Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (173. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ara Grand Picasso için cam çıtası konusu olmuştu. Ben de araştırdım, bunu buldum;

www.eliftuning.com
    Elif Tuning Otomotiv Eticaret Sistemi
    http://www.eliftuning.com/C-4-Picasso-cam-citasi_27016.html#0

fiyatı 125 TL (kredi kartına). ELİF TUNNING yeri Kartal'da. Tabi benim gibi Beylikdüzünde olan birine çoook uzak. O tarafta olan biri olsa, gidip baksa, buraya da yazsane kadar faydalı bir iş yapmış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Ben HGS etiketini ekteki fotograftaki siyah noktacikli alana yapistirdim. Problemsiz olarak islem goruyor.

Ben de aynı yere yapıştırdım. Fakat 6 defa kullandım ve hiç birini okumadı. En son ikitelli gişelerinde istanbula giriş yönündeki ptt görevlisine sordum. Adam test cihazıyla arabanın yanına geldi. Arabayı görünce ilk söylediği şey "citroenlerin %90 ında okuma yapmıyor teste gerek yok. Camlarında bir sorun var sanırım. Yetkili servisle görüşün." oldu. HGS okumadığında plakadan sorgulanıyormuş. Yani cezai işlem olmuyormuş.

• Kis lastigi noktasinda bende arastiyorum.Dediginiz gibi kullandigimiz ebatlar fazla bulunan ebay degil daha onceki aracimda 17 inc di oda ayni sekilde bulunmasi zor ve pahaliydi.
    Ciddi ciddi kis lastigi olarak petlas dusunuyorum.kisinda fazlaca yol kat etmeyecegimide dusunursek iyi bir cozum gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    MPV araçlara ancak Michelin takılırsa yol sesi az olur ve süspansiyon yumuşak olur. Genellikle benim bildiğim birçok marka MPV fabrika çıkışı Michelin takılıdır.

Yanak 60 olması en idealidir. Daha incesi TR yolları için yanlış seçimdir.
  • slbn kullanıcısına yanıt
    OGS yi diğer araçlarımda camın şeffaf bölümüne yapıştırdığımda okuma yapıyordu. Ancak GP'de şeffaf kısım okuma yapmadı. Bunun üzerine KGM'yi arayıp sordum, "Citroen'lerde siyah noktalı bölüme yapıştırılacak" dedi. Şeffaf alandan söküp dikiz aynasının sağında siyah noktalı bölüme yapıştırınca rahatça okudu.
  • işte burayı bu yüzen seviyorum. anında cevap geliyor. hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. ortak fikir michelin. hemen araştırmaya geçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

işte burayı bu yüzen seviyorum. anında cevap geliyor. hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. ortak fikir michelin. hemen araştırmaya geçiyorum.

ben de michelin kullanıyorum, dedikleri gibi çok sessiz ve yol tutuşu da iyi, memnunum.
  • Aşağıda ADAC sitesinden alınan lastik testi sonuçları var.

Sırasıyla, kuru zemin/ıslak zemin/gürültü/benzin tüketimi/yıpranma kriterlerine göre değerlendirme yapılmış.
    (En düşük puan en olumlu sonuç.)

Testte michelin yok.

Conti ve Bridgestone iyi olmakla birlikte, nispeten çok aşındıkları gibi bir sonuç ortaya çıkmış.
    Dunlop Autoshow dergisi 2013 lastik testinde de önerilmişti.

Ben 215/55/16 P7 Cinturato kullanıyorum. F/P olarak çok memnunum.

Continental Conti Premium Contact 5
    1.4 2.0 3.5 1.9 2.3
    Goodyear Optigrip
    1.9 2.5 3.4 2.1 0.8
    Dunlop SP Sport Fast Response
    1.4 2.5 3.3 1.9 1.5
    Bridgestone Turanza T001
    1.4 2.3 3.0 2.0 2.5
    Semperit Speed-Life
    1.6 2.5 3.0 2.1 2.5
    Pirelli P7 Cinturato
    1.7 2.7 1 2.8 1.7 1.0
    Yokohama C.drive 2
    1.4 1.7 2.8 2.5 3.0 1
    C. Formula
    2.0 2.8 1 2.9 1.9 0.5
    Uniroyal Rain Expert
    1.8 1.9 3.5 2.2 3.0 1
    Hankook K425 Eco Kinergy
    1.7 2.7 1 3.0 1.7 2.5
    Maloya Lugano
    1.9 2.6 1 3.4 2.1 2.3
    Fulda EcoControl HP
    1.4 3.2 1 3.0 1.9 2.0
    Nokian V
    1.5 2.5 3.1 2.4 3.0 1
    Nexen N8000
    1.8 2.2 3.0 2.8 3.5
    Kumho Ecsta HM (KH31)
    1.5 2.7 1 3.2 2.3 3.0 1

• Sigorta şirketlerinin Citroen markasına yönelik kasko primlerinin emsal araçlardan daha yüksek tutma sebebi ne olabilir?

Daha pahalı yedek parça?
    Daha çok kaza yapıyor olmaları?
    ?
    ?
    ?
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Sigorta şirketlerinin Citroen markasına yönelik kasko primlerinin emsal araçlardan daha yüksek tutma sebebi ne olabilir?

Daha pahalı yedek parça?
    Daha çok kaza yapıyor olmaları?
    ?
    ?
    ?
    ?

Sigorta acentasının yanlış bilgi vermesi.
  • multimode M kullanıcısına yanıt
    değerlere bakılırsa kullandığınız mantıklı gibi. öylesine n11 den baktım 165 TL fiyatı.
  • erkdemir kullanıcısına yanıt
    Acaba 8 parçamı yeterli bilgi verilmemiş.

ürün kaliteli bir şey ise toplu alımda indirim tavsiye edebiliriz.
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Çalışmış odluğum şirkette perodik zaman dilimlerinde defansif sürüş eğitimi alıyoruz.Bu eğitimler hem eğlenceli hemde aa öylemiymiş dediğiniz konular karşınıza çıkabilmekte.Bu eğitimlerde genel olarak buradaki sorular ile örtüşecek sorular sormaktayız.
    Birkaç örnek verecek olursam çoçuk koltuğunu nereye konumlandırmalıyız.Bizden gelen cevaplar arka koltuk cam kenarı sag taraf agırlıklı olarak. Egitmenden aldığımız cevap arka koltuğun ortasına konumlandırmamız şeklinde oldu.Yan çarpmalarda aracın diyaznı nedeniyle max 30cm içeriye girecek şeklideymiş.Kenarda olması bu 30 cm lik darbe alanında olduğu nedeniyle ortada konumlandırmamız gerekitği şeklinde yazılı olamyan bir kural olarak acıklandı diyebilir.

Diğer bir konu ise hangi lastik iyidir noktasında özellikle kış lastiği adına goodyear cevabını almıştık.Cümlenin sonunda sunu söylemişti AVM gibi yerlerden lastik alınmaz diye.Bunu ilk defa duymadım almış olduğumuz eğitimlerin genel sorusu lastik olunca bu cevapla karşılaşıyorduk. AVM den lastik alınmaz.Gerekçesi ise genelde su cevap oluyor;Avm gelen lastikler kalite olarak bayilere giden lastikler ile aynı değilmiş yada saklama istifleme adına sorunlu olacagı gibi kullanım süresi adına dar bir tarih aralığı olabilirliği.

Lastik alacaksanız bayiden almanız her acıdan önemli.(pazarlığı iyi yapın lastikcilerin hasır altı fiyat listeleri olur nerden biliyorum bir dönem uğraşmıştım diyebilirm)

• Ben de firmaya GP için birebir uyumlu mu diye mesaj attım cevap bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

Firmadan gelen mail aşağıda, cam çıtası isteyen arkadaşlar yazsın toplu alım için pazarlık yapalım

Değerli Müşterimiz,
    Eliftuning.com'u ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
    Resimdeki araç birebirdir
    Ürün orijinal paslanmaz kromdan imal edilmiştir

Elif Otomotiv İnşaat Gıda San.ve Tic.Ltd.Şti.
    Orhantepe Mah. Bağdat Cad. No: 186 Atalar 34865
    Kartal / İSTANBUL / Türkiye
    Tel : +90 (216) 459 47 33 (Pbx)
    Fax : +90 (216) 459 47 36

• arkadaşlar. lastikçi çok samimi bir abimiz cinturatu p1 öneriyor. bilginiz var mıdır?

fiyat:165*4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo__mboy -- 4 Temmuz 2013; 17:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkdemir

quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

Firmadan gelen mail aşağıda, cam çıtası isteyen arkadaşlar yazsın toplu alım için pazarlık yapalım

Değerli Müşterimiz,
    Eliftuning.com'u ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
    Resimdeki araç birebirdir
    Ürün orijinal paslanmaz kromdan imal edilmiştir

Elif Otomotiv İnşaat Gıda San.ve Tic.Ltd.Şti.
    Orhantepe Mah. Bağdat Cad. No: 186 Atalar 34865
    Kartal / İSTANBUL / Türkiye
    Tel : +90 (216) 459 47 33 (Pbx)
    Fax : +90 (216) 459 47 36

aslında tatmin edici bir cevap değil bence 8 parça olması lazım

• Dediginiz gibi detayi onemli.rula seklinde satilan 5-10 tl ye yapiskan bantlarda var.uygulama esnasinda mevcut yapinin uzerine yapistirilip kesilen bir uygulamami.rulo halinde olanini uygulayan bir arkadas vardi forumda gordum gibi hatirliyorum.

• En iyisi Kartal yakınlarında olan birinin gidip bakması

• quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

arkadaşlar. lastikçi çok samimi bir abimiz cinturatu p1 öneriyor. bilginiz var mıdır?

fiyat:165*4

Hocam pirelli yerine kesinlikle michelin yada continental öneririm. İlla pirelli derseniz lassa yada goodyear da alabilirsiniz. Bu 3 markanın lastikleri birbirine benzer. Sadece godyearin ultra yüksek performans serisi farklıdır.

Konfor, yol tutuş ve sessizlik noktasinda michelin premium hp yada conti premium contact 5 alın. 3 yıl pişman olmazsınız.

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.