Şimdi Ara

Gta V Düşük gpu kullanımı düşük fps?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 980 ti ile yaşamaya başladım bu sorunu 980'de yoktu, i5 4690 işemli darboğaz yapıcak bir işlemci değil biliyorum ama başka mantıklı bir açıklama var mı bilmiyorum gpu kullanımı sürekli böyle düşük değil bazen köklüyor ve 80 fps veriyor bazen böyle %70 lere,%60 lara düşüyor, sizce neden böyle oluyor?
    Oyun orjinal. V-sync, Adaptive sync vs kapalı.
    https://store.donanimhaber.com/bc/7a/79/bc7a79214445d05d98d51b74ecf131c9.jpg Gta V Düşük gpu kullanımı düşük fps?
     Gta V Düşük gpu kullanımı düşük fps?

• fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Bence o işlemci açıkdünya oyunlarda o seviyedeki kartları tam olarak besleyemez, bende i5 3570k kullanıyorum, bu işlemci ile, istediğimde 770 ayarına getirebildiğim gtx 760 ı, bu tarz açıkdünya oyunlarda 1080p de anca o.c ile ucu ucuna besleyebildiğini görüyorum, üstelik işlemciyi 4.4ghz e çıktılarttığımda bariz fps ve gpu kullanımı artışı olurken yinede gpu kullanımını sürekli maksimumda tutamıyorum, o.c olamayan i5 işlemcilerle o serviye kartları besleyebilmek dahada zorlaşır, normaldir, bugün için o tarz kartı gta v gibi bir oyunda taşıyabilecek tek i5 ise 6600k fln olabilir diye düşünüyorum, yani bana göre içinde bulunduğun durum çok normaldir
  • Sistemin i3 2100 gtx 650 ti (boost olmayan) 8 gb rame sahibim fakat 1080p de gpu tam anlamiyla 100 de 100 olmuyor bende dsr ile 2k da oynuyorum anca o sekilde darbogaz ortadan kalkiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar darboğaz olması için eşlemcinin en azından %95 lere takılı bir şekilde olması gerekmiyor mu? İşlemci %70 ken bile gpu %60 oluyor bazen
    oyunu 720p demş oynuyorsun oyunu 2k oynama çalışsan sorun gider bide işlemciye o.c yapmaya çalış
    işlemcinini totalde %kaç kullandığı çokta önemli değil, genel olarak e.kartları, işlemcilerin 1. çekirdekleriyle konuşuyor, bu durumda 1. çekirdek %90 larda gezerken diğerlerinin %50~60 larda gezmesiyle total kullanım tabiki % olarak düşük gösterebilir ve burada mevzu darboğazdan ziyade verimsizlik ve / veya işlemcinin kartı limitlemesiyle alakalı v.s.

Aşağıdaki videoda dakika 2:10 dan itibaren, yani şehir içine girildiği andan itibaren ne oluyor izle, üstelik buradaki kart gtx 980Tı değil gtx 970, yani bu seviye işlemciler, bu tip oyunlarda 970 ile tam olrk başa çıkamıyorken, 980TI için beklentinini yüksek olmaması gerekir, bu arada i7 6700 ile aynı serideki i5 6600k arasında oyunlarda kaydadeğer fark yok, hatta o.c ile aynı tarz açıkdünya oyunlarında i5 6600k, stok 6700 e bariz farklarda atabiliyor.

• İşlemci 4690, k olan versiyonu değil oc yapılmıyor, 1080p de oynuyorum darboğaz olabilir dediğiniz gibi ama mesela witcher 3 veya ac sydicate daha fazla işlemci kullanıyor ama gpu hiçbir zaman 99 altına düşmüyor şöyle sorayım soruyu gta ile ilgili veya ekran kartıyla hatta güç kaynağıyla alakalı ekran kartı kullannımını etkileyen bir sorun olabilir mi darboğaz dışında. Mesela fallout 4 hyper threading olmayan işlemcilerde gpu kullanımı sorunu yapıyor aynı bunun gibi belki de gta'da da bu sorun var çünkü fallout 4 6600k da bile gpu kullanımı stabil kalmıyor yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de bu sorun yeni basladi. 3770k ve r9 290 var ekran karti genelde yuzde60ta bazen yuzde 5 e dusuyor ama hic yuzde 95 olmuyor. Alakasiz yerlerde kasmaya başladığı icin de ayarlari kısmak zorunda kalıyorum. (Son sürüm orjinal oyun)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter342

Sistemin i3 2100 gtx 650 ti (boost olmayan) 8 gb rame sahibim fakat 1080p de gpu tam anlamiyla 100 de 100 olmuyor bende dsr ile 2k da oynuyorum anca o sekilde darbogaz ortadan kalkiyor

+1

I3 2100 ve gtx 660 ile islemci darbogazi yasadim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz oyunlarda çevre detayları, insanların yoğunluğu, çeşitliliği vs işlemciye yük bindirdiği için CPU kullanımı %100 civarı olduğu zamanlar GPU kullanımı düşebilir.
  • Acaba sürücülerden kaynaklı bir sorun olabilir mi? Diiğer oyunlada bu sıkıntı yok sadece Gta V'de oluyorsa yazılımsal bir sıkıntı da olabilir.
  • Açıkçası; bizler hayatlarımızı sabitler içinde yaşayan insanlar olduğumuz için, ezberlerletilmiş kalıpların dışındaki gelişmelere anlam vermekte zorlanıyoruz.

Herkesin dilinde; 5-6 senelik cpu' ların yeteceği, yeni nesil işlemcilerin fark yaratmadığı, i7' ye ne gerek i5 fazlasıyla yeter vb. söylemler dolaşsa da kazın ayağı öyle değil malesef. Aslında bir bakıma doğruyu da yansıtıyorlar. Yani evet; yeterli olabilirler... Ama yeterliden kasıt nedir ?

Esas soru bu...

@CoNaR-X in de yukarıda anlatıığı üzere işlemcinizin yükü %40-50 olsa bile, çekirdeklerden birine fazla yük biniyorsa gene de darboğaz yaşarsınız. Bu donanımınızdan çok, bu donanımı verimsiz kullanan kod ve kod yazıcının sorumluluğunda. Ama malesef pratikte işler böyle yürüyor, yapacak birşey yok...

Çetelesini tutmadığım için, istatistiksel bir gerçeğe dayanmasa da gözlemlerime göre oyunlarda yaşadığım min fpslerin yarısına yakını işlemciden kaynaklanıyor. Ki i7 3770 kullanıyorum. Eskisi gibi iyi bir işlemci sınıfında olmasa da forumda "Yeter mi ?" konusu açsanız, yukarıda bahsettiğim ezber kültürüne göre "Fersah fersah..." veya "Deli misin !" gibi cevaplar alacağınız bir işlemci. Buna rağmen oyun performansı beni ciddi ciddi rahatsız etmeye başlamış durumda. Zira saha önce ifade ettiğim gibi gördüğüm düşük fpslerin yarısına yakını buradan kaynaklanıyor.

Bence işlemcinin performansına bakarken; ortalama fps den aşağı sapmaların boyutu ve bunların frekansı ile birlikte; frame zamanı tutarlılığı ön plana çıkmalıdır. Halbuki ölçekleme başlıklarında benchmark sitelerinin ortaya koyduğu veriler daha çok ham fps değerleri ve %1 percentile gibi çok açıklayıcı olmayan dağılımlara dayandığından esas tabloyu kendi içinde öğütüp, durumun gözden kaçırılmasına neden olmaktadır. Zira işlemciler; esas olarak min fpsler ve frekansları ile frame zamanında kendini göstermektedir. Ki bu çoğunlukla oyunun algılanan akıcılığında gece ile gündüz kadar fark yaratırken ham olarak bakılan ortlama fps değerlerinde kayda değer bir sapma göstermek zorunda değildir.

Laf salatasını bir kenara bırakırsak anlatmak istediğim; düşünülenin aksine iyi bilinen işlemcilerin de sık sık darboğaza neden olduklarıdır. Bu; donanımın zayıflığından çok verimsiz kullanıma ve Dx gibi diğer dış etkenlere bağlı olsa da pratikte böyle bir gerçek olduğunu değiştirmiyor. Örneğin Dx 12 üzerinde koprılan gürültü ve patırtının önemli bir kısmı bahsettiğim durumu geliştirmesi beklentisinden kaynaklanmaktadır.

• Ozaman 4790k kullananlar bana gtx 980 ti'la ilgili darboğaz yaşayıp yaşamadıklarını söyleyebilir mi? lga 1150 anakart kullandığım için skylake veya brodwell'in i şimdilik düşünemiyorum.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 4 Aralık 2015; 16:35:26 >
  • Bu video ya göre 4790k da tam verimli kullanmaya yetmiyor gibi özellikle o araba sahnesinde darboğaz oluyor bende ki 4690 gibi
  • 4.2 Ghz FX 8300 R7 250 sorun yok
  • baska oyunlarda da var mi bu sorun?belki gta5'e ozel bir uyuzluktur bunun icin islemci degistirilmez.
  • Novos kullanıcısına yanıt
    Bkz :https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112441921&p=1#112441921

Olay yazılımda çözülüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OLay gta5 yazılımından kaynaklanan bir sorun.Ekran kartları bazı uygulamalarda dar boğaz yapmazken bazı uygulamalarda işlemci de seçiyor.Nedeni yazılımın işlemciyi nasıl kullandığı işe alakalı.İşlemcinin ilk çekirdeği veya 3.çekirdeği kullanımda sınırları zorlarda işlemcinin hepsine dar boğaz yaptırır bu doğrudur.Bunu yazılım yapar.Yazılım çekirdek ve threadlerinden tam anlamıyla faydalanırsa zaten oldukça yüksek fps alıyorsunuz.Bakın bf4 multi oynayın çekirdek kullanımlarını izleyin hak verceksiniz.
  • Ekran kartı yüzünden veya işlemci hariç herhangi bir parçada ki sorun buna neden olabilir mi? çünkü fallout 4 ve call of duty aw in bazı sahnelerinde de böyle gpu kullanımı düşüyor witcher 3 2k maxed out yapsam bile 60 fps altına inmiyor ondada cpu kullanımı genelde yüksek ama gpu 99 un altına inmiyor yani darboğaz yapmıyor bence oyunlarında sorunu olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.