Şimdi Ara

Gülermisin? Ağlarmısın? Tagan Epox DC Mascom....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumu sıkı takip eden arkadaşlar bundan önce açtığım konuyu bilirler. Kısaca bahsetmek gerekirse; Önceden MSI Neo2-A64 3000+-X800XT PE-1GB DDR-Tagan 480W v.b bir sistemim vardı.Bu sistemi yaklaşık 1 senedir sorunsuzca kullanmaktayken anakartımı değiştim ve Epox 9NPA+ Ultra aldım. Anakart değiştikten sonra ne olduysa güç ile ilgili problemler baş göstermeye başladı. Bilgisayarın power tuşuna basınca fanlar kısa süreli yanıp sönüyordu ve açılmıyordu ancak 2. basışımda açılıyordu. Yanlız windowsta yada herhangi bir uygulamada herhangi bir şekilde sorun yaratmıyordu. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Yalnız anakart başka bir PSU ile PSU ise başka bir anakart ile sorun yaşatmıyordu. Bende Mascom ile irtibata geçtim. Bana mümkünse anakart şlemci ve PSU yu getirmemi istediler. Bende bayram tatilinden istifade ederek istanbula gittim ve bugün Mascom’un yolunu tuttum. Teknik servise gittim durumu anlattım. Ordaki bir görevli anakartımı ve PSU mu aldı ve denemek için teknik servis böümüne gitti bende arkadaşımla beklemeye koyuldum. Bir süre sonra tüm sigortalar attı. Bizim beklediğimiz bölümdeki bilgisayarlar bile kapandı. Aradan 3-5 dakika geçmişti ki arkadaş elinde PSU ile geldi. PSU’nun sigortasının attığını artık çalışmadığını garantiye götürmemi söyledi tabi ben şok oldum. Sonradan benide teknik servis bölümüne aldılar ve anakartın başka bir PSU ile normal çalıştığını gösterdiler. Yalnız ben bakarken ekran kartı felan takılı değildi. Umarım bu süreçte işlemcime bişe olmamıştır. Ordan çıktım DC ye gittim ama kapalıydı yanındaki dükkana sordum Gaziosmanpaşa’ya taşındılar dedi ama sonradan eve gelince sitesinden öğrendimki yine Mecidiyeköy’de bir yere taşınmışlar. Neyse PSU yu veremedim yani memlekete dönünce ordan kargolayacam. Gerçi benim DC den umudum yok bi bahane uydurup garanti dışı bırakacaklardır.

Artık bu yazıdan ne çıkartırsınız siz bırakıyorum. Tagan dandikmi dersiniz. Mascom acemimi dersiniz burasını size bırakıyorum.

• Allah sabır versin....
  • Maskom dan alman lazımdı PSU nun parasını bence
    Sonuçta onlar patlatmış PSU yu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 31 Ekim 2005, 23:05:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

Merhaba

Forumu sıkı takip eden arkadaşlar bundan önce açtığım konuyu bilirler. Kısaca bahsetmek gerekirse; Önceden MSI Neo2-A64 3000+-X800XT PE-1GB DDR-Tagan 480W v.b bir sistemim vardı.Bu sistemi yaklaşık 1 senedir sorunsuzca kullanmaktayken anakartımı değiştim ve Epox 9NPA+ Ultra aldım. Anakart değiştikten sonra ne olduysa güç ile ilgili problemler baş göstermeye başladı. Bilgisayarın power tuşuna basınca fanlar kısa süreli yanıp sönüyordu ve açılmıyordu ancak 2. basışımda açılıyordu. Yanlız windowsta yada herhangi bir uygulamada herhangi bir şekilde sorun yaratmıyordu. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Yalnız anakart başka bir PSU ile PSU ise başka bir anakart ile sorun yaşatmıyordu. Bende Mascom ile irtibata geçtim. Bana mümkünse anakart şlemci ve PSU yu getirmemi istediler. Bende bayram tatilinden istifade ederek istanbula gittim ve bugün Mascom’un yolunu tuttum. Teknik servise gittim durumu anlattım. Ordaki bir görevli anakartımı ve PSU mu aldı ve denemek için teknik servis böümüne gitti bende arkadaşımla beklemeye koyuldum. Bir süre sonra tüm sigortalar attı. Bizim beklediğimiz bölümdeki bilgisayarlar bile kapandı. Aradan 3-5 dakika geçmişti ki arkadaş elinde PSU ile geldi. PSU’nun sigortasının attığını artık çalışmadığını garantiye götürmemi söyledi tabi ben şok oldum. Sonradan benide teknik servis bölümüne aldılar ve anakartın başka bir PSU ile normal çalıştığını gösterdiler. Yalnız ben bakarken ekran kartı felan takılı değildi. Umarım bu süreçte işlemcime bişe olmamıştır. Ordan çıktım DC ye gittim ama kapalıydı yanındaki dükkana sordum Gaziosmanpaşa’ya taşındılar dedi ama sonradan eve gelince sitesinden öğrendimki yine Mecidiyeköy’de bir yere taşınmışlar. Neyse PSU yu veremedim yani memlekete dönünce ordan kargolayacam. Gerçi benim DC den umudum yok bi bahane uydurup garanti dışı bırakacaklardır.

Artık bu yazıdan ne çıkartırsınız siz bırakıyorum. Tagan dandikmi dersiniz. Mascom acemimi dersiniz burasını size bırakıyorum.

Başına gelen olaylar için üzüldüm ama şunu söylemeliyimki tagan psu lar sanıldığı kadar iyi değil bu psu ya sahip 2 arkadaşımın başına benzer şeyler geldi, kimseye tagan psu tavsiye etmiyorum everest bile daha iyidir...

• Sakalımız yokki sözümüz geçsin mascomun nasıl kullanıcı dostu ve iyi bir distç.r olduğunu herkes bilir ben sanmıyorumki hata yapsınlar.Tagan kullananlar ? her nekadar kabul etmesede? bunlar taganala yaşanmayan şeyler değil..Ancak işin kötü tarafı oki halen tavsiye edilmeye dewam ediyor..
  • maskomla muhatap ol psu için onların karşılaması gerekir zararını
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

maskomla muhatap ol psu için onların karşılaması gerekir zararını

Arkadaş çok haklı sonuç olarak onların sebep olmuş psunun yanmasına ya cpu un yanmış olsaydı ozaman ne yapacaktın ?
    D.C olayına gelince G.O.Paşaya taşındılar MULTİMEDYA bilgisayarın binasına ve sanmıyorum ki psu nun garantisini karşılasınlar sonuçta Taganı artık biz getirmiyoruz diyecekler Sigortasının yandıgına eminsen ve başka bir sorunuda yoksa Psu yu sok içindeki cam sigortaların değeriyle aynı değerde Elektronikciden sigorta al ve tak Ama oncelikle maskomdan zararının karşılanmasını talep et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    High Power Psu Yetkili Servis?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onlar yakmışsa onlarda sorumlulluk alsınlar onları niye sıkıştırmasın kardeşim
  • geçmiş olsun kardeş valla kötü bir durum. bence ilk önce dc de aramalısın hakkını sanıyorum sendeki PSU milletin esas şikayet ettiği sorunlulardan ama yarım yamalakta olsa evde çalışıp mascomda patlaması ve mascomun soumluluk almaması bence düşndürücü. burdan bildiğim kadarıyla mascomun daha sorumlu davranması ve ellerinde patlyan bi PSU çin sorumluluk almaları gerekirdi. Neyse arkadaşım umarım sorununu halladersin

bu arada herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsn.
  • Sistemi denedim başka bir PSU ile normal olarak çalışmakta.

Mascom u bende iyi bir disbiritör diye bilirim. Zaten sırf bu yüzden sesimi çıkartmadım. DC ye gelince evet taşınmışlar telden aradım ve teknik destek sağlayacaklarını bildirdiler. Benim pek umudum yok DC den ama öbürgün kargolayacağım PSU yu.

Ama eğer DC bana PSU kullanıcı hatasından bozulmuştur. Garanti dışıdır derse ilk arayacağım yer tabiki mascom dur. Bu durumda benim zararımı karşılamalrı gerekir diye düşünüyorum. Sırf mascom bir çok kişi tarafından tutuluyor diye ses çıkartmadım ama eğer dediğim gibi DC den olumsuz bir karar çıkarsa mascoma başvurcam...

Bu arada PSU sigortası yandığı konusunda emin değilim ordaki arkadaş PSU eşlinde yanıma gelince öyle dedi. PSU yu açmam açarsam garanti dışı kalır DC yollayacam gerçi onlar artık Tagan satmıyor. Eğer tamiri mümkün olmazsa belki Antec felan verirler

Tagan ın kalitesiz olduğu görüşlerine katılmıyordum halada katılmak istemiyorum ama gerçeklerde malesef ortada...

• mascom la garanti işim oldu ellerinde board olmadığı için beni 2-3 hafta beklettiler....

senin durumuna n diyeceğimi bilemiyorum keşki o an isteseydin PSU masrafını neyse geçmiş olsun
  • geçmiş olsun..herşey üstüste gelmiş.inşallah en kısa zamanda problem çözülür kardeş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaDReS

mascom la garanti işim oldu ellerinde board olmadığı için beni 2-3 hafta beklettiler....

senin durumuna n diyeceğimi bilemiyorum keşki o an isteseydin PSU masrafını neyse geçmiş olsun

ner fark eder sonuçta yapılan olay belli. Yarın istesem yok olmaz biz yapmadık diyecekleri yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.