Şimdi Ara

Göz Sağlığı İçin NoteBook mu? LCD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitörüm F700B. Son zamanlarda gözlerim çok ağrıyor. Sizce LCD monitör mü tercih etmeliyim? Yoksa NoteBook mu?

• crt tüplü değil ikiside göz dostu...
  • Notebook'larda da LCD ekran mevcuttur, LCD monitör ile LCD notebook ekranı arasında teknik olarak bir fark yok. Göz sağlığın için en iyisi hiç uzun süreli bilgisayarın başında oturmamak.
  • yada olabildiğince monitörle arandaki mesafeyi uzat ama bu çok etkili sayılmaz
  • göz sağlığı ve göz zevki için tabi ki notebook. artık masaüstü bilgisayar başına oturunca göz zevkim bozuluyor benim
  • Yeni LCD kullanmaya başlayan kişilerde ilk aylarda göz ağrısı fazla olur, sonra giderer alışır.

Ancak, belli bir süreden sonra gözleriniz ağrıyorsa, benim gibi sizin de gözlüğe ve daha çok dinlenmeye ihtiyacınız var demektir.

CRT (tüplü) monitörler için filtreler var, son derece etkililer; tecrübeyle sabittir

Ben bir ara, notebook ekranı için CRT monitor filtresi kullanmayı denemiştim, ama 2-3 kere notebook ekranını kırma tehlikesi geçirince vazgeçtim, belki biryerlerde (yurtdışında) özellikle notebook LCD'leri için üretilmiş filtre bulabilirsiniz, ki bulursanız bir zahmet bana da haber verin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.