Şimdi Ara

Grup yorum hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar düşünceleriniz nelerdir bu grup hakkında?Ben aslında müzik ayırıp seçen biris değilim ama müzikleri hakkında ne söyleyebilirsiniz?

• müzikleri hoşuma gidiyo ama siyasi bi müzik grubuymuş galiba zaten klibinden de öyle yansıyo solcular galiba.

uğurlama şarkısı baya güzel aslında...
  • ya öyle de dinleyenler bilir cemo şarkısı solculuğu da aşmış sanki o yüzden kuşkuluyum biraz bu grupu dinleyip dinlememkte.
  • gel ki şafaklar tutuşsun şarkısında da var solculuğun izleri
    ben siyasi olarak bu grubu benimsemesem de yakınım o açıdan dinliyorum

mesela uğurlamanın iki anlamı vardır
    birincisi aşk,sevgi
    ikincisi militanizm mantığıdır
  • bi de işte cemo şarkısında;
    alnında yıldızlı bere
    çıkıp dersim dağlarında
    türkü söylemek var ya...
    bunu olumlu açıdan yorumlayamadım belki de tarih bilgimin azlığından dolayıdır bilemiyorum ne demek istiyolar tam olarak?
  • Bu kente yalnızlık düştüğü zaman, uykusunda bir kuş ölür ecelsiz. Alıpta başını gitmek istersin, karanlık sokaklar kör, sağır, dilsiz...

Güzel şarkıları var.
  • Çok kaliteli bir müzik grubudur.
    Solcu müzik yazpıyorlar demişsiniz.Ancak zaten özgün müzik yapan sağcı mar mı : )
    Dhkp_C olayı biraz saçmalık olmuş..Evet solun biraz uç kısmıdadır Grup Yorum ancak Dhkp_C ile ilgileri yoktur.

Mükemmel şarkılar var ancak benim için de en baba parçalar UĞURLAMA'dır...

bu kente yalnızlık çöktüğü zaman
    uykusunda bir kuş ölür ecelsiz
    alıp da başını gitmek istersin
    karanlık sokaklar kör sağır dilsiz

ey sevda kuşanıp yollara düşen
    bilesin bu yollar dağlar dolanır
    yare ulaşmadan düşersen eğer
    yarına sesinin yankısı kalır

gecenin ucundan gün aralanır
    yar sevdası ile yürek bilenir
    sızılı bir ırmak uğurlar seni
    su olup akarsın kır çiçeklenir....

edit:

uğurlama konser performansı için

http://youtube.com/watch?v=7ObgZIYqtHQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazuti -- 28 Aralık 2006; 0:26:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR YORUM
    22 yıl önce açıldı
    Sistem hakkında yorum
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• ilk kar düşünce soğuk toprak süzüldü
    beyaz güzeldi, beyaz güzeldi
    toprak toprak yaşam güzeldi
    kavuşunca toprak düşen yaprağa
    tenim büzüldü kanım duruldu
    kar bembayaz soğuk yine de güzeldi

umutsuz değildim sevinçsiz değildim
    sevgisiz değildim sensiz değildim
    sen ki sevgilere yaşam olan güneş
    yaşam olan su ve hava umut dirençsin
    sen bir haykırışsın suskunsa diller
    gözlerde yeşil düşlerde beyaz
    sen özgürlüksün sevdiğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 28 Aralık 2006; 13:38:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lazuti

quote:

Orjinalden alıntı: hamza3_gs

Kusura bakmayın şarkılarını ben de dinliyorum ama onların şarkılarını başka türlü açıklayamadım.Arkadaş yukarda DHKP-C deyince bende şüphelendim o yüzden.Size de katılıyorum gerçekten günümüzde dağdaki terörist bile solcuyum diye kendini örtbas ediyo yazık!

Bunun suçu bizim halkımızın cahilliği, solun ne olduğunu bilmemesi.
    Solcu olmanın ilk şartı evrensel düşünmek, milliyetçiliği düşünceleri reddetmektir.Oysa o dağa çıkan kürt tam bir kürt milliyetçisi, kürt faşistidir.Solculuğun içinde milliyetçiliğe asla yer yoktur.Sol demek kardeşlik demek eşitlik demektir.
    Şimdi bu kürt faşistine nasıl solcu diyebilirsin?Onlar tam aksine klasik muhafazakar faşit kürt sağcılarıdır.Arkalarında halk değil emperyalist güçler vardır.

kardes sen simdi sol ataturkun 6 maddesinden birini reddediyormu diosun?

• topic yine amacından çıkmış.

grup yorum bu ülkenin en kaliteli müzik yapan 2-3 gruplarından biridir. gerçekten kalite müzik isteyenler albümlerini alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 28 Aralık 2006; 1:08:03 >
  • Yahu arkadaşlar bir romanı,bir şiiri vs okurken ya da bir şarkıyı dinlerken sizi ilgilendirmesi gerekn romancı ya da şarkıcı değil şarkı olmalıdır.

Ben mesela kişi olarak Cem Karaca'yı sevmezdim ama hala şarkılarını dinlerken başka diyarlara gidiyorum.Cem Karaca'yı benimsemiyorum diye "peh şarkısı da kötü" demiyorum,saçma olur.

Bu yüzden "bu grup iyi müzik yapıyor da ama böyle böyleler,dinleyeyim mi?" diye soru sormak mantıksızdır.

Ha bu arada Grup Yorum herhangi piyasal faaliyet içine girmediği ve belli bir misyonu olduğu için tomar tomar para götürmemiş, bu yüzden çok çok geniş çevrelerce bilinmeyen ama zannımca "Türkiye'de müzik" isimli sıkıyorum 5 grubu içine alan bir belgesel falan yapılsa direk dahil olması gereken bir gruptur.Bir çok bestesi haber bültenlerinde izinsiz olduğunu düşündüğüm bir şekilde arka fon olarak kullanılmaktadır.

Uğurlama,Sıyrılıp Gelen,Sevda Türküsü, Koçaklama,İnce Memed,Cemo,Umudun Zeybeği,Asker Kaçakları gibi inanılmaz bir çok şarkısına ek olarak Le Hanım türküsünü yorumlayışları tadından yenmezdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: JavaScript

arkadaş milliyetçiliği rededer derken AŞIRI MiLLiYETÇiLİK yani bildiğimiz adıyla FAŞİSTLİK kavramını kastetmiştir. Bu konuda elimden geldiğince paylaşmak istiyorum sizlerle.

Güçlü ideoloji, kitleleri peşinden sürükleyen ideoloji, ancak kendi terminolojisini yaratan ideolojidir. Bu bakımdan gerek liberalizm, gerekse Marksizm, kendi kavramlarını yerleştirmeyi başarmıştır. Gerek liberalizmin gerekse Marksizmin ideolojik dünyada da, gerçek dünyada da hakimiyetinin altında yatan asıl sebep budur. Ezilen dünya kendi terminolojisini yaratmadıkça, tüm ezilen dünya aynı dili aynı kavramlarla konuşmadıkça ezilen dünyanın bugünkü durumu devam edecektir.

Ulusal Sol ideoloji bu anlamda mazlum milletlere has bir ideolojidir. Türkiye’de Ulusal Sol, Atatürkçü, milliyetçi, sosyalist sentezdir. TÜRKSOLU Ulusal Sol’da bu teorik inşayı en tutarlı ve en ileri şekliyle başlatmış ve ilerletmektedir.

Türk Solu, kapitalizme karşı alternatif olarak sosyalizmi savunur. Ancak tek bir sosyalizm yoktur. Bu sosyalizmler içinde kendimizi tanımlamaktan da ısrarla kaçınırız. Sosyalizm adına milliyetçiliğin yok edildiği, sosyalizm adına dinin yok edildiği, sosyalizm adına ayrıcalıklı bir sınıfın yaratıldığı, sosyalizm adına ezilen dünyanın ihmal edildiği, sosyalizm adına emperyalizm yapıldığı her tür modele karşıyız.

Türk Solu’nun kurucusu ve lideri Atatürk’tür. Atatürk Türk Devrimi’nin lideri, Türk Solu’nun temel programı 6 Ok’un ideoloğudur. Türk Solu da ideoloji olarak Atatürkçülüğü benimser.

Türk Solu kapitalizme karşıdır. Kapitalizme karşı olmakla kalmaz ulusal bir kapitalizm olacağı yanılgısına ve önce kapitalistleşip sonra sosyalizme gidilebileceği teorilerine de karşı çıkar. Kapitalizmde simgeleşen özel mülkiyet, Avrupa dışı toplumlara ve Türk toplumuna yabancıdır. Türk toplumunun tarihinde özel mülkiyet yoktur. Mülkiyet, zorla girmiştir ve hâlâ da benimsenmemiştir. Toplumun tarihinde ve benliğinde olmayan bu mülkiyeti ortadan kaldırmak gerekir. Çünkü özel mülkiyet, emperyalizmin ezilen ülkelerde varlığını tesis etmeye yarar.

Türk Solu, enternasyonalizmi her anlamda reddeder, milliyetçidir. Milletler, tarihsel kategorilerdir. Sınıfların varlığı ve mücadelesi, milletlerin kurgu olduğu anlamına gelmez. Tam tersine, sınıf mücadelesi, milletlerarası bir mücadele şeklinde gelişmektedir. Dolayısıyla milliyetçi olmak bir sınıf tavrıdır. Dünya, ezen ve ezilen dünya olarak ikiye bölünmüştür. Ezme ve ezilme, ya da sömürme ve sömürülme ilişkisi, milletler üzerinden yapılmaktadır.

Türk Solu, toplumların dinsel aşamasını gayet doğal bulur. Tüm toplumlar bu aşamadan geçer ama sonuçta toplumun din adına baskı altına alınması ve insan düşüncesinin sınırlanması da yaşadığımız bir gerçekliktir.

Bu açıdan Türk Solu, halkın laiklik yoluyla, idealist ve dinsel düşünüşten, bilimsel ve materyalist düşünüşe geçmesi için çalışır. Ancak Türk Solu, dinsizlik ya da ateizm gibi bir politika benimsemez. Din, halkın kendi tercihidir. Vicdani bir meseledir. Türk Solu buna karışmaz.

Türk Solu, Türkiye’nin devrimci hareketi Kuvayı Milliye’nin doğrudan devamcısıdır. Avrupa solunun ve diğer ülkelerin sol hareketlerinin yarattığı her tür örgütlenme modeline ve eylem biçimine karşıdır. Tek model, örgütlenme anlamında da eylem anlamında da Kuvayı Milliye’dir.

__

-Sol dünyada nerede yükselmiş diye soran arkadaşa sadece birkaç örnek vericem.. Ingiltere yönetimi Işçi Partisinin elindedir. Belçikada da durum aynı. Çin zaten komunizmden sosyalizme soft bir geçiş yaptı ve bugün dünyanın en büyük ekonomisi olmaya adım adım ilerliyor. Hindistanda yerel yönetimler genelde sol partilerin elinde. Rusyada komunizm ne kadar çöktü denilsede sosyalizm hala büyük oranda devam ediyor. Güney Amerika ülkelerinde SOL Liderlerin ezici üstünlüklerini ve iktidarda olduklarını zaten biliyorsunuzdur. Daha fazlasını bilmek istersen PM ile ulaşabilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: JavaScript

quote:

Orjinalden alıntı: Lazuti

quote:

Orjinalden alıntı: hamza3_gs

Kusura bakmayın şarkılarını ben de dinliyorum ama onların şarkılarını başka türlü açıklayamadım.Arkadaş yukarda DHKP-C deyince bende şüphelendim o yüzden.Size de katılıyorum gerçekten günümüzde dağdaki terörist bile solcuyum diye kendini örtbas ediyo yazık!

Bunun suçu bizim halkımızın cahilliği, solun ne olduğunu bilmemesi.
    Solcu olmanın ilk şartı evrensel düşünmek, milliyetçiliği düşünceleri reddetmektir.Oysa o dağa çıkan kürt tam bir kürt milliyetçisi, kürt faşistidir.Solculuğun içinde milliyetçiliğe asla yer yoktur.Sol demek kardeşlik demek eşitlik demektir.
    Şimdi bu kürt faşistine nasıl solcu diyebilirsin?Onlar tam aksine klasik muhafazakar faşit kürt sağcılarıdır.Arkalarında halk değil emperyalist güçler vardır.

Atatürk'ün 6 maddesinden biri milliyetçilik değil yurtseverliktir.
    Ki bu konuda şüphen olmasın...Solcular bu halk uğruna, toprak uğruna en çok saldrırıya uğrayan gruptur.Ama milliyetçilerle aradki fark solcular bu ülkenin halkına aşıktır, milliyetçiler sisteme aşıktır.

Ayrıca Atatürk'ün altı ilkesinden biri inkılapçılık...Hala osmanlıcası kullannılıyor.Bunın gerçek anlamı devrimciliktir.Birilerinin işine gelmiyor Atatürk'ün düşünceleri!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.