Şimdi Ara

görücü usulü hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlarben 24 yaşındayım evlenmek istiyorum izmirde yaşıyorum işte bi tanıdığım abimize ben evlenmek istiyorum falan demiştim

oda aydınlı falan işte bi kız var güzel dedi imam hatip okumuş falan filan türbanlı işte ben 2 hafta sonra gidecem senide götürürüm kızın yiğenleriyle beraber dışarı çıkarırız görürsün konuşursun falan dedi

bende gidip gitmemem konusunda kararsızım örtülü olmasından değil aileme haber vermeden gidip görecem ama tereddüt içerisindeyim gitsemmi gitmesemmi bilemedim

siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

• Görücü usulü yapmanız şart mı? Yanlış algılamayın yaşınız 24 çok geç kalmış bir insan değilsiniz, ailenize açsaydınız bu konuyu zaten size mutlak anneniz birilerini gösterebilirdi. Eğer gitmek de kararlıysanız aileniz ile durumu paylaşın öyle gidin ayrıca türbanlı olması iyi bir bayan olmasının göstergesi değildir tanımadan etmeden evlilik muhabbetine başlamayın.
  • Ben "gerici usülü" demeyi tercih ediyorum şahsen...

Çarşıdan halı almıyosun birader, hayatını paylaşacağın yol arkadaşını arıyorsun. Tanımadığın bir insanı eve alıp ömrünü onunla geçirmek mi daha sağlıklı olur yoksa huyunu suyunu bildiğin, tanıdığın ve en önemlisi sevdiğin biriyle mi?

• kardeşim baskı yokki görecem kızı belki o beni beğenmeyecek ben kimseye umut falan vermedim ki sadece tanışacaz bence ha arkadaş ortamında tanışmak ha birisinin bu şekkilde tanıştırması

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yanlış anlama ama sen baştan kaybetmişsin. Ben evlenmek istiyorum deyip başkalarının sana tanıştıracağı kişiler ile hayatını ilerleteceksen yarıda kalır o hayat. Bu benim görüşüm tabii.

başkalarının tanıştıracağı kişiler de olsa birbirleriyle tanıştırılacak olan kişilerin yanyana getirilmesinin nasıl bir sakıncası olabilir? bunun detayına inip görüşünü biraz daha detaylandırabilirsen daha iyi anlaşılır görüşün. zira ilk görüşmede mesela bireyler kendilerini fiziksel olarak görmüş olacaklar. artık kaşına mı bakar, gözüne mi dersen baştan aşağı birbirlerini süzecekleri bir gerçek. ama bu maddesel bir yaklaşım olacaktır. bu yaklaşım her türlü tanışma faslı için geçerli olacaktır. bundan sonraki aşama önemli olacağı için yani konuşma ve tanışma, birbirini tanıma faslında ise görücü usülünden yola çıkılmış olması anlamını yitirecektir. yani bireyin kendisinin bulması ile bir başkasının tavsiye etmesi arasında fark yoktur. tanışma faslındaki sorular bile gidişatı belirler. tamam ya da devam mı sorusuna aslında görsel temas da yetebilir. ama kaşına gözüne bakıp da tamam diyen yanılır. o yüzden görücü usülü derken gerici usülü demenin bir anlamı yok. bu tutucu bir yaklaşımdır. çala kalem yazılmış bir cümle. güzel bulmak çok kolay. et kasaptada var. dolayısıyla görücü usülü olmuş, yoldan geçen birine yanaşıp teklif etmişsin veya çalıştığın içinde bulunduğun bir ortamda birini gözüne kestirip teklif etmişsin fark yok. bu saydıklarım ve sayamadıklarım için her durumda insanın karşısına tabiri caizse kapalı sandık çıkar. sandığı açılması önemli. sen açarken karşındaki de seni açacak. bir de sandığı açtırırsın ama gerçekleri göstermemek de var. karşındakinin görmek istediğini de gösterebilirsin. bu samimi olmamak anlamına gelir. bu da kısa vadede çöker. ya da çekersin işte.. görücü usulü hiç olmazsa yoldan geçen birini çevirmekten veya tanıyor olduğunu düşündüğün birine teklifte bulunmaktan daha sağlam bir tercih olabilir. çevrendekilerin yapısına bağlı aynı zamanda.. bence mahsuru yok. önemli olan mesela karşındakine en çok sevdiği şeylerin ne olduğunu sorabilmek, hiç sevmediği şeylerin neler olduğunu sorabilmek bunları öürenmek, hayatdan beklentisinin neler olduğunu sormak vs. vs. bir ton soru sormak ve cevaplarını almaktır..

• Görücü usulü değil bu. Görücü usulünde aile bir kız beğenir, oturmaya giderler. Adaylar bir odaya abla yada yenge gözetiminde girerler tanışmak amacıyla. Temel sorular sorulur. Anlaşılırsa iş olmuştur.

Senin durumunda böyle birşey yok. Sadece birbirinizi uygun gören bir abi vasıtasıyla tanışacaksınız o kadar. Denemekten zarar gelmez. Ailene şimdilik birşey söylememen iyi olur. Sonucu belirsiz bir durum için umutlandırmak yada heycan yaratmaya gerek yok.

Aslında hep düşünürüm görücü usulünü. Yıllarca bir çok yuva kurulmuş bu şekilde, öyle yada böyle. Akraba evlilikleri de yapılmış nitekim. Canlı canlı şahit olmak istemişimdir hep.
  • görücü ulusu degil ki bu.bir nevi ortama sokulmak gibi bişey...

aynı yaştayız sayılır arkadaşlarım evlendi cocukları oldu.okul bitse de evlensek

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION
  • Görücü usulünde, çift birbirini tanımadan evlenmiştir bile. Bu pek görücü usulü değil, tavsiyeyle evlenme durumu. Ama şunu unutma; huyunu suyunu bilsen bile geçmişini, çevresini araştır. Arkadaşın çetelesini tutmayabilir çünkü, başka şehirden evlenmek bu durumda (çevresini bilmiyorsan) riskli. İzmir'de o kadar güzel dururken sen de Aydın'a gideceksin ya, şaşırdım
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • " oda aydınlı falan işte bi kız var güzel dedi imam hatip okumuş falan filan türbanlı işte ben 2 hafta sonra gidecem senide götürürüm kızın yiğenleriyle beraber dışarı çıkarırız görürsün konuşursun falan dedi "

bu tam görücü usülü işte. ama bunun haricindeki bir usül yani gidiyorsun görüyorsun hemen nikah yapılıyorsa bu harakiri olur tabi.

bir de artık görücü usulü de eskisi gibi değil hem...

eskiden olsa kız istenir, sonra bi nişanda bi de nikahta oğlanı görürdü, şimdi arık bu şekilde tanışanlar sürekli birbirleriyle gezip birbirlerini tanıyabiliyorlar...

artık insanların kafasında görücü usülü deyince50-100 ve daha öncesi yıllardaki gibi aklına gelmesi yersiz bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 18 Ekim 2010; 23:26:55 >
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...
  • bencede arkadaşlar bne tanışmaya gidiyorum söz nişan istemek falan yok ben aileme bile haber vermiyorum eğer kafam uyuşursa biraz konuşup kızı tanıdıktan sonra 1 ay 2 ay kafama yatarsa fikri düşünceleri konuşma tarzı ondan sonra haber verecem aileme

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Görücü usulü değil bu. Görücü usulünde aile bir kız beğenir, oturmaya giderler. Adaylar bir odaya abla yada yenge gözetiminde girerler tanışmak amacıyla. Temel sorular sorulur. Anlaşılırsa iş olmuştur.

Anaa hoşuma gitti. Denemek lazım. Bana annem sana kızı ben bulcam deyip duruyor. Bende olmaz öyle şey diyip duruyorum acaba bi denesemmi belki hem cok guzel hemde cok iyi biri cıkar Şu okul bitsede askere gidip dönüp hemen evlensem
  • Öyle evliliğin pek süreceğini sanmıyorum. Boşanma olmasa bile çok tartışmalar olur. Bir kişiyle evlenmeyi düşünmek için 1-2 ay çok kısa bir süre bence. O sürenin en az 1-2 yıl olması lazım diye düşünüyorum.
  • tanışmakta bir mahzur olamaz.görücü usulünü gericilik olarak benimsemek yanlış.iyi bir insanı gerekirse görücü usulü ile tanırsın gerekirse netten bulursun önemli olan insanın birbirine güvenmesi.güvenilir olmak
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.