Şimdi Ara

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
11
Favori
22.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar i5 3317u islemci-6gb ram-ve gt740m 2gb 128bit ekran kartıyla-1366x768 low ayarlarda, 60 fps sabit oynayabilirmiyim,fikri olan var mı ?

http://www.gamersnexus.net/game-bench/1909-gta-v-graphics-optimization-guide

Buraya bakmadan ben kendi olabilecek en iyi ayarları paylaşmıştım konunun ilk postunda. Linke bakarsanız ayarlar arasında ki fps değerleride benim paylaştığım şeyle tam örtüşüyor.
    Ekran kartı : ati 5800HD
    Ona göre alıcam. Kasar mı normal ayarlarda veya düşük ayarlarda ayrıntılı olarak söylerseniz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu forumda tam anlamıyla ayarlardan anlayıp oyun test eden yok sanırım daha. Şu mobil GPU GTA V incelemesinden bahsediyorum ve aynı şey bundan önce ki oyun testlerinde de oluyordu ama sesimi çıkarmıyordum, ola ki aranızdan birisi o mobil GPU lardan kullanıyorsa, sakın videoda ki gibi ayar çekmeyin. Gereksiz yere açılmış ayarlar var, biraz dinledim hatta ayarın ne olduğu ne yaptığı bilinmeden kapatılyor/açılıyor ve bu şekilde en iyi performansı aldık deniliyor (Halbuki durum öyle değil). Resmen şaka gibi. DH ye yakışmıyor.
  • Kartı 2 GB olup Texture'yi normal'de tutanlar ya da geçince anlık takılma yaşayanlar varsa Population Variety ayarını en dibe çeksin. Gördüğüm kadarıyla herkes bu ayarı sona çekmiş. 300 MB falan bellek kullanıyor performansa etkisi çok ama oyunda farkını göremedim. Ben en dibe çektim hala NPC'ler farklı farklı. Bu ayarı kapatın Texture'yi high veya very high yaparsınız. Advanced'daki Extended Distance ayarını ise önerim %30'a veya %20'ye getirin. Kapatırsanız 10 metre önünüzdeki otlar daha çıkmamış olarak gözüküyor.

Dediğim gibi 2 GB bellekli kart kullananlar Population Variety ayarını kapatsın Texture'yi açsın. Texture çok daha iyi...
  • Texture kısılmamalı FPS ye farkı yok zaten, tamam VRAM dan yiyor, ama bende de 2Gb vram var texture dahil bahsettiğin ayarlar en yüksekte ve sıkıntı yok. Takılma sıkıntısının esas nedeni HDD ye yüklüyse oyun ve AMD FX işlemciler.

edit: Önceden de dediğim gibi oyunda vram aşılınca watch dogsta ki gibi stuttering olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Nisan 2015; 17:09:46 >
  • bu arada oyunda genel performansı iyi fakat arada sırada anlık donmalar yaşayan aradaşlar var ise, pagefile dosyalarını minimum 4gb olarak SSD' de oluştursunlar. ben bu şekilde stutter olayını çözdüm.
    onun dışında msaa açmıyordum fakat açtıktan sonra özellikle araç kullanırken uzak mesafedeki göze batan köşe çizgilerinin yok olduğunu farkettim. en yoğun sahnelerde 45' e kadar düşüyor fps, onun dışında 55-60 civarlarında gayet akıcı çalışıyor oyun.
    bu arada işlemci 4670k, ekran kartı gtx 760 1100mhz oc. çözünürlük Full HD vram kullanımı 2.4 gb civarı. adv options' daki herşey on.
     GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 21 Nisan 2015; 0:54:13 >

• shagunz kullanıcısına yanıt
    Aynen 4Gb pagefile oluşturun diye bir yerde yazmıştım, hatırlatman iyi oldu.

Orijinalden alıntı: X-FI

Aynen 4Gb pagefile oluşturun diye bir yerde yazmıştım, hatırlatman iyi oldu.

pagefile olayını sen söyledin evet fakat out of memory hatasi için konusmuştuk o konuda yanlis hatirlamiyorsam. fakat stutter olayi hdd uzerindeki olusturulan pagefile yuzundenmis. hdd dekini kapatip ssd de olusturduktan sonra hicbir problem kalmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar alttaki cihazdan bende var, oyunu sıkıntısız bir şekilde açıyorum fakat 10-15dk normal kasmadan oynuyorum 2-3 dakika aşırı kasıyor sonra tekrar düzeliyor sanırım ısınmadan kaynaklanıyor diye düşündüm gittim iyisinden bi notebook soğutucu aldım ama pek etki etmedi bu sefer de 20-25dk oynuyorum sonra tekrar kasmaya başlıyor deliricem tüm ayarları kısığa aldım ama hala aynı. Güzel güzel oynuyorum ama çat kasmaya başlıyor ayar ediyor beni. Fraps açayım dedim 15-25 arası geziniyor FPS. Sizce ne yapmam gerek cidden usandım böyle oynamaktan %20'ye geldim Story Mode'da ama ne zor şartlarda geldim bilseniz. Yardımcı olana twitter'dan reklam yaparım yarım milyon takipçim var arkadaşlar...

Cihaz: Samsung NP350V5C-S0JTR Notebook
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : 3. nesil Intel®Core i5-3230M Çiftçekirdekli işlemci
    İşlemci Tipi : Intel Core i5
    İşlemci Hızı : İ5-3230M - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 3 MB
    EkranÇözünürlüğü: 1366x768
    Ekran Kartı : AMD Radeon
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB - Paylaşımsız
    Grafikİşlemcisi : AMD Radeon HD 7670M
    Sistem Belleği : 6GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3

• shagunz kullanıcısına yanıt
    bu patchfile olayı nedir?

EDIT: yanlış okumuşum, my bad.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 21 Nisan 2015; 13:46:14 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Bu post shadow'u soft yapıyorum ama kaydedip oyunu resetledikten sonra kendiliğinden sharp oluyor,neden kaynaklı olabilir?
    Steam: -Bane
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    sanal bellek

Orijinalden alıntı: -Bane

Bu post shadow'u soft yapıyorum ama kaydedip oyunu resetledikten sonra kendiliğinden sharp oluyor,neden kaynaklı olabilir?

Çok ilgnç, oyunu admin mode da açmayı dene. şey aklıma geldi, oyunun config dosyası sıkıntılı m ısende acaba? diğer ayarlarda da böyle oluyor mu? eğer oluyorsa config dosyasında sıkıntı var, silip oyuna gir. eğer olmuyorsa, oyun otomatik değiştiriyor olabilir, yukarıda ignore limitsi işaretle belki düzelir.

not: confşg dosyası read-only oldu diyecem ama öyle olsa oyun ayarları yaparken direkt hata verir oyun kapanır.
  • oyun işlemciyi inanılmaz yoruyor . ben oyuna girmeden önce arka planda gereksiz çalışan sistem dosyalarını bile kapatıyorum , Windowsta Aşırı Gereksiz exe çalışıyor. bu steamos gelirse belkide çok rahatlayacak pc lerimiz . hele win 8.1 tam bir oyuncu düşmanı

Msi afterburner kullanmayın oyunda bazı hatalara sebeb olabailiyor anlık düşmelere dahi neden oluyor . Çok Nazik bi oyun bu gta 5

P4P800-X - ***FX5500*** - 768 MB RAM - *** CELERON D 2.80 OC <<3.33>> High Power PerformancePro 80Plus Bronze 750 microsoft keyboard+mouse set

old but gold ;)
  • 4 çekirdeğide kullanıyor bende max 95% oluyor genelde 80-85. Intelin 12 thread li cpu sunu bile çok iyi utilize ediyor.

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

Bu post shadow'u soft yapıyorum ama kaydedip oyunu resetledikten sonra kendiliğinden sharp oluyor,neden kaynaklı olabilir?

Çok ilgnç, oyunu admin mode da açmayı dene. şey aklıma geldi, oyunun config dosyası sıkıntılı m ısende acaba? diğer ayarlarda da böyle oluyor mu? eğer oluyorsa config dosyasında sıkıntı var, silip oyuna gir. eğer olmuyorsa, oyun otomatik değiştiriyor olabilir, yukarıda ignore limitsi işaretle belki düzelir.

not: confşg dosyası read-only oldu diyecem ama öyle olsa oyun ayarları yaparken direkt hata verir oyun kapanır.

dx 10'da açıyordum.Dx 11 yapınca o kendiliğindne değişen ayar sorunu düzeldi,demek bundanmış
    Steam: -Bane

• Beyler bahsettiğim kapsamlı rehber geldi NVIDIA GEFORCE tarafından. http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc-graphics-and-performance-guide

edit: problemin sebebini anladım. VRAM i aştığım içinmiş. şöyleki: aynı sahneyi VRAM kullanımını artıran ayarları düşürerek tekrarladım. ayarlarda yine 200mb civarı geçiyor fakat o sahnede vram kullanımı 2gb' ı geçmediğinden hata almadım bu sefer. eski ayarlarımda 2048mb ı geçiyordu o sahnede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 22 Nisan 2015; 23:45:59 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.