Şimdi Ara

Güncel Askerlik Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
19
Favori
9.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
    Bu konuyu açma sebebim askere gitmeden önce düzgün bir konu bulamayıp ne yapacağımı bilmeden sırtımda ağır bir yükle ve bilgisizce askere gitmemdir.
    2 aylık acemi sürem bitti önemli olan da acemilik süreci zaten bu konuyla ilgili bilmeniz gereken yeni askere gidecek kişilere maddeler halinde her konuyu anlatıcam.
    Öncelikle acemiliğim bilecik söğüt jandarma ulaştırma eğitim taburunda 96/4 olarak 2 ay yaparak bitirdim. 10 ay usta ankara güvercinliğe çıktı.

    1-ASKERDE VERİLEN MALZEMELER VE HAKKINDA BİLGİLER.
    -Kamuflaj Takım (1 pantalon,1 kamuflaj gömlek,2 kısa kollu gömlek, 1 adet rüzgar parkası)
    -Yazlık ve kışlık 2 adet bot
    -Yazlık ve kışlık Kep (şapka)
    -Palaska
    -Eldiven
    -Eşofman takımı (hergün 12 içtimasından sonra kamuflaj çıkarılarak eşofman takımını giyeceksiniz. görünüş olarak kalitesiz ucuz pazar malı gibi görünebilir fakat piyasanın en sağlam ve rahat eşofman takımı olduğunu 2 gün giyince farkediceksiniz.)
    -Spor ayakkabı (belki görmüşsünüzdür beyaz bir ayakkabı, gerçekten çok rahat bir ayakkabı, fakat içtimalarda çömel kalk veya 10 say çök yaparken çömelme vaziyetinde yanları açılıyor zorlandığı için ona dikkat ederseniz sağlam kalır)
    -Spor şortu yazlık takımı (yaz mevsiminde giymek için verilir ve eşofman malzemesiyle aynı malzemedir ve çok rahat ve havadardır.)
    -Terlik (koğuşa botla girmemek için verilir banyo, duş ve koğuşta kullanmak içindir.)
    -İç çamaşırı (boxer veya beyaz külot ve atlet şeklinde verilir, gittiğiniz birliğin stok durumuna göre en az 2 en fazla 8 takım verilir.)
    -Çorap (Gittiğiniz birliğin durumuna göre yazlık kışlık ve en az 2 en fazla 8 tane verilir.)
    -Diş macunu ve diş fırçası
    - El ayak ve banyo havlusu
    -Şampuan (200 ml dir ve saçları avuç avuç döken bir markadır zaten anında anlarsınız ne olduğunu kimse kullanmadı bizim bölükte o yüzden giderken kendinize 300 ml kadar alırsanız acemilik boyunca yeter.
    -Traş köpüğü

    bunlar haricinde 30 tl ye mecburi alınan bir torba var bir çamaşır filesi içinde ipli boyun cüzdanı, bakım kiti,file, kirli temiz çamaşır torbası, düdük, gibi malzemeler var onlar işinize yarıycak.

    Hemen hemen bu malzemeler verilir bazen bir kaç fazla malzeme verilebilir.
    Şimdide giderken yanınızda alacaklarınız kısmına geçelim.
    Öncelikle öyle kıyafet al böyle eşya al diyenleri kesinlikle dinlemeyin boşuna 1 bavul fazla götürmenizle kalırsınız birliğe girince hiç kullanmadan sivil valiz deposuna koyarlar boşuna sadece yanınızda taşırsınız. Söyliyeceğim malzemeleri almanız fazlasıyla yeterli olacak.

    -10 adet çorap (daha az da alabilirsiniz ama acemilikte kıyafet yıkatmak zordur 2 haftada bir file toplanır felan, o yüzden ben elde yıkamakla uğraşamam derseniz 10 adet alın sırayla giyin kirlileri çantanıza koyun eve dönünce yemin töreninde yıkatırsınız, veya kalmazsa lavaboda elde 2 dk nızı almaz yıkamak)
    -3 takım içlik alt-üst (çok soğuk biryere gidiyorsanız yani -10 dereceye felan yün kalın içlik alın derim, ama soğuğa alışığım derseniz heryerde satılan thermal içliklerden 3 tane alsanız yeter thermal içlikler soğuktan koruyor iç ısıyı tutuyor ama ayaz eserse soğuğu hissederseniz thermal diye sizi herşeyden koruyacak elektronik zırhlı bir içlik beklemeyin :D tek iyi yanı vücudu sardığı için haraket edebilmeniz kolay oluyor kat kat giymiş gibi sıkılmazsınız)
    -Gillette Mach 3 (her sabah traş olacağınız için hatta sakalınız olmasa bile o jilet yüzünüze değecek illa, o yüzden 23 tl verip bunu almanızı kesinlikle öneririm yoksa 3 bıcaklı alsanız bile 5 gün dayanıyor ama ben bununla 1 ay her sabah sıkıntısız traşımı oldum yanında yedeğide vardı 2. ayıda onunla bitirdim 1 ay gidiyor yani.
    -Traş çantası (şu eczanelerde satılan küçük çantalar bile olur yada askeri malzeme satan yerlerde bulursunuz 50 kuruştur. Kişisel bakım malzemelerinizi onun içinde tutucaksınız dolabinızda.)
    -Tırnak makası en çok unutulan şeylerden unutmayın sakın
    -Cımbız (sürünürken elinize bacağınıza batan dikenleri çıkartmada birebir olur. veya ormana dönen kaşlarda.)
    -Dikiş takımı (askeri malzeme satan dükkanlarda var 3 tane ip iğne çatal iğne oluyor genelde içinde çok yararını görürsünüz kesinlikle alın)
    -diş fırçası ve diş macunu ( askeriyenin verdiği diş fırçasıyla çıkmayan yanmış tava ve tencereleri rahatlıkla ovalarsınız kazır yani o yüzden yumuşak bir diş fırçası alırsanız dişleriniz sağlam kalabilir, diş macunu ise hiç duyulmamış bir marka ve ağızı bi garip yapıyor kimyasal maddelerde çok fazla baktım etiketine, küçük bir diş macunu yeterli olur.)
    -yastık kılıfı ( aslında gerek yok ama titiz biriyseniz özellikle ilk gittiğinizde önceki devrenin kullandığı kirlik kılıfları kullanırsınız veya yıkansa bile sapsarı duruyor kılıflar iğrenirsiniz yatamazsınız. açık mavi renginde hemen hemen böyle bir renkte desensiz dantelsiz düz bir kılıf götürürseniz iyi olur, çoğu arkadaşımız yastıktan gözleri iltahap kaptı mikroptan)
    -düzgün bir ipli boyun cüzdanı alın
    Yani ufak bir sırt çantası işinizi görür..

    Sivil kıyafet fazladan sakın almayın üstünüze giydiğiniz yeterli çünkü acemilikte çarşı izni kullanılmıyor zaten. 2 ay acemilik yapacaksanız gene almayın üstünüze giydiğiniz yeterli çünkü yemin töreninden sonra 3 defa çarşı kullanabiliyorsunuz.

    Şimdide tahmin ettiğim soracağınız birkaç soruyu yanıtlıyacağım.

    1- e devletten sülüs ü çıkartabilirsiniz. ancak sizden önce abiniz doğuda askerlik yaptıysa askerlik şubesine gidip almanız gerekiyor.

    2- Sülüste yazan yol ve iaşe bedelini merkez ptt den alıcaksınız büyük yani 2 den fazla çalışanı olan ptt lerden köy yerlerinde veya küçük tek kişilik pttlerden alamazsınız (iaşe bedeli demek yol boyunca yemek harcamalarınız için verilen ücrettir)

    3-Askeriye içinde artık nakit para kullanılmıyor yanınızda mutlaka ziraat bankası atm kartı yani bankamatik kartı bulunsun. iş bankası kartıda olabilir.. yanınıza sadece 50 tl almanız yeterli zaten askeriye içinde en az 1 tane ziraat atm si bulunuyor. çoğu yerde kantin ve malzeme satan kantinlerde para geçmiyor kart götürün o yüzden.

    4- Sizin adınıza ziraat otomatik bir atm kartı çıkartıyor, fakat bunun sizin elinize geçmesi uzun sürüyor, siz gitmeden alamasanız bile onlar sizin peşinizden askere kadar gönderiyorlar. devletin gönderdiği bu karta aylık maaşınız yatıyor. (acemilikte 85 tl, ustalıkta gittiğiniz bölgeye göre doğu ve kritik 11 il içindeyseniz 400 ile 600 tl arasında batı ve kritik olmayan bölgelerde 80 ile 250 tl arasındadır. operasyon a gittiğinizde operasyon başınada anında o operasyon için para yatırırlar.)

    5- Ptt de ziraat gibi sizin adınıza kart çıkartıyor ama onu almasanızda olur o sadece ailenizin size para yollayabilmesi için atm kartının aynısı ama almadım almaya gerek de yok.

    6- Bilmeniz gereken herşeyi orada öğretecekler rütbeler ki acemilikte en fazla tabur komutanını görürsünüz yüzbaşıyı felan oda 1 kez yemin töreninde onun dışında 1 üsteğmeniniz olucak bölük komutanı bölüğün başında 1 asteğmen, 3 4 tane uzman asteğmen çavuşlar olucak, bide sürekli yanınızda olacak olan çavuş ve onbaşılar olucak. yani telaş ve korkuya gerek yok. selam veremeseniz bile ilk günlerde kimse birşey demiycek. Selam vermeyi silahları yanaşık düzen eğitimleri nişancı eğitimleri silah parçalama felan hertürlü şeyi öğreticekler. ben bilmiyorum napıcam diye düşünmenize gerek yok bu yüzden acemisiniz zaten.

    şuan için aklıma başka birşey gelmiyor sorusu olan olursa her konuda yardımcı olurum..

    Şimdide son olarak birkaç hayat kurtaracak tavsiye vericem.

    1-Birliğe teslim olurken mesela ayın 1 inde başlıyor ve 3. de akşam üzeri saat 5 e kadar teslim olmanız yazıyorsa kesinlikle 1. önce çıkıp 1 inde teslim olun, genelde herkes sakın erken gitme mal gibi kalırsın tek başına veya boşuna 2 3 gün erken gidersin der, ama yaşamayan bilmez 3 ünde gidip öğlen 1 den gece saat 10 a kadar ayakta kayıt işlemlerinde bekleyince anlarsınız neden erken gitmeniz gerektiğini çünkü içeriye sizle birlikte 1200 kişi girip kayıt yapmaya eşya almaya çalışırken sinirden ölebilirsiniz benim önümde 250 m lik insan kuyruğu vardı ve öğlen 1 den gece 10 a kadar bekledim o sırada.
    ve erken teslim olmanın bir yararı erkenden sorunsuz 1 saatte kaydınızı yaparlar yatağınıza dolabınıza yerleşir derin bir oh çekip mışıl mışıl uyursunuz. ve güzel bir yanıda ilk siz teslim olursanız yemin töreninde 4000 5000 kişi önünde birliğe ilk teslim olan asker olarak aileniz huzurunda tabur komutanından plaket alırsınız.

    2- Bot ve spor ayakkabı alırken önünüzde denemek için her numaradan tahtaya çakılmış ayakkabı ve botlar olucak deneyin mesela ayağınıza 43 numara tam olduysa on numara dediyseniz 1 numara büyüğünü alın hem vurmasından kurutulursunuz hemde çift çorap giyince ayağınızı sıkmaz.

    3- soğuk bir bölgeye gidiyorsanız nalburdan 3mm lik yalıtım köpüğü (strafor) alıp tabanlık şeklinde falçata ile kesip 3 çift alın yanınıza bot u alınca tabanına koyarsanız soğukta boşuna içtimada beklerken ayağınız soğuktan uyuşup parmak uçlarınız acımaya başladığında ve bot ayağınızı kestiğinde keşke alsaydım demezsiniz.

    4-Gittiğinizde 2 hafta sesinizi çıkarmadan etrafı izleyip ayak uydurun çok hiperaktif olursanız göze batarsınız kafanız boktan kurtulmaz...
    Sessiz ve sakin olun..

    5-Bir mesleğiniz varsa kesinlikle kalfalık çıraklık veya ustalık belgenizi yanınıza alın, çünkü artık askeriyede belgesiz meslekçi olamıyorsunuz kanunlara göre.. Ben anamın karnından oto tamircisi olarak 14 15 anahtarla çıktım bile deseniz gözünüz kapalı 1.5 tdı motoru söküp taksanız bile belgeniz yoksa meslekçi alınmazsınız, ama o mesleği okuyup kalfalık belgesi olup ama anahtar tutamayan biri seçilir.. Varsa belgeniz yanınıza alın kesinlikle...

    Arkadaşlar çok uzatmak istemedim genel bilgileri taktikleri gereksinimleri yazdım, Sorusu olan olursa sorabilir hemen yanıtlamaya çalışıcam.

    Edit1: Arkadaşlar ek bir bilgi olarak gideceğiniz yerde yaklaşık 1000 acemi er olacak yaşam alanı çok dar ve 60 kişilik koğuşlarda yatacaksınız o yüzden 200-300 er kişilik bölüklerde en az 50 kişi hasta olucak. Grip boğaz şişmesi soğuk algınlığı gibi.. Askeriyeye reçetesiz ilaç sokmak yasak sağlık ocağına gidip söyliyeceğim ilaçları alırsanız doktor reçeteli bu hastalıklardan kurtulur acısız bir acemilik ve askerlik geçirirsiniz.
    Theraflu forte: soğuk algınlığı ve nezlenin belirtilerini önleyen geçiren nezle soğukalgınlığı hapı.
    Klacid: Bu boğaz diş ve sinüzit iltahabı için geliştirilen bir antibiyotik, boğazınız şiştiği gün geceiçince sabaha kadar birşeyiniz kalmaz. 2 3 gün kullanır acı çekmezsiniz.
    Apranax 500mg: apranax ı bilirsiniz iyi bir ağrı kesicidir 500 mg baş ağrısına grip ağrılarına felan iyi gelir yeterlidir...

    Edit2: Işıkta uyuyamam diyenler veya çıt ses çıkmıycak ben uyucağım zaman dünya nın durması lazım diyorsanız eczaneden 15 tl ye iyi bir kulak tıkacı ve göz bandı alabilirsiniz. inanın hayat kurtarıcak 2 malzemedir.


    Edit3: Telefon konusunu arkadaşın hatırlatması üzerine ekliyorum arkadaşlar unutmuşum.
    Kameralı telefon acemi birliğinde yasak ustada serbest ama oda komutana yakalanmadan kullanırsanız...
    kameralı telefon yakalatmanın cezası 7 gün askerlik uzar. sivil hat yakalatmanın cezasıda 7 gün. yani android veya kameralı telefonda sivil hatla konuşurken yada mesajlaşırken yakalırsanız 14 gün askerliğiniz uzar ve onlara el konulur.
    Acemilikte 2 hat götürün biri sivil biri askercell olsun ilk 1 hafta askercell olsun girerken felan sonra akşamları veya istirahat saatlerinde hattı değiştirip diğer eş dost akrabalar ile konuşabilirsiniz.
    Telefonda her telefoncuda satılan samsung marka kamerasız asker telefonu olarak satılan bi telefon var ondan alın şarjı inanılmaz gidiyor çok konuşma yapılmazsa 4 ile 8 gün arası dayanıyor ve hızlı şarj oluyor.
    Yanınızda varsa çok pahalı olmayan bir android götürün mesela samsung s4 mini s3 gibi. ama çantada kalsın kapalı vaziyette dönerken giderken veya olurda 2 aylık acemilik yaparsanız çarşıya çıkarken alırsınız yanınıza. içeri almazlar diye korkmayın içeri alırlar ama komutan a teslim eder çıkarken alırsınız.
    Son dönemdeki askerlikle acemilikte 2. 3. haftaya gelince sivil hatlara izin veriyorlar gözardı ederek. ama bölüğünüz uslu durursa :D Askercell e ekliyeceğiniz numaralara dikkat edin aynı evden 3 kişiyi eklemeyin zaten sınır 5 numara her anne baba ve bi kaç akraba..
    Askercell hakkında bilgi vereyim, paketleri tam hatırlamıyorum ama ucuz ve yetecek kadar tam.. sabah akşam 6 sabah 8 arasında hat açılıyor yani akşam 6 dan sabah 8 arasına kadar o 5 numarayı arayabilirsiniz. bu saatler dışında onlarda sizi arayamaz sizde onları.. Ama hat tamamen kapalı değil sadece aramalara kapalı. sevgilinizle 7 24 mesajlaşmaya devam edebilirsiniz. komutanlar akşam 6 dan sonra elinizde telefon görsede birşey demiyor çünkü mesai saatleri dışında ve yasal olan askercell.. askercell 10 sn bir işlemle belli oluyor yani komutan sorunca askercell deyip kontrol ettiğinde sivil hat çıkarsa yanlış beyandan hakkınızda işlem yapar hem yalandan hemde sivil hattan dolayı 10 gün uzar askerliğiniz. Kameralı telefonla sakın askeriye içinde fotoğraf çekmeyin araçları silahları binaları, yoksa yakalanıp görürlerse çok farklı davranırlar hain veya ajan damgası bile yersiniz ve askerliğiniz ciddi boyutta uzar 3 ila 6 ay arası askeri cezaevinde yatarsınız...

    Edit4: askerlikte yeni bir yasa var, normalde rapor hakkı 1 aydır ve askerler eskiden kollarına 1 şişe diş macunu sıvayıp kuruduktan sonra basit bir vurmayla kolunu kırar ve 1 ay rapor alır evde yatardı. ama artık herşey değişti. yeni yasayla kişi kendini askerliğe elverişsiz hale getirirse bunun cezası 3 ila 5 yıl hapis cezası ve hapis cezası bittiğinde tekrar askerliğe baştan başlamaktır. Yaniyemek yemek hasta olursanız bilerek bu cezayı alırsınız. bilerek düşerseniz ve komutan bunu öğrenirse 5 yıl yatarsınız... o yüzden adam akıllı yapın bitsin zaten bir kaçış olmadığını oraya gittiğinizde anlıycaksınız.

    Edit5: Önemli konulardan biride çürük alma derdine düşmeyin sakın.. Askerlik için çürük alayım tanıdık var yada param var derseniz ve çürük alırsanız o saniyeden sonra hiçbir devlet ve özel kuruluşta çalışamıyorsunuz. sağlık raporu istendiğinde çürük olduğunuz çıkıyor sistemde. devlet kuruluşlarında zaten yasak, özel şirketlere para verseniz gene almaz çünkü iş sağlığı ve güvenliğine bağlı oldukları için çürük eleman çalıştırılamıyor. Sağlamsanız gidin aslanlar gibi yapın askerliğinizi emin olun çok zevkli ve güzel unutulmıycak günler geçiriliyor.

    ÖNEMLİ EDİT6: Arkadaşlar namus kadar önemli bir konuyu atladım.. Eğerki sahip çıkamıycaksanız kaybedicek olucaksınız veya çaldırırım derseniz kesinlikle sevgilinizin veya annenizin kız kardeşinizin fotoğrafını kısacası sevdiğiniz bir bayanın fotosunu götürmeyin. bir olay duydum askeriyede olmuş olan bir olay ki bi kaç defa olmuş aynı yerde değil ama ülke içinde farklı şehirlerde. Çocuk nişanlısının fotoğrafını götürüyor askere sonra cüzdan dolapta kalıyor arkadaşı dolaptan birşey alırken cüzdanda kızın fotoğrafını fark ediyor ve fotoyu alıp tuvalete gidiyor malum pisliği yapmaya. Ne bir kız ne bir bayan fotoğrafı hiç birşey yok içerde manyakta çok olunca, neyse arkadaşı farkediyor dolap ve cüzdanın açıldığını bakıyor foto yok tuvalete arkadaşına bakmaya giriyor ses duyunca tuvaletin üstünden kafasını uzatıp bakıyor çocuk nişanlısının fotosuyla pislik yapıyor.
    Zor almışlar elinden ve kan çıkartacak bir olay, veya düşürürsünüz felan başka şeyler de olur orada daha hassas bir duruma geliyorsunuz başınız fotoğraf yüzünden belaya girer. 1 ay görmeyi verin özlem iyi birşeydir. zaten ustaya geçince android e pek birşey demiyorlar o yüzden görüntülü görüşürsünüz.

    Edit7: Arkadaşlar bugün öğrendim bu bilgiyi, askerden izine geldiğinizde felan bi sağlık sigortanız yok sadece erbaş sigortanız var onlada askeri hastanede bakılabilirsiniz anca.. özel e giderseniz 140 tl ücreti var, normal hastanedede para ödersniz. Ne yazık ki devlet bu konuda da asker e sahip çıkmıyor. Böylelikle aç açıkta ve hasta dolanıp durmaktan usandım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ikaos -- 5 Ocak 2017; 16:10:47 >







  • ziraat kartı askeriyede çıkarıyorlar ancak siz hesap açıp gidin, uzun sürüyor çıkarmaları.
    bunun dışında ıvır zıvır almayın yanınıza.
    donunuzu atletinizi alın gidin işte.
    krem mrem almayın bale kursu mu oğlum askeriye orası. bi çanta kozmetik malzemeyle gelen vardı.
    ayağınızı da her gün sabunsuz yıkayın.
    hadi bakim. istikamet sağınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 31 Aralık 2016; 18:24:3 >
  • telefon mevzusu hiç açılmamış
  • 93/2 hava er eğitim tugay komutanlığı 5. boluk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birliğe teslim olma aşamasını anlamadım. Gidip askerlik şubesine mi kayıt oluyoruz? + o kritik illere gitmek istesek gidebilir miyiz?
  • exterminant kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim unutmuşum ekledim :)
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    bütün bilgiler ve eklemeler için teşekkürler
  • -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    Askere gitmeden önce askerlik şubesine gidip muayne olup işlemleri yaptırıyorsun zaten. sonra bi daha gitmene gerek yok e devletten sülüs ü al çıktınısını o yeterli. ama garanti olsun veya çıkartamadım dersen şubeye gidip çıkart. teslim olurkende 1 inde başlayıp 3 ünde teslim olman gerekiyorsa yani 3 gün yol verilmişse sen 1 inde teslim ol veya 2 sinde teslim ol çünkü son gün izdaham oluyor gece koridorda yatarsın bizim gibi sonra.
    Kritik illere istesende gidemezsin, ama genelde zaten doğu çıkıyor ama senin düşündüğün gibi değil. artık uzman asker değilsen birlikten dışarı çıkartmıyorlar zaten içerde nöbet tutarsın yada mutfakta olursun ne bileyim şöför olursan birlik içinde shorland zırhlı aracıyla devriye atarsın. ama demek istediğin çatışıcam dışarı çıkıcam göreve gidicem diyorsan askerliğini yapıp 6. ayı doldurunca uzmanlık sınavlarına ve mülakatlarına giriyorsun askerliğin bitince sözleşmeli uzman çavuş oluyorsun. doğuda görev yapıyorsun o 11 ilde ve yaklaşık en az 3000 binden başlıyor maaşın 6 bin alan uzman görmüştüm sohbet etmiştim.. çıktığın operasyon başınada extra para yatıyor anında hesabına.




  • exterminant kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim, herkes e yardımcı olmaya çalışıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    Askere gitmeden önce askerlik şubesine gidip muayne olup işlemleri yaptırıyorsun zaten. sonra bi daha gitmene gerek yok e devletten sülüs ü al çıktınısını o yeterli. ama garanti olsun veya çıkartamadım dersen şubeye gidip çıkart. teslim olurkende 1 inde başlayıp 3 ünde teslim olman gerekiyorsa yani 3 gün yol verilmişse sen 1 inde teslim ol veya 2 sinde teslim ol çünkü son gün izdaham oluyor gece koridorda yatarsın bizim gibi sonra.
    Kritik illere istesende gidemezsin, ama genelde zaten doğu çıkıyor ama senin düşündüğün gibi değil. artık uzman asker değilsen birlikten dışarı çıkartmıyorlar zaten içerde nöbet tutarsın yada mutfakta olursun ne bileyim şöför olursan birlik içinde shorland zırhlı aracıyla devriye atarsın. ama demek istediğin çatışıcam dışarı çıkıcam göreve gidicem diyorsan askerliğini yapıp 6. ayı doldurunca uzmanlık sınavlarına ve mülakatlarına giriyorsun askerliğin bitince sözleşmeli uzman çavuş oluyorsun. doğuda görev yapıyorsun o 11 ilde ve yaklaşık en az 3000 binden başlıyor maaşın 6 bin alan uzman görmüştüm sohbet etmiştim.. çıktığın operasyon başınada extra para yatıyor anında hesabına.

    Eyv hocam hemen okulu bırakıp teslim olmaya gidiyorum




  • -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    Vallahi kardeşim biraz daha detay vermek gerekirse,
    Sözleşmeli erlik sözleşme süresi 1 3 5 ve en son 7 yıl a kadar uzatılıyor.
    Ortalama alacağın maaş 3000 yada 4000 olur.
    Operasyon başına belli bir para alırsın oda operasyon dönüşü otomatik anında hesabına yatar. bir para harcama ihtiyacın olmadığından direkt para biriktirmiş oluyorsun..
    7 yıl görev yaparsan da yaklaşık 70 bin tl tazminat ta alıyorsun. Sonrada çıkarıyorlar 7 yıldan fazla görev yapamıyorsun. ama ikamet ettiğin belediyede boş zabıta kadrosu olursa veya açılırsa direkt olarak oraya yerleştiriliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    Vallahi kardeşim biraz daha detay vermek gerekirse,
    Sözleşmeli erlik sözleşme süresi 1 3 5 ve en son 7 yıl a kadar uzatılıyor.
    Ortalama alacağın maaş 3000 yada 4000 olur.
    Operasyon başına belli bir para alırsın oda operasyon dönüşü otomatik anında hesabına yatar. bir para harcama ihtiyacın olmadığından direkt para biriktirmiş oluyorsun..
    7 yıl görev yaparsan da yaklaşık 70 bin tl tazminat ta alıyorsun. Sonrada çıkarıyorlar 7 yıldan fazla görev yapamıyorsun. ama ikamet ettiğin belediyede boş zabıta kadrosu olursa veya açılırsa direkt olarak oraya yerleştiriliyorsun.

    hocam okulu bitirdikten sonra nasıl oluyor o işler?
  • -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    Ne okuyorsun ki sen ? Lise okuyorsan bitirip gidiceksen astsubay sınavlarına gir kafan rahat olsun mesleğin olur sözleşmeye gerek kalmaz. ama sağlam çalışman lazım. üni 2 yıllık okursan normal ilk okul mezunundan farkın olmaz gene 12 ay yaparsın oda 6. aydan sonra sınavlara girersin yada sözleşmeli er olmak için başvuru yapar mülakata girersin. lisans okuyorsan 6 ay askerlik yaparsın bitirince gidersin.
    Sen askere gidene kadar neler değişicek bilemem. onun için kararını verdiysen askere gidince çavuşuna sorucaksın veya idari işlere gidip bilgi alıcaksın onlar güncel bilgiyi verip senin adına işlem yaparlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    Ne okuyorsun ki sen ? Lise okuyorsan bitirip gidiceksen astsubay sınavlarına gir kafan rahat olsun mesleğin olur sözleşmeye gerek kalmaz. ama sağlam çalışman lazım. üni 2 yıllık okursan normal ilk okul mezunundan farkın olmaz gene 12 ay yaparsın oda 6. aydan sonra sınavlara girersin yada sözleşmeli er olmak için başvuru yapar mülakata girersin. lisans okuyorsan 6 ay askerlik yaparsın bitirince gidersin.
    Sen askere gidene kadar neler değişicek bilemem. onun için kararını verdiysen askere gidince çavuşuna sorucaksın veya idari işlere gidip bilgi alıcaksın onlar güncel bilgiyi verip senin adına işlem yaparlar.

    bil. müh 2. sınıf.
  • -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    vallahi bilgisayarda iyiysen ve arkanda sevdiklerin varsa gitme derim. He arkamda sevenim yok hayatımı klavye üzerinde geçirmek istemiyorum dersen git :D karar senin
  • 353 KD Kütahya hava er eğitim, Bursa ışıklar

    Halen evde saklarım :)

    Güncel Askerlik Rehberi


    sanırım en çok şu 2si olsa diyordum. Pilli radyo, kitap okumak için ışıldak.

    soğuk bir yerse pastilde götürün, Burun nefes açmak için Viks götürün.
  • nextmaster kullanıcısına yanıt
    Aga benimki jandarma ulaştırma söğüt eğitim taburuydu. usta ankara lojistik komutanlığı çıktı. zırhlı şöförüyüm..
    Ama askerlik bittiği gün nizamiyenin önünde çantayı yakıp öyle dönücem eve :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    vallahi bilgisayarda iyiysen ve arkanda sevdiklerin varsa gitme derim. He arkamda sevenim yok hayatımı klavye üzerinde geçirmek istemiyorum dersen git :D karar senin

    Bilgisayarım canavar ama kodlama daha bilmiyorum o yuzden yanlış bolumemi geldim diye düşünmeye başladım askerliği hep istedim bırakıp gidesim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajımız bulunsun bakalım
  • -Üniversiteli- - kullanıcısına yanıt
    La kodlamayı lisedeki bebeler yapıyor artık :D sen bilgisayar mühendisliği okuduğuna emin misin :D
    Yapmak istemiyorsan o işi sevmiyorsan çok daha ileri gitmeden değiştirmeni tavsiye ederim.
    Ama şunuda bilmeni isterim dağ 1, dağ2 filmlerini izleyip cehennem meleklerini izleyip ben askere gidicem felan deme sakın.
    Askerlik hiç öyle bir yer değil. devlet askere sahip çıkmıyor. Uzman olursanda çok sıkıntısı var, genelde 30 yaşında uzman görürdük ve adam sanki 45 yaşında gibi saçları beyazlamış yüzü çökmüş olurdu. hepsi öyleydi. Sorduk çektiklerimizi bi bilseniz diyorlar hep. insanın kaldıramayacağı şeyler yaşıyoruz diyorlar. hatta biri 4500 tl maaş alıyordu. hiç bir giderim yok para olduğu gibi birikiyor dedi ama çökmüş adam, keike bu paraya çalışmaktansa gidip inşaatlarda çalışsaydım diyordu uzman çavuş...
    O yüzden dikkat et yapacağın seçime.
    Senin yerinde olsam mis gibi bölümümü bitirir aldığım belgelerle de gider güzel bir internet kafe açardım.. Güzel para var.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.