Şimdi Ara

1.6 TDİ Vs 1.6 CRDİ Hakkında Yorumlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki motor arasında araştırma yapıyorum birisi VW nin 1.6 TDİ ı diğeri kia nı CRDİ motoru.

Sorularıma gelicek olursak

1)Aradaki 10 hp çok fark ettirir mi performansta?
    2)İki motordan hangisi tatmin eder?
    3)Ömür bakımından yaklaşırsak hangisi daha iyidir bakımları aksatılmadan kullanılırsa?
    4)Güçleri aynı olmamasına rağmen torkları aynı bunun sebebi nedir?

Birde ilk kez TDı motora geçicek biris için ne önerirsiniz şu anki aracımız 1.8 T ama senede 25 bin km yi bulduğundan dizele geçmeyi düşünüyoruz bu motorlar benzinliden sonra tatmin eder mi o kadar üst düzey bir şey beklemiyoruz ama yeri geldiğinde bizi üzmesin

Değerli Yorumlarınız İçin Şimdiden Teşekkürler

• İki motorda yeni nesil disel motorlarda benim anlamadığım motoru tek başına mı alıcaksınız , yani araba mı alıcaksınız motor mu onu anlamadım bu arada vw motoru 105 bg 250 tork , kia motoru 110bg 240 tork , performans olayına gelirsek 1.8t motordan sonra ikiside seni tatmin etmez....
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

İki motorda yeni nesil disel motorlarda benim anlamadığım motoru tek başına mı alıcaksınız , yani araba mı alıcaksınız motor mu onu anlamadım bu arada vw motoru 105 bg 250 tork , kia motoru 110bg 240 tork , performans olayına gelirsek 1.8t motordan sonra ikiside seni tatmin etmez....

Araba alıcaz tabikide ama burda araba konusuna girince bir sürü her telden yorum geliyor.Düşündüğümüz araç octavia 1.6 TDI DSG ama 1.6 motor konusunda şüphelerim var onun için yorumları görmek istiyorum

• Hyundai ve Kia modelerinde kullanılan 1.5 CRDİ 110PS 235Nm dir. Ancak CRDİ' nin güncel 1.6 versiyonu 115PS 255 Nm torktur. 1.6 TDİ'in karşına çıkarıcak motor 1.5 CRDİ değil 1.6 CRDİ olmalı zaten arkadaş başlıkta 1.6 CRDİ yazmış.
    quote:

Orijinalden alıntı: serty23
    İki motorda yeni nesil disel motorlarda benim anlamadığım motoru tek başına mı alıcaksınız , yani araba mı alıcaksınız motor mu onu anlamadım bu arada vw motoru 105 bg 250 tork , kia motoru 110bg 240 tork , performans olayına gelirsek 1.8t motordan sonra ikiside seni tatmin etmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 6 Mayıs 2010; 23:57:37 >
  • Tekere gelen güçte 10 hp fark varsa düşündüğünüz araçlarda tabii ki çok fark olur. Yani burda aktarmanın büyük önemi var bunun yanında ağırlık, lastik ebatı vs vs... Motor gücüne bakılarak performans konusunda yorum yapılmaz. En iyisi test sürüşü yapmanız. Ayrıca 1.8T den sonra ikisi de tatmin etmez. Performansı yetmezse Chip tuning yaptırabilirsiniz. Ömür konusunda da net birşey söylenemez.
  • VW Gof 1.6 TDI 0-100 11.3 sn.
    Hyundai i30 1.6 CRDI 0-100 11.6 sn.
    Performans olarak çok farklı olduklarını zannetmiyorum.

Hyundai`nin 5 senelik garantisi ağır basar ancak diğeri de Golf
    Allah kolaylık versin
  • tdi + dsg performanslı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

tdi + dsg performanslı olur

Umarım öyle olur birde 1.6 140 lık motor kafamı kurcalıyor biraz. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdr_ -- 7 Mayıs 2010; 14:10:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

Bu motor Passat`a gelirse iyi, Golf`e gelirse muhteşem olur
  • Skoda Super B ye de koyucaklarmış ben o haberin kesin olmasınıda bekliyorum onada dönebiliriz işte kesinlik yok henüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

1.6 140hp olursa daha güzel olur tabi 300nm gibi tork olur buda yüksek performans demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.