Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar picassoların uzun ve kısa far ampulleri h7 tipi mi acaba?
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşlar,

Her ne kadar tecrübe etmemiş olsamda, mantık yürüterek yazılım ve diğer güç arttırıcı oynamaların motor ömründen yiyeceğini belirtmek isterim.

Neden derseniz;

Dikkat ederseniz yazılım ve kutu ilave edilerek sonradan yapılan güç arttırımları TURBO'nun olmadığı motorlarda mümkün olamıyor.

Bu eklentiler, fabrikanın turboyu kullanım limitlerini açarak motora aşırı yüklenmeler sebebiyle orta vadede büyük zararlar veriyor.

Sübap, segman, krank yatakları, piston yataklarına zarar veren bu uygulamalar, turbo'nun limitlerinin açılması sebebiyle aşırı yüklenmeden dolayı bu parçaları erkenden aşındırarak orta vadede önce yağ yakmayla, sonra rektifiye alametleri ile kendini gösteriyor.

Sonuçta; motorun normal şartlarda gideceği km.' nin yarısını bile yapması zor olacaktır.

Eğer bu tip eklentiler zarar verici olmasaydı, fabrikalar turbo'nun çalışmasına limit koymazdı. Sonuçta limitler araçların sadece son hızlarını düşürme amaçlı değil, aracın motorunun uzun ömürlü olması ve marka imajına zarar gelmemesi için konuluyor.

Yine mantık yürüterek söylüyorum. Motor biraz daha ekonomi (E-HDI stop-start gibi) yapsın amaçlı teknolojileri dahi sonuçta çok şey kazandırmasa bile araçlarına koyan firmalar herhalde kendi ürettikleri bir turbo'yu yazılımcıların yaptığı şekilde çalıştırarak araçlarını çok daha ekonomik hale getirebilirlerdi.

Bunu yapmama sebepleri tümüyle uzun ömür beklentisidir.

• Seyahatten döndüm. Yarısı otoban, yarısı virajlı dağ yolları ve şehir içi yollar olmak kaydı ile GP klima açık 5 kişi ve dolu bagajla ortalama 6.3 Lt yaktı.

Tümüyle açık otobanda kullansaydım 5.5 ları göreceğimi tahmin ediyorum.
  • Aracimi 8ay once aldim ve yazilim yuklu oldugunu aldiktan 2ay sonraki 90bin bakimi icin goturdugum serviste ogrendim. Ogrendikten eski sahibine ulasip yazilim oldugunu teyid ettirdim. Icim rahat etmedi dyno testi ile gercekligini kendi gozumle gordum. Bilseydim satin alirmiydim derseniz ben sahsen orjinalden yanayim. Aracin bir vidasi dahi oynanmis olsun istemem. Fakat aldiktan sonra yazilim yuklu oldugunu ogrendigim icin cokta onemsemedim cunku artik baglanmistim picassoma.

Araci surekli performansa yonelik kullanimda asiri besleme sebebi ile normalden fazla hirpalanacaginin bilincindeyim. Onceki sahibide bende yazilimin dusuk tuketim yonunu kullandigimiz icin motorun ve turbonun yorgun olmadigini tahmin ediyorum. Yazilimin bilincinde oldugum icin en kaliteli olarak gordugum en pahali shell GTL+ motorin kullaniyorum. Bakimlarini aksatmam. Her firsatta motor kaputunu acar sagina soluna bakar, dinler bir anormallik olup olmadigini kontrol ederim. Normal surus tarzimda vites degisimlerimi MCP sanzimanda otomatik kullanarak birakarak 2000devirde bir ust vitese gecerim. Uzun yolda minimum tuketim icin 110km/s gecmemeye calisirim. Bu sekilde kullandigimdan dolayi motor omrunu etkileyecegini zannetmiyorum. Ama daha oncede belirttigim gibi surekli araci sikistirarak motoru zorlarsaniz turbo, enjektor, debriyaj basta olmak uzere agir maliyetli arizalar cikartabilir. Picassomu sadece bir kez denemek icin 196km/s hiza cikarttim baskada hayatta yapmam. Yuksek hizi seven biri degilim cunku. Dedigim gibi dusuk tuketim icin kullaniyorum fakat sollama gibi sikistigim noktadada yazilimin etkisini cok net goruyorum.
    Yukarida anlattigim sartlarla kullanabilen icin yazilimin motor omrune cok bir etkisi olacagini zannetmiyorum. Yinede tavsiye edermisiniz derseniz kendinize hakim olmak, asiri hizdan uzak durmak sartiyla yine evet derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Elegant'a göre arka 2 koltuk, cruise control, çelik jant eksiktir.

Verso'nun GP'ye göre artıları:
    1- Dinamik süspansiyonu sebebiyle binek araç gibi viraj kabiliyeti ve oturaklılık.
    2- Benzinli olmasına rağmen dizel kadar LT sarfiyatı tuturabilme imkanı. İst.içi Verso 7.1 iken, GP 7.5 görüyorum.
    3- Atmosferik motor olması sebebiyle (benzinde su ve etanol olmadıkça) yakıt seçiminde sorun olmaz. Aracı ilk çalıştırma ve stop etmede soğutma gibi sorunları olmaz. Sorunsuzluk ve düşük servis maliyeti.
    4- İç mekanı daha geniştir ancak boy aynı gibidir. Arka diz mesafesi daha uzundur.
    5- Çok oturaklı bir kullanımı vardır.
    6- Bozuk yolda ön takımdan veya herhangi bir yerden hiç ses geldiğini görmedim.

GP'nin Verso'ya göre artıları:
    1- Süspansiyonu asfaltta mükemmel. Yol altınızdan kayıyor hissi ile mest oluyorsunuz. Bozuk yolda süspansiyon gürültülü ve bazen beşik gibi sallantılı.
    2- Motor gücü tork sebebiyle fazlası ile tatmin edici.
    3- Elektronik ve donanım olarak daha fazla özellik ve ayrıntıya sahip.
    4- Şehir içi farketmese bile uzun yolda yakıt yönünden daha ekonomik.
    5- Sorun çıkarmaması kaydı ile otomatik vites özelliği süper rahatlık ve çok pratik.
    6- Ön cam üst açıklığı ve cam tavan artısı.
    7- 7 koltuklu olması çok kullanışlı. Gerçekten bazen gerekebiliyor.

8- Genel olarak (sorun yaşamamak kaydı ile) ben GP'nin konforunu ve motor gücünü çok beğendim.

Ekonomik yönden bütçe kısıtlı değilse (herhangi bir sorun durumunda), GP ile gerçek konfor farkını yaşayın derim.
    Yılda 10 bin yapan biri için ekonomik yönden Verso çok daha iyi bir alternatiftir.

Hocam çok teşekkürler. maalesef bütçe denkleştirmesini yapamadığımız için araçta acil lazım olduğu için Seat Altea XL 1.4 125HP şeklinde karar aldım. arabanın içi gerçekten amiral gemisi gibi. 1,95 boyum var koltuğu kendime göre ayarladım ve arkama 1.70 boyunda ki eşim çok rahat sığdı 5-6 cm de mesafe kaldı diz mesafesi olarak. kullanan çok yakın arkadaşların memnun olduklarını söylediler. küçük bir test sürüşüm oldu, gayet memnun kaldım. herşeyin hayırlısı diyelim artık. bu arada araç 2009 model 58 binde. 30.000 TL. 20.000 TL peşin kalanı 12 ay kredi kartına taksit. (bankayla uğraşmak, yok dosya masrafı yok kredi faiz oranı pazarlığı yok) araç ekspertize girmiş herşeyiyle orjinal. son olarak kaporta ve motor ustamıza gösterdikten sonra kısmetimizde varsa alacağız. tekrardan bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip etsin inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Bugun bir isimden dolayi umraniye tarafina isim dustu. Isim bittiginde hazir umraniyeye gelmisken forumda bircok kez bahsi gecen irem oto dogan ustayi bulup tanismak istedim. Forumda belirtilen adres tarifine gore giderek irem oto citroen servisini buldum. Servis ufak bir yer fakat icerisi tamire gelen araclar ile doluydu. Iceriye girdigimde lifte kaldirilmis bir C4 altinda calisan elleri yagdan kapkara olmus genc ustaya dogan usta buradami diye sordugumda buyrun benim yanitini aldim dogan usta 30-35 yaslarinda genc gulec yuzlu bir usta. Kendimi tanittiktan sonra picassom oldugunu dh forum uyesi oldugumu ve adini forumda cok sik duydugumu bildirdim. Kendisi samimi sicak kanli biri oldugunu hemen belli ediyor. DH foruma uye olarak sayfamizda teknik danisman olarak katilmasini istedim. Islerimin yogunlugundan internete uzak kaldigini bildirdi. Ben sayfamizin linkini dogan ustaya mail atarak takip etmesini rica ettigimde linki bana iletin lutfen firsat buldukca yardimci olmak isterim dediler. Insallah aktif olarak takipcimiz olurlar. Sizde bana destek olup oto_irem@hotmail.com adresine dh forum sayfamiza davet edebilirseniz sayfamiz herzamankinden heyecanli ve doyurucu teknik cevaplar, fiyatlar alabilecegimiz bir ustamiz olacaktir. Umarim.

doğan usta ya bende cok söyledim
    ama ayırcak vakti pek olmuyor

biz elleri yağlı adamlarız artık o tür işleri sizden rica ediyoruz demişti zamanında

ki yanında çalışan ali usta vardı oda ayrılış en son gördüğümde
    yoğunlupu daha da artmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Seyahatten döndüm. Yarısı otoban, yarısı virajlı dağ yolları ve şehir içi yollar olmak kaydı ile GP klima açık 5 kişi ve dolu bagajla ortalama 6.3 Lt yaktı.

Tümüyle açık otobanda kullansaydım 5.5 ları göreceğimi tahmin ediyorum.

Grand Picasso'ma kavuşmanın hevesiyle dün ailecek bir Edirne seyahati yapalım dedik. Araçta 3 yetişkin iki de çocuk vardı. Beylikdüzü çıkışta yol bilgisayarını sıfırladım. Otobandan ortalama 115 km ile sabitlediğim hız ile devam ettim yola. Biraz Edirne şehir içi ve dönüşte de Selimpaşa-Beylikdüzü arası çok yoğun trafik vardı.
    Sonuçta ortalama hız 79km/saat tüketim de 5,5lt/100 km şeklinde gerçekleşti.

1 ay sonra İstanbul - Sivas - Mersin - İstanbul seyahati yapacağım. tahmin ediyorum 2500 km civarı yol katedeceğim, o zaman elde ettiğim sonuçları da paylaşırım.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Araç turbo'mu atmosferikmi? Eğer turbo değilse yakıtı 9 Lt'den fazla olacaktır bilginize.
  • erkdemir kullanıcısına yanıt
    5.5 lt gayet normal. Araç hem ağır hemde rüzgar tutuyor.
  • turbo hocam. TSİ motor. teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo__mboy -- 1 Temmuz 2013; 13:34:01 >
    TSI motor'sa turbo'nun durumuna baktırmanızı tavsiye ederim.

Tekrar hayırlı olsun. Diz mesafesi her ne kadar Verso'nun %55'i kadar olsa da makul bir tercih.
  • valla hocam eski kasa versoya binmek nasip olmadı. ama yeni versoyu test ettim. test etme şeklim, koltuğu kendime göre ayarlayıp arkama eşimi oturtmak. inanın altea da daha rahat ettik.
  • Toyota Verso

http://www.natas-toyota.com/App_Themes/images/resAltAraba_galeri_corolla_verso_ic_03_b.jpg

Grand Picasso

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/705790/7EEE4592C5CC4A4BB081C29F879C5F84.jpg

Bu verso konusunda bu abartı farkı fark etmeye çalışıyorum ama göremedim picassodan kısa fakat diz mesafesi fazla ayrıca arabanın burun uzunluğuda picassodan uzun gibi geldi bana yoksa ben mi yanlış görüyorum Diyelim ki Verso diz mesafesi geniş ben gözle fark edilir bir genişlik olacağını sanmıyorum . tabi gerçek hayatta test etme şansım olmadı ama ilk fırsatta test edeceğim

altea geniş olabilir sanırsam 2. sıradaki koltuklar yatıyordu bizim araçlar gibi tek kademe yatma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 1 Temmuz 2013; 15:52:41 >

• bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. tamamen yatıyor. bir çarşaf sereriz tamamdır :) aracın şasesinden sorgulamada 1 hasar kaydı gözüküyor ama tutar gözükmüyordu. çok şükür detayına ulaştım. 158 TL araç sahibine ödeme yapılmış. çok önemli bir hasar değilmiş dedim rahatladım. kısmetse birazdan aracı kaportacı ve motorcuma götüreceğim. en son pazarlıkta anlaşırsak tamamdır. tekrarlayayım. araç altea xl 1.4 TSİ 125 HP 58.000 KM de. değişeni boyası yokmuş. expertiz raporu var. sadece sol arka çamurlukta hafif sürtme var. onu da yaptırırız artık ne yapalım. fiyat 30.750 TL. 30.000 TL ye kadar alırsam iyi midir arkadaşlar? kusura bakmayın yeri değil ama konu konuyu açıyor

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugo__mboy -- 1 Temmuz 2013; 16:05:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

aynen hocam. tamamen yatıyor. bir çarşaf sereriz tamamdır :) aracın şasesinden sorgulamada 1 hasar kaydı gözüküyor ama tutar gözükmüyordu. çok şükür detayına ulaştım. 158 TL araç sahibine ödeme yapılmış. çok önemli bir hasar değilmiş dedim rahatladım. kısmetse birazdan aracı kaportacı ve motorcuma götüreceğim. en son pazarlıkta anlaşırsak tamamdır. tekrarlayayım. araç altea xl 1.4 TSİ 125 HP 58.000 KM de. değişeni boyası yokmuş. expertiz raporu var. sadece sol arka çamurlukta hafif sürtme var. onu da yaptırırız artık ne yapalım. fiyat 30.750 TL. 30.000 TL ye kadar alırsam iyi midir arkadaşlar? kusura bakmayın yeri değil ama konu konuyu açıyor

edit: harf hatası

Hocam hayırlı olsun. Bu değerli araç da ülkemde hakettiği değeri göremeyen araçlardan. Piyasasını hiç bilmiyorum ama amacınıza hizmet ediyorsa ki sozlerinizden aracın içinize sindigi belli.. Alın bence. Olmadı birkaç seneye siz de bizim gibi yeni kasaya terfi edersiniz :)

• Ankara'da cam filmi tavsiyesi sormuştum. Cevap veren olmadı :(

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam. aracı teslim aldım az önce. kullanımıma göre şehir içi 8 lt şu an. fiestadan sonra o kadar konforlu geldi ki anlatamam. ses sıfır. Allah ın izni ile iyi tercih yapmışızdır inşallah. tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler nasip etsin Rabbim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

Allah razı olsun hocam. aracı teslim aldım az önce. kullanımıma göre şehir içi 8 lt şu an. fiestadan sonra o kadar konforlu geldi ki anlatamam. ses sıfır. Allah ın izni ile iyi tercih yapmışızdır inşallah. tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler nasip etsin Rabbim.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
    Güle güle kullanın yeni aracınızı, Allah kazadan beladan uzak tutsun...
  • teşekkürler arkadaşlar. Allah razı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.