Şimdi Ara

Kolanın zararları. 5 dakikanızı ayırıp okuyun birşey kaybetmezsiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
9
Favori
6.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kola içerisindeki şeker ve kafein sebebiyle tüketen birçok kişiye bağımlılık yapar. Ancak bu bağımlılıktan kişiler kolaylıkla kendi iradeleri sayesinde kurtulabilirler.

    Özellikle kola bağımlıların yapmış olduğumuz bu araştırmayı okumalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Kolanın zararları içerisinde birleşen birçok zararlı madde sayesinde ortaya çıkarak, insan vücudu için ciddi tehlikelere yol açmaktadır.


    Öncelikle çok severek tükettiğimiz bu zararlı maddeler neler onlardan bahsedelim;

    Karmin ; (Bknz; ‘Karmin renklendirici maddenin zararları’) Renklendiricidir. ‘Cochineal’ adı verilen böceklerden elde edilmektedir.


    Aspartam (E951) ; (Bknz; Katkı Maddelerinin zararları) Yapay tatlandırıcı olarak kullanılan katkı maddesidir.

    Asesülfan (E950) ; Kanserojen yapıda olan yapay tatlandırıcıdır.

    Sakarin (E954) ; Temel maddesi benzoik sülfinit olan yapay bir tatlandırıcıdır ve izne bağlı olarak kullanılmaktadır.

    Tüm bu yapay tatlandırıcıların insan sağlığı açısından yüksek oranda Alzheimer riski taşımakta olduğu uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

    Bunların yanısıra; Kokain ve sadece bir bardağında otuziki (32) küp şeker bulunmaktadır. Bunlarda bağırsaklar ve mide üzerinde oldukça ciddi zararlara yol açmaktadır.





    Yukarıda belirtilen kola bileşenlerinin bir araya gelerek tüketiciler üzerindeki olumsuz etkilerini şimdi sırasıyla sayabiliriz.

    Kolanın zararlarını ilk bardağı içmeye başladığınız andan itibaren ilk on (10) dakika içerinde vücudunuza işlemeye başlarsınız. Bu ilk on (10) dakika, on (10) çay kaşığı şekerin kanınıza hızla karışması demektir. Bu da normal günlük şeker alımının yüz (100) katı demek oluyor. Nasıl olur da mide bulantısı yapmaz derseniz eğer, içinde bulunan fosforik asidin sayesindedir.

    Yirminci (20.) dakikada kan şekerinizin seviyesinin artması sonucu vücut pankreasa aşırı derecede insülin salgılanır ve karaciğere bol miktarda yağ depolanır. Bu süreç kırkıncı (40.) dakikaya geçtiğinde kafein kana tamamıyla karışarak kan basıncının da yükselmesiyle, şeker üretimini tekrar artırır ve kan şekeri yeniden yükselir. Sonucunda beyindeki dopamin miktarı artar ve mutluluk hissi yükselir. Bu durumda vücudun yeniden kola içmek isteğini tetikler. Oluşan açlık ve tatlı yeme isteğiyle de birlikte karaciğer ve göbek yağlanmasına davetiye çıkarmış oluruz



    Kolanın zararları bu kadar mı peki ? Hayır tabiki de vücudumuzdaki kemik sağlığının en büyük düşmanlarından biri olduğunu unutmamak gerekir. Çocuklardaki kola alışkanlığı kemik gelişimini büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple kola tüketimine izin verilen çocuklarda, kemiklerin kolay kırılması ve zedelenmesi gözlenebilir. Hatta bu konuda yapılan bir araştırma sonucunda, lise çağındaki kız öğrencilerde kemik kırıklıklarının 3 kat arttığı tespit edilmiştir.



    Kolanın dişlere de zararı birçoğumuz tarafından sonuçları ile görülmüş bir bulgudur. Aynı zamanda böbreklerde depolanan kalsiyum miktarının hızlı bir şekilde dışarı atılmasına da sebep olur. Kolanın bağımlılık yaptığını belirtmiştik. Aşırı miktarda tüketimi kasların zayıflamasına ve vücut direncinin azalmasına yol açmakla birlikte günlük yaşantının da olumsuz etkilenmesine neden olur.

    Kola güzeldir hele ki, yaz aylarında sıcağa karşı çok çok hoş bir tutku haline gelmemesi kaçınılmazdır. Kola alımlıdır, kendine özgü bir albenisi vardır. Kola sevenleri, kola tutkunlarını çok iyi anlıyoruz ama herşeyden en değerli siz ve vücudunuz değil mi ? O halde büyük bir istikrarla koladan uzak durmaya çalışalım.

    COLA'NIN İNSANLARA ZARARLARI NELERDİR İÇİNDE HANGİ MADDELER VARDIR



    Birçok kaynaklarda geçtiği gibi daha öncesinde doğurganlığı önlemek için kısırlık ilacı olarak eczanelerde satılarak başlanan ve daha sonra içecek haline getirilen Coca Cola'nın benzer iddialarla bir çok benzer haberler bulunmaktadır.. İçerken tadına doyamadığımız gazlı içecekler aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Ünlü yazar Karen Hill, 'Yeteeerr! Artık Diyet Yapmak İstemiyorum' adlı kitabında bu içeceklerin neden olduğu 12 hastalığı anlattı.

    Karen Hill, insanların kolaya olan düşkünlüğüne değinerek, 'Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var' dedi.

    Bazıları Günde bir-iki litreyi geçiyor adeta su yerine kola tüketiyoruz.

    Öncelikle kola korkunç bir bağımlılık yaratan içecektir. Uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetlidir.

    İnsanların kolayı bırakmakta çok güçlük çektiğine değinen Hill, Bırakmaya karar verdikleri ilk gün korkunç migren ağrıları, titremeler, asabilik ve uykusuzluk yaşıyorlar.

    Fakat iki günü atlattıktan sonra bomba gibi oluyorlar.



    İşte bırakmanız için en önemli 12 hastalığa sebep...



    1- Fazla kilo ve yağlanma

    2- Karaciğer hasarı

    3- Diş çürümesi

    4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı

    5- Asit reflü

    6- Kemik erimesi

    7- Hipertansiyon

    8- Kalp hastalığı

    9- Sindirim bozukluğu

    10- Alzheimer (hafıza kaybı)

    11- Kanser

    12- Şeker Hastalığı


    Kola kemikleri çeşitli yollardan zayıflatır.Çünkü zaten koladaki gaz fosforik asitten gelmektedir, ve bu asit, idrarınızdan kemik gelişiminizin için gerekli kalsiyumun daha hızlı atılmasını sağlar.Bunun yanısıra gazlı içeceklerin çoğunun pH seviyesi neredeyse bir asit yağmuru kadar yüksektir bu yüzden diş minenizi yıpratır.Tabi burada tek suçlu coca cola değil tüm gazlı içeceklerdir ancak diğer bileşenleri de katıldığında en az masum olan kola’dır.





    Sağlı yaşamak varken neden geleceğimizi tehlikeye atalım ? Sonuçta ileride çıkacak sorunların acısını siz çekeceksiniz başkası rahat sorunsuz yaşarken imreneceksiniz böyle mi olsun istediğiniz hayat ? Böyle mi olmalı yaşamınız ? Sürekli acı çekmek mi istiyorsunuz ? Bunları bir düşünün umarım doğru yolu bulursunuz




    Dostlarım ben sadece derledim ama bu konuda gayet bilgiliyim bir sorunuz olursa dahi cevaplarım öyle sadece bilip bilmeden bu konuyu açmadım yani

    Bu konuda herkesin fikrini bekliyorum. Eleştiriniz varsa eleştirin desteklemek istiyorsanız destekleyin. Herkesten bir yorum bekliyorum bu konuda. Yorumlarınızı esirgemeyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kör Gardiyan -- 17 Ekim 2016; 12:08:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İçmemek zararlıdır kolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeHayatAma

    İçmemek zararlıdır kolayı.

    Bak dostum burda trollenecek birşey yok. Lütfen dalgaya almadan okuyunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanınızdan 5 dakika ayırın gereksiz bir bilgi yok yazıda birşey kaybetmeyeceksiniz aksine sizi az da olsa bir bilgi sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklasik bir yildir kola icmiyorum gecen arkadas ortaminda bir bardak iceyim dedim kolanin aslinda icilemeyecek bir sey oldugunu anladim kola zararlidir ve kesinlikle bagimlilik yapar bagimliliktan kurtulursaniz ne mutlu size .. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabbra Cadabra

    Okurken 2.5 litre devirdim

    Tebrik ediyorum seni Ya sanki sen içince ben birşey kaybediyomuşum gibi şöyle yazmanız yokmu deli eder insanı. İstersen 10 lt iç ben birşey kaybetmem ben sadece bilgilendirmek amaçlı bir yazı paylaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene önce de aynı sohbetler dönüyordu, şimdi de aynı şeyler söyleniyor. Sonuçta değişen bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum hepsini.

    Ben öyle sürekli içmiyorum hatta uzun zamandır içmedim. Bir aralar sürekli içiyordum birkaç gun surdu bu sonra bıraktım. Çok da bir etkisini görmedim. Gece pc başındayken güzel gidiyor arada yudumlamak. Seviyorum ben ama dediğim gibi her gun içmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım çekti olsada soğuk soğuk içsek
  • Belki öyle ama az da olsa bilinçlendirmek tekrar tekrar bunları bilince göstermek gerekiyor. Kolanın bildiğimizden daha çok zararı var. Bakın beni ilgilendirmez neye karar verdiğiniz amacım sadece yardımcı olmak neden bu bedene zarar verelim ki değil mi ? Daha sağlıklı bir gelecek varken geleceği mahvetmenin bir manası yok. O yüzden dalgaya almayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim zamanını ayırıp okuduğun için. Sigaradan bir farkı yok. Bağımlılık var, tüm organlara zarar var,ki bunlar ciddi zararlar yani anlayacağın hiç içmemek daha iyi. Onun yerine başka bir içecek içebilirsiniz. Tabi asiti olmayan bu tür zararları bulunmayan içeceklerden bahsediyorum. Herşey geleceğinizin sağlıklı geçmesi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meyve suyu zararlı
    kola zararlı
    gazoz zararlı

    ayran mı içelim her şeyin yanında
  • Arkadaşlar amacım asla burada boş konu açıp hit olmak değil. Sadece bilgi amaçlı konu açmak istedim ki bununla dalga geçmeyin gerçekten çok zararlı bunu sizde biliyorsunuz ama neden içiyorsunuz ? Çünkü siz bağımlılık demesenizde bu bağımlılık göstergesidir. Aman ne olacak 1-2 içmeyle diyenleriniz var biliyorum ama öyle demeyin nereye kadar böyle gidecek bu ? Bu böyle devam eder 1 defa daha içeyim birşey olmaz mantığı çok saçmadır.

    Birde aman hayatımı yaşayayım banane zararlarından diyenlerinizde var. Bakın ilerde acı çekecekseniz içtiğinize lanet edecekseniz içmenin bir anlamı var mı ? Bunun zararını yine siz göreceksiniz bir başkası değil. O yüzden içmeyin içtirmeyin !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kör Gardiyan

    Teşekkür ederim zamanını ayırıp okuduğun için. Sigaradan bir farkı yok. Bağımlılık var, tüm organlara zarar var,ki bunlar ciddi zararlar yani anlayacağın hiç içmemek daha iyi. Onun yerine başka bir içecek içebilirsiniz. Tabi asiti olmayan bu tür zararları bulunmayan içeceklerden bahsediyorum. Herşey geleceğinizin sağlıklı geçmesi için.

    Tamam da benim zaten her şeyim sağlıklı değil ki. Spora gitmiyorum, doğru düzgün yemek yemem, full evde pc başındayım benim gibi bir sürü kişi de var. Zaten sağlıklı bir şey yaptığımız yok, onu geçtim bu devirde her bir şey gdoluyken bir kolaya mı dikkat edelim? Olsun o kadar arada içelim yani.

    Üsttekine katılıyorum ayran mı içelim hep?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç dostum zarar almaktan iyidir. Ne bileyim taze meyve sebze sıkacağı al evde kendin herşeyin suyunu çıkart iç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerden başlamazsan bu böyle devam eder tabi. Bedenini 1 zarardan kurtarmak sana fayda sağlar bak kendin söylüyorsun spor yapmıyorum sürekli bilgisayar başındayım diye madem bunu kendine söylüyorsun neden doğru olanı yapmıyorsun ?

    5 dakika dışarı çıkıp yürümen bile fayda sağlar sana. Bak anlıyorum dediklerinde haklılık payın fazlasıyla var ama 1 zarardan kurtulman demek sana o kadar çok fayda sağlar ki anlatamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kör Gardiyan

    Zamanınızdan 5 dakika ayırın gereksiz bir bilgi yok yazıda birşey kaybetmeyeceksiniz aksine sizi az da olsa bir bilgi sağlar.

    Internetteki kaynaksiz her bilgi gereksiz ve yanlis yonlendirici bilgidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kör Gardiyan kullanıcısına yanıt
    Asit bağımlılığı var bende sıcak yemeğin yanında asitsiz bir şey içemiyorum. Bizden geçmiş artık, yeni nesile içirmemek lazım.
    En güzeli, çocuklara ilk defa kolayı tanıtırken içine iğrenç şeyler karıştıracaksın sittin sene içmez. İlk etki önemli.
  • Zuko kullanıcısına yanıt
    O zaman sen diyorsunki kola yararlı herkes gönül rahatlığıyla içsin. Hangi doktorun sen kola önerdiğini gördun ? Hangi yazının yada araştırmanın kolanın yararlı olduğuna dair olduğunu gördün ? Göremezsin çünkü zararlı aksini iddaa ediyorsanda diyecek lafım yok. Hayat senin hayatın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalan söylemeyin

    zararlı olsaydı hükümet israil kolasının satılmasına izin vermezdi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.