Şimdi Ara

(greve gidilmeden anlaşıldı)H&M Çalışanları Olarak Greve Gidiyoruz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
63.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haftalık 45 saati doldurduktsn sonra bencede haftada 2 gün off(izin) verilmeli .insansaknsosyal canlıyız bizi diğerlerinden ayirran en büyük fark bu robot degilliz aileleri olan çocukları olan insanlar var sırf kar yapacağım diye haftada 1 gün off olayı çok saçma .sonra prim yok birnsey yoksa o zaman ikramiye olayında da işçi kardeslerime sonuna kadar katılıyorum.insaniz köle degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte buuu! Birde sizin statünüz ne, markaya kattıklarınız ney de 2 gün izin yapıyorsunuz diyenler varya hepsini bu ülkeden sürmek lazım!

    Neden bizim ülkemizde AVM çalışanlarının 2 gün izin vb. gerektiğini okuyun da anlayın!


    Araştırmama gerek yok radko, direkt olarak biliyorum. Mesajımı dikkatli okuyup anlamaya çalışsaydın ne demek istediğimi fark ederdin. Ülkelerde adam gibi çalışma şartları olduğundan dolayı 1 gün izin orada zaten yeterli. Ama bizim ülkemizde düşük maaş, pahalılık ve her ürüne vb. zam gelirken asgari ücretin sadaka verir gibi 2.000 TL olarak kalması ve çalışma şartlarının zorluğu insanlarda bıkkınlık ve nefret oluşturuyor. Kim mutlu? Ondan dolayı ya 2 gün olacak ya da adam gibi maaş verip çalışma standartlarını Avrupa ile eşitleyeceksin. Gelmişsin "Tutturmuş Avrupa, Avrupa diyorsunuz" diyorsun da! ne yapacaktık kendimize Afrika ve Orta Doğuyu mu örnek alacaktık? Hedef alacaktık? Biz o kadar statüsü düşük bir ülkemiyiz? Kusura bakmayın yaşadığınız ülkenin kapasitesini düşük görüyor olabilirsiniz ama düzgün yönetilse ve zihniyet değişse(örneğin bu konuda saçma sapan maaş ve çalışma saatlerini düzgün gören insanlar bunun yanlış olduğunun farkına varsalar) Avrupa'dır bizim rakibimiz!

    5.000 TL maaş alanlar e tabi kardeşim asgari ücret böyle okusaydı da daha çok alsaydı diyor en çokta bunu diyenlere acıyorum. Ahh ahh, avrupada asgari ücret alan bizim 5.000 TL maaş alandan daha refah içinde yaşıyor bunu bilen yok çünkü kimsede vizyon yok. 20-30 Asgari ücrete ikinci eli alınan Dacia Duster denen araba Almanya'da aynı özelliklerde ikinci eli 10.000 euro yani 9 Asgari ücret. Daha nasıl anlatayım ki? Aynı laptop senin ülkende 10.000 TL iken 500 dolara alıyor adam yani sen 5 asgari ücret verirken adam 12 günde alıyor. Bu şartlarda ki bir ülkede 2.000 tl verip 1 gün izin verirsen belli süre sonra herkes ayaklanır. Şimdi anladın mı benim güzel vatandaşım!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Forumdaki en sacma baslik bu olabilir herhalde. Prim ve ikramiye sirketin insiyatifindedir. Hadi yol parasi istersin de maasa ek %20 nedir? Onu da gectim ozel sektorde olmayan 5 gun mesai nedir? Ne sandin sen orayi ozel sirketin falan mi ya da memur falan misin sandin. Adamlar da attigi mesajda cok hakli begenmiyorsan istedigin gibi sirket bul orda calis. Hicbir marka Turkiye'de bu tur calisma kosullarini vermezken H&M'den beklemen sacmalik. Maasini da soylememissin demek ki cogu firmadan fazla veriyorlar ve siz ise sosyal medya ile sirketi sadece daha fazla somurmeye calisiyorsunuz. Bunun baska bir aciklamasi olamaz. Haberin ustunden zaman gecsin bir bir cikartirlar bunun arkasindakileri.

    Edit: Satis elemanlarinin markaya nasil deger kattigi hakkinda bilgisi olan varsa bana yazabilir mi cunku basimda dikilmis olmak icin dikilip her denedigime guzel demekten baska bir sey yapmiyorlar da hani giyimle alakali sertifikasi onlisansi olup yonlendirse neyse de simdikiler kiyafet katlamak ve kasada satmaktan baska bir sey yapmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 20 Eylül 2019; 16:43:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çalışma saatlerini ve günlerini heralde siz işe başlamadan söylenmiş ve sizde bunu kabul etmişsiniz.şimdi işe başladığız zaman çalışma süreleriyle şimdiki arasında fark varsa o zaman bu konuda şikayet etme hakkınızdır.ama zaten bu hep aynı kaldıysa o zaman bu konuda şikayet edecek bir şey göremiyorum.
  • Yılda 2 ikramiye ha oldu paşam başka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratonhnhaketon R kullanıcısına yanıt
    Bu yazdığında haksızda değilsin fakat değişen hayat koşulları ve iş yükü ile güncellemeler gereklidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Ülkede ne kadar geri düşünceli insan var
    Bizi nasıl bu hale getirdiler
    Ben de 2016 yılında greve çıkmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam umarım hakkınızı alırsınız ki sonuna kadar hakediyordunuz. Cebine parasını koyan hanzoların ağız kokusunu çekiyorsunuz sonra da bu şartlar altında eziliyorsunuz. Maaşı beğenmiyorsan çık diyenler de bahsettiğim hanzolar oluyor muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Herşey bir tarafa işçinin düşmanı yine işçi. Adam ne olduğunu anlamadan başkan nerede biz oradayız falan filan tezahürat kıyamet.

    Aradan 6ay geçiyor birileri erzak alıyor başka firmalar vermiyor ozaman diyorlar neden böyle.

    Daha taslak hazırlanmış ortalık kıyamet alkışlar falan. Metal sektörü de %26 istiyor da 8 i alıp dönerler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Patatos
    Siz mümkünse mağazalara ürün almak için gelmeyin. Sadece interneti kullanın. Olayı ne kadarda büyüttünüz böyle. İşveren bile böyle bir tepki vermedi. Siz kendi dünyanızda yaşamaya devam edin. Maaşda çok fazla sıfır olduğu için yazamadım kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin hali icler acısı gerçekten. Insani degil yari hayvani haklar icin bile verilen mücadeleye bak. Tum ulke ayaga kalkip yonetimi kendimiz belirlersek ve içimizdeki beyinsizleri sinirdisi etsek anca düzeliriz demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ben H&M seviyorum yediğim kaba pislemem, vay efendim onu size yedirmem hebele hübele yapanlar içlerinden deli gibi seviniyor şuan. Bu yeni anlaşmalardan onlar muaf tutulsa ya keşke. Siz nasıl olsa memnunsunuz, bizi seviyorsunuz siz kalın böyle deseler. Acaba o zaman tepkileri ne olur? :)
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Satis elemanlarınin yaptığı işi surada 10 ceo dan 5-6si hayatta yapamaz. O kadar diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi okuduğumda sevinmistim. Ama icerigi ne bilmiyorum. Haberde 2 gun izin olacagi yazmisti. Hadi gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena hak vermişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert969 M kullanıcısına yanıt
    Doğrusunuz ancak onun sebebi farklı. Eger bireysel prim sistemi olursa bu sefer şu tarz olaylar olmaya başlıyor. Örnek verelim siz bir satış yaptınız ve kasaya yönlendirdiniz insanı, kasadakiler sizin yerine kendilerini yazip haksız satış yapabilirler. Ki bireysel prim sisteminde tahmin edebileceğiniz üzere kasiyerlere bir sey dusmuyor fazla satış yapamadıkları için. 2 gun off için ilk ise girerken sözleşmeyi oyle yaparsanız, hep öyle kalırsınız. İs kanunu bunu diyor. Eger belirtmeden girip sonra isterseniz işveren haklı olarak vermeyebilir. Mağaza statüsü olayı yeni gelmiş olabilir ben geçen sene calismistim, normalde mağazanın cirosunu toplam çalışma saatine boluyorlardı galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Hahahaha hic gulecegim yoktu. İstedigim magazaya giderim sen asil hayal dunyandan cik. Maasinda ilerde tek sifir olacak hic dert etme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu olaylar ve işçinin köle gibi çalıştırılması yüzünden 14 yıldır çalışmıyorum.Şaka değil,gerçekten.Zamanında çalıştığım yerlerden hiç para alamadım.En lüks restoranda çalıştım, o bile ödemedi maaşı.

    14 yıldır bir şey değişmediği gibi her şey daha da kötüye gidiyor.
  • Beğenmiyorsanız gidin LCW'de çalışın.
  • Çıkıyorum teşekkür ederim. Sanırım benim maaştan giden sıfırlar senin maaşa gidecek. Bu kadar istekli ve arzulusun.@zipcikti88
    Toplu iş sözleşmesinin dışındalar. Zaten ihtiyaçları olmadığı için böyle şov yapıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 20 Eylül 2019; 23:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.