Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (184. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soskay

quote:

Orijinalden alıntı: TheSanitarium

Selamlar, kasislere girdiğimde veya pütürlü yollarda arabanın tahminen iç tarafından sanki plastik sürtünme, veya ona benzer ince ince sesler geliyor, tabiri caizse fare sesi gibi veya minik bir kuş. Neden olabilir?

Camlarıdaki plastikten kaynaklanmış olabilir.arap sabunu ile sildiğinizde sorun çözülüyor diye aklımda kalmış kontrol etmekte fayda var diyebilirim.

Yanıt için teşekkürler. Ancak tam olarak nereyi kastettiğinizi anlayamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Camin kapi govdesiyle birlestigi noktaki parcalar diyebilirim bir nevii cam fitilleride denebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Camin kapi govdesiyle birlestigi noktaki parcalar diyebilirim bir nevii cam fitilleride denebilir.

soskay hocam, bu dediğin olay ön kapı kelebek camı civarından gelen rüzgar sesini de keser mi? 100 km hız civarı çok ses yapıyor
  • Dediginiz noktada cozum uretilirmi tam bir fikrim yok. Sabun sertlesmis fitillerde yumusamaya neden oldugu icin gicirti seslerin kesilmesine neden oluyor. Ruzgar sesi icin bu noktada daha farkli bir cozum gerektirebilir. Ruzgar sesisinin cikmasinin ana nedeni surtunme direcinin artmasindan kaynaklanir. Belirttiginiz noktada direnci yukseltecek bir aparat, ekleme var ise ilk olarak onlarin uzerinde odaklanin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 1 Ağustos 2013; 15:04:03 >
  • erkdemir kullanıcısına yanıt
    Sn. erkdemir,

2011 5 kişilik Picasso aracımda da benzer sorun vardı. Biraz çözüm bulundu gibi, o nedenle paylaşayım istedim. Ankara Otosay servise bakım için götürdüğümde ustaya bahsettim. Test sürüşüne çıktık. Yüksek araç olduğundan bunlarda bir miktar olması normal ama sizinkinde fazla dedi usta. Takiben sadece ellerini kullanarak şöför kapısını üst sivri köşesi daha iyi kapanacak şekilde (sivri köşeyi içe doğru) biraz zorladı ve o zamandan bu yana rüzgar sesi hissedilir derece azaldı. Anladığım kadarıyla özellikle rüzgarlı havalarda ön kapıların köşeli bölümlerinin herhangi bir yerinde (örneğin kapı fitillerinin uç kısmında) biraz çıkıntı bile olsa ses miktarı artıyor. Umarım size de faydası olur bu uygulamanın.
  • Rüzgar ses hakkında 15bin km sonrası benim yorumum.

Ters ruzgarda 100kmde bile duyuluyor. Ancak korumalı yollarda 150de bile çok az duyuyorum. Örneğin Dilovası sonrası nuh beton fabrikası civarında bu net anlaşılıyor. Dağa paralel giderken bazı yerlerde yüksek hizdan kaynaklanan rüzgar hiç rahatsız etmezken.. bir açıklığa çıkınca yandan gelen rüzgârla baya ses yapabiliyor.

• slm arkadaşlar elektroniğe meraklı biri olarak picassoyu tercih etmiştim bugün lg 42 la 691s 3d smart tv aldım gerçekten 3 boyutlu filmler harika meraklı arkadaşlara tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmeteyibilir

slm arkadaşlar elektroniğe meraklı biri olarak picassoyu tercih etmiştim bugün lg 42 la 691s 3d smart tv aldım gerçekten 3 boyutlu filmler harika meraklı arkadaşlara tavsiye ederim

Hayırlı olsun. Benim de merakim var tvlerde ancak bizim evde hiç izlenmiyor tv. O yüzden 4 yıllık evliligimizde hala tv almadık. Bakalım gittiği yere kadar.

Bu arada ben park ampulleri sürekli patladığı için ve tanesine 10tl istedikleri için. Photonun led park ampulunu aldım. 6000k değerinde beyaz yanıyor.

Kısa farlari da 5000-6000k değerinde ampullerle değiştirmeyi dusunuyordum. Ancak sarimtrak kısa farlarin üzerinde beyaz renk kaş şeklinde ilginç bir kombi oldu. Eşim çok begendi ve böyle kalsın diyor. Biraz Apaçi işi gibi geldi bana ama ampul farin içinde olmadığı için beyaz ve sarimtrak ışık birbirine kontrast oluşturuyor. Hoş bir görüntü oluyor.

Masmavi yanan farları hiç sevmem. Ne dersiniz böyle kötü mü olur kullansam. Resim ileride eklerim.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Photon dedin içim gitti üstad. Türkiye ye biz getirdik Photonu. A dan Z ye herşeyimizi istediğimiz gibi yaptılar. Ampullerin şeklinden amblemine kadar ürünün. Özellikle Xenonları çok uygun olduğu için çok tuttu ilk getirdiğimiz yıllarda. Ben ve Photon temsilcimiz işten ayrıldı. Şimdi kendi işi yerini kurup Photonun Türkiye distribütörlüğünü aldı. Aynı zamanda yakın arkadaşım olur kendileri :)
  • quote:

quote:

Selamlar, kasislere girdiğimde veya pütürlü yollarda arabanın tahminen iç tarafından sanki plastik sürtünme, veya ona benzer ince ince sesler geliyor, tabiri caizse fare sesi gibi veya minik bir kuş. Neden olabilir?

Camlarıdaki plastikten kaynaklanmış olabilir.arap sabunu ile sildiğinizde sorun çözülüyor diye aklımda kalmış kontrol etmekte fayda var diyebilirim.

merhaba

plastik türevli aksamlara arap sabununun ömür açısından pek faydalı olmadığını yaşadım, eski arabamda çeşitli yerlerinde kullanmıştım, o sıralar parlaklıkta vermişti hoşuma gitmişti. fakat 1 yıl sonrası sertleşme ve renk değiştirme yapmıştı. o yüzden picassoda hiçbiryere kimyasal değdirmiyorum
    yıkarken bile artık sadece basınçlı su - sulu fırça ve tekrar basınçlı su ile kendim yıkıyorum
    araba bu sonuçta, el kirini öldürür gibi sabun vs. kullanmaya gerek yok
    benzincilerdeki yıkama köpüklerine falanda sakın aldanmayın
    çoğu tiner katkılı
    çok iyi su ile durulamadıktan sonra özellikle yaz sıcağında boyanın canına okuyorlar

arabadaki ses ile ilgili cam fitilleri yerinden çıkabiliyor kolaycada oturtulabiliyor
    veya
    ön tekerlekler üstündeki çamurlukların eğer 1-2 bağlantı vidası kopmuşsa rüzgar sesi yapabilir
    veya alttan metalimsi sesler geliyorsa yüksek kasisten sert geçmekten dolayı viraj denge çubuğu yerinden oynamış veya benzer bişi olmuş olabilir, serviste parasız hallediyorlar
    veyada
    fren balataları pes etmiştir değiştir beni diye dırdır yapmaya başlamıştır
    vede
    denge çubuklarında plastik takozlar var, oturdukları yuvaların yağlanmaları gerekebiliyor (kış sonrası veya yoğun sulu yollarda uzun süre sürdükten sonra)
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 2 Ağustos 2013; 9:33:35 >

• merhabalar motorumun soğutma suyunu 3. kez mazotla yıkattıktan sonra su depomda az bir yağ kaldı heralde sorun halloldu ama bu seferde deponun kapağı dikiş tutmadı 3. kez kapak değitirdim ama olmadı bugün akşam tekrar kaçırdı bide yolda olursa bu hapı yuttuk aracı zorlamadım ama yine de yaptı yarın sabah nöbet çıkışı tekrar gideceğim servise yeni kapaklardan takmışlardı belkide ondan dır diyorum orjinal kapağını isteyeceğim bakalım bulabileceklermi bayram öncesi baktırmak lazım bayramda nerde olacağım belli olmaz bide turbonun üzerindeki siyah is artmış onada baktıracağım
    yarın görüşemezsek herkese şimdiden
    hayırlı bayramlar diliyorum
    Allah hepimize sağ salim seyahat etmek nasip eylesin iyi günler
  • Amin cumlemize.sizede iyi bayramlar.allah sag salim tamamina erdirsin insallah.bayram sevinci picasso keyfi hepimize

• Tum picasso sahibi arkadaslarin bayramini simdiden kutluyorum kazasiz belasiz bayramlar

• Değerli arkadaşlar,

Picasso'nun içinden gelen her türlü ses için WD-40 yağlayıcı sprey sorunu çözer.

Aracın alt tarafında su ve çamurun zamanla oluşturacağı gıcırtı benzeri sesler içinde önce o bölge tazyikli su ile yıkatılmalı ve daha sonra alt yağlama yaptırılmalıdır.

Eğer sesin geldiği yeri biliyorsanız WD-40 spreyi oraya da sıkabilirsiniz.

Cümleten hayırlı bayramlar. Kazasız sürüşler, sağlık ve esenlikler dileğiyle,
  • Değerli forumdaşlar;

Yarın sabah itibariyle Picasso'mla ilk tatilime çıkıyorum. 3000 km'lik bir seyahat olacak, deneyimlerimi paylaşırım.
    herkese hayırlı, bol neşeli bayramlar diliyorum.

Lütfen, trafik kurallarına uyalım, hepimizin hayatı başkaları için çok değerli, onları üzmeyelim.

Sevgiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Değerli arkadaşlar,

Picasso'nun içinden gelen her türlü ses için WD-40 yağlayıcı sprey sorunu çözer.

Aracın alt tarafında su ve çamurun zamanla oluşturacağı gıcırtı benzeri sesler içinde önce o bölge tazyikli su ile yıkatılmalı ve daha sonra alt yağlama yaptırılmalıdır.

Bu WD-40 cam fitilleri gibi plastik aksama da sıkılabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi bayramlar.kazasiz belasiz keyifli tatil seyahati dilerim.uzun yol deneyiminizi bekliyor olacagiz

• Bakım ücretleri 440 TL olmuş arkadaşlar. Standart bakım.
    Enflasyonun artmasında bir sebep de Citroen'in uyguldığı bakım ücret artışları anlaşılan
    Böyle artış yapmaya devam ederlerse, herkesi zorla sanayiye gönderecekler.

Herkese iyi bayramlar bu arada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Değerli arkadaşlar,

Bu WD-40 cam fitilleri gibi plastik aksama da sıkılabilir mi?

Ben ses yapan heryere sıkıyorum herhangi bir korozyon yaptığına şahit olmadım.siz yinede araştırın derim

• Sevgili picasso dostlari ve forumdas dostlar;Ramazan bayraminizi kutlar sevdiklerinizle birlikte nicelerinizi saglikli mutlu ve kazasiz belasiz gecirmeniz dilegiyle.

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.