Şimdi Ara

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
11
Favori
22.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zBrave

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaksakal

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Arkadaşlar o kadar çok özellik ekliyorlar foruma hiçbiri kullanışlı değil, şu "sticky post" özelliği eklenmeli valla, yani önem içeren yorumlar sabit üstte durmalı herkes görmeli.

İlk RGSC'den indirilen oyunun corrupt dosya çekmesi ve bozulması, sürekli indirme halinde olmasından dolayı torrent önerdik fakat az sayıda kişi okuyabilmiş ve faydalanamamış, elektriğinize, vaktinize, kotanıza yazık olmuş.

Oyun ayarlarımı paylaşmıştım şimdi. Önemli bir şey farkettim performansı etkiliyor. Oyuna girince vsync off yapıp apply diyin, sonra vsync tekrar on yapıp apply dedikten sonra oynayın. 1-2 oyunda daha böyle bir bug yaşadığımdan kestirebildim olayı, ilk vsync in double bufferlı olduğunu düşünmüştüm ama sonra farkettim ki triple bufferlıymış meğer.

İmzadaki sistemle rahat akıcı 60fpsde oynayabiliyorum, tabi bol efektli sahnelerde 50ye falan düşüyor ama vsynci düzeltmiş olduğumdan akıcılıktan kaybettirmiyor hiç.

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

Advanced Graphics te ki herşey kapalı kalsın. Daha sonra buradaki ayarların ne olduğunu yazarım.

Benim oyun bozuk inmiş.
    Yeniden indirmek zorundayım.
    Torrent güvenilir mi?
    Biraz bilgi verir misiniz? Nasıl indirebilirim?

Hocam nette aratırsan bulursun. Bir yerde gördüm eğer dosyalarınız bozuksa o klasörü torrente gösterip kontrol ettirmişler ve torrent sıkıntılı dosyaları eksik dosyları tekrardan çekmiş. Sıfırdan indirmektense bu yöntemi deneyebilirsin.

Ahah bu aklıma gelmişti var ya , ama yapmadım sinirden silmiştim çünkü komple rockstarı pc den, sonra notebooktan torrent ı çekip pc ye atmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mineral

Fx8350 R9 290 Asus ile ne yaparsam yapayım fps sabit 45-60 arası olmuyor. İllaki 35-36ları görüyor. Anlamadım gitti bu işi. Özellikle araba sürerken fena.

İşlemci yetmio aga :D
    Asuz Z77a - 16 GB DDR3 1600 MHZ Corsair CL9 - Zotac GTX 680 AMP! SLI - INTEL i7 3770- 6 TB SEAGETE BARRACUDA ( 3x2 ) -240 GB KINGSTON HYPERX SSD - SEASONIC 760 WATT 62A 80 PLUS GOLD - CORSAIR R400 KASA - 27 LCD ASUS FULL HD IPS 1MS -
  • ]Beyler rica ediyorum yardim eder misiniz bu sistem ile gta 5 oyanir mi ekran karti 1 gb 128 bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifevita -- 16 Nisan 2015; 22:32:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i9 9900k 5.0GHZ
    GeForce RTX™ 2080 Ti GAMING OC 11G
    ASUS PRIME Z390-A Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4133MHz(OC) USB3.1
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz CL16 RGB Pro Led Dual Kit Ram
    Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD
    ASUS 27" MG279Q 4ms 144Hz 2K HDMI+DP IPS
  • Beyler Nvidianın Son çıkarmış olduğu güncelleme ile gta 4 tekrar oynamanızı tavsiye ederim :D görüntü ciddi seviyelerde düzeldi :D şaşırdım açıkçası araçla hız yaparken daha çok belli oluyor anlamadım gitti gta 5 için yapılan güncelleme 4 üde uçurdu......
    Asuz Z77a - 16 GB DDR3 1600 MHZ Corsair CL9 - Zotac GTX 680 AMP! SLI - INTEL i7 3770- 6 TB SEAGETE BARRACUDA ( 3x2 ) -240 GB KINGSTON HYPERX SSD - SEASONIC 760 WATT 62A 80 PLUS GOLD - CORSAIR R400 KASA - 27 LCD ASUS FULL HD IPS 1MS -
  • quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

arazilik alanlardaki fps düşmesine bir çözümün var mı?.

kendi sorumun cevabını buldum:)grass detail i indirmeniz lazım
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz CL16 RGB Pro Led Dual Kit Ram
    Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD
    ASUS 27" MG279Q 4ms 144Hz 2K HDMI+DP IPS
  • pakan P kullanıcısına yanıt
    Ondan ziyade oyun intel işlemcilere daha iyi optimize edilmiş gibi sanki

quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaksakal

quote:

Arkadaşlar o kadar çok özellik ekliyorlar foruma hiçbiri kullanışlı değil, şu "sticky post" özelliği eklenmeli valla, yani önem içeren yorumlar sabit üstte durmalı herkes görmeli.

İlk RGSC'den indirilen oyunun corrupt dosya çekmesi ve bozulması, sürekli indirme halinde olmasından dolayı torrent önerdik fakat az sayıda kişi okuyabilmiş ve faydalanamamış, elektriğinize, vaktinize, kotanıza yazık olmuş.

Oyun ayarlarımı paylaşmıştım şimdi. Önemli bir şey farkettim performansı etkiliyor. Oyuna girince vsync off yapıp apply diyin, sonra vsync tekrar on yapıp apply dedikten sonra oynayın. 1-2 oyunda daha böyle bir bug yaşadığımdan kestirebildim olayı, ilk vsync in double bufferlı olduğunu düşünmüştüm ama sonra farkettim ki triple bufferlıymış meğer.

İmzadaki sistemle rahat akıcı 60fpsde oynayabiliyorum, tabi bol efektli sahnelerde 50ye falan düşüyor ama vsynci düzeltmiş olduğumdan akıcılıktan kaybettirmiyor hiç.

Advanced Graphics te ki herşey kapalı kalsın. Daha sonra buradaki ayarların ne olduğunu yazarım.

Benim oyun bozuk inmiş.
    Yeniden indirmek zorundayım.
    Torrent güvenilir mi?
    Biraz bilgi verir misiniz? Nasıl indirebilirim?

Hocam nette aratırsan bulursun. Bir yerde gördüm eğer dosyalarınız bozuksa o klasörü torrente gösterip kontrol ettirmişler ve torrent sıkıntılı dosyaları eksik dosyları tekrardan çekmiş. Sıfırdan indirmektense bu yöntemi deneyebilirsin.

Ahah bu aklıma gelmişti var ya , ama yapmadım sinirden silmiştim çünkü komple rockstarı pc den, sonra notebooktan torrent ı çekip pc ye atmıştım.

Hocam siz torrent ten mi çektiniz dosyaları ? Bende şuan rgsc yi iptal edip unlocked çekiyorum torrentten . İndirme bittikten sonra rgsc nin download yaptığı yere atıcam rgsc tanır mı tüm dosyaları tekrardan indirmeye kalkmasın ? Korkuyorum akkyi geçicem çünkü nasıl yapsam bilemedim ???

• @zBrave aynen daha önce dedim ya torrent kullanın diye rgsc bozuk diye. pc de ki bütün rockstar ile ilgili her şeyi sil kaldır ortadan. search te de bak daha dosya kaldıysa sil. sonra tekrar setup toolu indir yükle, downloadu başlat durdur programı kaapt torrenttan çektiklerini at, devam etmesini söyle oyun yüklü olacak anında.

@Mineral: yıllardır fx cpuların bench testleri bütün oyunlarda böyle. kaldı ki oyuna Intel sponsor falan değil.

@pakan: nvidia nın oyun çıkmadan ona özel çıkardığı driver zaten yüklü olmadan oynuyorsaydınız diyecek kelime yok

@zBrave aynen daha önce dedim ya torrent kullanın diye rgsc bozuk diye. pc de ki bütün rockstar ile ilgili her şeyi sil kaldır ortadan. search te de bak daha dosya kaldıysa sil. sonra tekrar setup toolu indir yükle, downloadu başlat durdur programı kaapt torrenttan çektiklerini at, devam etmesini söyle oyun yüklü olacak anında.

@Mineral: yıllardır fx cpuların bench testleri bütün oyunlarda böyle. kaldı ki oyuna Intel sponsor falan değil.

@pakan: nvidia nın oyun çıkmadan ona özel çıkardığı driver zaten yüklü olmadan oynuyorsaydınız diyecek kelime yok

Umarım oyun amd cpulara biraz daha optimize edilir. Bu şekilde de çok yetersiz değil ama sanki daha iyi hale gelecek gibi de geliyor

• Fx ler için bir güncelleme falan gelir mi ?
    500GB Hdd
    Windows 8 Pro
  • Oyunda görüntüler geç geliyor bende mapte örneğin yol gözükmüyor hdd yuzundenmi acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 4670, 2 GB GTX770 ve 8 GB Ram ile alttaki ayarlarla oynuyorum. Nvidia'nın optimize ettiği şekilde oynayayım dedim takılmalar oldu, optimize ayarlarından texture'u normale çaktım vram kullanımını azaltmak için yine takılmalar oldu. 58-60 FPS oynanıyor çoğunlukla ama arada 40-45lere düşüyor bazen 30lara düştüğü de oluyor. Bazı bölgelerde çok sık oluyordu hatta (topraklı bölgede Trevor'ın yaşadığı yerde oldu mesela hatırladığım). Bu da beni rahatsız etti. En sonunda alttaki ayarlara çektim biraz oynadım nihayet 59a çakılı kalmasını bu şekilde sağladım. Advanced grafik ayarları da tamamen kapalı vaziyette. Oyunlarda grafiğe pek takılmıyorum ama 60'dan 45'e düşerken ki o anlık takılma rahatsız ediyor beni. Fakat şu sistemle de bu ayarlarla oynamak koymadı değil. GTA 4'ü PC'de oynamadığım için bilemeyeceğim ama optimize sorunu bir nebze bile olsa var. Umarım düzeltirler.

GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ) GTA V Performans ayarı (ÖNEMLİ)

Mamba out.....

In seven days God created the world. And in seven seconds I shattered mine.

• Beyler en yüksek ayarlarda takılmadan oynuyordum 60fps de ama Trevor lü bölümlerde fps düşüşleri oldu bahsetmiştim onuda çözdüm, bazı ayarları bir tık kıstım.

Yeni ayarlarım şunlar.

Şu an Trevor ün evinde ve bulunduğu çevrede 60FPS alabiliyorum sabit bir şekilde.

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    GTX 670 ile o ayarlarda 60 fps mi oynuyorsunuz? Bu işin sırrı nedir acaba?

Ben R9 280 ile 1680*1050 çözünürlükte, aşağıdaki ayarlarda oynuyorum ve sabit 60 fps alamıyorum. Sizce ne yapmalı, sorun nerede?

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    zateb gtx 970 kullanipta islemci olarak fx secmek basli basina hata olur. aslinda bu tablonun gosterdigi kadar kotu performans alinmiyor fx islemciler ile genel olarak bu testler hep high end kartlarla yapildigi icin iyice cakilmis gozukuyor islemciler.

advanced graphics ayarlarinda tam ismini hatirlamasamda distance scale olan bir secenek mevcut cok performans kaybina yol aciyor. gorus mesafesini arttirmiyor ama uzakta olan binalarin, agaclarin hatlarini daha iyi belli etmeye yariyor.

sizin vsync yontemi sayesinde sebepsiz fps dususleri de gideriliyor tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlueN -- 17 Nisan 2015; 5:08:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynen öyle full ayarlarda oynuyordum 60 fps sabit sonra Trevor le bölümlere başladım bir baktım fps düşüyor bende soın mesajdaki gibi ayar yaptım denemöe yanılma ile, tekrar 60fps sabit almaya başladım.
    İşin sırrı ayarlardan da anlaşılacağı gibi, shader kalitesini köklememek. grass, post fx, refelctions kalitesini azaltmak.

CPU n nedir? Bu arada kartın normal bir GTX 670 ten az fps veriyor zaten doğal. Overclock yapmanı tavsiye ederim.

Ekran kartını 4-5 gün önce almıştım ama şu manzara karşısında aldığıma pişman oldum açıkçası GTX 960 mı almalıydım bunun yerine acaba, yol yakınken gidip değiştirmek mantıklı mı sizce? Bu arada MSI Afterburner ile baktım, ekran kartının voltajı ayarlanmıyor, kilitli gözüküyor. Bunu aşmanın yolu var mıdır?
    GTX 400 serisindne itibarne kartın olsa hemen anlatırdım fakat AMD için bilmiyorum. CPU n çok güzel, OC ye ihtiyacı bile yok (multi core (HT) açık kalsın iyi kullanımn oranları var).

Karta OC yapılmalı, iyi bir soğutmayla voltaj ve güç limitleri açılıp (bios mod ile) OC yapılmalı. Baya farkediyor. Valla değiştirme gibi bir şansın varsa, en az GTX 680 ayarı kart al. 960, 770 uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Nisan 2015; 19:44:06 >

Nvidia GTS 450 4 GB ram ve İntel Core 2 2Ghz ile açmaz a Sasg:h ekran kartı shadow play bile desteklemiyor.Yakında sistemi yenilersem oynarım herkese iyi oyunlar.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.