Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
34.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kölelerin seçimi olmaz sadece hizmeti olur, çok çalışın erken ölün, efendileriniz sizden bunu bekler, din kotarıcısı örgütlere oy veren bu toplumda bunu hak eder.
  • Yahu 3 kuruşa ideolojisini düşüncesini satmış troll tayfasına laf anlatmaya çalışıyoruz, zaman kaybı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda bu kadar saçma bir uygulama daha görmedim. Benim de zamanında 3 bin liraya yakın borcum vardı.

    Liseyi bitirmiştim, bir yıl daha hazırlanmıştım sınava. Yaş da geçtiği için babadan faydalanamadım. O bir yılda bir kez bile gitmedim hastaneye. Ama bilmem kaç lira borç yazmış. Sonra üniversiteye başlamama rağmen öğrenciliğim işlenmemiş, borç bindikçe binmiş, faiziyle 3 bin bilmem kaç lira olmuş. Gidip gerekli işlemleri yaptım, öğrenciliğimi kanıtladım vesaire derken borç bin beş yüz liralara düştü. Ödedim mi? Tabii ki hayır.

    Sonra işe başladım ve hala o borç duruyordu. En son 25 yaş altına af mı ne çıktı benim borcu sildiler. Ha belki de silmediler bilmiyorum. Umrumda mı? Zerre kadar umrumda değil. Asla ödemem. Uzmanlar da sakın ödemeyin diyor.

    Liseyi bitirmişim, haftalık 100 liraya sağda solda işlerde çalışıyorum. Kendi ihtiyacımı zor karşılıyorum, aileye destek olmaya çalışıyorum aldığım üç kuruş para ile. Para yok pul yok, halim perişan, devlet gelmiş bana diyor ki "Kardeşim ben seni düşündüm bak. Sen hiç uğraşma, ben sana 'sikörta' yaptım. Ver bakalım aylık 50 lira". O zamanlar sanırım elli liraydı aylık. Böyle saçmalık olmaz olsun... Diyecek laf yok... Sözün bittiği yerdeyiz ülke olarak.




  • En komiğide , senin ailene şu kadar para giriyor o zaman sen şu kadar vericen.
    ulan babanım ananım parasından sanane. Bana ne. Sanki eve maaşları alınca herkes ortaya koyup 4 bölüyoz herkes payını alıyor. Belki ailenin borcu var, belki herkes kendi bişiler yapmaya çalışıyor bu hayatta. Benim peder alkoliğin teki tüm parasını bu tür şeylere harcıyor. Devlet diyo ki yoooa senin evin geliri var öde şu parayı.
  • 580 lira borcum var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir tane vardı ödemedim af geldi sonra bir kaç sene sonra 6-8 ay yine kendime erken emeklilik tatil verdim yine borç gelmiş yine odemiyorum

    Ödemem gotü yiyen gelsin alsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu olması tam bir saçmalık,zorunlu her kavrama karşıyım.
  • Madem devlet bu kadar almaya niyetli bu gss de ödenenleri emeklilik için saysın bari o yönle işe yarasın böyle harbiden haraç oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: power-pc

    zorunlu olması tam bir saçmalık,zorunlu her kavrama karşıyım.
    Zorunlu değil belediyeden yoksul kağıdı gibi bişey alıp ibraz edeceksin o parayı ödeyemem diye yapmıyorlar

    Ama elin suriyelisi hiç bir kağıt evrak ibraz etmeden yada saçma sapan bir A4 kagidindaki yazı ile devlet Hastanesi'nde senelerce işini gördü buda ayrı bir dram

    Ümmetci siyasal İslamcı hükümet konu Arap olunca beleş ama kendi vatandaşına bu zulüm neyse beter olsunlar ben ödemedim ödememde bunları hatta 2bin TL trafik borcum var onuda odemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsiz adama borç yazmak nedir ya...Gerçekten nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar anlayamıyorum, adamın parası yok nasıl ödeyecek ? Birde lütuf gösterir gibi borcunuzun şu kadarlık kısmını sildik, tahsilinden vazgeçtik diye yazıyorlar.Ne diyelim Allah razı olsun... GSS kalkmalı, gerçekten birileri artık dur demeli bu anlamsız düzene.
  • GSS zorunludur ödemezsen hizmet alamazsın bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 11 Ocak 2020; 23:0:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    sigortalı bir işe gir çalış ozaman bu ne boyle ..
    iş bulamıyorsa ne yapacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    GSS zorunludur ödemezsen hizmet alamazsın bu kadar basit.
    neden zorunlu onuda bir açıkla? adam belki sadece özele gitmek istiyor yada özel sigortası var, eee daha ne? nedir bu zorunlu işkencesi?muasır medeniyet abd'de gelir vergisi hariç bir bir konuda zorunluluk yoktur. istersen enekli parasıda ödemezsin ve yersin buna kimse karışamaz.bırak gss'yi sgk nın bile isteğe bağlı olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 12 Ocak 2020; 0:41:52 >
  • onu tenzih ettim zaten bence borçları hatta işkur iş arama kaydı varsa silinsin bile ama, 10+ sene evde ev kızı gibi oturanların ve kaçak çalışanların %300+ faiz bile koyabilirler benden tam destek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Ocak 2020; 0:48:38 >
  • İsteğe bağlı olması bana da makul geliyor. Ödemek isteyen gücü olan vs ödeyip sağlık hizmetinden faydalanabilir. Ancak dışarıdan görüldüğü gibi mi durumlar bilemiyorum.

    Ben de çalışmıyorum. Hastalandım ve bir süre felaket ağrılar çektim. Sonunda safra kesesinden olduğu ortaya çıktı ve ameliyat oldum aldırdım. Gss olmasa nasıl yaptırabilirdim bilmiyorum. Benim işime yaradı ama mecburiyet olması ve insanların bundan dolayı sıkıntı duymasına da hak veriyorum.

    Ayrıca primler de git gide artıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 12 Ocak 2020; 0:54:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    onu tenzih ettim zaten bence borçları hatta işkur iş arama kaydı varsa silinsin bile ama, 10+ sene evde ev kızı gibi oturanların ve kaçak çalışanların %300+ faiz bile koyabilirler benden tam destek
    amacın ne senin? sana ne başkasının parasından. tam komünist kafa oldunuz haa. kapitalizmde gelir vergisi hariç zorunluluk yoktur. zorunlu olan kötüdür.sgk bile zorunlu olmamalıdır. adam emekli olmak istemiyor parasını şimdi yemek istiyor kime ne bundan?
  • Sağlık, eğitim ve ulaşım ücretsiz olmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternettenCızz İ kullanıcısına yanıt
    din kotarıcılarına borçlusun madem ki paran var efendilere ve yandaşlarına vereceksin, bu ülkede parası olan herkes din kotarıcılarına destek olacak, istesede istemesede, zaten din kotarıcısı misyonu krallık ve efendilik üzerine kuruludur, dinci dediğin budur, insanları tanrı adı altında kendine köle kul yapmaktır, onlar almasını bilirler senden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 9:58:16 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.