Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soskay

Daha oncede belirtmistim bu ay kasko yaptiracagimi bugun teklifler geldi.sizlerle paylasiyorum.

AK SİGORTA: 659.TL
    SOMPOJAPAN: 730.TL
    ANADOLU: 940.TL
    AVİVA: 951.TL
    GROUAPAMA: 807.TL
    ALLIANZ: 890.TL
    AXA: 1.330.TL
    YAPIKREDİ: 883.TL
    ERGO: 1.106.TL

Kaskoyu Aksigorta üzerinden yaptırdım.Poliçede koltuk 1+4 şeklinde gösterilmişti.1+6 şeklinde gösterildi 4.-TL fark oluştu ve 663.-TL son fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 16 Temmuz 2013; 11:16:41 >
  • Soskay, hasarsızlık indirimi kademeniz ne kadar?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolfire kullanıcısına yanıt
    Hasarsızlık indirim oranı %65
  • Ankara Edremit ve dönüş yolunda 2+2+2 seklinde 6 yetiskin ve ufak valizlerle yolculuk yaptik gp ile. 5, 8 litre yakıt tukettik ve konfor her yolcu için gayet iyiydi. Seviyorum seni picasso. Sanırım muhadillerine göre en rahat bagaj koltukları picasso da.
    Yeni alan arkadaşlara travegoları hayırlı olsun. Bağımlılık yapacaktır bilgileri olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mergink

Merhaba arkadaşlar,

Aracımdaki lastikler, Continental 215/55R16 97W TL Conti Premium Contact 2 (2012 başı üretimi, diş derinlikleri 6mm, lastik havaları da 35 psi)

Yol sesi biraz fazla hissediliyor.

Acaba sizlerde durum nedir?

Arkadaşlar lastik-yol sesi konusunda sizlerden yorum alamadım ama bu defa da bakımla ilgili bir konu hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.

2008 model 60500 km'de Grand Picasso aracıma bakım yaptırmak istiyorum. Yalnız şöyle bir durum var.

Son bakım 52000 km'de yetkili servisinde Şubat 2012'de yaptırılmış (mazot filtresi de değiştirilmiş). Normal bakım kilometresi 15000'de bir olduğundan bir sonraki bakım 67000'de olmalı. Fakat Şubat 2012'den Temmuz 2013'e kadar 17 ay geçtiğinden 1 yılı doldurmuş ve geçmiş bulunmaktadır. Bilgisayar da 4000 km önce bakıma girmeliydi uyarısı veriyor. İlk sahibi 2500 km ilk kontrolünden bu yana 15000 km'yi baz alarak yetkili servisinde bakımlarını yaptırmış.

Bakım tavsiye eder misiniz? Yoksa yazı geçirip 67000 kilometreyi doldurmaya yakın kış bakımına mı götüreyim aracı?

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 21 Temmuz 2013; 19:10:56 >

• ben aracımı garanti bozulmasın diye bir sene dolduğunda 3500 km bakıma götürdüm ama birdahaki bakıma kafama göre 13 000 km ye kadar götürüm bu benim düşüncem
  • Merhabalar Uzun bir aradan sonra yeniden buradayım arcaımla 1900 kilometrelik bir yol yaptım. Yolumuz konya- beyşehir-seydişehir-manavgat-side-antalya-side-manavgat-seydişehir-beyşehir-konya olarak bitti şehirler arası yollar dan çok şehir içi yaptım. klima genellikle açıktı yakıt hesaplama programıma göre 27 kuruş yakmış 100/ 6,3 lt olarak görünüyor nasıl sizce iyimi yakıt olarak. ayrıca motor suyunu 2, kez temizlettim tekrar yag geldi bir kez daha temizleyelim öyle bakalım dediler bir kac gün sonra tekrar gideceğim bakalım sonuç ne olacak herkese iyi sürüşler hayırlı ramazanlar
  • Benim bakımdan sonra ankara içinde sakin kullanım son 305 km bilgisayar ortalaması 6,1 ortalama sürat 36 Km
  • dişçi79 kullanıcısına yanıt
    Sizin aracın aynısını almıştım. Gerçekten uzun yolda uçak gibi. Yakıt basmayınca 5.5 basınca 6 ları buluyor.
  • yalnız2007 kullanıcısına yanıt
    Radyatöre yağ karışması çok garip. Genellikle su motor yağına karışır sizde tersi olmuş. Bu ciddi bir sorundur hemen hallettirmeye bakın, motor zarar görür. Suya yağ karıştığı gibi terside olur ve motorunuz rektifiye ye kadar gider.
  • Slm yol sesi konusunda michelin harici yol sesi azaltmak zor bence bakim konusunda bence hemen bakima goturun cunku motor yagi ozelligini 1 yil sonunda yitiriyor dizel araclarda turbo yaglanmainin kalitesi acisindan yagin hemen degismesi gerekir

• Bu cam çıtası meselesine kafayı taktım ve nihayet Orjinal Çıtayı buldum!!!
    Ama Almanyada
    Almanyadaki citroen yetkili servisinden yedek parça olarak alıyor. Fiyatı vergi dahil 125 € ya geliyor. Plastik çıta çıkıyor yerine bu takılıyor.

Almanyadaki biraderim alacak, sipariş etti, bir hafta sonra elindeymiş. Bu ay sonunda Türkiyeye geliyor, gelirken getirecek. İsteyen olursa yardımcı olurum. Ama en geç yarın akşama kadar haber verin ki gelmesi 1 hafta sürüyormuş. Yola çıkmadan elinde olsun.
  • Lastik sesinde michelin bencede en iyi. Goodyear ve Bridgestone gürültülü gelmişti bana. Petlastanda memnun kaldım. Hatta şu an c4 aracima petlasin yan ürünü milestone diye bi marka aldım ondanda memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnız2007

Merhabalar Uzun bir aradan sonra yeniden buradayım arcaımla 1900 kilometrelik bir yol yaptım. Yolumuz konya- beyşehir-seydişehir-manavgat-side-antalya-side-manavgat-seydişehir-beyşehir-konya olarak bitti şehirler arası yollar dan çok şehir içi yaptım. klima genellikle açıktı yakıt hesaplama programıma göre 27 kuruş yakmış 100/ 6,3 lt olarak görünüyor nasıl sizce iyimi yakıt olarak. ayrıca motor suyunu 2, kez temizlettim tekrar yag geldi bir kez daha temizleyelim öyle bakalım dediler bir kac gün sonra tekrar gideceğim bakalım sonuç ne olacak herkese iyi sürüşler hayırlı ramazanlar

benim 2005 model C4 aracımda da aynısı olmuştu aydından gelirken yalovada motor uyarı vermişti ve duman çıkmıştı.sonuç olarak yağ soğutucusu arızalı çıkmıştı.radyotöre yağ basmıştı.bence arıza yağ sağutucusunda olabilir.işi bilmeyen çoğu adam sallıyor.yok motor gitmiş falan dikkat edin !

• Slm su anki aracimdan onceki aracim 2009 picassoydu.ariza isigim yanmisti ve once direksiyon kutusu arizasi ve egzos emisyon olcumu arizas yazmisti.gecici bir sorundu once aracim istop etti daha sonra calisti aydinda kacak akaryakita denk gelmistik onunla alakasi varmi bilmiyorum.daha sonra korkudan satmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: maybel

quote:

Orijinalden alıntı: yalnız2007

Merhabalar Uzun bir aradan sonra yeniden buradayım arcaımla 1900 kilometrelik bir yol yaptım. Yolumuz konya- beyşehir-seydişehir-manavgat-side-antalya-side-manavgat-seydişehir-beyşehir-konya olarak bitti şehirler arası yollar dan çok şehir içi yaptım. klima genellikle açıktı yakıt hesaplama programıma göre 27 kuruş yakmış 100/ 6,3 lt olarak görünüyor nasıl sizce iyimi yakıt olarak. ayrıca motor suyunu 2, kez temizlettim tekrar yag geldi bir kez daha temizleyelim öyle bakalım dediler bir kac gün sonra tekrar gideceğim bakalım sonuç ne olacak herkese iyi sürüşler hayırlı ramazanlar

benim 2005 model C4 aracımda da aynısı olmuştu aydından gelirken yalovada motor uyarı vermişti ve duman çıkmıştı.sonuç olarak yağ soğutucusu arızalı çıkmıştı.radyotöre yağ basmıştı.bence arıza yağ sağutucusunda olabilir.işi bilmeyen çoğu adam sallıyor.yok motor gitmiş falan dikkat edin !

Eğer "işi bilmeyen çoğu adam sallıyor" cümlesi ile benim yorumumu kast ediyorsanız bende size yağ soğutucusunun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını sorayım? Ama kendi bilginizle cevap verin lütfen araştırma yapmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 19 Temmuz 2013; 12:29:15 >

• Yok yanlış anladınız size demedim mesajımda da belirttiğim gibi motor bitmiş diyen ustalara dedim yanlış anlamışınız

• maybel M kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman kusura bakmayın.
  • Arkadaşlar aracın bakımını yaptıktan sonra yakıt tüketimi arttı daha önce düşerdi .yazın 6-7 lt aaralığındayken şimdi 9 lt gösteriyor araç neden olabilir acaba ? fikriniz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-T

Arkadaşlar aracın bakımını yaptıktan sonra yakıt tüketimi arttı daha önce düşerdi .yazın 6-7 lt aaralığındayken şimdi 9 lt gösteriyor araç neden olabilir acaba ? fikriniz var mı ?

1- Hava filtresi (yeni eski farketmez) tıkalı olabilir.
    2- Frenler sıkıyor olabilir.
    3- Km'nizi bilemiyorum ama bujilerle oynanmış olabilir.
    4- Bunlar dışında yakıtı arttıracak bir müdahale olmamalı. Enjektör, enjektör pompası gibi bölgeler zaten beyince kumanda ediliyor. Siz yukarıdakilere baktırın.
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.