Şimdi Ara

Gözlükten kurtuldum DH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 yıldır gözlük kullanıyordum lens aldım kurtuldum artık güneş gözlüğü takabileceğim ve motor kullanırken kaskımı rahat takabileceğim otobüse girince buğulanma yağmur yağınca ıslanma halı sahada düşüp kırılma derdi yok

• reserved
  • Ah kardeş bilirim o olayları hele soğuktan sıcak bir yere geçince buğulanıyorya o beni bitiriyor.Lens kullanmak zor olmuyormu?

Bu arada yaş kaç.
  • benim gözlerde 0.75 miyop var gözlük verdi doktor ara sıra takıyom devamlı değil dışarı felan çıkarken hayatta takmam iyice bozulcak bu gidişle :S
  • Astigmatımz var takamıyoruz. Özel lens falan dediler arastırdım kullanan fazla yok. Lens şirketleri bizim işe el atsa biraz da bizde kullansak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Own Goal

7 yıldır gözlük kullanıyordum lens aldım kurtuldum artık güneş gözlüğü takabileceğim ve motor kullanırken kaskımı rahat takabileceğim otobüse girince buğulanma yağmur yağınca ıslanma halı sahada düşüp kırılma derdi yok

kardeş lensler hakkında biraz bilgi verirmisin memnunmusun bakımını nasıl yapıyosun filan kurtulalım şu gözlüklerden
  • Küçük miktarda astigmat var o yüzden toric lens aldım +aylık lens 1 ay hiç çıkarmıyorum 1 kutu 80 lira 1 kutuda 3 tane var tanesi 1 ay gidiyo farklı numara olduğu için 2 kutu aldım 3 aylık 160a gelmiş oldu aylık olduğ için tak çıkar derdi yok ilk 1 hafta zorluyor alışmakta ama sonra göz alışıyor rahatlıyor çok memnunum şu anda biraz para meselesi sıkıntı ama onun dışında hiç problem yok almak isteyenlere tavsiye ederim
    Yaş 17
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok yoruldum bu durumdan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freut Mich

Astigmatımz var takamıyoruz. Özel lens falan dediler arastırdım kullanan fazla yok. Lens şirketleri bizim işe el atsa biraz da bizde kullansak.

Hocam asitgmatlı lens kullanıyorum, genelde insanlar gerek görmediklerinden kullanmıyorlar.

Normalden farklı olarak biraz daha kalın, o kadar. Ben rahat rahat kullanıyorum. Numarası yüksek değilse (1,5 ya da 2'den yüksek) bence gerek yok astigmatlı kullanmaya ama.
  •  Gözlükten kurtuldum DH

Merak edenler için resmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Astigmatımz var takamıyoruz. Özel lens falan dediler arastırdım kullanan fazla yok. Lens şirketleri bizim işe el atsa biraz da bizde kullansak.

Hocam asitgmatlı lens kullanıyorum, genelde insanlar gerek görmediklerinden kullanmıyorlar.

Normalden farklı olarak biraz daha kalın, o kadar. Ben rahat rahat kullanıyorum. Numarası yüksek değilse (1,5 ya da 2'den yüksek) bence gerek yok astigmatlı kullanmaya ama.

18 yasımdan beri gözlük kullanıyorum. Sanırım o zamanlr astigmat kullananlar için özel lensler vardı. Doktorum da önermemişti. Yanlıs hatırlamıyorsam o zamanlar için astigmatlılar için lens yok demişti. O gün bu gündür lensin üzerine düşmedim. Ama şimdi bizim için lens olduğunu öğrenmek güzel. Gözlük kullananın derdini gözlük kullanan anlar gercekten de. Bilgi için sağol hocam. en kısa zamanda doktoruma gitmek farz oldu

• Bende 3 derece miyop var.İşşallah daha fazla büyümez bende lens takmayı düşünüyorum.Lensden sonrada laser ameliyatı olmayı düşünüyorum.
  • Birde lens takmak nasıl bir duygu. Gözününüzde o saydam dokunun varlığını hissedebiliyor musunuz temizliği ve kayma durumu nedir..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Own Goal

7 yıldır gözlük kullanıyordum lens aldım kurtuldum artık güneş gözlüğü takabileceğim ve motor kullanırken kaskımı rahat takabileceğim otobüse girince buğulanma yağmur yağınca ıslanma halı sahada düşüp kırılma derdi yok

Hayirli olsun kardesim hiç aramıyorsun sormuyorsun , kayıtları yaptırdın inşallah. Hahhahhah
  • quote:

Astigmat ve miyopum var 5 ay kullandım hiç sorun yaşamadım. Bırakma sebebim ise takıp çıkarmaya üşenmem Biraz fazla üşengecim galiba.

Ben zaten kafaya koydum, 26-27 yaşına kadar bekleyip sonra lazer ile ameliyat olacağım. Eğer lazerden sonra göz tekrar bozulursa bunun 2 sebebi olabilirmiş. 1. si göz ilerlemesi durmamış 2. si ise ameliyat çok iyi yapılmamış. Lise çağında gözü bozulanların göz gelişimi daha geç durabilirmiş. Benim de lise 2 ye geçerken bozulmuştu. O yüzden iyice bekleyip ameliyat olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalwrath -- 17 Aralık 2011; 20:05:05 >

• quote:

quote:

quote:

18 yasımdan beri gözlük kullanıyorum. Sanırım o zamanlr astigmat kullananlar için özel lensler vardı. Doktorum da önermemişti. Yanlıs hatırlamıyorsam o zamanlar için astigmatlılar için lens yok demişti. O gün bu gündür lensin üzerine düşmedim. Ama şimdi bizim için lens olduğunu öğrenmek güzel. Gözlük kullananın derdini gözlük kullanan anlar gercekten de. Bilgi için sağol hocam. en kısa zamanda doktoruma gitmek farz oldu

Valla kaç yaşındasın bilmiyorum da, ben 5-6 yıldır lens kullanıyorum; ilk aldığımda vardı astigmatlılar ama ben almamıştım.

Nasıl bir duygu onu soruyorsan hissedilmez bile. Sabah düzgünce tak yeter.

Konuyla ilgili daha önceden yazdığım bir yazı, yardımcı olacağını umuyorum:

quote:

Olumlu yönleri:

-Bana aynı dediğin gibi olurdu. Futbol oynardım, top çarpardı yamulurdu, kafa atamazdım, maçlara beni çağırmazlardı. Lens takmaya başladığım günden beri daha iyi futbol oynuyorum. Resmen kendine güveni geliyor insanın. Artık beni çağırmadıkları halı saha maçı yok resmen. İşin kısası, her türlü fiziksel aktivitede 1 adım geride değilsin artık.

-Üstte arkadaş yazmış, fakat havuz, duş vs. çok rahat girebilirsin. Havuzda suyun altına girme yeter. Tatil yerlerinde gözlüklüyken hep sıkıntı olurdu, havuzda falan. 5 numara miyop 1 buçuk astigmat var, kör gibi gezerdim. Lens takmaya başladığımdan beri artık kızları kesebiliyorum

-Güneş gözlüğü takabilirsin.

-Tüm gün boyunca gözlük gibi zırt pırt temizleme sorunu yok.

-Sakalın yoksa o 'geek' tipini ortadan kaldırır. Bana kalırsa gözlük kimseye yakışmıyor.

-Metal dinliyorsan rahatlıkla kafa sallayabilirsin

-Çay içerken falan oluşan buhulanma sorunu ortadan kalkar.

Olumsuz yönleri:

-Dikkatli kullanmazsan hayatın işkenceye dönebilir. Her saniye sağlık sorunu teşkil ediyor. Sigaralı ortamlarda fazla bulunmayacaksın (ben bulunuyorum da sen bulunma ), tozlu ortamlardan uzak duracaksın. Gözünü her türlü pislikten daha fazla sakınman gerekecek. Yoksa bir bakmışsın göz doktorundasın.

-Göz için kullanman gereken ilaç varsa lensini çıkarman gerekiyor. Benim şu anda 3 tane ilaç var bahar alerjisi için. her ilacın arasında 5-10 dakika olması gerektiğinden, tak çıkar yapmak istemiyorum lensi. O yüzden gözlükle dolaşmak zorundayım bi' kaç gündür.

-Her gece yatarken solüsyona (lens kabına işte) koyman gerekiyor. Bu çok sorun değil ama yatağa şöyle uzanmışsın, gözünü kaşırken birden aklına ne gelsin ! Lensi çıkarmayı unutmuşsun. İşte orada yataktan kalkıp da lensi çıkarmak dünyanın en büyük çilelerden biri.

-Lensi taktığın ilk hafta yeteneğine bağlı olarak işkenceye dönüşebilir. Ben takıp çıkarmayı öğrenmekte çok zorlanmıştım, en az 15 dakikamı alıyordu.

-Arkadaşlarına kalmaya gittiğinde falan lens kabını unutmaman gerekiyor. Sabah uyandığında bulanık bir görüntüyle karşılaşabilirsin.

-İçki içip sızmanın o keyfini tam olarak yaşayamazsın (eğer sabah yukarıda dediğim şekilde uyanmak istemiyorsan).

-Erken uyandığın bir günün sonunda sabahlarken sıkıntı yaratabiliyor. Kurumaya başlayınca görüntü bulanıklaşıyor. Bu gibi durumlarda çok üşengeçsen gözüne solisyon damlat.

-Gün içinde batmalar falan olabiliyor (lensin kayması ya da kuruması sonucu). Bu bazen hemen geçer, bazen gününü zehir eder (çok çok nadir)

Bana kalırsa git hemen lens al. Ama kafana göre değil tabi, bir göz doktoruna görünmeden sakın alma. Yukarıda bir arkadaş demiş kabın içindeki suyu 3-4 gün kullananlar var diye. O su derken solisyonu kastediyor, sakın su falan koyma lens kabına

• Gözlerim 5.5 derece bozuk 1.0 derece astigmat var. J&J Oasys Acuve kullanıyorum 3 Ay oldu. Hiç bir zararını görmedim :) Çok rahatım. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eğer lensle uyursanız sabah kalktığınızda rahatsız ediyor ve bulanık bir görüntü ortaya cıkıyor :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Valla kaç yaşındasın bilmiyorum da, ben 5-6 yıldır lens kullanıyorum; ilk aldığımda vardı astigmatlılar ama ben almamıştım.

Nasıl bir duygu onu soruyorsan hissedilmez bile. Sabah düzgünce tak yeter.

Konuyla ilgili daha önceden yazdığım bir yazı, yardımcı olacağını umuyorum:

quote:

Olumlu yönleri:

-Bana aynı dediğin gibi olurdu. Futbol oynardım, top çarpardı yamulurdu, kafa atamazdım, maçlara beni çağırmazlardı. Lens takmaya başladığım günden beri daha iyi futbol oynuyorum. Resmen kendine güveni geliyor insanın. Artık beni çağırmadıkları halı saha maçı yok resmen. İşin kısası, her türlü fiziksel aktivitede 1 adım geride değilsin artık.

-Üstte arkadaş yazmış, fakat havuz, duş vs. çok rahat girebilirsin. Havuzda suyun altına girme yeter. Tatil yerlerinde gözlüklüyken hep sıkıntı olurdu, havuzda falan. 5 numara miyop 1 buçuk astigmat var, kör gibi gezerdim. Lens takmaya başladığımdan beri artık kızları kesebiliyorum

-Güneş gözlüğü takabilirsin.

-Tüm gün boyunca gözlük gibi zırt pırt temizleme sorunu yok.

-Sakalın yoksa o 'geek' tipini ortadan kaldırır. Bana kalırsa gözlük kimseye yakışmıyor.

-Metal dinliyorsan rahatlıkla kafa sallayabilirsin

-Çay içerken falan oluşan buhulanma sorunu ortadan kalkar.

Olumsuz yönleri:

-Dikkatli kullanmazsan hayatın işkenceye dönebilir. Her saniye sağlık sorunu teşkil ediyor. Sigaralı ortamlarda fazla bulunmayacaksın (ben bulunuyorum da sen bulunma ), tozlu ortamlardan uzak duracaksın. Gözünü her türlü pislikten daha fazla sakınman gerekecek. Yoksa bir bakmışsın göz doktorundasın.

-Göz için kullanman gereken ilaç varsa lensini çıkarman gerekiyor. Benim şu anda 3 tane ilaç var bahar alerjisi için. her ilacın arasında 5-10 dakika olması gerektiğinden, tak çıkar yapmak istemiyorum lensi. O yüzden gözlükle dolaşmak zorundayım bi' kaç gündür.

-Her gece yatarken solüsyona (lens kabına işte) koyman gerekiyor. Bu çok sorun değil ama yatağa şöyle uzanmışsın, gözünü kaşırken birden aklına ne gelsin ! Lensi çıkarmayı unutmuşsun. İşte orada yataktan kalkıp da lensi çıkarmak dünyanın en büyük çilelerden biri.

-Lensi taktığın ilk hafta yeteneğine bağlı olarak işkenceye dönüşebilir. Ben takıp çıkarmayı öğrenmekte çok zorlanmıştım, en az 15 dakikamı alıyordu.

-Arkadaşlarına kalmaya gittiğinde falan lens kabını unutmaman gerekiyor. Sabah uyandığında bulanık bir görüntüyle karşılaşabilirsin.

-İçki içip sızmanın o keyfini tam olarak yaşayamazsın (eğer sabah yukarıda dediğim şekilde uyanmak istemiyorsan).

-Erken uyandığın bir günün sonunda sabahlarken sıkıntı yaratabiliyor. Kurumaya başlayınca görüntü bulanıklaşıyor. Bu gibi durumlarda çok üşengeçsen gözüne solisyon damlat.

-Gün içinde batmalar falan olabiliyor (lensin kayması ya da kuruması sonucu). Bu bazen hemen geçer, bazen gününü zehir eder (çok çok nadir)

Bana kalırsa git hemen lens al. Ama kafana göre değil tabi, bir göz doktoruna görünmeden sakın alma. Yukarıda bir arkadaş demiş kabın içindeki suyu 3-4 gün kullananlar var diye. O su derken solisyonu kastediyor, sakın su falan koyma lens kabına

6. yıla girecek benimde gözlük kullanmam. Yukarıdaki yazını da okudum. Kafama yattı gibi ama öncelikle göz doktorumla görüşmem gerek. umarım kurtulurum şu gözlüklerden. Sağolasın hocam

• quote:

quote:

quote:

Ben onlardan kullandim Hic sorunsuz eger goz yasinda fazlaysa hic hissetmezsin. Benim icin zor oluyordu ama gozlerim cok yasarir ara ara aglar gibi o zaman bazen kayiyordu onu duzeltmek kolayda yazin denize girerken sorun oluyor cok her seferinde tak cikar falan. Her yil ocak gibi takmaya baslayip nisan sonu denize sik girmeye baslayinca kullanmayi birakiyorum.

• Bu Ne Lens Korkusudur Ya Alın Kurtulun.Cok Basit Kullanımı.
  • Yağmurlu günlerde yağmur tanecikleri, soğuk ortamdan sıcağa geçişte buğulanması her seferinde "şifreli yayına gectik" iğrenç esprisini ağzıma pelesenk edişim. Arkadasın da dediği gibi halı sahalarda gözlüksüz oynamaya calısmam falan büyük dert yahu. Ameliyata da güvenmiyorum. Eğer olursa Lens işine gireceğim bakalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.