Şimdi Ara

Green Lantern (2011) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
8.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten aralarında başarılı olmasını en çok istediğim Green Lantern. Ama bu fragman bana pek ümit vermedi ne yazık ki. Umarım başarısız bir film olmaz. Üzülürüm yani. Şu harika hikayeyi bile batırırlarsa.

Kocaeli Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı
    Türkçe'ye Çevirdiğimiz Çizgi Romanlar
  •  Green Lantern (2011)

Orijinalden alıntı: Cane®

Green Lantern (2011)

adam bu yıl people dergisi tarafından yaşayan en seksi erkek ödülüne layık görülmüş

• Blake Lively'den F35 pilotumu olur yaaa??
  • Pek umutlu değilim zaten küçükken de DC Comics çizgi romanları hep basit, öylesine aceleye getirilmiş gibi gelirdi bana. Marvel çok daha özgün ve çeşitli dünyalar sunardı. DC elemanlarından bir tek yeni nesilde Batman tuttu o da DC'nin olduğu için değil Nolan çektiği için. Sıfır umut besliyorum film için, böyle olunca hayal kırıklığı az olur ve beğenme ihtimali artar belki.

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Pek umutlu değilim zaten küçükken de DC Comics çizgi romanları hep basit, öylesine aceleye getirilmiş gibi gelirdi bana. Marvel çok daha özgün ve çeşitli dünyalar sunardı. DC elemanlarından bir tek yeni nesilde Batman tuttu o da DC'nin olduğu için değil Nolan çektiği için. Sıfır umut besliyorum film için, böyle olunca hayal kırıklığı az olur ve beğenme ihtimali artar belki.

DC çizgi romanlarda işlediği konular açısında X-Men serisi haricinde bence Marvel'a her konuda üstünlük sağlar. Bilhassa konuların derinlikleri ve düşündürücü yanları açısından. Ama film dünyasında Marvel bariz bir şekilde önde. Bunda DC'nin ana karakterlerinin biraz da çizgi dışı olmasının katkısı var. En göz önündeki Superman'in yapabildikleri, sinema dünyasının ve görsel efekt uzmanlarının yapabileceklerinin çok ötesinde hâlâ Silver Age'yten sonra muazzam miktarda güç kaybetmesine rağmen. Marvel serilerini birleştirip Avengers'a bağlamak üzere ama DC'de ne JLA ne de GL-Blackest Night yönünde bir adım var. Her kahraman hâlâ kendi çapında takılıyor. Hiç değilse JSA'ye şöyle kaliteli, Karayip Korsanları tarzında, aksiyon dolu olacak bir film yapsalar hem Marvel'a yalnız değilsiniz mesajı verirler hem de biz kaliteli bir film izlemiş oluruz.

GL filmine gelince, beklentiyi olabildiğince düşük tutmak en iyisi çünkü fragman umut verici olmadığı gibi Sinestro en başlarda cani olarak rol almadığından ana canisi eksik bir film olacak kafadan zaten. GL: First Flight'ı izleyin derim. Aynı o tarzda bir film gelecek senaryo olarak. Ama çizgilerdeki başarıyı yakalamaları çok zor.

Kadroya, casta göre 1 iyi 1 kötü haber; John Stewart'ı göreceğiz ama Kilowog filmde olmayacak.
    Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red

• Elimden geldiğince yıllardır bütün çizgi romanları okurum. Marvel evreninde Wolverine hariç düzgün konulu bir ÇR olmamıştır. Çocuksu, basit, yıllardır aynı konuları pişirip pişirip önümüze koyarlar. Fakat DC öyle değildir. Kahramanlar her zaman kazanmaz, karanlık kasvetli bir havası vardır. Hatta marvel bile son 5 yılda DC ye özenmeye başlamıştır. DC nin bir yanlışı oldu. Çizgi Roman sektörü dışına pek girmediler. Son dönemlerde düzenli animasyon filmleri çıkıyor. Hepside çok güzeller. Fakat süperman - batman haricinde bir kahramanın sinemasını yapmadılar. GL den umutluyum. Hal Jordon karakterini iyi yansıtmışlar bence. Romanada sadık kalınmışa benziyor.
    Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Marvel evrenindeki kahramanların bir çoğu kendine özgü karakterler. Ama DC evreninde çok basit özellikler verilip kahraman diye önümüzde çıkarılan tipler var.

DC karakterlerinin %60 dan fazlası benzer güçlerin verildiği farklı isim ve kostümle bezenmiş karakterler. Marvel'deki kadar özgünlük yok onda. DC'nin tek yaptığı fazlasıyla süper gücü verip karanlık bir hikayeye salmak onları. Marvel'in en güçlü karakterleri bile DC'nin kiler yanında güçsüz kalır. Bu yüzden hikayeleri daha kabul edilebilir oluyor. DC'nin en insansı karakteri belki de Batman ama o bile Marvel'in karakterleri yanında uzaydan gelmiş gibi kalıyor.

Eğer daha karanlık iyinin çok güçlü olduğu hikayeler istiyorsanız DC daha uygun ama daha ortada, kahramanın daha fazla zayıflığa sahip olduğu ( duygusal ve fiziksel ) hikayeler istiyorsanız Marvel olmalı seçim.

Normalde daha karanlık süper kahraman hikayeleri sinemada daha çok ilgi görmeli ama DC'nin kahramanları fotokopi kağıdından çıktığı için bunu yapamıyorlar malesef...

• Bende Çoğunlukla Marvel filmleri izleyen biriyim DC olarak tek izlediğim film batman geçen gün DC filmlerini izliyim diye heves ettim baktım son zamanlarda sadece batman ve superman'in sinema filmi yapılmış onun haricinde 80li yıllarda birkaç DC karakterinin sinema filmi çekilmiş o kadar. Önümüzdeki senelerde bayağı bir DC filmi izliyeceğiz gibi GL'den beklentim 0 açıkçası umarım beklentilerim üstünde bir film olur

Orijinalden alıntı: alpalp84

Elimden geldiğince yıllardır bütün çizgi romanları okurum. Marvel evreninde Wolverine hariç düzgün konulu bir ÇR olmamıştır. Çocuksu, basit, yıllardır aynı konuları pişirip pişirip önümüze koyarlar. Fakat DC öyle değildir. Kahramanlar her zaman kazanmaz, karanlık kasvetli bir havası vardır. Hatta marvel bile son 5 yılda DC ye özenmeye başlamıştır. DC nin bir yanlışı oldu. Çizgi Roman sektörü dışına pek girmediler. Son dönemlerde düzenli animasyon filmleri çıkıyor. Hepside çok güzeller. Fakat süperman - batman haricinde bir kahramanın sinemasını yapmadılar. GL den umutluyum. Hal Jordon karakterini iyi yansıtmışlar bence. Romanada sadık kalınmışa benziyor.

Bu söylediğinin tam tersi olduğunu düşünüyorum. Tam aksine Marvel evreninde iyi karakterlerinde kötü karakterlerinde çok daha baskın bir şekilde yeri oluyor. Sürekli iyiler kazanmıyor yada kötüler aptal gibi gösterilmiyor Marvel evreninde. Hepsinin kendine has rolü mevcut. Bana bi tane DC evreninden isim yapmış "kötü" karakter söylermisiniz? Bi Joker var oda The Dark Knight ve Heath Ledger'in oyunculuğu sahnesinde ön plana çıktı. Kim ne derse desin Marvel her zaman bana daha mantıklı daha "olabilir bunlar" tarzında tad veriyor. Superman gibi kurşunları durduran zamanı yavaşlatan vs her ney ise öyle uçuk kaçık şeyler bulunmuyor Marvel'da Fantastikte olsa bu gibi şeylerde azda olsa gerçekçilik ararım.

• Ben Marvel serilerini de DC serilerini de okuyorum, daha ağırlıklı olarak DC okuyorum. Burada DC'nin kötülerini ya da kahramanlarını beğenmeyenler DC'yi okumayıp ezberden Superman-WW diyenlerdir. DC evreni son 5-6 yıldır GL serisi etrafında dönüyor. Blackest Night ve Brightest Day'i okuyanların DC evrenindeki karakterler çok sığ diyebileceğine inanmıyorum.

DC'deki karakterleri orantısız derecede güçlü bulanlara bu sorum; Galan, SS, Thor, Odin, Hulk falan bayağı denkleri olan karakterler galiba? Iron Man filmde element yarattı yahu. Zaman yolculuğu bile masum kalıyor yanında.

Sinestro, Parallax, Ra's Al Ghul, Darkseid, Anti-Monitor, Nekron, General Zod, Deadshot, Deathstroke, Metallo, Lady Shiva vb. kötülerden de haberdar mısınız bir de?
    Intel i5 6600K / Noctua NH-D9L / MSI Z170A-G45 / Zotac GTX1070 AMP! Extreme Edition / Corsair Vengeance LPX 2*8GB 2400MHz / Western Digital wd10ezex / Samsung 850 EVO 250GB / Corsair RM750x / Fractal Design Define R5 Blackout Window
    BenQ GL2460HM / Asus Echelon Laser / Cooler Master MasterKeys MK750 RGB Cherry MX Red
  •  Green Lantern (2011)

Kocaeli Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı
    Türkçe'ye Çevirdiğimiz Çizgi Romanlar
  • Yeni trailer gerçekden muhteşem olmuş, efektler falan çok iyi umarım hikaye de onlar kadar başarılı olur da yazın iyi bir dc filmi izleriz
  • Bakalım nasıl olcak
    ASUS ROG Strix x570 E Gaming | AMD Ryzen 7 2700x 4.0Ghz OC | 2x8 GB G.SKill Trident Z RGB 3.0Ghz OC | Samsung 960 Pro NVMe SSD 512 GB | Western Digital SN530 SSD 256 GB | Seagate Barracuda 5 TB | Seagate Desktop HDD 6 TB | Western Digital White 10 TB | MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB | Corsair Carbide 678c | MSI MasterLiquid 240ML RGB V2 | Thermaltake Toughpower GF 850W 80+ Plus Gold PSU | LG 34WK650-W 34inç 2K Ultra-Wide Monitor | Epson EH-TW5300 3LCD 1080p 3D Projector | Creative SoundBlaster ZX | Creative X-Fi Extreme Gamer | Asus Xonar DSX | Sony STR-DH520 AV Receiver | Creative G500 THX 5.1 | Pioneer BDR-209EBK Bluray | Technisat Skystar HD2 | 4xSeagate Expansion 3 TB | 4xSeagate Backup Hub 8 TB | Canon Ixus 185 20.5MP Compact | Canon SX230 HS Compact 12.1MP | Xiaomi Mi 11T | Samsung Galaxy Note 5

•  Green Lantern (2011)
     Green Lantern (2011)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 5 Mayıs 2011; 12:26:13 >

• Artık gelse be her gün traileri izlemekten sıkıldım.

STEAM ID
    ORIGIN:Bandoper
    uPlay: Bandoper32
    PSN:bandoper
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.