Şimdi Ara

gtx760 + vs450 nasıl olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bissürü konu açtım sabahtan beri bütçem belli oldu 800 tl gtx650 ti almayı düşünüyordum bütçem yükseldi Msı gtx760 almayı düşünüyorum sizce soğutması nasıl iş görürmü yeni nesil oyunlar için helede çıkacak olan gta 5 için sistemim =işlemci intel core quad Q9300 2.51 GHz== 4GB DDR2 ram==1TB sata harddisk== anakartım MSI G31M3(CN-7529) ileride kasa + anakart + işlemci ve ramleri deyiştirmeyi düşünüyorum 1-2 sene sürebilir elime para geçtikse deyiştircem yardımlarınızı bekliyorum saolsun.

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • _____________________________

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    o çok gelmez mi kardeş bide cosaırdan başka marka tercihim deyildir.

Orijinalden alıntı: batuhan811

o çok gelmez mi kardeş bide cosaırdan başka marka tercihim deyildir.

Cok gelmezmi diye bisey yok ihtiyaci kadarini kullanir sinirda calismasindan iyidir bosta calismasi... 80plus ve 600w guc kaynagi kacirma derim vs450yi tokatlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • quote:

arkadaşlar bissürü konu açtım sabahtan beri bütçem belli oldu 800 tl gtx650 ti almayı düşünüyordum bütçem yükseldi Msı gtx760 almayı düşünüyorum sizce soğutması nasıl iş görürmü yeni nesil oyunlar için helede çıkacak olan gta 5 için sistemim =işlemci intel core quad Q9300 2.51 GHz== 4GB DDR2 ram==1TB sata harddisk== anakartım MSI G31M3(CN-7529) ileride kasa + anakart + işlemci ve ramleri deyiştirmeyi düşünüyorum 1-2 sene sürebilir elime para geçtikse deyiştircem yardımlarınızı bekliyorum saolsun.

gtx 760 ' ı asustan alma MSI al.

ayrıca en düşük VS550w al
    Huntkey 650w Yeterli Olur mu?
    8 yıl önce açıldı
    650W bu sisteme yeter mi ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • batuhan811 B kullanıcısına yanıt
    MSI'ın 760'ı Asus!tan sağlam, 760 ta Asus'u direk esgeç.

PSU olayı ise ; ya 20TL daha çık, Bunu al yada limiti aşamıyorum dersen. bunu alısın. veya kendi seçtiğin corsair 450 yi alırsın, sıkıntı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 21 Ağustos 2014; 2:50:41 >

• @bjk__murat neden Asus almasın da MSI alsın ? Asus'un kötü yanı ne ki ? Ya da MSI'ın ne gibi üstün yanları var Asus'a göre ?

@coax47 Bu sağlamlık ölçüsünü neye dayanarak söylediniz ? Elinizde "aha işte bu yüzden daha sağlamdır" diyebileceğiniz bir kanıt var mı ?

@batuhan811 Kardeşim sana Corsair vs450 yeterli gelir gelmesine de, sen q9300 ile falan o ekran kartından bir kere tam performans alamazsın. Oyunlarda da öyle %100 yüke falan pek sokamazsın. Gpu kullanımı genel olarak %70 civarı olacaktır diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla işlemcini hız aşırtmadıkça gpu kullanımın artmaz. İşlemcin eski nesil ve çekirdekleri biraz zayıf kalıyor, frekansı da düşük. OC yapacaksan da (buna anakartın ve soğutucun da muhtemelen müsait değil) vs450W'ın 12v'den sağladığı 360w+ güç yetersiz gelebili rpu+cpu'nun birlikte %100 çalıştığı stress testlerinde.. ve g Bunun dışında ikisi de %100 olarak oyunlarda çalışmaz. Dolayısıyla çok fazla da güç çekemezler. Eğer işlemcini falan güncelleyeceksen al bu kart ha güncellemeyeceksen, r9 270'te sana bu kart ile benzer performansı sunacaktır mevcut sisteminde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 21 Ağustos 2014; 11:35:43 >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Çok güzel söylemişin eyw saolsın peki sen ne önerirsin 800 tl bütçeye.
  • quote:

Sistem eski beni uzun süre idare etsin yeter he ekran kartının bütçesini 80 tl filan kısarsan kaliteli bir cpu fan alırım.

Ekran kartını Saphirre r9 280 al güç kaynağını vs550w yada 600w 80+ bir guv kaynağı al performans i daha iyi r9 280 in bir de git güzel bir işlemci sogutucusu al ve o islemciyi oc la biraz darboğaz olmasın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Asr98

quote:

Sistem eski beni uzun süre idare etsin yeter he ekran kartının bütçesini 80 tl filan kısarsan kaliteli bir cpu fan alırım.

Ekran kartını Saphirre r9 280 al güç kaynağını vs550w yada 600w 80+ bir guv kaynağı al performans i daha iyi r9 280 in bir de git güzel bir işlemci sogutucusu al ve o islemciyi oc la biraz darboğaz olmasın diye

Q9300 ude 5.0 Ghz e çeksin tadından yenmez değil mi

AMD Ryzen 7 5800X3D - DeepCool LS720 - Asus B550F Strix Wi-Fi II - Zotac RTX 3080 Trinity OC - G-Skill TridentZ Neo 2x16 GB @4000Mhz - Samsung 970 Evo Plus 1 TB nVme- A-Data Legend 850 Lite 1TB - Crucial BX500 1TB SSD &amp; Kioxia 960GB SSD - LG GL83A-B - Logitech Z5400 5.1 THX - Corsair Void Elite 7.1 RGB Wireless - SteelSeries Rival 650 Wireless &amp; SteelSeries Apex 7 TKL - Xbox Controller 9.Nesil - CoolerMaster TD500V2 White &amp; Thermaltake GF1 850W Gold Psu
  • Jeezy kullanıcısına yanıt
    yukarıdaki nasıl hem ocda yaparım az işlemciye ?

MSI'a bak ama dev gibi sistemi koymuş.

Asus hatasını anladı sonra SSU ' lu asıl dcu2 kartı çıkardı ama onuda çok pahalıya çıkarttı eline yüzüne bulaştırdı kısacası.

MSI'ı soğutması dev gibi olduğu için öneriyorsun yani. Çok mu iyi MSI'ın soğutması Dc2'ye göre ? Bu ikisini şurada karşılaştırmışlar bak:
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_760_Direct_Cu_II_OC/31.html

MSI Gaming iyi iş çıkartmış. Başka sitelerde daha düşük değerler de var oda sıcaklığına göre değişen. Ancak Asus'un pcb kadar MSI'ın PCB hem iyi değil, ülkemizde de asus, msi'a göre +1 yıl daha fazla garanti sunuyor öyle ya da böyle...

Asus zaten stoklarda yok onu öneremem ama alternatif olarak Galaxy GTX760 GC önerebilirim bir gtx760 alıcısına... MSI'a da kötü diyemem ama, hem galaxy SC'den hem de asus dc2'den iyi olmadığı da bilinmeli.

• ASUS PCB'sinin ne gibi avantajları var? Küçük PCB olması hoş görünüyor, onun dışında mosfet avantajı falan var mı?

+1 yıl garanti ise, Çizgi yüzünden pek anlam ifade etmiyor

Bu arada, MSI'ın soğutması, 6db daha az ses yapmış:

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_760_Direct_Cu_II_OC/26.html
    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GeForce_GTX_760_TF_Gaming/26.html

Kullanım şartlarında fark biraz daha artabilir. Fan profil farkı yüzünden, eşit sıcaklıkta çalışmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Ağustos 2014; 15:06:53 >

• Benim Nick'te problem var hocam en kısa sürede yazdığın gibi değiştirmem lazım

Takip ediyorum servis ile ilgili konuları ve yaşadığım şeylere göre bana göre yine MSI'dan iyi bir marka ve servise sahip ASus. Herkes benim kadar bilgili ya da donanımlı olmayabilir bu gibi arıza çıktığı zaman ne yapılır konularında ya da ilgi gösterilmeme gibi durumlarındaki hareketlerinde ama, genel olarak negatif bir eğilim mevcut çizgide de... Ancak 2.5 yıl sonra msi bozulursa yapacak bir şey yok iken, asus' için aynı şeyi söyleyebilir miyiz ? Benim MSI p67 gd53 anakartımın yanması ve gtx560 ti twin frozr II gibi sorunlu bir kartı da kullanmış olmam belki MSI'a temkinli yaklaşmama sebeplerdir.

Sessizlik olarak problem yok dc2 ve gamingte. Ancak soğutma performansı olarak aynı gibiler.

PCB avantajı benim bir takıntım olarak algılanabilir hemen hemen her kart önerisinde buna dikkat ederim. Uzun süreli kullanımlardaki dayanımının daha iyi olacağına işaret bana göre ve faz sayısının iyi olmasının ya da pcb'nin özel olmasının oc kabiliyetini, kapasitesini ve stabilitesini arttırdığını düşünürüm. Çoğu üretici de zaten bu yönde reklam yapar her ne kadar gpu şansına dayalı bir durum olsa da... Burada da gtx760 gibi çok güç tüketmeyen bir kart olmamasına karşın MSI'ın 7+1'lik faz tasarımıyla iyi iş çıkarmış, buna karşın asus'un 10 fazlı bir yapısı var ben de bunu bir üstünlük olarak görüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Benim Nick'te problem var hocam en kısa sürede yazdığın gibi değiştirmem lazım

Takip ediyorum servis ile ilgili konuları ve yaşadığım şeylere göre bana göre yine MSI'dan iyi bir marka ve servise sahip ASus. Herkes benim kadar bilgili ya da donanımlı olmayabilir bu gibi arıza çıktığı zaman ne yapılır konularında ya da ilgi gösterilmeme gibi durumlarındaki hareketlerinde ama, genel olarak negatif bir eğilim mevcut çizgide de... Ancak 2.5 yıl sonra msi bozulursa yapacak bir şey yok iken, asus' için aynı şeyi söyleyebilir miyiz ? Benim MSI p67 gd53 anakartımın yanması ve gtx560 ti twin frozr II gibi sorunlu bir kartı da kullanmış olmam belki MSI'a temkinli yaklaşmama sebeplerdir.

Sessizlik olarak problem yok dc2 ve gamingte. Ancak soğutma performansı olarak aynı gibiler.

PCB avantajı benim bir takıntım olarak algılanabilir hemen hemen her kart önerisinde buna dikkat ederim. Uzun süreli kullanımlardaki dayanımının daha iyi olacağına işaret bana göre ve faz sayısının iyi olmasının ya da pcb'nin özel olmasının oc kabiliyetini, kapasitesini ve stabilitesini arttırdığını düşünürüm. Çoğu üretici de zaten bu yönde reklam yapar her ne kadar gpu şansına dayalı bir durum olsa da... Burada da gtx760 gibi çok güç tüketmeyen bir kart olmamasına karşın MSI'ın 7+1'lik faz tasarımıyla iyi iş çıkarmış, buna karşın asus'un 10 fazlı bir yapısı var ben de bunu bir üstünlük olarak görüyorum

MSİ yerden yere vurmussunuz.Kusura bakmayın Asus iyi markadir eyvallah iste 10 fazlı pcb si farklı +1 de ekstradan garantisi var.Peki normal bir kullanıcı için 1080p high veya ultra da oynayacak biri için 10 faz mi olması önemlidir 7+1 mi veya hangisi ucuz ve iyiyse ? Ben bir çok ekran kartı kullandım hemen hemen her markanın.Bir önceki kartin Asus R9 270X DCUİİ idi.Ve memnun bırakmadı beni hiç.Onda da fazsayısı fazlaydı ama kullandığı bellekler yuzunden overclock bile olamıyordu doğru düzgün.MSİ a gelelim suan 192 GB olan bant genişliğini overclockla 207 GB bant genişliğine çıkardım.BF 4 multide gördüğüm max sıcaklık 65 derece %60 fan seviyesinde.Garanti konusuna gelirsek eğer Çizgi elektronik ten bahsediyoruz.Sirf bu firma yüzünden asus zaten biraz prestij kaybetti.Ben hem pahalı olacak hem 10 faz olacak overclock olamayacak 1 sene daha fazla garantisi olacak ama bir halta yaramayacak ondan sonrada kalkıp diyecemki MSİ şöyle böyle ama Asus daha iyi.Öyle bir dünya yok kusura bakmayın.Adamlar bellek için bile plaka koymuşlar.Ben GTX760 almak isteyenlere önerim yine Msi TF olacaktır.Asus la arasında fiyat farkindan bahsetmiyorum bile

AMD Ryzen 7 5800X3D - DeepCool LS720 - Asus B550F Strix Wi-Fi II - Zotac RTX 3080 Trinity OC - G-Skill TridentZ Neo 2x16 GB @4000Mhz - Samsung 970 Evo Plus 1 TB nVme- A-Data Legend 850 Lite 1TB - Crucial BX500 1TB SSD &amp; Kioxia 960GB SSD - LG GL83A-B - Logitech Z5400 5.1 THX - Corsair Void Elite 7.1 RGB Wireless - SteelSeries Rival 650 Wireless &amp; SteelSeries Apex 7 TKL - Xbox Controller 9.Nesil - CoolerMaster TD500V2 White &amp; Thermaltake GF1 850W Gold Psu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.