Şimdi Ara

(güncelleme) 11.30'da Direksiyon Sınavım Var (Kaldım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
7.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByLorem_54 kullanıcısına yanıt
    7 Haziran sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Ben direksiyondan kalınca 100₺ veriyorum hocam 80₺ de bir ders parası ne kadar almak istersen o kadar veriyorsun.

İyi paraymış cidden. Benim zamanımda 50 TL sınava 300 TL'de 10 saatlik direksiyon dersine veriyordun.

@Stille

quote:

4 kere kaldım, sinyali kısa verdiğim için kaldığımı biliyorum ben.insanların kalması işlerine geliyo bizzat ehlieyt kursu sahibinden duydum bunu şu son dönemde baya iyi para kazanıyoruz demişlerdi,birde sınava giren ehliyet hocalarınada para veriyolar artık,çok iyi tezgah kurmuşlar ne diyelim.trafik polisi varken sınava arabası dahi olmayan öğretmenleri görevli yapmaları tam bir saçmalık zaten.

Sınavdayken önemli olan şey rahat gözüküp muhabbet edebilmek , ben arabaya oturdum sohbet ettik yol boyunca. Ne okuyorsun dediler , ingilizce öğretmeni olacağım dedim , şimdi seni bırakırsak nasıl yüzüne bakarız aynı okula gelirsen muhabbetleri döndü. Bir kere sinyali unuttum , sohbet ederken dikkat etmediler. Sen arabaya gergin bir şekilde oturursan onlarda gerilir en küçük şeyine dikkat etmeye başlarlar. (Bende yeni sistemde aldım 3 yıl oluyor sanırım , benden sonra bir tık daha zorlaştırmışlar diye duydum) Senin gibi 4 sınavdan kalmış bir kadın vardı , girdi arabaya başladı yalvarmaya böyle kaldım lütfen geçirin Allah rızası vs vs. Adamlar zaten baştan irite oldu. 4 sınavdan kalan benim elimden mi geçecek diye. Geçemedi yine. İlk sınavınmış gibi gir , hiç bahsetme.

Birde devlet arka tarafta çok güzel işletme kurdu. Arabanın içinde oturan öğretmenleri denetleyenler var. Onlar şikayet ettiğinde öğretmenin sınavlara girme hakkı ellerinden alınıyor direk olarak. Büyük bir ek gelirden oluyorlar. Bu yüzden onlarda korkuyor insanları geçirmeye. Bir çok öğretmene kağıt geldi geçen senelerde , bu yüzden artık ya %100 geçiyorsun ya geçemiyorsun. Özellikle başlangıç noktasında denetleyenlerin önünde bir hata yaparsan affı olmaz.

• Geçen sene yaz aylarında aldım, yeni sistemle bildiğiniz gibi. Sınav başladıktan sonra trafiğe çıkınca ışıklarda durdum, ders aldığımdan farklı araçtı (aynı model, sadece farklı araç) ve vitesi geçiremedim, yeşil yanınca gaz verdim araç gitmedi, hoca arkadan telaş yapma diye uyardı, düzgünce tekrar vitesi 1'e aldım yavaşça kalktım nizamında döndüm, sınavı da normal tamamladım ve ilk sınavda geçtim. Umarım diğer sınavınızda başarılı olursunuz
  • Evet eşten dostan duyuyorum bu yeni sistem baya zorlaşmış olmasi gerektiği gibi ama işte en ufak hata büyük bir kayıp ben 5-6 yıl önce e aldım küçük bir minibüsle az turladik araba kamyon otobüs minibüs her şeyi sürebiliyorum şimdi girsem geçerim yine 15 senedir sürüyorum araba ama bazı basit şeyleri söylemek lazım

Şeridinin yaninda sag cizgiye yakin git sag şeritte ehliyet alma adayı orta çizgiye yakın durmaz

Sinyali alışkanlık haline getir sinir bozucu ama bir araç bulunduğu yönden en ufak sapsa bile sinyal vermek zorundadır

Park için yöntem şudur kurslarda bunu anlatıyor olmaları lazım öne doğru gidiyorsun park edeceğin yeri geçiyorsun tam sag yaptın git biraz aynada ipucu olacak bir yer veya süre tut 3-4 saniye yarım debriyaj gir içeri duruşun kötü gelebilir sana ama bir tam sol yap araba kenara cuk diye oturur pratik bu işin temeli sınavdan önce mutlaka pratik yapmalısın

Yokuşta kaldırma için el freni yasak diye tahmin ediyorum yoksa bir anlamı olmaz yokuşta kaldırmak için arabanin sesini dinlemen lazım debriyaj tam kavrama noktasında araba ileri gitmek ister freni o anda bırakıp hafif gaza yüklen araç hareket ederse ver gazı

Aracı kaldırdığında yön degistirmezsen bile harekete geçtiğini belli etmek için sinyal vermelisin

Direksiyon 9:15 saat pozisyonunda tutulur

Başarılar

• Bir sonraki sinava tek tavsiyem yavas yavas sur. Park ederken cok daha yavas hareket et. Asla gaza yuklenme. Zaten parkta yamuk girecegini farkedersen duzeltme sansin olur.

• Bana ilkokul fen hocam gelmisti siz kamyoncu degilmiydiniz demisti ben dedim hocam aynen sohbet etmistik rampa asagi bosa attim elimi camdan cikardim diye puan kirdilar ama gectim 😂

• Teorik sınavı geçmek kolay mı sizce ay sonunda sınav var bide boşluk doldurmada katmışlar

Direksiyon sınavıyla ilgili önerilerinizi de yazarmısınız ?
  • Benim de arkadaşım kaldı geçen ay park etmeden dolayı. Sadece tek hakkın varmış park etmek için. Bence çok saçma, trafikte bir sürü kurallara uymayan da kullanamayan da var. Adaletsizce.
  • Benim 2 hafta önce falan bitti direksiyon derslerim en yakın direksiyon sınavına giricem.14 saat ders aldım ve daha önce hiç araba sürmeme rağmen ne arabayı stop ettirdim ne de parkı yanlış yaptım kendimede şaşırdım bu konuda Ama işin asıl can alıcı kısmı sakin olmak ve adım adım ilerlemek ya bu ikisini uygularsan hata yapmazsın
  • Benim de kurs başlıyor yarın hadi bakalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaja basarken topugun yerde olursa stop etmen daha zor olur. Bazi yeni baslayanlar debriyaja topugu yere degmeden basarlar ve zorlanirlar. Ve unutma araba oksurur , bogulur gibi ses vermeye ve ikinmaya baslarsa anla ki gazi az veriyorsun. Gaza fazla da bassan , debriyaji iyi ve yumusakca kullanabilirsen patinaj vs yapmadan araci iyi kontrol edersin, baslarda ceyrek debriyajla da surebilirsin, kavramanin omrunu kisaltir ama alisana kadar cesaret verir, sonra zaten profesoru olursun...

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 9 Temmuz 2017; 16:47:1 >
  • Umarım iyi öğrenince geçebilirsin sınavı, hergün trafikte bolca kasap görüyoruz yenilerinin katılmasını tabiki istemeyiz.

• Dün aradı 200 lira para getir dedi gitmedim nolur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Et Ekmek Ketçap

Dün aradı 200 lira para getir dedi gitmedim nolur?

Hocam yeni sınava başvurunuzu yapmazlarsa bir hakkınız gidiyor. O 200 lirada hem sınav ücretiniz hem de 2 ders parası olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Umarım iyi öğrenince geçebilirsin sınavı, hergün trafikte bolca kasap görüyoruz yenilerinin katılmasını tabiki istemeyiz.

Hocam şöyle bir şey var ben ehliyet alınca uzun bir süre araba sürmeyeceğim. Ailemizde araba yok sürmek için bir sebebim de yok çocukluktan beri alışmışım arabasızlığa. Herkesin gazına gelip tam yazın başında yazıldık, dert aldık başımıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive

Debriyaja basarken topugun yerde olursa stop etmen daha zor olur. Bazi yeni baslayanlar debriyaja topugu yere degmeden basarlar ve zorlanirlar. Ve unutma araba oksurur , bogulur gibi ses vermeye ve ikinmaya baslarsa anla ki gazi az veriyorsun. Gaza fazla da bassan , debriyaji iyi ve yumusakca kullanabilirsen patinaj vs yapmadan araci iyi kontrol edersin, baslarda ceyrek debriyajla da surebilirsin, kavramanin omrunu kisaltir ama alisana kadar cesaret verir, sonra zaten profesoru olursun...

Kolay gelsin

Sağolun hocam topuk işine dikkat edeceğim birdahakinde.
  • Kalınca direk bir sonraki sınava girmen zorunlumu hocam?
  • Bence artık uğraşma zengin ol şoför tut hem kendinin hem milletin hayatını tehlikeye atma

• Kardeş sana 16 saat vermek zorundalar.Parayla ders verme gibi bi saçmalık yok yani.Yetkili birimlere bildiririm sizi diye tehdit felan et

Edit : 14 saatmiş

Buda link :http://www.ehliyetsinavisorucoz.com/2017-direksiyon-egitimi-kac-saat-olmali-yeni-zorunlu-direksiyon-dersi-kac-saat/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 9 Temmuz 2017; 17:51:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.