Şimdi Ara

Güncel Askerlik Rehberi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
19
Favori
9.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atarsa yok



    Tras takimi alip gidin, her ihtiyac kantinlerde mevcut, olmadi carsidan alirsiniz..
  • nextmaster kullanıcısına yanıt
    352. K.D. olarak ben de burdayım



    Bölüğün numarasını bile unuttum. 13. bölüktüm galiba acemilikte :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler , bende nasipse 97/1 gidicem misal şubatin 1i ile 5i arası gidiliyorsa ben kaçında gideyim ?
    Birde yanimda buyuk bavul getirmeme gerek varmi orada veriyorlarmi ?
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle şimdiden hayırlı teskereler diyelim allah sevdiklerine kavuştursun şimdiden :D
    Sülüs ü çıkarttığında teslim tarihi 01.02.2017 04.02.2017 arasında diye yazıyorsa en makul ü aslında 1 inde teslim olsan iyi olur, 3 gün içinde herşeyi öğrenir ve yerini yurdunu belli eder yatağına koğuşuna yerleşirsin usta asker çavuşlar ve hatta komutanlarla yakınlık kurar rahat edersin. ama en geç böyle bir durumda 3 ünde teslim olmanı yani 1 gün önceden teslim olmanı öneririm sakın ama sakın son güne bırakma emin ol sonra bana çok dua edersin iyiki erkenden gelmişim dersin. O 2 3 gün erken teslim olman sana çok şey katacak...

    2. sorunuda şöyle yanıtlıyayım sakın yanına sivil eşya alma üstüne giyeceklerin yeter çünkü acemilikte çarşı izni yok..
    küçük bir sırt çantasına 2 takım thermal veya normal içlik al kamuflaj altına giymeye 2 3 takım boxer ve atlet al ama haki rengi olucak. bulamazsan gri boxer veya beyaz kilot alman lazım.. çorap yıkamak istemiyorsan da bi 6 çift siyah 2 çift te beyaz çorap al yeterli. traş çantası ayarla kendine küçük onunda içine cımbız, gillette mach3 al 1 tane yedek bıcaklı 23 tlydi sanırım. traş köpüğünü veriyorlar. 1 tane arko traş kolanyası al. tırnak makasını sakın unutma. bu kadar.
    Bunların haricinde birşey götürüp boş yere taşıma sakın.
    teslim olmadan öncede gideceğin yerde çarşıyı gezersin bi ne nerde bakarsın asker malzemesi satan yerlerden sakın alışveriş yapma
    Çok fena kazıklıyorlar 1.5 tl ye aldığım on numara cüzdanı garajda sordum aynısını 12.5 tl dediler :D
    bu arada ipli boyun cüzdanınıda unutma akşamları yatarken boynuna asıp atletin içine kadar sok ki jilet le ipini kesip almasınlar boynundan...




  • Anladim hocam ilk gun gittigimde ne yapicam orda , nereye geldim ben ne isim var burda diye diye aksam ediyormuşuz. Ne yapmam lazım nasıl davranayım , ayrica ailemden ilk defa ayri kalicam bu biraz koyacak bana. Ne yapmam lazim ilk zamanlar.
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim orda adım başı zaten usta askerler olucak. nizamiyenin girişinde kapalı bir alana kayıt alanı yapıcaklar. sen nizamiyeden girer girmez kontrolden geçiceksin çantan x-ray dan sende metal dedektöründen geçiceksin felan. sonra devam edip kayıt alanına gidiceksin. sıran gelince ki erken gidersen sıra derdin olmaz ama son gün gidersen 300 m lik insan kuyruğunu görürsün. bu arada bi dipnot: gitmeden traşını ol 2 numara veya 3 numara. Kayıt yaptırınca senin bölüğün belli olucak ve bi usta asker seni bölük yatakhanesine götürücek. orda sana bi sıra numarası verilmiş olcak ona göre yatak gösterlcek ve yerleşiceksin. ilk bir kaç gün yerini yadırgarsın belki uyuyamazsın felan.. ama piskolojik rahat olursan rahat geçer kafana takarsanda saniyeler resmen durur...
    Ailenden ayrı kalacak olabilirsin ama orda 200 300 tane can dostun olacak. 60 kişilik koğuşta kalıp herkesin kıçına kadar görünce zaten rahatlamaya başlıcaksın.. herkes can dostun olacak hatta resmi olarak can dostu olduğun kişiler için imza bile atıp o kişiden sorumlu olacaksın tüm tsk da hatta genel kurmay başkanının bile can dostu var her kişinin 1 can dostu 1 de yedek can dostu var bu kişilerden sorumlusun, içtimaya gelmezse ilk sana sorucaklar can dostun nerde diye. can dostunun anasını babasını sevgilisini geçirdiği ameliyatları kısacası ikizin gibi tanıman lazım. eğer can dostun kaçarsa sorumlusu sen olursun. o yüzden öyle birşey olursa kaçsın ama içtimada komutana bildir ki 300 kişiyi 5 saat arama yaptırtmasınlar.
    1 hafta alışma ve düzen haftası oluyor ondan sonra rahat edersin... Paraya ihtiyacın olursa veya aileni göremediğin için piskolojin bozulacak olursa komutana bildir komutan paranıda verir ailenle görüntülüde görüştürür... Detaylıca anlatmaya çalıştım. başka sorun varsa çekinme.




  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Çok net anlatmışsın teşekkür ederim şuan nerde görev yapıyorsun , belki bulundugun yere düşerim :) Sen şuan iyice alışmışsındır bulundugun ortamı yadırgamıyorsundur.
    Birde benim meslegim Makina bakım onarım ustalıkda bu meslek üzerinden görev verebilirlermi ?
    Hocam sizde izmirlimisiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propertij2931 -- 4 Ocak 2017; 18:52:41 >
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    İzmirliyim kardeşim buca kaynaklardan :D
    Mesleğinin bir belgesi varsa kalfalık çıraklık veya ustalık belgesi eğer ihtiyaç varsa alırlar meslekçi olarak ve rahat edersin.
    Ben alıştım tabiki ama şöför olduğum için biraz sıkıntı çünkü araç zimmetliycekler bana, Usta birliğim Ankara güvercinlik lojistik komutanlığı.
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Bende gaziemirdeyim :D Bende şöför olsam güzel olurdu ehliyet var zaten burda rent a car işi yapıyoruz şöförlükde var , teklıf ederlerse kabul ederim yani :)

    Hocam zamanınızı aldım sizin kusura bakmayın. Teşekkür ederim.
  • Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Yok ne demek her zaman. yardımcı olduysam ne mutlu bana :D şöför olursan her şehirde badim var yardımcı olurlar :D
  • Hocam merhaba benim anlamadığım bazı sorular var gerçi tecil 2 sene daha var ama sorayım yinede

    Devlet 11 kritik ilde görev yapan er'lere dahi 400-600 TL ücretmi veriyor ?

    Meslek lisesi mezunu olanlar ustalık belgesini yanınamı alsınlar ne işlerine yarayabilir orada ?

    Ailemde kimse doğuda görev yapmadı 2 abim var biri bahriyeli yaptı biri yapmadı ( Memleket İzmir ) sizce bana şansa neresi çıkar genelde doğu diyorlar doğrumu ?
  • Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    1. sorunun cevabı: Acemi erlere 85 tl aylık veriliyor 11 kritik ile gidersen 250-500 tl arası maaş veriliyor. ama diğer batı illerinde özellikle istanbul izmir antalya felan kritik olmayan illerde az veriliyor.

    2. sorunun cevabı: Meslek lisesinden mezun olduysan ve ustalık belgen varsa mesela elektrikçiysen veya motor ustasıysan meslekçi olursun meslekçi olarak dağıtım yaparlar ve rahat edersin askerlik boyunca. yatar işini yaparsın.

    3. sorunun cevabı: Benim kütük izmir de ama ankara çıktı, kütük izmir olup iç anadolu batı çıkanda çok, fakat önlisans mezunuysan yani 2 yıllık okul mezunuysan batı veya kritik olmayan illere düşme olasılığın artar. ortaokul mezunuysan muhtemelen doğu illeri çıkar.
  • colgate C kullanıcısına yanıt
    Gerçek çünkü her iş başvurusunda sağlık rapor u istenir orda çıkar çürük olduğun ve işe resmi olarak giremezsin iş ve iş güvenliği yasalarına aykırı ama gayriresmi olur . adam sigortanı yatırmaz ve elden verir paranı ama yakalanırsa büyük cezalar kesilir.

    Günler hemen hemen aynı geçiyor. nadiren farklı anlar yaşanır.
    gün genelde acemilikte şöyle geçer. (şöförlük için konuşuyorum)
    Kalk saati 6
    6-6.30 kişisel temizlik traş diş fırçalama yatak yapma ve giyinme,
    6.30-7 kahvaltı yapılır.
    7.30 da sabah içtiması alınır,ve saat 8.30 a kadar üstteğmen i bölük komutanını beklersiniz.
    o gelir komutanlara talimat verir günlük programı anlatır,
    sonra sizi ya eğitim alanına yada başka bir etkinliğe götürüp gerekli eğitim programını uygularlar. öğlen 12 de binaya gelir yemek yersiniz. yemekten sonra kamuflajlar çıkarılır eşofman takımı giyilir. öğleden sonra spor zamanıdır ve akşam 5 e kadar spor yapılır. 5 te tekrar binaya gelinip akşam yemeği yenir ve genelde saat 8 e kadar istirahat verilir bu arada gidip koğuşta uyuyabilirsiniz.. akşam 8 de yat içtiması alınır eller ayaklar yıkanır son sigaralar içilir duyurular yapılır, sonra koğuşa geçer giyinirsin ve 10 da ışıklar kapanır.




  • 4 yıllık üniden mezun olursak asteğmen olabiliyomuşuz bunun için askerlik şartmı yoksa direk eğitimlerden sonra görevemi başlıyoruz hocam

    Uzman çavuş gibi mülakatları varmı ?
  • blument B kullanıcısına yanıt
    4 yıllık mezunlar askerlik şubesine gittiklerinde oradaki yetkilelere zaten söylüyor. yetkili soruyor 12 ay yedeksubay asteğmen olarak mı yapmak istiyorsun yoksa 6 ay erbaş olarak mı diye. Sen orda seçiyorsun ona göre form dolduruluyor ve bilgisayar seni ona göre yerleştiriyor. O sana kalmış, ama tsk nın açığı neyse onuda yapabilirler sen erbaş istersin ama asteğmen açığı vardır (ki şuan yok) seni asteğmen yaparlar. ama asteğmen olmak istersin kadro tamamen dolmuştur erbaş atarlar. Böyle yani.
    Asteğmenlik için sınav ve mülakatlar 2013 de kaldırıldı o günden beri şubede seçimini yapıyorsun ve onlarda seni bilgisayar ile otomatik sistemde yolluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    4 yıllık mezunlar askerlik şubesine gittiklerinde oradaki yetkilelere zaten söylüyor. yetkili soruyor 12 ay yedeksubay asteğmen olarak mı yapmak istiyorsun yoksa 6 ay erbaş olarak mı diye. Sen orda seçiyorsun ona göre form dolduruluyor ve bilgisayar seni ona göre yerleştiriyor. O sana kalmış, ama tsk nın açığı neyse onuda yapabilirler sen erbaş istersin ama asteğmen açığı vardır (ki şuan yok) seni asteğmen yaparlar. ama asteğmen olmak istersin kadro tamamen dolmuştur erbaş atarlar. Böyle yani.
    Asteğmenlik için sınav ve mülakatlar 2013 de kaldırıldı o günden beri şubede seçimini yapıyorsun ve onlarda seni bilgisayar ile otomatik sistemde yolluyor.

    Saolun hocam
  • hocam çok güzel anlatmışın. Teşekkürler :)
  • Nöbetler nasıl oluyor nasıl geçiyor bir de sınır karakollarında askerlik nasıldır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik herkes için farklı geçiyor. 365kd olarak askerlik yapıyorum. Günler hemen hemen aynı geçiyor ama herkesin görevi farklıdır. Bulunduğum kışlada yemekler iyi olmasada idare eder aç kalmıyoruz. Asker az olduğundan hergün mutlaka 2saat gündüz+ 2 saat gece nöbet tutuyoruz bazen bu nöbet saati 6 hatta 8 e çıkabiliyor . Çok soğuk olması kötü ısıtıcılar yetersiz ama donmuyoruz. Nizamiye görevlisiyim 12 saat görev başındayım, yorucu olsada idare ediyoruz. Bir an önce bitmesini istiyorum şafak 98
  • 98 LİYİM AÇIK LİSE OKUMAKTAYIM. NE ZAMANA KADAR SUBEYE GİDİP YOKLAMAYA GIRMEK ZORUNDAYIM VE 4 AY ONCE B EHLİYETİ ALDIM ŞÖFÖR OLABİLME SANSIM VARMI+ COK AZ KEKEMELİK SORUNU VAR SORUN OLURMU?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.