Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
34.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    lan oğlum SANA NE LA SANA NE?
    sen bişey düşünme la herkesin en az senin kadar beyni var
  • Temel amaç devlet bütçesindeki sağlık giderlerini azaltmak. Diğer sebep ise insanları çalışmaya zormlamak.

    "Zorlamak" derken illa sigortalı bir işe girip çalışmak değil. Seneler önce İş ve İşçi Bulma Kurumu (İşkur)) kapısında şöyle bir yazı görmüştüm; "İş başvurusu yaptıktan sonra cevabını beklerken kendi işinizi kurmak için araştırma yapın ve kendinizi geliştirin"

    Temel olarak fark yaratıp diğer üniversite mezunları arasında fark edilenler her yerde her zaman iş buluyor. Diplomayı aldıktan sonra kendilerine geliştmeden sadece yaptıkları iş başvurunun sonucunu bekleyenler bu tip (yani GSS) olaylarını yaşıyor.

    Kendi işini kuranlar Bağ-Kur'lu (Yani 4-C'li) oluyor.
  • Eğer gss borcun her ay işliyorsa, hastaneden borcu ödemeden yararlanamazsın denemez. Sonuçta borç işleteceksen hastaneden yararlanmaya devam eder. Ne biçim iş anlamadım. Kerimcen gibi kişileride engelleyip geçsenize ne diye muhattap alıyorsunuz anlayamıyorum sizi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zinhar olmaz.

    Köprüden geçmeyen araçlar ile, şehir hastanesine gitmeyen hastaların parasını nasıl ödesin bu devlet

    Bencillik etmeyin yazıktır ihaleyi alan şirketlere taş mı yesinler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88 lira olmuş asgari ücrete zam istiyorlar veriyorlar ondan sonra bizi vergi yağmuruna tutuyorlar cumhurbaşkanı maaşı 80 milyar bu nedir ya?!
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam, o adamın işi rahat. Tüm gün PC başında bir partinin trollüğünü yapıp iyi para alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel hastaneye gidersen tabiki 25 TL sini karşılar. Senin ödediğin para devlet hastanesi için. Kimseye yanlış bilgi verme. Madem siliyorlar seçim zamanını bekle borcu silsinler. Zaten doktora da gitmiyorum hastalanma riskinde yok düşüncesindemsin anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaLminSSaH

    Bir şeylere ( SAP ) olan kişi öncelikle üslubuna dikkat et terbiyeli ol değilsen annenden babandan terbiye vermesini rica et kendi aciz varsayımların ile yola çıkarak insanlara laf atma. Mesela yılın 9 ayı yurt dışında çalışıyorumdur banane buradaki gssden? muhtemelen senin gibi tiplerde her halta sap olup kanunların arkasından dolanarak her şeyden beleş faydalanan tiplerdir ki senin öyle olduğunu düşünüyorum.

    Geleceğimi düşünürüm yada düşünmem bu seni en ufak şekilde enterese etmez kaçak hiç bir zaman çalışmadım yan gelip yatmışsamda anamın babamın sayesinde yatmışımdır senin zoruna giden ne? yatabiliyorsan sende yatsaymışsın ancak ben yurt dışında oldum genelde.

    Senin gibi bir tip olsam fırıldaklar çevirir gider o yeşil kartı alırdım ancak yasalara her zaman uyarım beğenmiyorsam da kendi çapımda eleştirrim açtığım bu konu sadece kendi şahsım için değildi.

    Neyi sevip sevmediğinde tamamen sana kalmış görüyorsun bizde senin gibi tipleri sevmiyoruz ama burada cevap vermek zorunda kalıyoruz yapacak bir şey yok.

    Alıntıları Göster
    Yılın 9 ayı yurtdışında çalışabiliyorsan zaten yurtdışı yerleşiksindir. O durumda olanlar zaten GSS primi ödemiyor. CSB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 12 Ocak 2020; 10:45:36 >




  • 400 kişi konuya oy vermiş ama imza atan 55 kişi. Yazık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dönemden bende geçtim. Çalışmıyor evde oturup pc oynamaktan başka hiçbir şey yapmıyordum. Ailemin parasıyla sığıntı gibi yaşıyordum gss borcunu vermek zor geliyordu sonuçta hiç bir gelirim yok o borcuda bana baktıkları yetmez gibi aileme yüklüyordum mecburen. Ses etmediler ama gururuma yediremiyordum. Eş dost kolu komşu bir şeyler yapıp eve ekmek götürürken ben iğrenç bir şekilde evde oturuyordum erkek halimle. Benden 5 6 yaş küçük insanlar ev bakmaya başladı çoktan ama ben.... Evet olmaması gereken bir uygulama sizide anlıyorum çalışmak istemiyorsunuz evde yatmak varken niye gidip bi patronu zengin etceksiniz demi. Siz çok daha iyi yerleri hak ediyorsunuz ama işte... 2.5 yıldır çalışıyorum ve son 2.5 yıldır gss nin varlığından haberdar değilim ki öncesinde her gün sayıp söverdim. Kısacası bu dertten muzdarip olanlar dışında kimsenin umrunda değil bu durum olmayacakda. Birde borcum var alabiliyorlarsa alsınlar diyen arkadaşlar evden çıkın biraz hayatta neler oluyor bir bakın. Devlet adama borç çıkarmış alabiliyorsa alsın diyor 😂 cesaret mi cahil mi hayatında evden dışarı adım mı atmadı bilmiyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle doğru! Bıktırdı artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi biz bu gss yi ödemesekte yıl sonuna kadar hastaneden filan faydalanabiliyor muyuz? Yoksa fahiş ücret filan mı öderiz hastanede?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016'da her devlet hastanesine gittiğimde vezneye 50 TL ödüyordum.(Muayene + film + alçı ilaç hariç ) gss vardı yeni işe girdiğim için sigorta 1 ay olmamıştı.İş kazası dersen ücret ödemiyorsun. Ben iş kazası demedim cepten çıktı para.3 ay sol elim alçıda kaldı.

    Şimdiler de film,tomografi,mr vesaire için ek ücret isterler mi bilemem.

    Tahminen hastaneye gittiğinde vezneye para ödeyip tedavi olursun. Yeni işe başlayıp 1 ay dolmadığı zaman ücretsiz muayene etmiyorlardı.

    Tabi hsatanede vakit bulabilirsen bir sormanda fayda var.
  • GSS her şeyiyle haksız bir uygulamadır, işsiz vatandaşı borçlandırarak yükünü daha da arttırmaktır. Anayasada olmayan, vatandaşın da istemediği bir şeyi dayatıp, hayali borçlar çıkarılmaktadır. Özel sigortası olana bile zorla yapılmaktadır.

    Primlerin emekliliğe hiçbir faydası olmadığı gibi, gelir testi de tamamen adaletsiz bir şekilde yapılmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 12 Ocak 2020; 13:31:16 >
  • Kesinlikle destekliyorum rezalet bir soygundur bu GSS..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gss hatta sgk zorunlu olmamalıdır,kişi kendi hayatını kendi düzenlemek zorundadır.artık küçük çocuk gibi devlet tarafından her bir halta karışılması bitsin,ABD gibi olalım.orada istersen ne sağlık sigortası ödersin ne emekli ödersin.kafana göre takılırsın,tamamen bireyseldir bunlar.maaşından vergi kesilmez,kendin beyan edersin.adam olmak bunu gerektirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 12 Ocak 2020; 15:13:0 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.