Şimdi Ara

GÜNCELLENDİ: 3 Kırmızı Işık Problemi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
1
Favori
64.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: protherm

yok elite den bahsediyorum ama böyle birşey varmı ya yetkililer bir bakın Allah rızası için yardım edin çok ciddi revizyon var diyor herkez ama adam gösteriyor hiçbir fark yok diyor işkillendim şimdi arcade lerde böylemi acaba nolur tecrübeli biri yanıtlasın

Falcon anakartlarda bir sorun olacağını sanmıyorum. Elite veya Arcade paketlerden alabilirsiniz.
  • hocam makıne falcon elıtemı acaba bı yanıt beklıyorum lutfen ncok merakla.
    quote:

Orjinalden alıntı: kos1

hocam falcon 175 lık elıte makına mı gordu bu kırmızı ısık olayını saka degılmı bu????
    quote:

Orjinalden alıntı: pocemonmutlu

arkadaşlar 2 gun oncede elite modelimin başına (3k) olayı geldi. bir an şok oldum daha ilk taksidini odemedim bu ne dedim:D allaha binlerce şukur elektronik bilgimden dolayı rahatca icini actım ve komple sokup mainboard"u masaya koyup lehim havya ve mercek hazırladım birde ince uc taktım havya ucunun girebildigi butun noktaları (smd kondansator, direnc, diyot, vs.) nerdeyse 3 saate yakın tazeledim. elimde pc icin termal macun kalmıştı (arctic silver 5) eski silikonu temizleyip bir guzel yuzeye eşit yedirdim ve montaja başladım. ve sonuc mukemmel elektronik bilgisi olan herkeze tavsiyemdir bilmiyenlerede iyi bilen (ozellikle ince işcilikle ugraşan ve cok temiz lehim yapabilen, bu arada ozkan,atik vs gibi yerler ne kadar kaliteli işcilik cıkartıyor bilemiyecegim) kişilere goturup durumu iğzah ederek board"un lehimlerini tazelemek ve kaliteli termal macun surmenizi, ruhunuzu ve en onemlisi xbox360 ınızı mutlu edecektir...

• Elite 360 ım Arcade 360 ım dondu ya da 3K gördü diye arkadaşlar,
    makinalarının üretim tarihini ya da anakartlarının ne olduğunu Falcon, Zephyr, v.b. belirtebilirlerse çok güzel olacak ..
    Elite ya da diğer paketlerde 2006 yılı üretimlerin 3K ile heran tanışabileceklerini biliyoruz.. ancak Falconlarda daha rastlanmadı diye biliyorum ..
  • Arcade Pack'lerde en son karar kılmıştım. Ama onlarında 3k verdiğini öğrenince iyice soğdum bu Xbox'tan. Bozuk Pc kasası diyodu bi arkadaş haklı gerçekten.
  • arkadaslar bu mesajı herkes yazabılır ben gormeden ınanmamaya kanaat getırdım walla cunku daha bole bısey ılk defa duyuyorum belkı bırkac kısı daha cıkıp solese ınanırdım ama soruyorum falcon mu onu da yazmıyorlar zephyr oldugunu sanıyorum onlarda 3 k muhtemel zaten 3 k dedıgımız herhangı bır donanım hatası olabılır sonucta falcon elıtelerde de olabılır temassızlık vardır bıse wardır ondan da 3k gormus olabnılır cok onemlı bırsey oldugunu sanmıyorum
  • quote:

hocam makıne falcon elıtemı acaba bı yanıt beklıyorum lutfen ncok merakla.
    quote:

hocam falcon 175 lık elıte makına mı gordu bu kırmızı ısık olayını saka degılmı bu????
    quote:

arkadaşlar 2 gun oncede elite modelimin başına (3k) olayı geldi. bir an şok oldum daha ilk taksidini odemedim bu ne dedim:D allaha binlerce şukur elektronik bilgimden dolayı rahatca icini actım ve komple sokup mainboard"u masaya koyup lehim havya ve mercek hazırladım birde ince uc taktım havya ucunun girebildigi butun noktaları (smd kondansator, direnc, diyot, vs.) nerdeyse 3 saate yakın tazeledim. elimde pc icin termal macun kalmıştı (arctic silver 5) eski silikonu temizleyip bir guzel yuzeye eşit yedirdim ve montaja başladım. ve sonuc mukemmel elektronik bilgisi olan herkeze tavsiyemdir bilmiyenlerede iyi bilen (ozellikle ince işcilikle ugraşan ve cok temiz lehim yapabilen, bu arada ozkan,atik vs gibi yerler ne kadar kaliteli işcilik cıkartıyor bilemiyecegim) kişilere goturup durumu iğzah ederek board"un lehimlerini tazelemek ve kaliteli termal macun surmenizi, ruhunuzu ve en onemlisi xbox360 ınızı mutlu edecektir...

evet malesef elite ama lehimleri yaptıgım gunden beri maşallah birşey yok. birde
    kafama takılan soru var ben sıfır kutu elite aldım kutu da 175W yazıyor ve LOT NO: 0741. adaptor de 175w ama makinenin arkasında 12V 16.5A amper saat yazıyor. hesaplıyorum 200w gibi bir degere geliyor internette araştırıyorum 741 no olan makineler falcon 175w diyor ama bunu yazanlar kullanıcılar, ama onlarda tam emin degiller. wattmeter ile olctugumdede ana menude 112W oyun icinde 127W goruyorum buda kafamı karıştırdı...

• quote:

arkadaslar bu mesajı herkes yazabılır ben gormeden ınanmamaya kanaat getırdım walla cunku daha bole bısey ılk defa duyuyorum belkı bırkac kısı daha cıkıp solese ınanırdım ama soruyorum falcon mu onu da yazmıyorlar zephyr oldugunu sanıyorum onlarda 3 k muhtemel zaten 3 k dedıgımız herhangı bır donanım hatası olabılır sonucta falcon elıtelerde de olabılır temassızlık vardır bıse wardır ondan da 3k gormus olabnılır cok onemlı bırsey oldugunu sanmıyorum

bu aradada kos1 arkadaşım kusura bakma hergun takip edemiyorum forumu işlerim var ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Mayıs 2008; 19:54:42 >
  • quote:

quote:

hocam makıne falcon elıtemı acaba bı yanıt beklıyorum lutfen ncok merakla.
    quote:

quote:

evet malesef elite ama lehimleri yaptıgım gunden beri maşallah birşey yok. birde
    kafama takılan soru var ben sıfır kutu elite aldım kutu da 175W yazıyor ve LOT NO: 0741. adaptor de 175w ama makinenin arkasında 12V 16.5A amper saat yazıyor. hesaplıyorum 200w gibi bir degere geliyor internette araştırıyorum 741 no olan makineler falcon 175w diyor ama bunu yazanlar kullanıcılar, ama onlarda tam emin degiller. wattmeter ile olctugumdede ana menude 112W oyun icinde 127W goruyorum buda kafamı karıştırdı...

hadi ya hocam o zaman durum baya cıddı bıse bende falcon alıcam da elıte ısalla bole bıse cıkmaz senın kadar wattmeter felan da anlamıyorum bı sıte wardı adını unuttum bulunca yazarım buraya oradan kontrol de edebılırsın hocam sen zaten etmısın ama yardımcı olur dıye dedım belkı su wattmeter de neden ole cıkıyor bılmıyorum da ben suphelenıyorum ya ıcını acıp goremıyoruz acsak da anlamıyoruz alırken nasıl guvencez bı adaptorde 175 bı makınede gorsek de anakartı degıstrımıs olabılırlermı dıye merak etmeden duramıyorum babana guvenmıcen dıyolar ya ole bı cagda yuasıoz hakkaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twinkie35 -- 5 Mayıs 2008; 14:45:43 >

• tarih 15.05.2008 ve xbox makineler hala 3 kırmızı ısık veriyor.
    Nasıl bir kepazeliktir bu ya.Microsoft 1 senedir duzgunj bir cozum bulamadı
    İnsallah bu falcon anakartlı arcade makineler cozum olmustur ve sorun cıkarmazlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasimboo

tarih 15.05.2008 ve xbox makineler hala 3 kırmızı ısık veriyor.
    Nasıl bir kepazeliktir bu ya.Microsoft 1 senedir duzgunj bir cozum bulamadı
    İnsallah bu falcon anakartlı arcade makineler cozum olmustur ve sorun cıkarmazlar

Falcon anakartlilar zaten isinmiyor ve sorunsuz olanlar. Yukaridaki arkadasta sanirim cok buyuk sanssizlik oldu ve uretim hatasimi artik neyse 3K gordu. Falconda 4-5 saat oynuyorum oynadikcami noluyor artik bakiyorum sol tarafa isi gittikce azaliyor ve makina hic isinmiyor . Jasper anakartlarda CPU & GPU 65nm olacagindan hic isinmayacak ve 3K de gorme olasiliginin cok cok dusuk olacak .
  • Hocam başlığı okudum baya bi tırstım. Yakım zamanda 2. el ZEPHYR anakartlı ELİTE makine alıcaktım sanırım yarın yazıcıoğluna gidip sıfır FALCON işlemcili arcade pack bakmaya başliyacağım... Ulan 40 yılın başı konsol alalım dedik yemin ediyorum son 10 gündür dert oldu bana şu 3K problemi..
  • arkadaslar ben de bu sorunu 3 kez yasayan bir insanim belcikada oturuyorum en son gonderdikleri makinayi direk sattim ve gidip 199€ ya yeni sistem arcade aldim ek olarak 20 gb hdd aldim ve modofiye ettim hic bir sorun yok su ana kadar hicde isinmiyor arada dunyalar kadar fark var.
    elimde birde dvd rom u modofiye sirasinda yanmis bir xbox360 var oda eski sistem olanindan makinayi acar acmaz cpu elimi yakiyo ama yeni sistemde gpu ya ek sogutucu cpu yada yeni bir tasarim sogutucu takilmis vede hdm cikisi var ben buyuk kasa bilgisayar ekraninda oynuyorum vede full hd ayarinda goruntu harika bir cit cikmadi daha oynayip bitirdigim oyunlarsa grafigi guclu olan oyunlar (cunki ben grafigi guclu oyunlari severim en gozde oyunlar)

reimde gorulen benim makina ve de sogutucularin uzerlerine fan ekledim biri goruldugu gibi disinda cpu nun ustunde digeride ayni gucde bir fan vede icinde gpu nun ustunde dvd surucuyu sta hdd kablosu kullandim power kablosunu ise kendim kesip uzettim 30cm boylece dvd surucu disarda calisip gpu veya ve diger malzemeleri isitmayacaktir fanlarin guclerini ise 12 woltluk adaptorlerle calistiriyorum...
    sonuc:hic tinlamadi bile 12 saat acik kaldi test icin hala normal isida idi hadda kendi fanlari hep birinci kademede calisiyor eski makinayi acar acmaz isi 70dereceye vurdugu icin fanlar direk son hizda calisiyordu neyse boyle bir sorunum kalmadi artik olsada gaanti diye bise var gonderirim artik ama hic bir sorunum yok vede kirmizi isik sorununun yeni makinalarda hdm cikisi olanlarda olmadigina inaniyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resim.donanimhaber -- 27 Ağustos 2008; 15:47:55 >

• Merhabalar. Param yeterse falcon işlemcili bir xbox 360 elite, yetmezse yine falcon işlemcili bir xbox 360 arcade alacağım. Bunlarda 3k görme riskim öbürlerine göre daha az mıdır? Falcon olduğunu nasıl anlayabilirim?
  • No Fear sanırım 3k'yi kastediyor.
  • Merhabalar. Öncelikle bu bilgilendirici yazı için çok teşekkürler. Benim bildiğim kadarıyla Falcon işlemcili Xbox ların kutusunda 175w yazıyor. Jasperlarda da 150w (Jasperlar çıktı mı emin de değilim gerçi) Ben şu an Polonyadayım, fiyatı da gayet uygun o yüzden almayı düşünüyordum. Bunları okuduktan sonra tereddüte düşmedim sadece hangi paketi almam gerektiğinden emin değilim. Arcade Pack mi, Premium mu, Elite mı? Elbette Elite denecektir ama onun dışında Arcade mi Premium mu önerirsiniz 3k güvenliği açısından? (Elite göremedim çünkü şu ana kadar) Bir de üretim tarihini nasıl öğrenebilirim kutuyu açmadan makinanın.

Aklıma takılan bir şey daha var. Bu makineyi büyük ihtimalle fw ile oynayacağım. Sitede bir çok arkadaş Türkiye'de (Şubat 10 da döneceğim) Atik elektronik bu tip işlemleri yapıyor demiş. Şimdi ben işlemi yaptırırken hazır makine kurcalanıyor diye içine soğutmak için fan taktırsam bir yararı olur mu (Makineyi alırsam en azından Falcon işlemcili alacağım) yoksa gerek yok mudur?

Sorularıma yanıt alabilirsem çok memnun olurum, yaklaşık bir buçuk ay sonra döneceğim, dönmeden almayı düşünüyorum bu arada premium fiyatı 400 civarı (ne kadar uygun Türkiye'ye göre pek bilmiyorum)

(Son bir soru takıldı aklıma, Polonya'dan makineyi aldım, daha fw yapmadan 3k yedi diyelim makina (Allah korusun ) Türkiye'den kabul eder mi ms arızayı? Polonyadan aldım abi falan desem )

• Ya arkadaşlar ben artık inanmıyorum böyle şeylere. yok neymiş bütün xbox lar çok süremden 3k görüp kullanılmaz heli gelcemişmiş...

Benim 2 tane arkim var 3-4 yılldır aynı xbox'u kullanıyorlar ve işmdiye kdr hiç bir hata görmediler!!

Yeter artık ya ama hakketen sinir bozucu olmaya başladı bu xbox'u kötülemeleri. igrenç bişey kimse almasın arkaraşlar alanlar boşa para koyar, başlayıcam işinize sizin ya. işiniz gücünüz yok kötüleyip duruyosunuz şu xbox'u !
  • Arkadaşlar Yazının Tamamını Okuyamadım..Daha Müsait Bir Zamanda Okurum İnşallah..
    Yeni Üretilmiş Xbox 360'larda (Elite Değil) 3 Kırmızı Işık Verme İhtimali Az Mı?
    3K'nın Bir Xbox 360'ı Ziyaret Etme İhtimali Kaçta Kaç?
  • arkadaşım çok güzel bir inceleme olmuş, sanırım bu xbox360 denen arkadaş güzel olsada nazlı bişey, o zaman microsoft bi çözüm bulana kadar bekleyelim...
  • @err_ryn,
    Makina çıktığından beri bu sorun var, aradan neredeyse 4 sene geçti ve daha microsoft çözüm bulacak..
  • Bir soru da ben sorayım:

Geçen gün Falcon arcade makinamda Monsters vs Aliens oynuyordum. (Makinaya 5 ay önce hdd aldım)Oyunu HDD ye atıp oynuyordum. (Makina banlı değil ama oyun 1.51 fw istiyor.Bende uğraşamam dedim malum bir programla patch yaptım oynamaya başladım).

Oyunu yaklaşık 3 saat oynamıştım. Oyunu oynarken bir anda ekranda LOADING yazısı çıktı ve öyle takılı kaldı. Ha donma diyemem.Ekranda Loading yazısının yanında 3 nokta sürekli yanıp sönüyordu.Bekledim birşey olmadı. Telaşlandım. Ortadaki tuşa basarak normal şekilde dashboard a döndüm. Sizce 3K için endişelenmeye başlamalı mıyım acaba??? Yoksa oyunla alakalı bir sorun mudur???
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.