Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (186. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara - Konya - Alanya gidiş geliş 5 yetişkin 1 cocuk full bağaj klima kullanımı %60 1150 km or talaması 5.3 L.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayin ozgurefe09
    Hani bir nevi yandas bulmak benimkisibende sizin gibi dusunuyorum, dedigim gibi ortak dil noktasinda destek alip bildigini okumak diyelim
    Tesekkur ederim.

• Slm henuz bakim uzerinden 1yil gecmedi 30bin km yakin bir km de servise gitmeyi planiyordum.Sizlerinde dusuncesi bu yonde olmasi beni tesvik etti diyelim.tesekkur ederim ilginiz icin.

• Holgeldiniz gecmis olsun.Yakin zamanda kismet ise bende ankara didim veya datca (hemen hemen ayni km) guzergahina dusecem.Sizin gibi yakit tuketimini kayit altina alacam hatta 2 araca olacak digeri focus kiyaslama sansimizda olacak boylece.
    Bu arada seyir km nasildi sabit degisken hiz vs.

• Arkadaşlar,

2012 Navigasyonlu aracımın yazılımını kendim güncelleyebilirmiyim, Citroen'in ve servislerin yeni güncelleme olup olmadığı konusunda hiç bir fikri yok, adamlar Fransız arabası satarken gerçekten Fransız olmuşlar.

Genel Merkez servislere yönlendirdi. İstanbul'daki birkaç servisi arayıp " 2012 10.aydan sonra yeni navigasyon yazılı geldimi" diye sordum. Herhalde çok zor bir soru olsa gerek ki, sorumun manasını bile zor anladılar. Anlayabilmeleri için beni her aradığım yer en az 5 kişiye aktardı ve sonuç yok, bilmiyorlar.

Navi yazılımı ana yolları gösteriyor ancak mesela Çatalca'nın herkesçe bilinen köy yollarına doğru gidildiğinde "haritalanmamış bölge" ibaresi çıkıyor.

Yeni yazılım varmı yokmu bilen varmı?
  • Valla hocam ben harici navigasyonu tercih ediyorum hali hazırda. genelde araclardaki orijinal nav. güncelleme bulmak sorun oluyor diye biliyorum.
  • soskay S kullanıcısına yanıt
    soskay arkadaşım, en güzelini yapıyorsun

hepinizle birey paylaşmak istiyorum. 5 ağustos pazartesi günü kayınpederim 2008 model sorentosunu servise götürmüş 75.000 bakımı için... neyse bakım yapılmış, ertesi gün de bursa yenişehir arası kısa-uzun yol yapmış. bayramda 10 ağustos cumartesi günü yine aynı yola çıkıyorlar ve araba mazot yememeye ve egzozdan dumanlar çıkmaya başlayınca kenara çekmiş ve servisi çağırmış. neyse servis çekiciyle alıp gitmiş arabayı... TURBO bozulmuş 2500cc dizel motorun ve yağ değişimi işçilik dahil 2700TL tutmuş. kafamda çok soru işareti kaldı bu son bakım ile ilgili fakat kayınpederim uğraşamam oğlum dedi yaptırdı geçti... sıkıntı veren bir olaydı, turbo dizel araba kullanan insanlar olarak sizinle de paylaşmak istedim.
    servis müdürü bu motorlarda turboların garantisinin 60000km olduğunu bu yüzden garantide olmadığını ve bu takılanın da 20000km ve 6 ay garantili olduğunu söylemiş
    selamlar...

• Arkadaşlar nereden gözüme takıldıysa bir yerlerde Aracımızın dashboard unda torpido kapağının üst kısmına denk gelen yerde bir Aydınlatma bulunuyor. yanılmıyorsam kullanım kılavuzunda da bahsediyor bundan. neyse bende bu aydınlatma nın çıktığı yere led şerit ile kendim bir şeyler yaptım. fotoğrafını ekledim ancak fotoğraftan çok daha cool duruyor ayrı bir ambians katıyor. aracın içine.
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• ozgurefe09 kullanıcısına yanıt
    servis kendince haklı sebeb arayışında.İnsanların nasıl araç kullandığını görüyorsunuz.Otobana çıktığınızda siz arabanızın sizden ne beklediğini bilip ona göre kullanıyorsunuz.normalde 120 km hızla ilerlerken yanınızdan geçen aynı model aynı motor arabanın hızını tahmin etmekte zorlanıyor insan.Sıkıştır ha sıkıştır.babamda 2005 kango var ilk el dci motor.Maaşallh 5 senedirde best den mazot alıyor ne turbo ne enjektör bi sıkıntı çıkmadı.2,5 satte fiesta ile beni ankaradan istanbula getiren ve aracı şirket aracı olan arkadaşa hala sinir oluyorum.motoru bu kadar zorlamanın aktarma organlarına bu kadar yuüklenmenin ne anlamı var.Herkeze Allah selamet versin.Benim arabamda benim param var kuruşuna kadar.Kayınpederinizin aracı zaten garanti dışı, istenen paralarda az değil en iyisi sağlam usta da çözmek.o ustayı bulmak marifet istiyor yanlız.Ben hastanede çalışıyorum,insanlar bu paraları kendi sağlığına harcamıyor.nasıl iştir bu...
  • Cam film mi noktasinda ankara icin tavsiye verebilecek kimse var mi.int. uzerinde bir hayli yazi forum var ama picasso dostlarinin tavsiyelerini tercih ederim
    Ek olarak ceza durumu nedir.film yaptirdik diye birde ceza ile karsilasmayalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 17 Ağustos 2013; 21:22:05 >
  • cmrc05 kullanıcısına yanıt
    Guzel olmuş bence uygulanabilirliği noktasında detaylı bilgi paylaşabilirmisiniz.Malzemeler işcilik vs gibi.Birde daha önceki aracımda cam tavanın iki yanında sarı turuncu arası ledler vardı (orjinal 3 kademe ışık siddeti) özellikle gece çok hoş duruyordu.Acaba GP da cam tavan aydınlatma yapılabilir mi.
  • Ekteki resimleri görmüş olabilirsiniz, bir önceki mesajımda bahsetmiş olduğum renk kullanılmış arac içi aydınlatmalarda.İlave kapı kolu üstü de var.

https://store.donanimhaber.com/2b/20/78/2b2078174a1b04247e1bc005a47d6ebc.jpg
    https://store.donanimhaber.com/aa/0b/dd/aa0bdd8f56cabb9a4409fe8f36bc8a6a.jpg
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• soskay S kullanıcısına yanıt
    evet bu resimlerden ilham alarak bu işi yaptım ancak cam tavan kenarında kapılarda ve hatta güneşliklerde bu ledleri gizleyebilecek bir yer bulamadığım için buralara uygulama yapmadım. uygulamayı piyasada veya webde kolayca bulabileceğimiz led şeritler vasıtasıyla kokpitteki yuvaya gizleyerek yaptım. elektriğide soldaki klima ünitesinden aldım bu sayede direksiyon üzerindeki göstergelerdeki ışık şiddetini ayarlayabildiğimiz tekerlekten 3 kademe de değil sonsuz olarak ayarlayabilir oldum. ilk etapta far yükseklik ayarı düğmesinden alma planım vardı elktriği ancak bu bölgedeki aydınlatmalar reosta sayesinde değiştirilemiyordu. kullandığım ledlerin rengi (beyaz) gün ışığı olarak belitiliyordu. bu renkte ana hız göstergesinin rengi ile birebir uyumluluk sağladı.
  • m.s.y M kullanıcısına yanıt
    Mustafa Bey merhaba,

sağlığa verilen değer konusunda aslında birçoğumuzun duygularına tercüman olmuşsunuz. ancak yazıdan biraz alınganlık yaptım cevap vermek istedim... kayınpederim 67 yaşında ve arabayla ailemi taşıyorum bu yüzden ona iyi bakmam lazım diyen, servisini 1 km geçirtmeyen, asla sert ya da süratli araba kullanmayan bir adam. yolculuk sonrası en az 1 dk motoru rölantide çalıştırdıktan stop eden, en ufak bir yeri bozulsa hemen yaptıran bir insan... durum böyle olunca servis konusunda tereddüt ettim ancak o böyle düşünmüyor ve asla yetkili servisten başka yere götürmez aracını... sonuç olarak servis evet sebep arıyor ancak ben yine de son bakımda birşeyleri eksik yapmış olabilirler diye düşünmüyor değilim. ha birşey ıkar mı ya da uğraşacak mıyız hayır... sadece hepimizin aklımızın bir köşesinde dolgunluk olsun diye yazdım.

iyi akşamlar...
  • Slm hocam datca tatil amaçlımı gidiyorsunuz ben ilkokul 3.sınıfa kadar orada okudum babamlar orda oturuyor yardımcı olacağım birşey olursa yazarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

Mustafa Bey merhaba,

sağlığa verilen değer konusunda aslında birçoğumuzun duygularına tercüman olmuşsunuz. ancak yazıdan biraz alınganlık yaptım cevap vermek istedim... kayınpederim 67 yaşında ve arabayla ailemi taşıyorum bu yüzden ona iyi bakmam lazım diyen, servisini 1 km geçirtmeyen, asla sert ya da süratli araba kullanmayan bir adam. yolculuk sonrası en az 1 dk motoru rölantide çalıştırdıktan stop eden, en ufak bir yeri bozulsa hemen yaptıran bir insan... durum böyle olunca servis konusunda tereddüt ettim ancak o böyle düşünmüyor ve asla yetkili servisten başka yere götürmez aracını... sonuç olarak servis evet sebep arıyor ancak ben yine de son bakımda birşeyleri eksik yapmış olabilirler diye düşünmüyor değilim. ha birşey ıkar mı ya da uğraşacak mıyız hayır... sadece hepimizin aklımızın bir köşesinde dolgunluk olsun diye yazdım.

iyi akşamlar...

sayın özgürefe yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın.Sizi en ufak derecede üzdüysem özür dilerim.Ben babanızın servis konusundaki hassasiyetini takdir ediyorum fakat servisler bizi bu konuda sadece ödeme konusunda takdir ediyor.Tekrardan kusura bakmayın derim size ve babanıza saygılar sunarım..

• m.s.y M kullanıcısına yanıt
    günaydın,

Ben zaten samimiyetinize inanmasam daha farklı üslupla yazardım merak etmeyin. Dedim ya biraz alınganlık yapıp bu olayı yaşayan sürücüyü anlatmaya çalıştım durumun daha iyi kavranması için... samimiyetiniz ve cevabınız için teşekkür ederim. son olarak evet servislerin bakış açısı kesinlikle bu, kayınpederim gibi insanları bu tarz durumlarda yakalayınca affetmemek...

bursadan çok selamlar...
  • Sayin Mehmeteyibilir ilginiz icin tesekkur ederim.pm olarak size geri donus yaptim.

• herkese selam..

bu cam tavanı söktürp sunroof taktırabilirmiyiz araştıran deneyen yapan oldu mu acaba
  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    aynen bende yaptım aynı güzergahı 5 kişi full bagaj klima açık 1 depo 1200 küsür km ortalama 5.0 L çoğunlukla 90 km sabit
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.