Şimdi Ara

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
11
Favori
22.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar düşük hızda indiriyorum internetten dolayı daha başlarındayım sistemimi detaylı bir şekilde yazayım lütfen minimumda oynar mıyım biri söylerse çok memnun kalırım.Yoksa boşuna ümitlenmeyip kota harcamayayım.

GeForce Experience sistem sekmesindeki bilgi:

CPU: GeForce GT 740M

CPU: Intel(R) Core(Tm) i5-4210M CPU 2.60Ghz

Bellek:4GB RAM(3.75 Kullanılabilir durumda)

Kullanılan çözünürlük:1366x768, 60Hz

Windows 8.1

Dxdiag ekran sekmesindeki bilgi:

Intel(R) HD Graphics 4600
    Yaklaşık toplam bellek 1792MB
    Dirext 11

Sistem özelliklerinde 64 bit işletim sistemi yazıyor.Pc laptop Casper Nirvana

Bilgili arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricardo Quaresma -- 18 Nisan 2015; 5:32:04 >

Sizce bu sistemle gta 5 hangi ayarlarda oynanmalı:

Amd fx x6 6100-sapphire hd7770-4gb ddr3.

Korsan kullanıcısıyım,windows 8 64 bit kullanmaktayım.

Çıkan updateleri ve 15.4 beta'yı indirdim.

Orijinalden alıntı: Gaara34

Hocam Mesut Çevik'in canlı yayınını bende seyrettim Titan X olduğu halde dağ bayır çimene gittiği an FPS düşüşü başlıyordu ki X-FI adlı arkadaşın dediği gibi kart 30'u ben görmedim de 35 FPS'ye düştüğünü gözlerimle gördüm. O incelemeden sonra artık bana normal gelmeye başladı bu tip FPS değerleri bu kartlarda.

Ana konuda bahsetmedim pek bunu ama optimizasyon, GTA 4'ü düşünecek olursak evet optimize, ama sadece GTA 5 gerçekten optimize mi diye soracak olursa birisi kesinlikle cevabım hayır olur.

O ekran kartı da zorlanıyor :) vay bee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FX ler çakılmış oha la
    GeForce RTX™ 2080 Ti GAMING OC 11G
    ASUS PRIME Z390-A Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4133MHz(OC) USB3.1
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz CL16 RGB Pro Led Dual Kit Ram
    Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD
    ASUS 27" MG279Q 4ms 144Hz 2K HDMI+DP IPS
  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt
    en tepedeki ignore suggested limits ayarına tick at.
    bende sırf bu oyunu max ayarlarda keyifli görüntüler esliğinde oynayayım diye cf yaptım sistemime ancak az evvel gördüğüm kadarıyla fsp ler oyun içinde hızlı sahnelerde 19-20 -33 seviyelerine düşüyor.
    ayarlarım hemen hepsi very hight da.
    sizce eksik olan nedir? teşekkürler
    sistem: i5 3330
    14 gb ram (1600 mghz)
    r9 280x ile cf yaptık. (saphire toxit )
    1000 watt psu
    gibabyt z77-ds3h
    coler master 120v tek fan sıvı soğutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebede -- 18 Nisan 2015; 13:57:18 >

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Arkadaşlar ayarların çoğu very highta 1920x1080 çözünürlükte en düşük 40 fps alıyorum ortalama 48 lerde sistemim bu i7 3630qm gtx680m ekran kartı 16gb ram iyi midir sizce değerler ?

bence gayet başarılı dostum.ben 19-20 lere düşüyor can sıkıcı valla

Orijinalden alıntı: soulfly1

i5 4670, 2 GB GTX770 ve 8 GB Ram ile alttaki ayarlarla oynuyorum. Nvidia'nın optimize ettiği şekilde oynayayım dedim takılmalar oldu, optimize ayarlarından texture'u normale çaktım vram kullanımını azaltmak için yine takılmalar oldu. 58-60 FPS oynanıyor çoğunlukla ama arada 40-45lere düşüyor bazen 30lara düştüğü de oluyor. Bazı bölgelerde çok sık oluyordu hatta (topraklı bölgede Trevor'ın yaşadığı yerde oldu mesela hatırladığım). Bu da beni rahatsız etti. En sonunda alttaki ayarlara çektim biraz oynadım nihayet 59a çakılı kalmasını bu şekilde sağladım. Advanced grafik ayarları da tamamen kapalı vaziyette. Oyunlarda grafiğe pek takılmıyorum ama 60'dan 45'e düşerken ki o anlık takılma rahatsız ediyor beni. Fakat şu sistemle de bu ayarlarla oynamak koymadı değil. GTA 4'ü PC'de oynamadığım için bilemeyeceğim ama optimize sorunu bir nebze bile olsa var. Umarım düzeltirler.

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

Ben i5 2500k ve GTX 760 ile sizden daha yüksek ayarlarda oynayıp sabit 59 fps alıyorum. Sizin sıkıntı konuyu açan arkadaşın bahsettiği V-sync'nin triple buffer yapmamasından heralde bende de olmuştu. Oyunu ilk açtığımda birden kasılmalar başlıyordu sonra vsync açtım düzeldi. Single'da en fazla 55 fpsye düşüyor Online'da ise 50 fpslere düşüyor ama takılma olmuyor. Ayrıca klavye mouse ayarlarından Raw Input'u Direct Input yada Windows olarak değiştirip deneyin. Mouse dönüşlerindeki takılma kalkar.

• GTX 680-770-960 dengi GPU ve 3570K dengi CPU nuz varsa olabilecek en iyi ayarları ilk sayfada paylaştım zaten. Boşuna nvidia pcss de açarak fps nizi öldürmeyin. 60 fpslik ayarlar ilk sayfada.

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Ben i5 2500k ve GTX 760 ile sizden daha yüksek ayarlarda oynayıp sabit 59 fps alıyorum. Sizin sıkıntı konuyu açan arkadaşın bahsettiği V-sync'nin triple buffer yapmamasından heralde bende de olmuştu. Oyunu ilk açtığımda birden kasılmalar başlıyordu sonra vsync açtım düzeldi. Single'da en fazla 55 fpsye düşüyor Online'da ise 50 fpslere düşüyor ama takılma olmuyor. Ayrıca klavye mouse ayarlarından Raw Input'u Direct Input yada Windows olarak değiştirip deneyin. Mouse dönüşlerindeki takılma kalkar.

Son patch'den sonra tüm ayarları Tesselation, Anisotropic, Ambient Occlusion dahil her şeyi Very High'a yükseltip sadece Grass ile Particles Quality'i normal yapıp Adv.Graphics ayarlarını da komple kapayınca daha sağlıklı bir FPSye kavuştum. Genelde düşüşler 50-53 arası oluyor ve öncekine göre daha nadir şekilde oluyor. Daha çok yağmurlu havalarda FPS düşüşleri sıklaşıyor. Yine de biraz daha fps düşüşleri azalsın diye Post FX ile Shadow Quality High, Anisotropic 4x, A.Occlusion Normal ve Tesselation kapalı oynuyorum. MSAA'lar ise hep kapalıydı zaten ona hiç bulaşmadım.

Arkadaşın bahsettiği Triple Buffer olayı ise gerçekten işe yarıyor herkese tavsiye ederim.

Mamba out.....

In seven days God created the world. And in seven seconds I shattered mine.

• Hocam anlıyorsan işlemci i5 4200h işlemci gtx850 ddr3 ekran kartı var daha oyun inmedi inme aşamasında da nasıl bir grafik ayarlaması önerirsiniz oyle 60 fps takıntım yok akıcı sabite yakın olsun yeter

Esas performansı yiyen şey, shader, shadow. daha sonra reflections ve post fx. zaten ilk mesaja bakarsanız SS lere o şekil ayarlanmış olduğunu görürsünüz, tüm ayarları üşenmemiştim ve denemiştim.
    Intel i9 9900k 5.0GHZ
    GeForce RTX™ 2080 Ti GAMING OC 11G
    ASUS PRIME Z390-A Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4133MHz(OC) USB3.1
  • regujohn kullanıcısına yanıt
    +1 unuttum söylemeyi en önemli ayardı o hemde.

high kalırsa daha iyi fps açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 18 Nisan 2015; 20:22:55 >

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

Orijinalden alıntı: zebede

quote:

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Arkadaşlar ayarların çoğu very highta 1920x1080 çözünürlükte en düşük 40 fps alıyorum ortalama 48 lerde sistemim bu i7 3630qm gtx680m ekran kartı 16gb ram iyi midir sizce değerler ?

bence gayet başarılı dostum.ben 19-20 lere düşüyor can sıkıcı valla

Sizin sistem ne hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLI kullananlarda bulunan tipik sorun az gpu kullanımı.fps düşmesinin olduğu yerlerde gpu kulanımı %50-60 larda dolaşıyor yükselmediği içinde bazı yerlerde düşük fps alıyorsunuz.bunun dolaylı çözümünü buldum.en azından update gelene kadar SLI kullanıcıları bunu kullanabilirler.
    çözüm DSR açarak oyunu 1080 p de oynayanlar 2560 x1440 a getirsinler(DSR ayarlarından 1.78 olanı bu çözünürlüğe denk geliyor).tabi msaa oranınıda 4 ise 2 ye indirseler iyi olur zaten işe yaramıyor 4xmssaa 2560 çözünürlükte.böyle yaptığımız zaman gpu kullanımı çok daha stabil bir şekilde oluyor.performance olarak kart daha çok efor harcaması gereksede gpu kullanımı yükseldiğinden hem daha iyi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz hemde daha az fps drop sorunu yaşıyorsunuz.
    SLI kullanıcıları hatta tek kart kullanıpta bu sorunla karşılaşanlara da öneririm gerçekte faydalı bir yöntem oldu benim için

• Afr0oo kullanıcısına yanıt
    sistem: i5 3330
    14 gb ram (1600 mghz)
    r9 280x ile cf yaptık. (saphire toxit )
    1000 watt psu
    gibabyt z77-ds3h
    coler master 120v tek fan sıvı soğutma

hatta şimdide gta oyunda atıyor anlamadım gitti valla
  • bir yorumda sizden alayım. Oyunu steam üzerinden satın almayı düşünüyorum , pc olarak msi ge60 kullanıyorum. Malum 2 yılı geçti artık alalı sistem şu şekilde , i5 3210m 3.1 ghz işlemci , 8 gb ddr3 1600 mhz ram , 2 gb nvidia gt650m gddr5 , benim istediğim sonuç ise şu , 1920*1080 ayarlarda , very high olmasa da high ayarlarda 50-60 fps alabilir miyim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.