Şimdi Ara

1.6 TDI ve 1.4 TSI arasında kaldım. (GOLF)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
15.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni araba arayışındayım. Golf düşünüyorum ama iki motor seçeneği arasında kaldım.

Daha önce hiç dizel araba kullanmadım hepsi benzinliydi.

1.4 Biraz küçük geliyor açıkçası 1.6 düşünüyorum ama o da dizel ne kadar performans alırım bilemiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz ve sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 23 Ağustos 2011; 2:45:22 >

• günlük hayatta kullanmadım ama 1.4 TSI motoru kesinlikle test edin, çok güzel bir motor, yeri geldiğinde atak yeri geldiğinde ekonomik oluyor. Tabi ki dizel daha ekonomiktir yakıtta ama alırken fiyat farkını kendiniz hesap yapın, değer mi değmez mi karar verin. Ekonomik imkanınız varsa kesinlikle dizel öneririm, dizeli sürmedim ama bu devirde benzinli araba almam ben, çok km yapmıycaksanız o başka tabi
  • Yakıt tasarrufu sizin için önemliyse 1.6 dizel. Performans önemliyse 1.4 TSI. Bu 1.4 sizin bildiğiniz 1.4 lerden değil. Nice 1.6 ları dize getirir. 1.4 motorun tork değerlerini ve bu torku kaç bin devirde verdiğini internetten bulup incelemenizi öneririm. VW in şimdiye kadar ürettiği en iyi motor 1.4 TSI 122 hp. olandır. Çift şarjlı olanlar daha güçlü ama problem çok çıkarıyor.
  • kardeş artık motorun büyüklüğüne bakma küçüklüğüne bak bende 1.4 tsı jetta var 2011 model canavar 2.0 tdı passattan bi farkı yok
  • aynı şekilde 1.4 tsi motora çoğu kişinin ön yargısı vardı..ben dahil..fakat araştırdıkca gerçekten bu 1.4 tsi nin normal bir 1.4 olmadıgı ortaya cıktı..şu an alan herkes memnun hemde fazlasıyla...1500kg lık kasayı taşımaz cekmez diyenler test ettiklerinde ağızları acık kalıyor..son gelinen nokta bu..tdi tabi daha az yakar ama uzun vadede uzun yollarda bu farkı hisssetmek mümkün..kaldı ki sürekli şehir içi kullanımlarda tdi larda bile tüketim 8-9 litrelere cıkıyor..bi anlamı kalmıyor yani..golflerde durum ne bılmıyorum ama passat için 1.4tsi+dsg şansızamn ve 1.6tdi manuel şansızamn seceneklerı var..ikisinin de fiyatı aynı oldugundan 1.4tsi alıp hemde otomatık vitesin keyfini cıakrtmak daha mantıklı gibi görünüyor..
    kaldı ki şu an tsi lar için kullanılan lpg kitleri mevcut..%25 lık bir tasarruf sözkonusu %80 lpg%20 benzınle calısıyor ama yine de tasarruflu..2012 de %100 lpg ıle çalışan kitler gelıyormuş..dolayısı ile tdi motora lpg mümkün olmadıgından tsi alıp lpg ile donatmak her acıdan cok daha verimli olacaktır diye düşünüyorum..ayrıca çip tuning ile sorunsuz 150 beygir ve 240 tork değerlerine de ulaşmak mümkün..

• Sonradan pişman olmayın 1,6 Tdi Mükemmel bir seçim
  • Bence aradaki 5800 TL'lik fiyat farkını da düşünün, ekonomi yapacağım derken buradan kaybetmeyin. Senede ne kadar yol yapacağınızı düşünüyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.6 egea vs 1.5 megane
    5 yıl önce açıldı
    1.2 TSI GOLF 7 ALINIR MI?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jedi eğitimimde bana yardım et, Dünya gezegenini tehdit eden Volkswagen'e karşı başlatılan isyana destek ol burayı tıkla greenpearceye destek ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 23 Ağustos 2011; 15:28:10 >
  • Eğer yılda 10,000 km ve üzeri yapıyorsanız dizel alın ama yok ben max. 5-6000 km yapıyorum derseniz kesinlikle 1.4 TSI öneririm arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle normal 1.4 lerden değil.Kuzenimde 1,4 TSI passat var o ağırlıktaki arabayı bile mükemmel ivmelendiriyorsa..... Golfü ne yapmaz...
  • merak ettiğim bir husus var. Bu 2011 veya 2012 model Golf Polo ve Jettalar da kullanılan 1.6 TDI motor hepsinde aynımı. ( motorun buyuklugu, sesi, gucu)
  • onca zamandır araştırıyorum tdi de değişiklik olmadı sanırım..benzinli motorlarda yeniliğe gitti vw..görünen o..ama ufak tefek düzeltmeler olmustur tabi..
  • yok demek istediğim bu 1.6 TDI motor Poloda da Golfte de tamamen aynı motormu.
  • haa aynı bildiğim kadarıyla..ayrıca tdi dan önce de pd motorları kullanılıyormus ve epeyce sorunlu idi diye geçiyor..2008 öncesinin dizel motorları imiş..bu da not olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: k.a.a.n.

yok demek istediğim bu 1.6 TDI motor Poloda da Golfte de tamamen aynı motormu.

Motor olarak, mesela caddy'de de Jetta'da aynı motorlar kullanılıyor. Sanırım, polodada aynı motor var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish

Merhaba arkadaşlar.

Yeni araba arayışındayım. Golf düşünüyorum ama iki motor seçeneği arasında kaldım.

Daha önce hiç dizel araba kullanmadım hepsi benzinliydi.

1.4 Biraz küçük geliyor açıkçası 1.6 düşünüyorum ama o da dizel ne kadar performans alırım bilemiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz ve sebebi nedir?

Araba ayni araba ama tamamen yaptigin km bagli
    Dizel dizeldir bence ben olsam tdi alirim
  • TDI gerçekten iyi bir seçenek. Çok az yakıyor. Hem şehir içi, hem de şehir dışında.
  • 1.6 tdi golfümü alalı bir ay oldu,benincinin yolunu unuttum bir deoyla eskiehir gibi trafiği berbat,kısa mesafeli bol ııklı durmalı-kalkmalı trafikte sehir icinde 900 kmha tabiiki vw vw dir golfte golftür,1.4 tsi 1.6 tdi farketme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk65

1.6 tdi golfümü alalı bir ay oldu,benincinin yolunu unuttum bir deoyla eskiehir gibi trafiği berbat,kısa mesafeli bol ııklı durmalı-kalkmalı trafikte sehir icinde 900 kmha tabiiki vw vw dir golfte golftür,1.4 tsi 1.6 tdi farketme.

tdi kullanan çok kişinin yazdıkalrını okudum tabi ki tsi ye oranla az yakıyor fakat basarsan da yakar diyorlar..şehir içi 8 litreyi gören var..ortalama kullanımın litre olarak ve dipgaz durumun nedir?tsi larda ki lpg sorunu yüzünden belki manuelde olsa tdi alırım belli olmaz..gerçi cok km yapacaksanız alın dıyorlar ama tam bir karmasa durumundayım

ha birde çip tuning ile tdi nasıl olur bilemiyorum herhalde cok daha iyi olabılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 23 Ağustos 2011; 23:27:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: henry5700

kardeş artık motorun büyüklüğüne bakma küçüklüğüne bak bende 1.4 tsı jetta var 2011 model canavar 2.0 tdı passattan bi farkı yok

Kesinlikle katiliyorum. Tsi zaten yilin motoru secilmisti( bir yildan daha fazla ) ama malum bu tum dunyada bole ulkemizde benzin fiyatlari malum . Şöyleki burasi Turkiye ben dizel taraftariyim hem aradaki farki mesele ediyolarsa satarken de fiyati okadar yuksek fiyata satarsiniz bkz; sahibinden.com . Perfotmans olarakta yeterli tsi ile kasa kasa 7 lt yakacaginiza tdi ile basa basa 6 lt yakarsiniz . Bilmem anlatabildim mi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ay önce TSI 122 lik aracımı sattım. Sattıktan 1 hafta sonra TDI 1.6 aldım. TSI kadar tabiki performanslı değil. Ancak benzinliğin yolunu unuttum diyebilirim şuan :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.