Şimdi Ara

GPU Kullanımı(Sorun bulundu ve çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir de 3d mark 2011 indirip, peformance testlerini yapıp aldığın skoru paylaşabilirsen çok daha sağlıklı olur.
    GPU skorunuz 7000-8000 arası ise bir sıkıntı yoktur.*

*:standart 7870xt'ler 7000-8000 arası puan almışlardır.
    Misal ben İşlemci 4 ghz'da iken ve ekran kartı da oc'sizken 7835 puan almıştım.
  • 3d mark ı indirdim 1080p lik testini yapamıyorum . Sizin aldığınız değer 720 p testinden mi eğer oda oluyorsa hemen yapayım ?
  • Testi yaptım 720p de , yanlız testteyken şunu farkettım benım kullandıgım led tv 40'' , normalde 60Hz ama test ekranına geçerken kendini 30Hz ye çeviriyor ve ekran hafifi küçülüyor

fx6300 3,5
    7870xt sapphire 975/1500
    4gb ripjaws 1600 mhz

hiçbir bileşenimde o.c yok P6637 aldım düşük sanırım ?
    İşlemciyi 3.9 a çıkardım bu seferde P6791 aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Temmuz 2013; 20:03:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buchosss

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

99'a sabitlenmemesi düşüp düşüp kalkması bir sorun değil diyorsunuz ekran kartı için yani ? Yanlış anlamadım umarım ?

Tabi, oyundaki grafiklerin yoğunluğuna göre GPU kullanımının bir süre 99 larda seyrettiği de olur, zaman zaman düştüğü de olur.

Oyun boyunca %99 a çalılı kalacak diye bir şey yok. Bu olsa olsa benchmark testlerinde olur. Kafaya takacak bir durum yok yani.

Hangi programla bakıyorsun GPU kullanımına? MSI Afterburner gibi oyun içi bir OSD ile mi yoksa masaüstüne geçip ordan bakarak mı?

İlk mesajmdaki Edit e bakarmısın arkadaşım , sorunu buldum da :)

Dostum dediğin yeri okudum. Daha önce de dediğim gibi, GPU kullanımı sürekli %99 da kalmaz, elbet düştüğü olur. Bence aldığın FPSlerde düşmeler oluyorsa o zaman sorun var demektir. Şu an normal gözüküyor. Tamamıyla oyun sırasındaki yüke bağlı değişimler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 21 Temmuz 2013; 23:39:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

99'a sabitlenmemesi düşüp düşüp kalkması bir sorun değil diyorsunuz ekran kartı için yani ? Yanlış anlamadım umarım ?

Tabi, oyundaki grafiklerin yoğunluğuna göre GPU kullanımının bir süre 99 larda seyrettiği de olur, zaman zaman düştüğü de olur.

Oyun boyunca %99 a çalılı kalacak diye bir şey yok. Bu olsa olsa benchmark testlerinde olur. Kafaya takacak bir durum yok yani.

Hangi programla bakıyorsun GPU kullanımına? MSI Afterburner gibi oyun içi bir OSD ile mi yoksa masaüstüne geçip ordan bakarak mı?

İlk mesajmdaki Edit e bakarmısın arkadaşım , sorunu buldum da :)

Dostum dediğin yeri okudum. Daha önce de dediğim gibi, GPU kullanımı sürekli %99 da kalmaz, elbet düştüğü olur. Bence aldığın FPSlerde düşmeler oluyorsa o zaman sorun var demektir. Şu an normal gözüküyor. Tamamıyla oyun sırasındaki yüke bağlı değişimler bunlar.

sanırım öyle , mw3,skyrim,far cry3,metro last nıgt oyunlarını oynadım hepsi oldukça akıcı kasma yaşamıyorum sadece arada alt+tab yaptıgımda oyuna döndüğümde ilk başlarda bi 2-3 saqnıye takılma oluyor onada oyuna alışma sürecei diyorım :) ,Anladıgım kadarıyla kartı zorlayan ve fazla grafik isteyen oyunlarda gpu usage artıyor , bu oynadıgım oyunlardan sadece metro last nıght ve far cry 3 te GPU usage 90-99 arasına çıkabılıyor diğerlerinde düşük seyrediyor ama hiç bir takılma veya donma söz konusu değil . Kart ısısda 65-69 arasında geziyor bazen 72 lerde en fazla 75 gördüm :)

• Hepsi olması gerektiği gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Garp kullanıcısına yanıt
    abicim benim sıkıntımda seninle aynı allah aşkına yardım et kafayı yemek üzereyim para biriktirdim hevesle bilgisayar aldım laptob msi i7 7750h 1050ti 8gb ddr 4 ram 2700 mhz sıkıntı şu ki pes oynıyım diyorum giriyorum ona 30 fps filan dalga geçiyo sanki ekran kartı kullanımı %40 50 nabarsam yapıyım 99 çıkmıyor kafayı yedim nedir bunun çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: İhsan Güldü

abicim benim sıkıntımda seninle aynı allah aşkına yardım et kafayı yemek üzereyim para biriktirdim hevesle bilgisayar aldım laptob msi i7 7750h 1050ti 8gb ddr 4 ram 2700 mhz sıkıntı şu ki pes oynıyım diyorum giriyorum ona 30 fps filan dalga geçiyo sanki ekran kartı kullanımı %40 50 nabarsam yapıyım 99 çıkmıyor kafayı yedim nedir bunun çözümü
    Kankam konunun en başına dön , oraya edit olarak sorunumun çözümünü yazmışım. Baya eski bir konu bu hortlamış biraz :D
  • dostum dediğin şeye baktım ama nvdia için öyle birşey bulamadım sadece nvdia denetim masasından ve pil ayarlarınından en yüksek performansa ayarladım güç ayarını artıramadım yani yardımcı olurmusun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.