen insanlarin kendilerini tanimalari cok zordur. Bu sebeple hayat yolumuzda karsimiza cikan insanlar bizi yansitan ve kendimizi tanimamiza yardimci olacak kisilerdir...

Bu neden böyle?

Travmanin tanimini insanlarin bilmemesinden ötürü bu böyledir. Travma demek, kendi deger duygularinin olmadigi, gelismesine izin verilmedigi bir cevre ve ortamda yetismek demektir. Sen kendini uyarladin ve kendine yabanci olarak büyüdün. Sistem budur ve cok az istisnalari vardir.

Hayatta kalmak artik herzaman duygusal gelisimin önünde gelmektedir.

Hayatta kalmak= Program

Mecburum, yapmaya mecburum. Yapabilmem icin gerekli, cünkü... Bagimlilik. Bagimlilikla birlikte sifir kendini gelistirme.

Dogumdan itibaren koparilmis...

Biz bir an önce istenen forma uydurulmak icin onlarin istedigi yola cekildik.

Anaokulunda buna tabi olmayanlara, okullarda buna maruz kaldilar. Okulda size surekli form verilmek istendi. Sizi uykuda tutabilmek, uyanmamaniz icin sizi koruyacak herseyin üstünden gecildi. Iste tamda bunu tam olarak yapamadilar, bu yuzden kendimize yabanci hissediyoruz.

Evet bu belkide dogru degil Normun disinda ama bizim icin byölesi daha iyi cunku hepimiz hicbirzaman ayni form ve kaliba uymayacak sekilde benzersisiz, degisik yönleri olan ve icteniz. Bunu dogru okuyarak bu algoritmayi kirabiliriz...

Dediğim maç, 2006 yazında olmalıydı. Geceleri çerezimi biramı açıp izlerdim maçları. Şimdi Wiki'den baktım. 30 Haziran gecesi Almanya'da 17.00'de başlayan çeyrek final maçı, Almanya-Arjantin. İlk yarıda gol olmadı ancak Arjantin çok net üstündü. Nitekim 2.yarı başında 49.dk'da Arjantin bir tane atarak 1-0 yaptı, ancak öyle üstün oynuyordu ki, o 1-0'ın ardı gelecek gibiydi. Hani kimi olayları sezinlersin ya onun gibi. Stadyumda 72.000 Alman taraftar dolu. Ancak Arjantinliler böyle neslere çok alışık, taraftarı umursamadan oynuyorlar. Almanların fizik arjantinlilere göre üstün. Stad üstün. Taraftar 72.000 sayı ile ezici üstün. Ancak işte oyun olarak Arjantin çok üstündü. Nitekim, 49. dk'da 1-0 olduktan sonra maçı artık hakem oynamaya başladı, bu denli net konuşuyorum bak :) Arjantinliler, Almanların fizik üstünlükleri karşısında bir eksiklik , bir negatif davranış da göstermiyor, centilmence oynuyordu.

Hakem Almanya'ya o oyunu aldırmak için elinden gelen her bir nesi tek tek yaptı. Ancak anlaşılmasın diye bunu son derece profesyonelce yaptı. ancak yine de net anlaşılıyordu. Kameralar, sürekli Angela Merkel'e odaklanıyordu. Bu sınırlarını bilmez Arjantin koskoca Almanyayı yenecek miydi? Almanyanın kupadan elenmesi bu kıçı kırık kara kuru Hispanolar eliyle mi olacaktı, hiç öyle nes olur muydu, Alman gururu böyle 5 paralık olur muydu :) Nitekim o yüzden artık hakem oynuyordu. Arjantinlileri en kritik anlarda düdüğü ile durdurmaya başladı. Oynanan futbol değil, psikolojik bir baskı oyunuydu. Arjantinliler ne denli üstün ayrıca 1-0 önde olsalar da bu maçı alamayacaklarına psikolojik olarak yönlendirilmeye, benliklerine bu maçı alamyacakları işlenmeye, hakem eliyle "kimin büyük kimin küçük olduğu" dikte edilmeye başlandı. 72bin taraftar, arasıra gösterilen Merkel ile 11'in dışında "geniş bir takım" daha var deniliyordu :)

Bileğinin gücüyle, centilmence, mertçe oynayan Arjantinlilere karşı bu "geniş takım" ın hakemi ne yapacaktı da maçı Almanlara aldıracaktı? Fake penaltı mı verecekti? Yok yok, koskoca Almanlar öyle fake penaltı ile gole kalmamalı kurallara uygun biçimde bu iş kotarılmalıydı Nitekim 10dk, 20dk, 30 dk boyunca Almanların kurallara uygun bir gol atabilmesi için hakemin olaganüstü çalışmaları sonucu Almanya 80dk'da sidik zoruyla 1 gol attı.
    Hakem artık en önemli bölümü aşmıştı. 1-1'den sonra Almanya bok sidik zoruyla 90dk'yi bitirdi 30dk uzatma yine sidik zoruyla bitti, iş penaltılara kaldı. Penaltılara gelindiğinde ne yazık ki Arjantin artık bitmişti :) Penaltıları Almanya 4-2 alıp üst tura çıktı.

İlk paragrafla ilgili olarak, Cavit 19 tiyatrosunda aşılama oyunu başladıktan sonra yakınlarımdan biri "Sürünün disinda kalmak" konusunu üzerimde uygulamaya çalıştı. Şimdi ben hiç aşı olmadım ya, onu şöyle anlattı: Bizim tarafta bir tek Seyhan Yenge senin gibi aşı olmadı, dedi.

Ancak kaç yakınını yakınlar olarak sayıyorsun, tüm yakınların arasında anket mi yaptın dedim, biraz şişti :)

Esasında sürü psikolojisyle ilerleyen bu kişilere acıyorum da. Çünkü benle atışıp yenmeye çalıştıklarında yenemiyorlar :) Doğal olarak beni pek sevmiyorlardır :)

Son paragraftaki "Size sürekli yanlis seyler gösterilse, anlatilsa siz onu kabul edersiniz." ile igili olarak: TV'de her akşam Tayyip Erdogan gösterilse örneğin insanları onu kabul ederler mi ? Bu akşam açık unutulmuş TV'de gördüm. Erdogan diyarbakır'da ilk kez oy kullanacak gençlerle buluştu diye haber yapılmış. Erdogan, Diyarbakırlı 18'lik gençlerle açıkça "bana oy verceksiniz değil mi" modunda konuşuyordu, kumandaya elim gidip başka kanala basana dek geçen 5-10 saniyede gördüm :)

Surekli bircok kanalda ayni anda C. Baskanini gostermelerinin sebebi, onu seven sevmeyen herkese kabul ettirmektir. Buna beyin yikamada denilebilir. Surekli gorsel ve sozel olarak ayni seyleri tekrarlayarak, birtakim yazi sembol ve davranislarla insan bilincaltina islenmektir amac. Bilincalti bilince hukmeder, bilincaltindan gelen birseyle bilinc cakisirsa bu insani yorar. Bilinc buna itiraz edip degistirebilir. Bilincalti surekli kayit halindedir, siz neyi onemserseniz onu kabul eder isleme koyar. Bu islerinizi kolaylastirsada bazen zorlastirir cunku yarariniza olan seyleri kabul edecegi gibi 3 hafta uzerinde odaklandiginiz ve istemediginiz seyide sizin onemsediginiz ve bu yizden surekli ona odaklandiginizi varsayip onuda kabul eder. Bu yuzden cok dikkatli olmak gerekir.

Cocuklugumdan beri cok gosterilen siyasilerden haz etmem. Cogu bos konusur zaten, ulke ekonomisi batmis, bunlarii gormezden gelir cikar muhalefete satasir. Iste bu insanlari manipule etmektir. Yeri gelir milliyetcilik, yeri gelir din kullanilir. Cogunluk oy kitlesine gore bu yeri gelir solcukta olabilir. Nitekim AKP bukalemun gibi ulkede her yone donmustur. Birzamanlar Liberal oldular, bir donem HDP ile kol kola oldular, bu donemde MHP ile kol kolalar. Bu su demektir, iktidar koltugunu birakmamak icin gerekirse komunist bile oluruz.
    https://odysee.com/@m8y1-INFOKANAL:c/Psychokorrektur:b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Ekim 2022; 2:23:14 >

İngiltere de yeni başbakanı gördün mü? Hint kökenli. Köle olmaya uygun :) Esasında tüm ülkelerin başkanlar ,başbakanları ile muhalefet liderlerini tümünü bi odaya toplayıp, aralarında geyik yaptıracan. İyi geyik yaparlar çünkü kendileri geyik.

Bu arada bankamatikten para çekmeye gelmiyor. Geçenlerde 4500TL çektim tümünü 100TL verdi, cüzdana sığmıyor, Kıvırdım cebime zor girdi. Bankamatikte tüm 200TL'ler bitmiş olmalıydı ki 100'lük verdi. Demek istediğim, artık 500TL , 1000TL banknotlar çıkmalı. 500, 1000TL banknot olsa, 200TL'ler de kolaylaşır. Hem ekonominin ağzına sıçıyorlar hem bıraktıkları pislikleri gidermiyorlar. Yoksa bu badem bıyıklar, ya da onların iplerini tutan bankerler 200TL üstü banknot çıkarsa enflasyon daha azar, iklim değişikliği hızlanır küresel ısınma artar gibi uyduruyor olabilir mi? Medya izlemiyorum, olabilir. Yolda yürüyorum, belediye peyzaj çalışması yapıyor önünde pankart üstünde TC Şehircilik, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi çakma sapan bir bakanlık adı yazılıydı! Bu badem bıyıklı politikacıların borazanlığı eşliğinde zor günler bizi bekliyor.

Ingiltere Basbakaninin bu adam olacagini ilk kadin Basbakan secildigi zaman Alman bir arastirmacinin yazisinda okumustum. Bunun sebebi yine kureselciler ve Dijital Merkez Bankasi ile ilgili. Kendisi Kral Charlestan daha zengin biridir ve Hindistanli olmasida tesaduf degildir.

AB ile birlikte hem kagit hemde bozuk paralarin boyutu buyumustu. Bunun sebebi insanlarin ceplerini daha kolay bosaltmasi ve cuzdanda para tutmamaya itmekti.
    Turkiyede ise yuksek enflasyona ragmen inatla 500 luk banknotlar basilmiyor, bununda yine sebebi insanlarin nakit gezdirmekten alikoymak oldugunu dusunuyorum. Duymussundur belki Turkiyede Dijital Merkez Bankasi ve Dijital Turk Lirasinin altyapisi hazirlandi.

500TL basılmaması, dijiparaya yönlendirme olduğunu bu yıl sezinledim. Bir de Tayyip'e bağımsız lider derler. Hadi bassın 500TL, bağımsız ise.

Şimdi kim bilir medyada neler anlatılıyordur 500TL nin basılmaması üzerine. Çakma muhalefet de bu soruna değinmemek için kimbilir ne çakma sorunlar anlatıyordur.

"İklim Değişikliği Bakanlığı" (şaka değil) çıktı ise Dijital Merkez Bankası da çıkar, her bir dalga çıkar.

Kötü günler bizi bekliyor. Tayyipçisi CHP'lisi gerçekte neyin sorun olup neyin olmadığını göremediği için kötü günler bizi bekliyor.

Hepsi Ajanda uygulayan emir erleri. Bu alanda berilen gorevlerde onlara bazi sanslar verilincede millet bunun Hikmeti onda saniyor. Bu millet kirtarilmayi hep borinden bekledigi surece bir sey olmaz.

Bayağı doğru. Çünkü başka açıklaması yok. Açıkça sanal paraya geçmenizi istiyoruz o yüzden 500TL basmıyoruz diyemiyorlar, bunu 500TL basımını sürüncemede bırkarak dolaylı biçimde diyorlar. Ancak bunu sen ben gibi olayın arkasını görebilenler sezinleyecektir. Medya izleyicisi çoğunluk bunu ne denli sezinleyecektir? Ancak bu 500TL basma işi bir süre daha olmazsa, cüzdanlarda kalın paralar yüzünden halk sanal para planını bilmeden sesini yükseltmeye başlayabilir diye de umuyorum. Aşı yapmak için çakma virüs ile ölüm senaryosunu kullandılar, o yüzden milyonlarca kişi tıpış tıpış aşısını oldu. Sanal para için de bir sürpriz senaryo kullanabilirler. Tüm bu planları Tayyip ile Kılıçdar bilyordur.

Bu yaz doviz burosunda Euro bozunca 200 luklerden cuzdanin ustine oturulmuyordu. Doviz burisunda insallah 1000 likler cikarda bunca para kalablaigindan kirtuluriz dedim, hem daha az kagit tuketilir. Ordaki bayan ay oyle deme paramizin degeri azalir demezmi? Dedim simdi paraniz cokmu degerli?

Insanlarin aliskanliklari degisitirlmek isteniyorsa once onlari buna zorlayacak birseyi dusunmeye itilirler. Ornegin para mevzisi gibi, keske bunca parayi tasimasak diye. Sonra onlara artik dijitla para ile cok para tasimak yok ve calinmaz denilince herkes alkislar.

Oldukça doğru. Gece gece neşem kaçtı. 2020 başında çakma virüs tiyatrosunun bitmesi ile son derece pozitif olduğum için enflasyon tiyatrosu beni pek etkilememişti. Ancak son birkaç aydır enflasyon tiyatrosunun "sanal para" planı için de yapıldığını sezinlemeye başlayınca durum değişti.

Heheh döviz bürosundaki tip işte medyaya endeksli beyni olan tipik bir medyacı. 1000 TL basılırsa TLnin değeri düşermiş ah ah.

ancak tüm bu olumsuzluklara karşın yine de umudumu da koruyorum. Virüs tiyatrosunda ölüm gösteriliyordu o yüzden 82M eve kapanmaya bez takmaya aşı olmaya kendi istekleri ile yaptılar. Sanal para amaçlı enflasyon tiyatrosunda ölüm gösterilemeyeceği için halka onu benimsetmeleri zor olacak. Halk, yüzyıllardır kullandığı kağıt parayı kullanmak isteyecektir. Madeni para olarak 5TL, 10TL çıkmamasının da nedeni bu.

Bu arada süt ürünlerine , uzun bir yaz dönemi boyunca hiç artış gelmemişti, geçtiğimiz 1-2 hafta içinde %50'ye yakın artış geldi. Enflasyon tiyatrosu da Virüs Tiyatrosu gibi yazın oynamıyor, sonbahar kış ilkbahar da oynuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 28 Ekim 2022; 1:24:16 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.