Şimdi Ara

GTX 465 aşırı ısınıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçtiğimiz ay Zotac gtx 465 1gb ekran kartı aldım. Performans olarak kartla ilgili pek bir sıkıntım yok. Ancak aşırı ısınıyor ve kasam ufak olduğu için soğutma imkanlarım benim için yetersiz kalıyor. Hakikaten çok sıcaklık yayıyor makina şöyle bi yarım saat oyun oynadığım vakit. Ben bu konuda ustalara danışmak istiyorum. Bu kartı iade edip HIS radeon 5850 1gb almak mantıklı olur mu hem güç tüketimi hem de ısınma konusundaki sıkıntı açısından. Ve oyun performansı gtx 465 e göre nasıl olacaktır ?? Ustalar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Saygılar. .

• 5850 ile değiştirmen şu durumda yararına olur, 5850 performans olarak da daha iyidir, serin de çalışır, tavsiyem 5850 alırsan standart soğutuculu modellerden al, ısınan hava kasa dışına da atılmış olur

5850 dx11 dısında GTX 465'den biraz daha iyi bir karttır. Değistirdiğinizde performans açısından pek fark hissetmezsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

Güç tüketiminin 5850de daha az olduğunu duydum. Bu doğru mudur ?

doğru, bayağı düşük
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • Bence değiştirmene gerek yok o kartların hepsi yüksek derecede çalışmaya alışkınlar benim kasa içi sıcaklık da 100 dereceyi geçiyor yan kapağı açıyorum 70küsüre düşüyor.
    Tiguan 1.4 TSI 210 ps R-Line 4x4
  • Nvidia'ların alayı ısınıyor bence hata etmişsin almakla
  • Sırf ısı derdinden kurtulmaksa amacın HD5850 alabilirsin. Ama zarar edersin, 2. elde ucuza verip pahalıya alacaksın. Isı konusunda kullandığım HD5850 oyunlarda full detayda max. 62-63C oluyor ve çok sessiz. Performans olarak ise GTX465 ile çok bir fark olmayacaktır aralarında. Kasanın hava sirkülasyonunu yönetebiliyorsanız (mesela fan yoksa, ön arka üst bölümlere ve yan kapağa ekran kartına denk gelecek şekilde) fan takabilirsiniz. Epey fark olacaktır diye düşünüyorum.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Kasa içi havalandırmana el atabilirsin sisteminde cpu cooler var mı sistem sıcaklıkları ne durumda onlarada bakmak lazım...

Mümkünse kasanın marka modelini belirtebilirsen, hatta resimli olarak iç yapısınıda gösterirsen güzel olur...

Bu serideki kartlar genel olarak ısınıyor malesef, kasa içini serin tutarak soğutmasına katkıda bulunabilirsin.

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 12:58:23 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

*** geçtiğimiz ay Zotac gtx 465 1gb ekran kartı aldım.
    *** Bu kartı iade edip HIS radeon 5850 1gb almak

Üründe herhangi bir donanımsal problem olmadığından (en azından ben olmadığını düşünüyorum) ürünü iade etmeniz mümkün değil. (Mağaza müşteri memmuniyeti çerçevesinde iade alırsa ona bişey demem) Önce de dediğim gibi HD5850 ye geçmek size sadece daha az ısı olarak geri döner zaten. Kasa her ne kadar küçük desenizde GTX465 gibi bir kart sığdığına göre hiç değilse mid tower dır diye düşünüyorum.

Sorularımıza cevap verirseniz eksiğiniz nerde, neler yapılması lazım daha net anlaşılacak.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• bendede gtx 275 var oyunlarda 86 derece gördüm,anakartta ısınıyor haliyle.fakat sonra evga precision ıle fan ayarını oyunlara gırerken manuel olarak ayarlıyorum.%40tan %70e çıkarıyorum örneğin sıcaklıklar 70i geçmiyor.bu noktada fan ayarını oyunlara gırerken %70lere çekerseniz sizin için yeterli olacaktır.direk hd585o almadıysan gtx 465 i satıp hd 5850 almak hiçte mantıklı gelmiyor bana.çünkü arkadaşlarında dediği gibi en az 200 tl zarara gıreceksın,gtx 465 kullanmaya devam etmen en iyisi,fan ayarını oyunlarda %70 e al tamamdır.iyi oyunlar dilerim.
  • 20-25tlye olan akasa apache fanlardan 2 adet alın biri kartın önüne harddisklerin üzerine oturacak şekilde diğeri arka kasa fan yuvasına takılacak, kasanızın ön girişine uyan fan boyu 8 veya 9cm kadarsa akasa amber fanlardan almanızı öneririm. Fermiler çok güç harcıyor doğru ve kasa genişliğinin fan gürültüsüne birebir tesir edecek kadar aerodinamiğe etki ettiğini hardocp incelemesinden dinleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Temmuz 2010; 15:29:34 >
    İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • Arkadaşlar bir şey sorucam,E bu fermiler madem çok ısınıyorda sonra neden gtx460 overclock canavarı diyor nvidia bize?Elimizdemi kalmasını istiyor kartın aldığımız gün?

Orijinalden alıntı: emrebo

Arkadaşlar bir şey sorucam,E bu fermiler madem çok ısınıyorda sonra neden gtx460 overclock canavarı diyor nvidia bize?Elimizdemi kalmasını istiyor kartın aldığımız gün?

Isınmayla kart kolay kolay elde kalmaz merak etme. Kaldı ki GTX460 lar serinin en serin kartları. Konuda geçen kart GTX465.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.