Şimdi Ara

(greve gidilmeden anlaşıldı)H&M Çalışanları Olarak Greve Gidiyoruz (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
63.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • radko kullanıcısına yanıt
    Her şey de avrupayı örnek alıp çalışma şartlarına gelince yua bizi avrupayla niye karşılaştırıyorsunuz diyorsun. Bak bakalım avrupadaki h&m mağazası mı ciro yapıyor burada ki mi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istekler olması gerekenler aslında keşke gerçekleştirebilseniz. ancak iş bulamayan o kadar çok insan var ki bırakın sizin isteklerinizi sizin şu aldıklarınızdan daha azına bulunduğunuz görevi üstlenebilirler. ve iş verenler bunun bilincinde, bunu kullanmakta da bir sakınca görmüyorlar. muhakkak iyileştirme olacaktır ama şu an ki şartlarınızla talep ettikleriniz basit farklar değil. umarım her şey gönlünüzce olur.
  • vayyy şimdi haber türkde okudum baya baya istediklerini almışlar tebrikler, sus yerine otur diyenlere kapak olsun bu kapak o yönetici bozuntularınada...
  • Konu sahibi arkadaş samimi değil. Viral reklam yaptığını düşünüyorum. Firmadan şikayetçi ama maaşallah toz kondurmuyor. Maaşindan şikayetçi ama kaç lira aldığını söylemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: September Storm

    vayyy şimdi haber türkde okudum baya baya istediklerini almışlar tebrikler, sus yerine otur diyenlere kapak olsun bu kapak o yönetici bozuntularınada...
    Konu sahibi editlemiş okumamışsın bile. İstediklerini aldikları falan yok. Firma ocak ayında yapması gerekeb zammı şimdi yapmış o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşünmek lazım.Bu insanların resmi ve dini bayram tatilleri yok.Mesai saatlerinde çay ve öğle molası yok.Bu şartlarda haftada 2 gün tatil yapılması gerekir.Bu arada ben başka sektördenim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinmustafa

    Şöyle düşünmek lazım.Bu insanların resmi ve dini bayram tatilleri yok.Mesai saatlerinde çay ve öğle molası yok.Bu şartlarda haftada 2 gün tatil yapılması gerekir.Bu arada ben başka sektördenim.
    Çay molası ve yemek molaları var. Ayrica 2 off olması çalışana yaramaz. 6 gün 8 saat yerine 5 gün 10 saat mesai yaptırırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    Konu sahibi editlemiş okumamışsın bile. İstediklerini aldikları falan yok. Firma ocak ayında yapması gerekeb zammı şimdi yapmış o kadar.

    Alıntıları Göster
    Habertürk

    Haberi okudum ben, baya baya bişi almışlar daha ne alacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toyoda

    Zamaninda M&S'da calismistim. Eger istiyorsaniz haftada 5 gun calisabiliyordunuz, 2 gun offunuz oluyordu. Prim sistemi de vardi. 2 maas primi size verirlerse tum magazalara vermek zorunda kalirlar. Prim sistemi getirmek istemiyorlarsa bile en azin 1 ya da 1.5 maas ikramiyeye is baglanabilir gibi geldi bana. İsteyen full timelara dokuzar saatten 5 gun vermek gayet adil keza. Zam olayinda firmanın da eli kolu baglidir, yuzde 20% zam yaparlarsa çalışanların 30%unu işten cikarirlar. Yine de oran dusuk, biraz daha bastirilip arttırılabilir. Orta yolu bulmaya calismaniz bence en sagliklisi.
    Ben de geçtiğimiz mart ayından temmuz ayına kadar M&S de calistim. Haftada 2 gün off çok nadir oluyodu her hafta herkes 2 off yapma gibi bir durum yoktu. Prim sistemi de havuz şeklindeydi, kim ne kadar satış yaparsa değil mağaza ne kadar satış yaparsa ona göre. Onda da her mağazanın statüsü var sanirim 250-350-450 tl olarak mağazanın cirosuna göre bu tutarlar sabit olarak veriliyor. Bu ücretler de brüt tabiki. 150 bin lira aylık satış yapan kişi oluyordu mağazada en düşük satışı yapanla aynı primi alıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt
    2 Gün izin verildiyse çalışma saatleri 10 saate çıkar görürsünüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakkınızda hayırlısı olsun nolucak burası Türkiye! haklarınızı ararken daha iyi şartlara çalışmak varken birileri şükret bunlara bunlardan daha kötüleri var diyip köstek olan afedersiniz onlara küfür etmek istiyorum ama neyse küfür etsem edeceğim küfüre yazık küfür bile onlardan daha değerli çünkü.Kendileri kötü şartlarda yaşıyor die herkezin kötü şartlarda yaşamasını isterler bu acınası yaratıklar bolken şu memlekette Tanrı yardımcınız olsun nediyim!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Red Wheelbarrow
    Hocam şimdi reklam ile ne alakası var. Bundan benim kazancım ne olacak ? Ben 1 sene sonra işten çıkıp gideceğim. Bir dahada geri dönmek nasip olmaz inşallah. Özel mesaj olarak gönderdim zaten alınan maaşı.Samimiyet için iban atın maaşımın bir kısımınıda atayım isterseniz.

    @Remy Martin
    Alınanlar zaten en başta şirketin kabul ettiği iyileştirmeler. Sendika bizi poh-pohlayıp , son dakika grev ilanının asılacağı gün bunları kabul ettiler. Hiç sendika olaya dahil olmasaydı. Zam oranı zaten alınacaktı, yemek ücreti yıl başında zorunlu olarak yükselteceklerdi. Tecrübe primi dediklerini zaten , çalışanın toplamda çalıştığı (nerede çalıştığı önemli değil ) prim gününe göre veriyordu. "Sosyal yardım" olarak 120TL brüt ücret öngörülmüş , net gelen 85 TL bunuda zaten sendika aidat olarak alacak. Kurban ve ramazan bayramında cep harçlığı toplamda 380 TL . "Vasıta yardımı" zaten yol ücreti ödeniyordu maaşın içindeydi . Sendika kendi ekmeğini aldı , bizde parçalarını aldık.
    @Amedra
    Teşekkür ederim. Allah şu dönemde hepimize yardım etsin.

    @-dead
    Avrupa'da , Amerika'da hangi fiyata satıyor ise Türkiye fiyatı da aynı. Yani 72 ülke arasında 1.olmak demek, en yüksek karlılık oranın Türkiye olduğunu söylemekten farksız.
    @Meraxes
    Okulda son senem zaten burada devam etmeyeceğim.
    @muammer816
    O sözleri söyleyenler hakkında yasal işlem başlatılacak.
    @MehmetNY
    Hiç kimseye ithamda bulunmak istemem ama son dakikaya kadar direttikten sonra tamda grev açıklaması yapılacağı günün gecesinde şirketin istekleri kabul ediliyorsa. Herkes de bir soru işareti kalacaktır. Zaten sendikayı yoğun bir şekilde zorluyoruz. Bakalım ne olacak.
    @UML
    Türk-iş sendikasının alt sendikası zaten koop-iş..

    @Muzun içinde gelen böcek @aykut291
    Anlatamazsınız hiç yorulmaya gerek yok.Sanki bu taleplerimizi, bu yorumu yapan arkadaşlardan istiyoruz.


    @radko
    45/5
    9 saat + 1.5 saat mola - Mağazalardan 10.30 dan önce çıkış olmuyor genellikle- günde 10.5 saat mağazada duracaklar. Ö.sonra 12-22.30 ,,, Her zaman karşıydım ama gözü kapalı gidildi çift off çift off , çalışamayacaklar zaten, bizlere -part time olarak- sorumluluk binecek.

    @b@d0
    Sendika hiç olmasaydı bu olanlar bizim gönlümüzce olurdu. Ama sendikada konuştuğumuz ile bu alınanlar aynı değiller.En başında kabul etselerdi keşke boşuna uğraştırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 20 Eylül 2019; 15:6:16 >
  • verilen kararlar çok havada kalmış ama el mahkum hiç yoktan iyidir. hakkınızda sevindim kardeşim. hiç olmasa bile en azından 2 gün tatil ve kademeye göre prim kazanmışsınız. yine kıdeme göre yardımlar kazanmışsınız. var olan uygulamalarda değişikliğin olmaması da iyi. ek haklar almışsınız, istediğiniz şekilde olmamış ama gerçekten türkiye şartlarına göre yine iyi olmuş. darısı diğer hizmet sektöründe çalışanların başına.
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Teksif sendikası da yüzde 8 aldı. Masada sattılar işçileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinchesteeR

    Üstte belirttim sebebini , şirket prim sistemini getirmemekte ısrarcı. Giyim sektörü için prim, çalışanı canlandıran ve çalışmasını yükselten bir eylemdir. Çalıştığım mağaza aylık oldukça yüksek ciro yaparken benim cebime oldukça düşük bir ücret girmekte.
    Hocam merhabalar. Magduriyetiniz konisunda haklisinoz ancak ulkede memura bile birakin yilda iki kez ikramiyeyi hic bir sekilde ikramoye odenmiyorken bu ihtimal zor gorunuyor. Yuzde 20 ve yuzde 17 konusuna gelecek olursak cok cetrefilli sirketin bunu kabul edecegini hic sanmiyorum sanirim etmemisde.
    Ben bir kamu kurumunda memurum yaziklarin mesai ucreti+ikramiye bizde bile yok. Bu dediklerini giyim.sektorunde cok zor. Ama insallah daha iyi sartlarda bir anlasma yapilir. Eski kiz arkadasim giyim sektorunde calisiyordu ve zoruluklarini az cok biliyorum. Konunuzuda destekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun işte birlik olunca böyle oluyor.

    Herkes birleşse Turkiyede avrupada gibi çalışmak mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Tetrick
    Yukarıda belirttiğim gibi sendika olmasaydı. Benim ve birçok kişinin zaten kabul edeceği iyileştirmelerdi.

    @trakyAli-1986
    Satan satana bakalım sonumuz ne olacak.Herkes cebini düşünüyor, güvenmeyeceksin kimseye ama güvenmek zorundaydık.

    @ahmet8989
    Sektör için zorunlu hale gelmiş olan prim sistemi olsa zaten böyle şeyler istenmeyecek.1 maaş ikramiye verecekler oda aralık ayında , gelen ikramiyenin 3te 1 i vergi olarak gidecek.Maaş zammında yılbaşı itibari ile asgari ücret zammı+%3 zam olarak kabul edilmiş.

    @WSniper10
    Malesef ki bu her şirket için geçerli değil. Bu olayı koton da yapmak isteseniz çok ama çok zorlanırsınız. İşten atılırsınız, haksız yere, kanunen geri dönersiniz ama o geçen sürede çocuğunuzla aç kalacağınızdan cesaret edip greve katılamazsınız.
  • Şirketler krizde büyük. Çok çok çok doğru bir laf.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun. ülkede böyle haberleri duyunca çok mutlu oluyorum. akp belasından sonra sendika mendika kalmamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Teksif sendikası da yüzde 8 aldı. Masada sattılar işçileri.
    İşçiyi memuru satıp avantalarını almak, koltuklarını sağlama almak fıtratlarında var bunların. Sendika felan boş işler yani. Aidat verenlere üzülüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.