Şimdi Ara

GPU Kullanımı(Sorun bulundu ve çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , yeni bir sistem dizdim sistemim şudur

970a-UD3
    4 Gb ripjaws 1600 mhz ram
    fx 6300 3.5
    sapphire 7870xt 2 gb
    corsair 200r 550w PSU

Sorunum şudur arkadaşlar FarCry 3 oynuyorum kart sıcaklıgı 67-70 arası 50-57 arası dönüyor fan , ayarlar ultra hıgh karısık 1080p oynuyorum . 40-65 arası gezıyor fps ler .ama sorunum şu
    Oyunda GPU kullanımı 45-99 arası gezıyor bu sizce normalmidir ? ve sistemim hakkında görüşleriniz nelerdir . Far Cry3te anlık küçük takılmalar yaşıyorum

Teşekkürler

----Edit---- : Arkadaşlar sorunu buldum sanırım , oyunda ve msı kombustorde dikkat ettim .975 core clock arada bir 925 e düşüyor saniyelik o sırada işte GPU kullanımıda çakılıyor onla beraber hafif o.c yaptım 1000 e yükselttim yine arada 925 e düşüyor saniyelik. Sorun bu sanırım veya bu bir sorunmu onuda bilmiyorum kartı garantiye yollamalımıyım ? , FPS de hiç bir değişiklik olmuyor oyunda takılmada olmuyor açıkcası , akıcı oyun

----Edit2---: Amd overdrive'dan güç tüketimini arttırdım düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Temmuz 2013; 16:14:05 >

• Güncel
  • Normaldir,sistem de olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözünürlük yüksek, ayarlar ultra, ozaman kullanım düzeyi normal..

Özellikle yüksek çözünürlük ve yoğun dokular GPU kullanımını etkiliyor. Kart hakkını veriyor işte ne güzel..
  • 99'a sabitlenmemesi düşüp düşüp kalkması bir sorun değil diyorsunuz ekran kartı için yani ? Yanlış anlamadım umarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

99'a sabitlenmemesi düşüp düşüp kalkması bir sorun değil diyorsunuz ekran kartı için yani ? Yanlış anlamadım umarım ?

Tabi, oyundaki grafiklerin yoğunluğuna göre GPU kullanımının bir süre 99 larda seyrettiği de olur, zaman zaman düştüğü de olur.

Oyun boyunca %99 a çalılı kalacak diye bir şey yok. Bu olsa olsa benchmark testlerinde olur. Kafaya takacak bir durum yok yani.

Hangi programla bakıyorsun GPU kullanımına? MSI Afterburner gibi oyun içi bir OSD ile mi yoksa masaüstüne geçip ordan bakarak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

99'a sabitlenmemesi düşüp düşüp kalkması bir sorun değil diyorsunuz ekran kartı için yani ? Yanlış anlamadım umarım ?

Tabi, oyundaki grafiklerin yoğunluğuna göre GPU kullanımının bir süre 99 larda seyrettiği de olur, zaman zaman düştüğü de olur.

Oyun boyunca %99 a çalılı kalacak diye bir şey yok. Bu olsa olsa benchmark testlerinde olur. Kafaya takacak bir durum yok yani.

Hangi programla bakıyorsun GPU kullanımına? MSI Afterburner gibi oyun içi bir OSD ile mi yoksa masaüstüne geçip ordan bakarak mı?

MSI after burnerdan bakıyorum , işin değişik yanı kart oldukça serin boşta otomatik fanla %25 fan hızıyla 32 derece , en fazla yükte en fazla 69-73 falan gördüm kartı. Merak ettiğim yüksek seviye kart kullanan ve oyunlar oynayan kişilerin GPU ları 99 a sabitmi acaba ? 99 a sabitlenmemesi yada düşük olması bu kartın bi zayıflığımı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

İlk mesajmdaki Edit e bakarmısın arkadaşım , sorunu buldum da :)

• İşlemci seni 65 fps ötesine geçirmiyor.o fps ötesine geçebilecek bir sahneye geldiğinde işlemci ekran kartını sınırlıyor.ama tabi bunun çok bir önemi yok.ultra msaa 2x ya da 4x açarsanız gpu usage 99 sabitlenir.o ayarlarda 65 fps üstüne çıkamazsınız.birde anlık fps düşüşlerinde de takılmalar olur.ya da kare atlamalar oluyor.fps sabitleyip oynayın.60 sabitleyin en azından fps aralığını azaltmış olursunuz.

• Vsync ayarını off yapılp deneyin bir de.
  • Vsync ayarım her zaman off tu , msaa 2x yaptım yine 1000 de 925 e düşüşler oldu ama şöyle birşey denedim Vsync frame 2 açıp fps yi 25 e sabitleyince Gpu kullanımı 45-55 arası gezindi ama 5 dakika full gözlemledim 1000'den hiçbir düşüş yaşanmadı . Sanırım dediğiniz gibi fps yükselince bu düşüşler yaşanıyor. Şöye birşeyde var mesela Esc yapıp menu ekranına alınca GPU kullanımı 97-99 arası geziniyor hiçbir düşüşte yaşanmıyor. Ayrıca oyunda yere baktığımda kıpırdamadan fps 74 e sabitlendiğinde GPU kullanımı 98-99 a sabitleniyor ve Core clockta düşüşler yaşanıyor 1000 den 925 e düşüyor 1-2 saniye aradan devamlı . Fps yükselince bunlar oluyor

Yani kısaca bu düşüşlerin kartın herhangi bir arızalı olmasından kaynaklanmıyor normal şeyler bunlar , işlemci darboğaz yapıyor hafiften sanırım ? Doğru anlamışmıyım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Temmuz 2013; 5:19:57 >

• quote:

Vsync ayarım her zaman off tu , msaa 2x yaptım yine 1000 de 925 e düşüşler oldu ama şöyle birşey denedim Vsync frame 2 açıp fps yi 25 e sabitleyince Gpu kullanımı 45-55 arası gezindi ama 5 dakika full gözlemledim 1000'den hiçbir düşüş yaşanmadı . Sanırım dediğiniz gibi fps yükselince bu düşüşler yaşanıyor. Şöye birşeyde var mesela Esc yapıp menu ekranına alınca GPU kullanımı 97-99 arası geziniyor hiçbir düşüşte yaşanmıyor. Ayrıca oyunda yere baktığımda kıpırdamadan fps 74 e sabitlendiğinde GPU kullanımı 98-99 a sabitleniyor ve Core clockta düşüşler yaşanıyor 1000 den 925 e düşüyor 1-2 saniye aradan devamlı . Fps yükselince bunlar oluyor

Yani kısaca bu düşüşlerin kartın herhangi bir arızalı olmasından kaynaklanmıyor normal şeyler bunlar , işlemci darboğaz yapıyor hafiften sanırım ? Doğru anlamışmıyım acaba

Gpu kendini tam kullanmadığı zaman hızını düşürüyor olabilir.Anladığınız gibi sorun işlemcide.Tabi bu bir sorun değil.bende de i5 3470 gtx 660 var ayarları düşürdüğümde fps ne yaparsam yapıyım 120-130 un üstüne çıkmıyor.gpu usage 50-60 lara düşüyor.tabi bu en düşük ayarlarda 720p de.ayarları kısınca genelde darboğaz oluşur.bu arada sistem yorumu istemişsiniz.sisteminiz çok güzel güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: pccix

quote:

Vsync ayarım her zaman off tu , msaa 2x yaptım yine 1000 de 925 e düşüşler oldu ama şöyle birşey denedim Vsync frame 2 açıp fps yi 25 e sabitleyince Gpu kullanımı 45-55 arası gezindi ama 5 dakika full gözlemledim 1000'den hiçbir düşüş yaşanmadı . Sanırım dediğiniz gibi fps yükselince bu düşüşler yaşanıyor. Şöye birşeyde var mesela Esc yapıp menu ekranına alınca GPU kullanımı 97-99 arası geziniyor hiçbir düşüşte yaşanmıyor. Ayrıca oyunda yere baktığımda kıpırdamadan fps 74 e sabitlendiğinde GPU kullanımı 98-99 a sabitleniyor ve Core clockta düşüşler yaşanıyor 1000 den 925 e düşüyor 1-2 saniye aradan devamlı . Fps yükselince bunlar oluyor

Gpu kendini tam kullanmadığı zaman hızını düşürüyor olabilir.Anladığınız gibi sorun işlemcide.Tabi bu bir sorun değil.bende de i5 3470 gtx 660 var ayarları düşürdüğümde fps ne yaparsam yapıyım 120-130 un üstüne çıkmıyor.gpu usage 50-60 lara düşüyor.tabi bu en düşük ayarlarda 720p de.ayarları kısınca genelde darboğaz oluşur.bu arada sistem yorumu istemişsiniz.sisteminiz çok güzel güle güle kullanın.

arkadaşa zaten sistemini ben önerdim o paraya en iyisi o da .

banada sordu aklıma geldi ama söylemeyeyim dedim evet darboğaz olayı olabilir bende 2500k var aynı oyunlarda hiç sorun yaşamıyorum ultrada.

• Evet sağolsun bjk__murat arkadaşım önerdi

Stock fanla 3.8 yaptım işlemciyi stress testine soktum hala aynı olay 925 e düşürüyor kendini oyunda da 60fps i geçince öyle.Bu darboğazdan kurtulmak için işlemciyi kaç yapmak lazım en az :D

Açık konuşmak gerekirse oynadığım oyunların hiçbirinde şuan takılmalar veya fps düşüşleri fazla yaşamıyorum , rahat rahat oynuyorum .Sadece aklımdaki soru kart ağrızalımı da böyle birşey oluyor sorusu . Ha darboğaz ise zaten ileride güzel bir CPU soğutucusu alır overclock yapıp kurtulabilirim sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Temmuz 2013; 6:57:46 >
  • MSI afterburnerda power limit kısmını en sağa kaydır.
    7870xt'lerde gpu kullanımını gösterme kısmında sakatlıklar var.
    Sorun falan yok kartta, sadece gerçek değeri ekrana yansıtamıyor.

3d mark 2011 indirip performance ayarlarında test edin.
    GPU skorunuz 7000-8000 arası ise sıkıntı yoktur.
  • o sıcaklıklar normal. RAM'lere ileride 4GB daha eklersen şahane olur
  • hayırlı olsun güle güle kullan
  • Sorun yok yüksek çözünürlüklerde ultra ayarda karta çok yük biner normaldir.
  • 3d mark ile birde test edeyim yazayım buraya

@Propecia

Aynen hedefim zaten bi 4 gb alıp kasaya 1-2 fan daha takıp , CPU soğutucus aldıktan sonra tamamlanıcak sanırım kasam :D

@TurboCore

Çok teşekkürler arkadaşım

@*GameOver*

Sanırım yükten değilde , FPS 60 ı geçince düşüşler yaşanıyor onu dikkat ettim bir kaç yorum üstte detaylı açıkladım onu okursanız daha iyi olur

@notimetocry5454
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar @Propecia arkadaşımın tavsiyesi üzerine;

Atı control panelinden amd ovedrive'A girip güç kullanımını sona çektim %20 yaptım yani . Msı kombustorde 975'den aşşağı düşmedi memory clock ayrıca 101 fps ye sabitlense dahi GPU usage 99'da sabitlendi,Aynısını FarCry 3te de denedim ondada 975 den aşşağı düşmedi 80 fpsye sabitediğimde bile oyunu GPU usage 90-99 arasında geziyordu hep :)

Size tek sorum bu güç tüketimini%20 e çektim bir sorun olurmu voltaj verme gibi birşey mi bu karta ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.