Şimdi Ara

Golf V 1.4 TSI hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 aydır araç elimde expere götürüp herşeyine baktırdım aldım, motor %99 mekanik kusursuz vs. Fabrika verisi şehir içi 8.8 litre diyor ancak ben 10-12lerde geziyorum sakin kullanım olmasına rağmen(Ankara trafiği). Bugünkü ölçümüme göre 50 lirayla 75 km yapabileceğim çok fazla sanki sizde de aynı mıdır yoksa bende mi sorun var? Kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bizim arabayı çok yakiyo sanırım.Buna da şükür.

• az sonra 6.5 litre yakanlar gelir

• fsi sandım bir an nasıl tsi oluyor o 12 litre
  • Dostum tsi 140 kullaniyorum sehirici sakin kullanim ortalama 8 lerde geziyor senin dedigin degerleri daha hic gormedim biraz sert kullansam bile en fazla 10 lara kadar cikiyor... Yuksek ihtimal aracinda sikinti var komple incelletir bi

• Tamamiyle şaşkınım bende bu kadar yaktığına. Arabanın mekanik kısmından hiç anlamam sorun varsa neresindedir, her usta yapabilir mi, tuzlu olur mu? Kafamda bi dolu soru oluştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

Tamamiyle şaşkınım bende bu kadar yaktığına. Arabanın mekanik kısmından hiç anlamam sorun varsa neresindedir, her usta yapabilir mi, tuzlu olur mu? Kafamda bi dolu soru oluştu.

Normalinden neredeyse birbucuk kati fazla yakit yakiyorsunuz yuksel ihtimal lambda sensorunuz bozuk olabilir egsozum uzerinfe bulunur oksijen sensorude denir bu bu denli yuksek artislarda genelde bu sensorden kaynak lanir sorun ..... Benim kompresorumde sorun varken dahi en fazla bir birbucuk litre fazla yakiyordu sonra kompresor arizam gudince normale dondu.... Birde kullanim tarziniz nasil bilmiyorumda bu araclar neredeyse dizel arac gibi 1000 -2000 devir arasi rahatlikla kullaniliyor tork gucunu alt devirde verdigi icin yani esku tip benzinli araclar gibi deviri doldurarak gitmenize gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle fabrika verilerinin oluşturulduğu tanıma yakın bir biçimde yol bilgisayarını sıfırlayarak kullanmaya çalışın, yani şehir içi ve şehir dışı gerçekten sakin kullanın. Örneğin 6. viteste 90km hızla gittiğinizde fabrika şehir dışı verilerini yakalayabiliyor musunuz bir bakın. Eğer olmuyorsa mutlaka aracınızda vardır bir sıkıntı, ancak normal verileri yakalıyorsanız kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir.

Birde unutulmaması gereken bir şey var, düşük hacimli turbo motorlar ne kadar gaza basarsanız o kadar yakarlar. Bahsi geçen araçla performanslı kullanımda 14 litre yakmakta mümkündür. Yinede lastiklerin eskimesi, rot-balans ayarı bozuklukları, teker rulmanlarının yıpranması gibi yürüyen aksama ilişkin sorunlar motor sağlıklı olsa da tüketimi arttıracaktır.
  • Golf 7 1.4 kullanıyorum ben de ama araç yeni olmasına rağmen ortalama 7.8 lt yakıyor şu anda. Bence de siz bi check up yaptırın tekrar araca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar bende 1.4 tsi passat kullanıyorum araç çok yoğun trafikte 10-12 gibi değerleri klima + yolcular ile görüyor ortalamam 7,5 litre gibi
  • notredame_kamburu kullanıcısına yanıt
    Aracım otomatik vites deviri düşük tutturmuyor yada ben beceremiyorum :) 1 senelik şoförüm de.

• Teşekkürler cevap için dediğiniz kısımlara baktıracağım. Motorda herhangi bir sorun yoktur değil mi?

• Teşekkür ederim herkese cevapları için usta yolu göründü galiba bana

• Ankara icinde karma tuketim 2010 1.4 tsi ile 6.7 su an 4000km ortalamada. Kisin bu degere 1 lt daha ekleniyor. Araci kullanirken gaz pedalina cok hafif basmalar bu araci inanilmaz ekonomik yapıyor. Benim arabama binen dizelci arkadaslar 1500devirde benzinli araba mi kullanilir dio. Tsi boyle kullanılıyor. Ben arabada esim ve çocuğum olmadığında performanslı suruyorum konya yolunda arada bir böylece motor tikanmamista oluyor o performansli kullanımlarda da 8i gecmio ort. Ilk kalkışta dip gaz yapmayon hatta dip gaz hic yapmayın. Yokus asagilarda mümkünse cut off yapın viteste inin. Lamba kirmizi ise gazi bırakın. Sehir ici tragige girince yakar tsi ama 10nu gecnedim bende hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: CocaBJK

Ankara icinde karma tuketim 2010 1.4 tsi ile 6.7 su an 4000km ortalamada. Kisin bu degere 1 lt daha ekleniyor. Araci kullanirken gaz pedalina cok hafif basmalar bu araci inanilmaz ekonomik yapıyor. Benim arabama binen dizelci arkadaslar 1500devirde benzinli araba mi kullanilir dio. Tsi boyle kullanılıyor. Ben arabada esim ve çocuğum olmadığında performanslı suruyorum konya yolunda arada bir böylece motor tikanmamista oluyor o performansli kullanımlarda da 8i gecmio ort. Ilk kalkışta dip gaz yapmayon hatta dip gaz hic yapmayın. Yokus asagilarda mümkünse cut off yapın viteste inin. Lamba kirmizi ise gazi bırakın. Sehir ici tragige girince yakar tsi ama 10nu gecnedim bende hiç.

Aynen öyle , 2000 devire kadar az , 2000den sonra da inanılmaz ortalamalar görüyor araç.
    Ben golf 7 ile uzun yolda 4.4 - 4.3 filan yakıyorum . araç ortalamam şehiriçi de dahil 5.2-5.3
    Gerçi 1.2 tsi benim araç .

• Peki bu bilgisayardaki yakıt tüketimini nasıl sıfırlayabilirim? Tekrar ölçmek istiyorum.

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    "Ok" a basili tutarak sifirlayabilirsin. Ayni arac bendede var dur kalk trafiklerde 10 12yi gorebiliyor. Sehir ici 40-50 kurus sehir disida 27 kurus falan yakiyor benim arac. Ama benim atesleme sisteminde sorun var sanirim tekleme var alt devirlerde onu yaptirdikdan sonra belki duser yakit.

• orhanyıldız kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen bende de bir sorun var geçen günlerde bilgiyasara bağlayıp bakmıştım motorda 1 sorun göstermişti ustaya gösterdiğimde performansında etki olur ama motora zararı olmaz dedi 900 lira da masraf çıkarınca motoru da açacağı için kalsın demiştim belki de şuan o hatadan dolayı bende böyle fazla yakıyorum. Hatayı şuan hatırlamıyorum ama bişey yerinde sıkışmış ve çalışmıyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 aydır araç elimde expere götürüp herşeyine baktırdım aldım, motor %99 mekanik kusursuz vs. Fabrika verisi şehir içi 8.8 litre diyor ancak ben 10-12lerde geziyorum sakin kullanım olmasına rağmen(Ankara trafiği). Bugünkü ölçümüme göre 50 lirayla 75 km yapabileceğim çok fazla sanki sizde de aynı mıdır yoksa bende mi sorun var? Kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Büyük ihtimalle aracı yeni aldığın için gaza fazla basiyorsun , şehir içinde 2000 devir civarı gez 8-9 litre yakar ....ben 50 lira benzinle 100 km raat gidiyorum şehiriçi. ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.