Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (180. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmeteyibilir

Slm kklimaacikken mi oluyor normalde havalar sicakken normal bence bulundugunuz yer neresi

Ankara dayım klima kapalı. Aybaşı toroslara tırmanacağım hararet göstergesi yok tırsıyorum biraz. Aynı rampayı 7 kişi + bağaj çıktım olabilir dedim fakat şimdi akşam saatinde böyle olunca kafamda soru işaretleri var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

quote:

Orijinalden alıntı: erkdemir

Bu cam çıtası meselesine kafayı taktım ve nihayet Orjinal Çıtayı buldum!!!
    Ama Almanyada
    Almanyadaki citroen yetkili servisinden yedek parça olarak alıyor. Fiyatı vergi dahil 125 € ya geliyor. Plastik çıta çıkıyor yerine bu takılıyor.

Almanyadaki biraderim alacak, sipariş etti, bir hafta sonra elindeymiş. Bu ay sonunda Türkiyeye geliyor, gelirken getirecek. İsteyen olursa yardımcı olurum. Ama en geç yarın akşama kadar haber verin ki gelmesi 1 hafta sürüyormuş. Yola çıkmadan elinde olsun.

Hani ilk önce malı bir görelim denirya Siz uygulamayı yaptıktan sonra detaylı bir paylaşım yaparsanız talep kapısını daha da bir aralamış olursunuz diye düşünüyorum.

Soskay hocam mal satmıyoruz ki talep arayalım :) ben benim gibi çıta hevesinde olanlara yardımcı olmak için benimkini alırken yanında getirteyim dedim. Zaten geçti artık , hatta ben de alamıyorum malesef. Birader yola erken çıkıyor, çıtalar yetişmeyecek gibiydi, siparişi iptal ettirdim.

• arkadaşlar lastik konusunda bugün karar vermem gerekli. ama sanırım çok araştırdığım kafam çok karışık

dün lastikçiye uğrayıp lastiklerimi gösterdim. arkalar michelindi ve 2009 çıkışlıydı çok yıpranmıştı, usta görür görmez hemen değiştir dedi. önler michelin-tigar ortaklığı olan Michelinin garanti altında olan sırp malı Tigar marka. Ve önler daha yeni. Usta da onayladı.

Ustanın fikri; arkalara da Tigar marka al. Güzel lastik vs. araştırdım 130 TL tanesi. 2 lastik olarak (önler yeni olduğu için) bana maliyeti 260 TL olacak.
    www.lastikcim.com.tr
    Lastikçim | Lastik Almanın Güvenli ve Pratik Yolu
    http://www.lastikcim.com.tr/Tigar-Hitris-20555R16-91H,PR-2191.html

Benim fikrim; bütçeme göre çok araştırdım, 4 lastik olarak en uygun Pirelli P1 ya da P7. başka sitelerde 180-200 TL arası iken N11 de P1 153 TL P7 159 TL
    www.n11.com
    Oto Lastik - Kışlık Lastik & 4 Mevsim Lastik - n11.com
    http://www.n11.com/pirelli-cinturato-p7-205-55-r-16-91h-P13626249
    www.n11.com
    http://www.n11.com/pirelli-cinturato-p1-verde-20555-r-16-91v-P13574834

Gönlümden geçen; 4 lastik olarak ContiPremiumC5 ise 190-200 TL arası. Beni zorlayacak bu lastik bütçe anlamında.
    www.n11.com
    http://www.n11.com/continental-conti-premium-contact-20555r16-91h-P12115937

Aracım bildiğiniz üzere Seat Altea XL. Şehir içi fazla km yapmıyorum. sadece haftasonları kullanıyorum. Onun haricinde ayda bir ya da iki ayda bir edirneye gidiyorum. Yılda toplasanız 8-9 bin KM anca yaparım yani. Burada fikirlerine önem verdiğim değer insanlar var. Son kez düşüncelerinizi alıp lastikleri alacağım kısmetse. Şimdiden ellerinize kollarınıza sağlık.

• Yanlis anlasilmaya mehil verdiysem kusura bakmayim.bende krom cita dusunuyorum fakat genel olarak forumlarda detayli bir uygulama gormedim sizin ve benim gibi krom cita isteyenler yapacaginiz uygulamayi bekliyordu diye dusunuyorum ki sukutu hayale ugradik mal satiliyor degil kastim krom cita cevresi edinmek diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirtimis oldugunu seceneklerde aman aman bir fark olmayacaktir diye dusunuyorum.yalniz lastik alirken avm veya alisveris sitelerini tercih etmemenizi oneririm.

• Slm bbendeaydinda 1000m yukarda pasayaylasina cikiyorum arabayi istop etmsden 5 ila 10 dk rolantide calistiriyorum fan durunca istop ediyorum

• Slm bence 4 lastigi ayni firmadan almak daha mantikli desen acisindan

• bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    Radyatöre bir bakım gerektirebilir. Komple suyunu değiştirin ilk olarak diyebiliyorum öneri bazında.
  • mergink M kullanıcısına yanıt
    Gayet makul bir bakım ücreti diyebilirim. Ankara için citroen dostları yetkili servis mi yoksa özel servisimi tercih ediyor? (garanti süresi bitmiş olanlar için) Özel servis için Ankara da öneri alabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 23 Temmuz 2013; 22:29:25 >
  • Araçların radyatör fanları 90 C'de devreye giriyor.

Araçlarınızın fanlarının stop ettikten sonra dahi çalışması sıcak aylarda normaldir.

Kış aylarına göre yazın motor harareti çok çabuk 90 C'ye geldiğinden fan daha çabuk devreye giriyor. Rüzgara karşı sürekli gidilmediğinde soğutma için mecburen fan devreye giriyor. Birde motor çok sıcakkaen stop edildiğinde fan devrede kalarak kısmen soğutmayı tamamlamak zorunda. Gerçi, kontak kapatıldıktan sonra çalışan fanın devirdaim pompası sustuğundan, motor hararetine bir faydası olmuyor. Usulden bir müddet radyatörü soğutuyor o kadar. Biraz da motor bloğuna üfledi sayıyor kendini, her ne kadar radyatörden emdiği sıcak hava olsa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

quote:

Orijinalden alıntı: yalnız2007

ilk gittiğimde yağ soğutucusunu değiştirdik şimdi de 3. kez gidecem nasip olursa ilk 2 sinde yağ gelmişti motorda biriken yağlardır dediler 3 .kez yıkattırıp bakacam motor içini bakalım sonuç ne olacak olmazsa conta ya bakacaz inşallah öle bişi çıkmaz

Contadaki lastikten yağ kaçırabilir eğer öyleyse sıkıntı olmaz

İşte o safhaya gelmek istemiyorum cok fazla cep yakar bugun tekrar goturdum tekrar temizlettim yine yag geldi bide mazotla yikadilar motorun icini birazdaha binip gene gidecegim yikarken eskisi gibi koyu degil yag belki kalanlardir dediler. Eger kapak acilirsa cebim yanacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maybel

quote:

ilk gittiğimde yağ soğutucusunu değiştirdik şimdi de 3. kez gidecem nasip olursa ilk 2 sinde yağ gelmişti motorda biriken yağlardır dediler 3 .kez yıkattırıp bakacam motor içini bakalım sonuç ne olacak olmazsa conta ya bakacaz inşallah öle bişi çıkmaz

Contadaki lastikten yağ kaçırabilir eğer öyleyse sıkıntı olmaz

İşte o safhaya gelmek istemiyorum cok fazla cep yakar bugun tekrar goturdum tekrar temizlettim yine yag geldi bide mazotla yikadilar motorun icini birazdaha binip gene gidecegim yikarken eskisi gibi koyu degil yag belki kalanlardir dediler. Eger kapak acilirsa cebim yanacak

eniştemin dizel laguna aracında aynı sorun olmuştu.sadece lastik değişmişti fazla bir masraf çıkmadı diye biliyorum.allah kolaylık versın.

• Slm picassolarda veya dizel araçlarda tam bılgim yok ama araç stop edildiğinde fan devreden çıkıyor ve bu daha fazla ısınan dizel motorlarda problem çıkartabiılıyor bence araç stop edilmeden önce fan çalışıyorsa fan duruncaya kadar araç calıştırılmalı eksik veya yanlış bilgi olabilir görüşlerinizi bekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler Dün Bayraktar Maltepeyi aradım normal dediler. isterseniz bi suyu seviyesini kontrol edin (kontrol ettim max'ın çok az altında) dediler. en kısa zamanda da uğrayın kontrol edelim dediler. devirdaim çalışsın diye fan çalışırken demek ki rolantide biraz bekleyeceğiz.
  • merhaba,

eski bir lastik bayisinin oğlu olarak üniversite yıllarımda seminerlere de katıldım. öncelikle en iyi lastik nedir derseniz orjinal ebatlarından şaşmadan takılan lastiktir derim. teknoloji çok geliştiği için şu kötü bu iyi de demiyeceğim çünkü her keseye uygun lastik var artık piyasada... soskay arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum, avmden internetten lastik almayın, gidin lastik bayisinden alın... benim önerim de şudur, gidin evinizin yakınındaki 1-2 taksi durağına uğrayın, onların hangi marka kullandıklarını sorun. size fikir vereceklerdir çünkü onların ekmek teknesi arabalar ve uzun süre dayanması son derece önemli... benim önerime gelince, lassa ya da bridgestone'dan şaşmayın derim. brisa olduktan sonra ülkemiz yollarına dayanaklı lastik üretiyorlar ve ikisi de aynı fabrikada 2 ayrı hattan çıkıyor. arkadaşlarıma hep bunu tavsiye ediyorum, kendim de lassa alacağım yaz sonunda kışa girerken... bazı marka takıntılı arkadaşlarım da 10TL fazla olsun illa bridgestone olsun diyorlar onlar da gayet memnun... bu markalarda da bizim ebatlar için bridgestone için ER300, lassa içinse IMPETUS REVO modeli önerimdir... şunu da ekleyeyim, bu ikisini alamıyorsam, ya michelin alırım ya da conti...

bursadan çok selamlar...

not:bayi önerim ise bursa için ALKAM, izmir içinse OVA-KENT'tir...

• merhaba
    2012 haziranda 37bindeyken 45 bin bakımı yapılmıştı, yaz tatili öncesi km si gelmese bile yaptırıyordum bakımları.
    servistekiler arabaya talipler, verin satalım diyolar temiz temiz, hadi ordan diyorum, daha 10 yıl götürcek bu araba beni
    gecen hafta 52bin km ye gelince yine tatil öncesi bursa-bayraktara gittim.
    geçenki bakımda mazot filtresi değiştiği için bu bakımda hava-yağ-polen filtreleri, hava filtresinin contası,yağı, arka sol fren lambası değişti. standart bakım uygulandı yani. buna rağmen 400 tl civarı tuttu.
    ah bu yetkili servisler
    ama bursada elimiz mecbur napcaz

lastikleride kış sonrası değiştireceğim, öneriniz üzerine ALKAM a uğrarım

selamlar

• Arkadaşlar biraz araştırma sonrası dpf çalışırken araç stop edilirse de fan çalışıp soğutma yapıyormuş bundan da fan çalışıyor olabilir.

Ayrıca kullanma klavuzunda partikül filtresi ile ilgili olarak ta şu notu gördüm başına gelen olursa korkmasın diye :

Tıkanma riski durumunda, sesli
    bir sinyal ve çok işlevli ekranda bir
    mesaj ile birlikte bakım uyarı lambası
    yanar.
    Bu uyarı, partikül fi ltresinin dolmaya
    başlamasından kaynaklanır (şehir
    içinde aşırı uzun sürüş şartları :
    düşük sürat, trafi k sıkışıklığı...).
    Filtreyi normale döndürmek için,
    sürüş şartları izin verdiği ilk anda en
    az 5 dakika boyunca (uyarı mesajı
    silinene kadar) en az 60 km/saat
    bir süratle seyretmeniz önerilir.
    Uyarı devam ediyorsa bir kalifi ye
    servis atölyesi veya CITROËN servis
    ağına başvurunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Yanlis anlasilmaya mehil verdiysem kusura bakmayim.bende krom cita dusunuyorum fakat genel olarak forumlarda detayli bir uygulama gormedim sizin ve benim gibi krom cita isteyenler yapacaginiz uygulamayi bekliyordu diye dusunuyorum ki sukutu hayale ugradik mal satiliyor degil kastim krom cita cevresi edinmek diyelim

Sıkıntı yok Soskay hocam, azıcık alınganlık yapmış olabilirim ben de :)

bu arada şöyle bir gelişme oldu. Servisten biraderi aramışlar , çıta deyince fiyat olarak kapı kenarı krom çıta fiyatı verilmiş yanlışlıkla. Cam çıtası stokta mevcutmuş ama daha pahalı, seti 162 €. Ayrıca en arka çıta cam ile kombine imiş. Yani hariçten satılmıyor ve takılamıyormuş. eksik olması havasını bozar diye düşünüyorum.
    Ayrıca fiyatı da pahalı geldi. 400 TL yapıyor. O kadar para vermeyi düşünmüyorum açıkçası.

• Bu arada Garanti Bonus MTV kampanyasında Sonax boya temizleme, parlatma ,koruma+Klima temizleme dezenfektasyon+ ozonla sterizilazasyon uygulama bakım paketi 480 TL yerine 199 TL kampanyası varmış.

MTV'yi ödedim sonra sonax 'a gittim. Haftaya Salı günü için randevu aldım. standart 6 aylık boya koruma yerine 12 aylık olan Nano korumayı 100 TL fark ile yapabileceklerini söylediler. 75'e anlaştık.
    Toplam 275 TL'ye malolacak. 5-6 saatlik bir uygulama süresi varmış.

Bu arada deneme için aracımın ön sağ çamurluğuna hafif bir uygulama yaptı, sonuç inanılmaz!

İşlemin yapılmasını iple çekiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler Dün Bayraktar Maltepeyi aradım normal dediler. isterseniz bi suyu seviyesini kontrol edin (kontrol ettim max'ın çok az altında) dediler. en kısa zamanda da uğrayın kontrol edelim dediler. devirdaim çalışsın diye fan çalışırken demek ki rolantide biraz bekleyeceğiz.

Motor çalışmadıkça devirdaim (su pompası) çalışmayacağından, stop etmek üzereyken fan çalışır durumda ise motor bloğunun soğutulması için biraz rölantide beklemekte fayda vardır, hele hele aşırı dur kalk trafikten geldiyseniz. Bunun dışında fan ne kadar çalışırsa çalışsın, araç hızla giderken radyatörün soğuduğu oranda iyi soğutma yapması zordur. Fan çalıştığında, dışarıdaki havanın radyatör peteklerinin arasından emilerek geçmesini sağladığından radyatör içindeki liflere ayrılmış su kısmen soğutulur. Fanın çalıştığından çektiği hava debisi hiçbir zaman hızla giderken radyatöre vuran hava debisi ile aynı şiddette olamaz. Bu sebeple sıkışık trafikte kalanlar trafikten çıktıktan sonra mümkün olduğunca rüzgar alarak gitmeye çalışsınlar.

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.