Şimdi Ara

GTÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SORU CEVAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar GTÜ Elektronik'ten bu sene mezun oluyorum. Gtü hakkında sorularınız varsa yanıtlayayım.

Her türlü sorunuza açığım.

• hocam gtü neden bu kadar boostlandı sizce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanım haber goygoyunun yanı sıra gerçekten iyi eğitim verilmesi de buna sebep oldu.

Genel anlamda eğitim bazı bölümlerde top üniversiteler kalitesinde. Ancak her bölümünde değil elbette. Oturmuş bölümlerde yani CENG, Elektronik gibi bölümlerde eğitim top üniversiteler seviyesinde ya da yakın.

Devlet son senelerde çok destek verdi okula. Maddi manevi. Bu sayede iyi hoca da toplayabildi okul. Tabi şu anda Aselsan Genel Müdürü olan Haluk Görgün'ün rektörlüğü zamanında da çok iyi işler yapıldı. Zaten bu sayede Aselsan'ın başına geçti diyebiliriz. Gerçi şu anki Rektör'de gayet aktif aratmıyor Haluk beyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 27 Temmuz 2022; 11:14:56 >
  • Forumsever2021 F kullanıcısına yanıt
    Hocam koü hakkında bilginiz var mı

anladım hocam peki bölgesinden dolayı artıları nelerdir, kocaelinin ve İstanbulum nimetlerinden faydalanabiliyor musunuz

• byomertaha kullanıcısına yanıt

Maalesef hakim değilim kardeşim.

• Guest-05C48F7ED G kullanıcısına yanıt

Şimdi tabi Türkiye'nin en büyük organize sanayisinin yanındasın. Gerçi okul sana staj bulma iş bulma imkanı sağlamıyor ancak kendi imkanlarınla ve çevrenle rahatlıkla iş bulabiliyorsun.

Ben yükseğe Almanya'ya gideceğim yoksa işim hazırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 7 Ağustos 2022; 7:42:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Üniversitesi Soru-Cevap
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makine mühendisliği için soruyorum. Makine eğitimi oturmuş mudur? Makine ve Uçak dersleri benzer mi? Barınma vs. nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 27 Temmuz 2022; 11:22:46 >

çok iyiymiş hocam hayırlı olsun size de başka sorum olursa soracağım teşekkürler.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Makine 5-6 sene önce açıldı. Bu sürede oturmuş olduğunu düşünüyorum. Zaten daha önce Doktora ve yüksek yapılıyordu bu bölümde. Yani oturmuştur. Güzel bir binası var merkezde imkanları iyi.

Uçak ve makine derslerinin bazılarının ortak bile olabileceğini düşünüyorum ancak bunu okulun müfredatından öğrenirseniz daha isabetli olur. Uçak zaten geçen yıl öğrenci alımına başladı . Gene de Uçağın başındaki hoca çok ilgili ve hevesli. Bir de Uçak için güzel bir bina yapıyorlar. Bana göre bitince Türkiye'deki en donanımlı Uçak binası olacaktır.

Barınma konusu hala sıkıntılı. Kampüs içine Yurt yapacaklardı yeri belirlendi proje vs hazırdı ancak başlayamadılar bir türlü. Olan yurt okula 45 dakika mesafede uzak. Yakında cemaat yurtları var. Ya da Marmaray hattında ev tutacaksın. 1+1 fiyatları 3-4 binden başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 27 Temmuz 2022; 11:31:36 >
  • Aslında bizim bölüm Elektronik ve Haberleşme müfredatıyla aynı. Yani hem elektronik hem haberleşme okuyorsun. İtü ile müfredat %90 benzer.

Kısaca aslında Elektronik ve Haberleşme okuyorsun. Bölüm %30 ingilizce olmasına rağmen ana derslerin çoğu İngilizce.

Özellikle 3. sınıfı çok zor geçiyor. Bu CENG için de geçerli. 3. sınıf dersleri muazzam zor.

Aslında bölümün ismini değiştirmek isteseler de bu çok zor bir süreç. Eski bölümü kapamaları yeni bölüm açmaları filan gerekiyor. Bunu CENG için yaptılar ve çok zorlandılar. Bu bölümü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğine çevirseler bir de %100 ingilizce yapsalar rahatlıkla ilk 20-25 bin sıralara yükselir.

Binası güzel hocaları zorlu iyi bir bölüm bence. Eğitim almak isteyen çok şey alır bölümden. İş bulma sorunu yok denebilir. Çünkü Elektroniğin iş imkanları çok geniş.

Bazen arkadaşlar o zaman neden yazılımda çalışıyor Elektronikçiler diye soruyorlar. Çok basit maaşları daha iyi olduğu için. Bir CENG mezunu donanım gerektiren işlerde kolayca çalışamaz ancak Elektronikçi bir yazılımcı olabilir. Donanım tarafı bu işin çok zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 27 Temmuz 2022; 12:17:8 >

• İtü ehb 1. Sınıf öğrencisi olarak merakımdan soruyorum, sadece dersleri takip etmek ve ödevleri yapmak konuları, gerekli programları öğrenmek için yeterli midir mesela gömülü sis. Alanına ilgim var diyelim okul derslerini takip etsem okul gittiğinde bu alan hakkında yeterli bilgiye sahip olur muyum? Bu öğrenme süreci nasıl işliyor merak ediyorum. Çünkü 1. Sınıfı bitirdim ve kendim biraz biraz öğrendiklerim dışında pek bölümden eğitim almadım bu da kafamı karıştırdı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hepüşüyenadam H kullanıcısına yanıt

Ben okulunuzda sizin de ilgili olduğunuz projelere katılım sağlamanızı öneririm. Takım yarışmaları insanı hem donanım hem de yazılım konusunda çok geliştiriyor. Ayrıca bir takımla nasıl çalışılır onu da öğreniyorsunuz. Okul dersleri yeterli olsa da malum Elektronik biraz teorik bir eğitim veriyor. Bunu okul sürecine biraz pratiğe dökmeniz yararınıza olur.

Teşekkürler İYTE ve GTÜ arasında kalmıştım ancak uçak mühendisliği ve diğer birkaç imkandan dolayı sanırım GTÜ yazacağım. Makine ve elektronik bölümleri arasından hangisini seçmeliyim ya da tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 27 Temmuz 2022; 13:9:0 >
  • Makine daha çok üretimin veya ürünlerin mekanik tarafıyla ilgileniyor. Elektronik ise başta gömülü sistemler olmak üzere bence daha geniş bir iş imkanına sahip. İkisi de kendine göre zor bölümler.

Otomotiv, ağır sanayi , uçak vs düşünüyorsanız Makine bir tık daha doğru olabilir.

Gerçi bu sektörlerde Elektronikte gömülü var, avionik var. Yani işin mekaniği daha çok ilginizi çekiyorsa Makine , elektronik ve hassas donanımla ilgileniyorsanız Elektronik.

Ben Elektronik mezunu oldum ve yükseğimi Gömülü Sistemlerde yapmayı planlıyorum. Yazılıma girmeyen Elektronikçiler genelde bu alanda uzmanlaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 27 Temmuz 2022; 13:17:30 >

Teşekkürler.

• Hocam kaç ortalamayla ve bölümü kaçıncı olarak bitirdiniz acaba?

• gianlucarella kullanıcısına yanıt

3,29 ortalama. Henüz dereceler açıklanmadı.

• hocam işe girebildiniz mi ? yoksa yüksek lisans mı düşünüyorsunuz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.