Şimdi Ara

Goodyear Vector 4Seasons nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle başlıklar açıyorum kusura bakmayın ama lastik alma arefesindeyim . Yaz kış kullanacağım lastik arıyorum. Kışın sert geçmeyen yerdeyim. Bu Goodyear 4Seasonslar nasıldır?

Forumda ankarali bi arkadas kullaniyordu. Gecen kis denemesini yapmis, videosunu cekmisti ve basarili oldugunu soylemisti.
    Ben de ankarada birkac goodyear bayiine sordum ama ellerinde yokmus 4 seasons...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2010 Mazda 3 Impressive AT+lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugo

İyidir guzeldir ama piyasada bulmak zordur.
    Forumda ankarali bi arkadas kullaniyordu. Gecen kis denemesini yapmis, videosunu cekmisti ve basarili oldugunu soylemisti.
    Ben de ankarada birkac goodyear bayiine sordum ama ellerinde yokmus 4 seasons...

O zaman bulmak sıkıntı olacak. Acaba Dunlop fulda nasıl?
  • hocam her marka lastik için konu açıyorsun, kabul et artık 4 mevsim diye bir lastik yok, yazlık lastikle kışı geçir, çok soğuklarda aracını çıkarma olsun bitsin. ya da kış yaz 2 takım yapacaksın kabul et artık. İstediğin kadar araştır, senin aradığın gibi bir lastik yok, üretilmedi, üretilemez.

Orijinalden alıntı: kimiferhat

hocam her marka lastik için konu açıyorsun, kabul et artık 4 mevsim diye bir lastik yok, yazlık lastikle kışı geçir, çok soğuklarda aracını çıkarma olsun bitsin. ya da kış yaz 2 takım yapacaksın kabul et artık. İstediğin kadar araştır, senin aradığın gibi bir lastik yok, üretilmedi, üretilemez.

• Ben daha önce vektör ev2 4 sezon kullandım 40 bin km boyunca. Önermiyorum ne yazın yaz lastiği gibi iyi nede kısın kıs lastiği gibi arada melez bişey. Şimdi yazın yaz kısın kıs lastiği kullanıyorum son derece memnunum.

• Sürekli aynı konuda başlık açıyorsunuz. Sorularınızı tek bir başlık altından sorsanız daha iyi olmaz mı? Hem başka birine daha yardımcı olmuş olursunuz sizin gibi. Hem de forumda kirlilik yaratmamış olursunuz.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

hocam her marka lastik için konu açıyorsun, kabul et artık 4 mevsim diye bir lastik yok, yazlık lastikle kışı geçir, çok soğuklarda aracını çıkarma olsun bitsin. ya da kış yaz 2 takım yapacaksın kabul et artık. İstediğin kadar araştır, senin aradığın gibi bir lastik yok, üretilmedi, üretilemez.

adam kışlık lastik almayacağım diyor ne yapalım zorla mı aldıralım, bu video ile all season safsatası lastiklerle ne alakası var?

• Ya arkadaşlar nasıl 4 mevsim lastik yok? Goodyear 4 season geçen kış aldık babama. Bildiğiniz kış lastiği gibi Ankara'nın geçen seneki en sert kışında gayet güzel gitt. Bu yaz kullandık yine sorun yok. Autoshowdaki testini okuyup almıştım. Tabiki en iyi kış lastiğinin yanında tutunması o kadar iyi değil. Ama kuru zeminde kış lastiğinden daha iyi. Değerleri tam hatırlamıyorum akşam derginin o sayısını tarayıp koyarım isterseniz,

Misal goodyear ug8 karda tutunma 3800nm falan gibi birşeyken, bunun 3000 civarıydı. Fakat yaz lastiği 800:) Ee tamam en iyi kış lastiği gibi değil ama yaz lastiğinden de kat kat iyi. Ve dediğim gibi kuru zeminde kış lastiğinden de iyi. Yaz kış değiştir dur derdindense alır bunu kullanırsınız. Yaz lastiğiyle kışın cebelleşmekten iyidir diyorum.
  • 4 mevsim lastik ne erkek ne kadın,****m puşt gibim bişeydir.yazın,normal lastiğin performansı,yol tutuşu,ıslaklık performasını ,kışın da gerçek bir kış lastiğinin özelliğini gösteremez.bu nedenle yazın ve kışın lastik ayrı kullanılmalı.lastik firmaları bunu bildiğ için dikkat edersen 4 mevsin lastiği üreten firma çok azdır

Orijinalden alıntı: tripledes

Ya arkadaşlar nasıl 4 mevsim lastik yok? Goodyear 4 season geçen kış aldık babama. Bildiğiniz kış lastiği gibi Ankara'nın geçen seneki en sert kışında gayet güzel gitt. Bu yaz kullandık yine sorun yok. Autoshowdaki testini okuyup almıştım. Tabiki en iyi kış lastiğinin yanında tutunması o kadar iyi değil. Ama kuru zeminde kış lastiğinden daha iyi. Değerleri tam hatırlamıyorum akşam derginin o sayısını tarayıp koyarım isterseniz,

Misal goodyear ug8 karda tutunma 3800nm falan gibi birşeyken, bunun 3000 civarıydı. Fakat yaz lastiği 800:) Ee tamam en iyi kış lastiği gibi değil ama yaz lastiğinden de kat kat iyi. Ve dediğim gibi kuru zeminde kış lastiğinden de iyi. Yaz kış değiştir dur derdindense alır bunu kullanırsınız. Yaz lastiğiyle kışın cebelleşmekten iyidir diyorum.

Teşekkür ederim. Bana da kullananların yorumları lazım zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

4 mevsim lastik ne erkek ne kadın,****m puşt gibim bişeydir.yazın,normal lastiğin performansı,yol tutuşu,ıslaklık performasını ,kışın da gerçek bir kış lastiğinin özelliğini gösteremez.bu nedenle yazın ve kışın lastik ayrı kullanılmalı.lastik firmaları bunu bildiğ için dikkat edersen 4 mevsin lastiği üreten firma çok azdır
    Ankara gibi bir yerde yaşasam zaten hiç sormam. Doğrudan kış lastiğimi alırım.

Ya arkadaşlar nasıl 4 mevsim lastik yok? Goodyear 4 season geçen kış aldık babama. Bildiğiniz kış lastiği gibi Ankara'nın geçen seneki en sert kışında gayet güzel gitt. Bu yaz kullandık yine sorun yok. Autoshowdaki testini okuyup almıştım. Tabiki en iyi kış lastiğinin yanında tutunması o kadar iyi değil. Ama kuru zeminde kış lastiğinden daha iyi. Değerleri tam hatırlamıyorum akşam derginin o sayısını tarayıp koyarım isterseniz,

kışın iyi performans gösteriyor diye 4 mevsim lastik denemez, yazın sıcaklarında kullanmadınız sanırım o lastikleri. goodyear 4 mevsim kış lastiğine yakın bir lastik dediğiniz gibi, kış koşullarına uygun, fakat yazın işler değişiyor. goodyear olayı terse çevirmiş, diğer markalar yaz lastiklerini 4 mevsim diye kakalıyor, goodyear da kış lastiğini dört mevsim diye kakalıyor. sıcak memlekette oturanlara goodyear 4 seasons lastikleri tavsiye etmiyorum, yazın en kötü yaz lastiğinden daha kötü performans gösterir, ki allah korusun malzemesi yumuşak olduğu için patlama riski de çoğalıyor yazın.

illa 4 mevsim adı altındaki lastiklere bakacaksanız, Autobild dergisinin testleri fikir verir.

www.tyrereviews.co.uk
    2011 Auto Bild All Season Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm

• quote:

kışın iyi performans gösteriyor diye 4 mevsim lastik denemez, yazın sıcaklarında kullanmadınız sanırım o lastikleri. goodyear 4 mevsim kış lastiğine yakın bir lastik dediğiniz gibi, kış koşullarına uygun, fakat yazın işler değişiyor. goodyear olayı terse çevirmiş, diğer markalar yaz lastiklerini 4 mevsim diye kakalıyor, goodyear da kış lastiğini dört mevsim diye kakalıyor. sıcak memlekette oturanlara goodyear 4 seasons lastikleri tavsiye etmiyorum, yazın en kötü yaz lastiğinden daha kötü performans gösterir, ki allah korusun malzemesi yumuşak olduğu için patlama riski de çoğalıyor yazın.

illa 4 mevsim adı altındaki lastiklere bakacaksanız, Autobild dergisinin testleri fikir verir.

www.tyrereviews.co.uk

Bu yaz kullandık hocam patlamıyor merak etmeyin:) Alın kullanın korkmayın. Yaz lastiği ile karda çıkıp tüm trafiği alt üst etmesinden iyidir milletin. Gayet ekonomik bir şekilde yaz kış giden bir lastik. Değişim derdi + masrafı da yok.

Linkini verdiğiniz testte de 2. olmuş herhangi bir olumsuz yönü yok demişler.

Verilere bakarsanız kar üzerindeki frenlemelerde,

kış lastiği: 16.4 (en iyi sonucun kış lastiği olduğunda zaten hemfikiriz)
    4 mevsim: 17 (gayet güzel bir değer)
    yaz: 32.7 (yorumsuz)

Kuruda:

Yaz lastiği: 37.5
    4 Mevsim: 40.2
    Kış lastiği: 41.9

4 mevsim lastiğe bu kadar çamur atmak gereksiz. Yaz+kış kombinasyonuna bütçe el vermiyorsa bir tane 4 mevsim alınmalı. Tabiki yazın yaz lastği kışın kış lastiği en iyi çözüm, bunda herkes hemfikir.

• Ben konu başlığına baktım ve yorumları okumadım! Şahsen GoodYear Vector 4 Seasons kullanıcısıyım.

Dizel 110Bg aracım ile fazla agresif kullanmadan, yaz kış sıkıntısız yollarda ilerledim. Ankara'da bu marka ve modelde lastik bulmada sıkıntı çekmedim, ancak 205/55/16 ebatlarında fiyatlar tuzlu!

Ankara'nın yüksek kesimi Dikmen keklikpınarı mevkiinde ikamet ediyorum ve kışın yolda kalmadım. Şahsen şehirde yaşayanlara ve sert kış şartlarına fazla maruz kalmayanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Arkadaşlar böyle başlıklar açıyorum kusura bakmayın ama lastik alma arefesindeyim . Yaz kış kullanacağım lastik arıyorum. Kışın sert geçmeyen yerdeyim. Bu Goodyear 4Seasonslar nasıldır?

Merhaba,

Ben bir önceki arabamda bu lastiği kullandım. Yorumlarım ve kar/buz testime ait videomu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_58254556/mpage_1/f_/key_vector+4+seasons/tm.htm#58254556

Kış performansı tatminkar olduğu gibi yaz performansı da tatminkardır. Lastik sessizdir. Tek bilemediğim konu ömrü ve 2-3 kış sonraki performansı. Tahminim: 30bin km'de kış performansı düşer, 40bin km'den sonra değiştirilmesi gerekir.

Ancak zorlu kış şartları olan arabayı yoğun ve/veya agresif kullanan birisi iseniz her zaman yaz/kış ayrı set öneririm. Kış için de Goodyear UG8'i şiddetle öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donniedarko -- 18 Ekim 2012; 10:00:46 >

• quote:

quote:

www.tyrereviews.co.uk

Bu yaz kullandık hocam patlamıyor merak etmeyin:) Alın kullanın korkmayın. Yaz lastiği ile karda çıkıp tüm trafiği alt üst etmesinden iyidir milletin. Gayet ekonomik bir şekilde yaz kış giden bir lastik. Değişim derdi + masrafı da yok.

Kuruda:

4 mevsim lastiğe bu kadar çamur atmak gereksiz. Yaz+kış kombinasyonuna bütçe el vermiyorsa bir tane 4 mevsim alınmalı. Tabiki yazın yaz lastği kışın kış lastiği en iyi çözüm, bunda herkes hemfikir.

Benim derdim bu lastiği kötülemek değil, mevsime göre farklı lastik kullanımı taraftarıyım testi de olumsuz bir özelliği olsun diye koymadım, en alınabilir 4 mevsim denilen lastik vector 4 bunu belirtmek için koydum zaten, yine de 2 takım lastiğin yerini turmaz, bunu şuna benzetebiliriz uzun kollu ince triko kazakla kışın üşürüz, yazın terleriz, kıyafetlerimizi nasıl yaz kış değiştiriyorsak canımızı emanete vesile olan araca da aynı şekilde davranmamız lazım.

Tavsiye isteyen arkadaş sıcak memlekette yaşıyorum diye belirtti o yüzden ona tavsiyem madem tek lastikle sene geçirecek, kışlık lastiğe daha yakın olan vector 4 değil, yazlık laatiğe daha yakın olan diğer lastiklerdir. Bunu belirtmeye çalıştım, lastiği kötülemek değil amacımı yanlış anlamışsınız.

şu videoya bakarsak kışlık lastiğin yaz performansı çok açık anlaşılır, vector 4 de kışlık lastiğe çok yakın hamura sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 18 Ekim 2012; 17:28:53 >

• quote:

quote:

quote:

www.tyrereviews.co.uk

Kuruda:

Benim derdim bu lastiği kötülemek değil, mevsime göre farklı lastik kullanımı taraftarıyım testi de olumsuz bir özelliği olsun diye koymadım, en alınabilir 4 mevsim denilen lastik vector 4 bunu belirtmek için koydum zaten, yine de 2 takım lastiğin yerini turmaz, bunu şuna benzetebiliriz uzun kollu ince triko kazakla kışın üşürüz, yazın terleriz, kıyafetlerimizi nasıl yaz kış değiştiriyorsak canımızı emanete vesile olan araca da aynı şekilde davranmamız lazım.

Tavsiye isteyen arkadaş sıcak memlekette yaşıyorum diye belirtti o yüzden ona tavsiyem madem tek lastikle sene geçirecek, kışlık lastiğe daha yakın olan vector 4 değil, yazlık laatiğe daha yakın olan diğer lastiklerdir. Bunu belirtmeye çalıştım, lastiği kötülemek değil amacımı yanlış anlamışsınız.

şu videoya bakarsak kışlık lastiğin yaz performansı çok açık anlaşılır, vector 4 de kışlık lastiğe çok yakın hamura sahip.

"yazlık laatiğe daha yakın olan diğer lastiklerdir" diye belirttiğiniz lastikleri hangileri?

• hocam direk yazlık lastik alın, soğuklarda arabayı çıkartmayın, madem kış çok hafif geçiyor, kışlık lastikler 7 dereceden sonra kendini belli eder,

hava 4 derecenin üstünde iken yazlık lastiklerle sıkıntı çekmezsiniz. 4 derecenin altına indiği zaman aracınızı çıkartmayın olsun bitsin. ya da vector 4 alın, çok soğuklarda da kullanabilmek adına sıcak havalarda vasat bir lastiğiniz olsun. bu tamamen sizin kararınız.
  • hocam çok kaliteli bir lastik ben önceki aracımda tokatın karı kışında 3 yıl yaz kış bindim kesinlikle tavsiye ederim karda gidişi çok iyiydi ve yazın yakıt tüketimine hiçbir etkisi olmuyordu şimdi bulsam yine alacağım

.........1993 Renault toros 1.4 buz beyazı 130.000.......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.