Almanya'da yüksek lisans düşünüyorum. Yakında başvuru sürecine başlayacağım kısmetse. |
GTÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SORU CEVAP (2. sayfa)



-
-
neden mühendisliklerde akreditasyon yok?
-
Bazı mühendisliklerde akreditasyon süreci devam ediyor. Ancak akreditasyon olmaması avrupada amerika'da yüksek yada doktora yapmanızı engelleyen bir unsur değil. Ya da olması katkıda bulunan bir unsur da değil.
AB komisyonu destekli bir projeye girmiyorsanız ve bu proje ile burslu vs okuma niyetiniz yoksa akreditasyonun sizin eğitiminizi herhangi bir aşamada destekleme ya da engelleme durumu yok. Aynı şey Amerika için de geçerli. Sanırım en çok dikkate alan ülke Avustralya. Eğer eğitiminizi orada sürdürmek ve orada yaşamak istiyorsanız akreditasyonu olan bir bölüm bitirmeniz faydalı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 28 Temmuz 2022; 11:34:49 > -
peki iş bulma konusunda bi engel oluşturur mu hocam
sonuçta yurtdışındaki işveren türkiyedeki üniversitelerin eğitim kalitesini vs. bilmiyor olacak ve ilk bakacağı şey yurtdışı denkliği olur
-
Az önce de belirttiğim gibi Avrupa ve Amerika'daki ne üniversiteler ne de işverenler böyle bir şeye bakmıyor talep etmiyor. Hatta işyerleri varlığından bile haberdar değil .
İş için bakılan şeyler önceki hayatında yaptığın projeler kendini nasıl ifade ettiğin. İşe karşı olan heyecanın ve potansiyelin. Seni yurtdışında işe bunlar aldırır. Bir de tabi ortalama daha az maaş alacaksın o ülke vatandaşlarından. Yani diyelim ki Almanya'da işe başvurdun. Adam aynı iş için bir Alman'a 4.000 Euro veriyorsa sana 3.000 verecek. Aynı işi yapabileceğinden emin olup daha ucuza çalıştıracak. İşe alınmanın ana konuları yukarıda yazdığım unsurlar akreditasyon filan değil.
Ama iş Hukuk'a dönerse ya da Tıp. Bunlarda elbette denklik aranır. Yani burada Türkiye'nin en baba hukuk fakültesinden mezun ol İngiltere'de avukatlık yapamazsın. Tıp için de denklik önemli. Bunlar da akreditasyon ile değil başka unsurlarla değerlendiriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumsever2021 -- 28 Temmuz 2022; 11:46:26 >
-
pm gelir misiniz hocam
-
Matematikte yüksek ortalama yapıp “endüstri mühendisliği” veya “elektronik mühendisliği” ile çift anadal imkanı pratikte ne kadar mümkün? Örneğin ortalamayı yükseltmenin zorluğu, yahut iki bölümün çakışan dersleri yüzünden sorun yaşıyor mu bu çift anadala kalkışan öğrenciler? Teşekkür ederim.
-
ÇAP zor bir konu. ÇAP yapacağım derken kendi ana dalında yarım yamalak eğitim almak zorunda kalıyorsun. 2 bölüm bitiriyor ancak ikisinde de iyi olamıyorsun. Diğer yandan 4 sene 6 seneye çıkıyor minimum.
Ve evet ders çakışmaları , odak ve takip zorluğu var. Benim tavsiyem bırakın çapı yan dal bile yapmayın. Kendi ana dalınızı bitirin . O dalda çok iyi olun ve imkanınız varsa yüksek yapın.
-
up
-
Hocam staj için Muallimköy'deki yurda geldim gördüğüm her GTÜ'lüye soruyorum. Burası nasıl lanet bir yer nasıl 4 yıl geçirir insan aklım almadı. Kendi yurdumu beğenmezdim arar oldum burada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben aile yanında kaldığım için yurdu hiç görmedim. Belki birkaç arkadaş bulana kadar kalır sonra eve çıkarsın.
2-3 iyi anlaştığın arkadaşla eve çıkmak daha mantıklı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X