Şimdi Ara

GSS borcum çıktı ama öğrenciydim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bugün gelen bir tebligat ile 2400 küsur TL borcum olduğunu öğrendim.


    Şu an 21 yaşındayım ve e-devletten baktığımda 20 yaşımdan itibaren bu durumun başladığını gördüm.




    2 kez mezuna kalmıştım. Liseden mezun olduktan sonra 2 yıl devletin sigorta yaptığını kabul edersek yani 20 yaşımdan itibaren üniversiteye girdiğim zamana kadarki prim borcunu anlayabilirim. 6 ay civarı yapıyor. Şimdi burada problem kısım başlıyor.




    Üniversitede hazırlığın ilk dönemini okudum, ikinci dönemde ise kaydımı dondurmuştum. Kayıt dondurduğum kısımdan sonra olan borcu yine anladım diyelim. En azından öğrenci bulunduğum dönemin borcu düşülse (5-6 ay kadar yapıyor bu da) dedim ve e devletten bu dönemde öğrenci olduğumu kanıtlayacak bir belge aradım. Bu sırada transkriptime baktım ve ilk dönemde de ikinci dönemde de hiç not yazılmadığını gördüm. Şimdi bu durum hazırlık sınıfına özel bir durum mu, yani hazırlıkta okurken transkriptte bir şey yazılmıyor mu yoksa okulum beni iki dönemde de izinli mi göstermiş oldu?




    Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz? Okula yazıp sonra cimerden dilekçe mi oluşturmalıyım yoksa SGK şubesi daha iyi bir çözüm mü olur?


    Veya 2 ay sonra üniversiteye tekrar başladığımda öğrenci belgem ile gidersem borcun tamamen silinme ihtimali var mı?




    (Benzer durumda olan varsa, okulum odtü)








  • Takma kafaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde var 15bin ödemeyi düşünmüyorum zaten ödeyecek parada yok kendi kendilerine saçma birşey yaptılar yıllardır falan hastaneyede gitmedim korona oldum 24 gün yattım 3 kere ambulans çağırdım gelen olmadı


    suriyelilere afganlara bedava bu arada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 5 Temmuz 2022; 20:19:46 >
  • @Sinirli ve Süratli


    @Munzevi_Oblomov


    Valla sormayın, görünce anlamadım zaten bir süre. Çevremde soruşturdum, bazı kişilere 18 yaşında başlatılırken bazılarına hiç borç yoktur çıkıyor. Nasıl çözülecek bilmiyorum, durup dururken borcum oldu.


    Başkalarına yardımlar, bedava sağlık hizmetleri dağıtan devletimiz kendi gençlerinden ilk fırsatta para istiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tramiral -- 5 Temmuz 2022; 20:19:10 >
  • 25 yaşına kadar GSS borcunun olmaması lazımdı.Üstelik üniversite okurken GSS borcunun çıkması tuhaf olmuş.Bence SGK ile bir görüşün ve işin aslı neymiş bir öğrenin...

  • Alo sgk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla okuyamadım daha çok gençsin bunlarala yıpranmamaya çalış hakkını ara zaten bi zmn sonra boyle bir yerde doğduugn gune lanet edeceksın şimdiden pes etme

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Benim de sonradan aklıma geldi, 25 yaşıma kadar babamın sigortasından faydalanmam gerekmiyor mu normalde?

  • suri afkanların ahstane eczane ialcını muane ücretini kim ödücek paşam ? Surisi afkanı arabiki iranlısı ülkene sok üstüne ses seda çıkarılmasın üstüne GSS borcu var de 😜🥴🥴🥴 Ma5rkete gittinde eczaneye gittinde fatura ödemeye gittinde bir surini,n afkanınkini de ödüyosun. Bilgine🥶

  • @tramiral


    SGK ile kesinlikle görüşün. Onun dışında kafaya takmayın. Ancak bildiğim kadarıyla eğer sgk ya borcunuz var ise önce paraya ödemeniz gerekiyor tedavi vs için.



    sgmd.org.tr
    25 YAŞ ALTI GENÇLERE GSS AFFI UYGULAMASI – SGMD // Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği
    https://sgmd.org.tr/25-yas-alti-genclere-gss-affi-uygulamasi/
  • tramiral T kullanıcısına yanıt

    Öyle olması gerekiyordu.Benim de GSS borcum 25 yaşımdan sonra başlamıştı.SGK ile görüşmenizde fayda var.Ya telefonla arayın ya da doğrudan il müdürlüğüne vs gidip neden böyle olduğunu bir sorun derim.

  • Ben MYO okurken 9 ay almıştım DGS yapıp fakülteye geçtim orada daha öğrenciyken 2015 eylülde aramışlardı dedim erteleyin o zamandan beri hiç bakmadım borç ne oldu. Bu süre zarfında askere gittim geldim, işe girdim çıktım öyle duruyor borç kimse bir yerden kesmedi aynı durumda arkadaşlarım da var 😀
    Not:GSS yi de hiç ödemedim ödemem de zaten işte çalışırken mecbur SGK kesiliyor başka haraç veremem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 6 Temmuz 2022; 4:35:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kaldığın süreçte borç işliyor. Yine iyiymiş ben mezuna kaldığım zaman 2012 yılının parasıyla ayda 250 lira borç çıkıyordu. Böyle böyle 15-20 bin lira borcu biriken oldu sonra affedildi tabi!

  • Güncel tarihli öğrenci belgesiyle en yakın SGK ya giderseniz öğrenci olduğunuz döneme denk gelen GSS borcunuz silinecektir. Boşta kaldığınız yani öğrenci olmadığınız döneme GSS tahakkuk eder. 18 yaşınızdan sonra babanızın sigortasından faydalanamazsınız. Bir de bu GSS ye af gelmesi bekleniyor bu yakın zamanlarda. Yani eğer acelesi yoksa hastane doktor gibi yatırmayın bence.

  • Takma kafana :) benimde 7 bin lira var odemiyorum silincek sanirim bu yil sildirirsin sende calismayan icin kotu silincek gene bindircrkler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konudan ayrı bişi sorucam. Geçenlerde 10 bin altı borçlar sıfırlanmamış mıydı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _NeFi_ kullanıcısına yanıt

    Açıkçası acelesi yok, 2 ay sonra üniversiteler açıldığında tekrardan öğrenci olacağım zaten. Yani max 2 ay daha borç işleyecek. Eğer silinme ihtimali varsa alınmaya değer bir risk gibi duruyor.


    Şu anda da okuldan o dönemde öğrenci olduğuma dair bir belge istedim, o zamana kadar da o aradaki borcu sildirrim.

  • 2023 te oyunuzu kullanmayı ihmal etmeyin. GSS saçmalığından bir ümitle kurtulabilirsiniz belki.


    GSS olsun olmasın zaten aile hekimlerinden gidip muayene olduktan sonra eczanelerde ilaç bedelinin tamamını ve muayene ücretini, vergilerini vs ödüyorsun.


    "Senin borcun var sağlık hizmetlerinden yararlanamazsın" söylentide kaldı bunlar sadece 1 sene 1 sene uzatılıyor bu süreç, Suriyeli mülteciler çürüttü bu tezleri tamamen.

  • öğrenciysen dilekçeyle başvur düzeltirler, e devlet üzerinden de başvuru yapabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bendede olmuştu 1 sene mezuna kalmistim . Universteye baslamama ragmen gss borcu birikmisti. Sgk gittim 1 senelik tutari ödedim kalan borç silindi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.