Şimdi Ara

Golf 5 30BİN km bakımı saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cuma günü Uşak ta bir ustaya gittim. Aracıma 30 bin km bakımı yaptıracağımı söyledim.
    Aracın motor yağı, yağ filtresi değiştirdi. Antifriz ölçtü ve bir miktar ilave etti. Bakım bitti dedi. Toplamda Castrol 5w 30 yağ için 100 TL, yağ filtresi için 15 TL, Antifriz için 20 TL ve 30 TL de işçilik hesaplayarak 165 TL aldı.
    Eve geldikten sonra düşündüm de bu adam motor yağı ve yağ filtresi değiştirmek için benden 30 TL işçilik almış. Ne bir teker söküp takmadı, ne rölanti ayarı yaptı, ne bujilere baktı. Kısacası hiç birşey yapmadan 30 TL işçilik aldı.
    Oysa geçen yıl aynı usta iyi bakım yapmıştı. Hatta geçen yıl motor yağı ve yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve hatta bujiler değişmişti. Geçen yılki bakımdan bugüne 3000 km yol yapmışım. Aslında yağ ve yağ filtresini bile değiştirmesi gerekmezdi. Fakat bunları değiştirdi hava filtresini temizledi. Bakım bitti deyip beni postaladı. Aldığı ücrete dair ne bir fiş ne de fatura verdi. Böyle yerleri şikayet etmeliyiz aslında. Başkaları da bilgilensin.
    Uşak'ta 1 Eylül Sanayi sitesinde Çelik Oto bu işi yapan.

WHATSAPP: 0505 748 49 61

***TÜRKNET DAVETİYE KODU: DYP88QP23RRK

• Hatta aracı lifte kaldırdığında sağ aks körüğünde yağ sızıntısı vardı. O körüğü değiştirmesi ve yağlaması gerekiyordu. Bakım bitti deyince, o körüğü ne yaptın dedim. Vidasını sıktım diyerek geçiştirdi. Herhalde başı kalabalıklaşınca öyle yaptı. Fakat yapılan muamele hiç de hoş değildi.
    Yağ ve yağ filtresi değiştirme hizmetini benzin istasyonlarında hiç bir ücret ödemeden yapılıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: HayatBoş

Hatta aracı lifte kaldırdığında sağ aks körüğünde yağ sızıntısı vardı. O körüğü değiştirmesi ve yağlaması gerekiyordu. Bakım bitti deyince, o körüğü ne yaptın dedim. Vidasını sıktım diyerek geçiştirdi. Herhalde başı kalabalıklaşınca öyle yaptı. Fakat yapılan muamele hiç de hoş değildi.
    Yağ ve yağ filtresi değiştirme hizmetini benzin istasyonlarında hiç bir ücret ödemeden yapılıyor zaten.

fiş vermediyse siz istemeliydiniz. tamam vermemesi normal değil de sizde isteyecektiniz.
    aks körüğünün değişmesi için bir sürü işlem gerekir, aks körüğünün vidası olmaz.
  • iyi de arkadaşım ciddi bir müessenin mutlaka fiş veya fatura vermesi gerekir. Müşterinin istemesini gerektirecek bir durum yok. Ben kredi kartından ödeme yaptım. Pazartesi günü şikayet ettiğimde ne yapacaklarını merak ediyorum.
    Aks körüğünü o şekilde bırakması doğru mu?
    Elbetteki lastiği sökmesi gerekiyordu. Fakat yapmadı. Hafta içinde başka bir ustaya dört teker bakımı yaptıracağım. En az 50 TL daha vereceğim.

• quote:

iyi de arkadaşım ciddi bir müessenin mutlaka fiş veya fatura vermesi gerekir. Müşterinin istemesini gerektirecek bir durum yok. Ben kredi kartından ödeme yaptım. Pazartesi günü şikayet ettiğimde ne yapacaklarını merak ediyorum.
    Aks körüğünü o şekilde bırakması doğru mu?
    Elbetteki lastiği sökmesi gerekiyordu. Fakat yapmadı. Hafta içinde başka bir ustaya dört teker bakımı yaptıracağım. En az 50 TL daha vereceğim.

akşam kredi kartının posundan z raporu alınca kasanın z raporu ile karşılaştırır. arada fark varsa fişi keser kasayı eşitler olur biter.
    aks körüğü yırtılmamışsa çok aciliyeti olmaz. körüğün değişmesi için aksın sökülmesi gerekir lastik sökmeyle olmaz. uzun iş sayılır yani.

• Yetkili servise gitmek daha sorunsuz olur diye düşünüyorum.Garajın üstündeki sanayide şanlı var birde opel servisi ww bakıyormu bilmiyorum ama işini çok güzel yapıyor.
  • 10-40 bp 4 lt yağ, yağ filtresi, hava filtresi, benzin filtresi, 4 adet bosch buji ye sadece 110 lira verdim, serviste bunların değişimi dışında antfriz + silecek suyu için 40 lira verdim. siz biraz fazla ödeme yapmışsınız gibi geldi bana.
    Daha Fazla Göster
  • Ben eylül ayında 10W40 castrolü 55 tl ye altım.5W30 unda cok farklı olcağını sanmıyorum.100tl ye fena satmış...

Orijinalden alıntı: frisby2

Ben eylül ayında 10W40 castrolü 55 tl ye altım.5W30 unda cok farklı olcağını sanmıyorum.100tl ye fena satmış...

BP'de 4lt. 10-40 Visco 65TL idi.

тяαη¢ємαηια Loves Money So Much!
  • shel marka 10-40 35e aldım 4litre
    -=[2õ®ßã]=- was here !

тяαη¢ємαηια Loves Money So Much!
  • Sanayideki yerlerin cigu boyle oldugu icin normal karsiliyoruz. Hatta okuyunca neye tepki verdiginize sasiriyoruz ama aslinda siz haklisiniz.

Benden bir tavsiye eger yetkili servis haric bir yere bakim yaptiracaksaniz. VW`nin bakim kitapciginda 30 bin km bakimda neler yapilmasi gerekiyorsa listeyi yaniniza alin goturun bunlari yap deyin. 30 bin bakim yap derseniz ya eksik yaparlar ya gereksiz seyler yaparlar.

Bir de yagin degismesi normal cunku km harici ayrica surede vardir yani 15 binde bir veya yilda bir seklinde. Bu sure genelde bir yildir.

Koruk konusunda haklisiniz belki o an degisitirecek zamani yoktu ama size soylemesi gerekirdi burasi yag kaciriyor su parcayi degsitirmek gerek su kadara mal olur degistirmemi istiyorsan gun kararlastiralim diye.

Ekleme: Sanayi de istediginiz gibi bir yer bulabileceginizi sanmiyorum o da ayri konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 21 Kasım 2011; 4:21:34 >

geçmiş olsun...

Orijinalden alıntı: berk984

Sanayideki yerlerin cigu boyle oldugu icin normal karsiliyoruz. Hatta okuyunca neye tepki verdiginize sasiriyoruz ama aslinda siz haklisiniz.

Benden bir tavsiye eger yetkili servis haric bir yere bakim yaptiracaksaniz. VW`nin bakim kitapciginda 30 bin km bakimda neler yapilmasi gerekiyorsa listeyi yaniniza alin goturun bunlari yap deyin. 30 bin bakim yap derseniz ya eksik yaparlar ya gereksiz seyler yaparlar.

Bir de yagin degismesi normal cunku km harici ayrica surede vardir yani 15 binde bir veya yilda bir seklinde. Bu sure genelde bir yildir.

Koruk konusunda haklisiniz belki o an degisitirecek zamani yoktu ama size soylemesi gerekirdi burasi yag kaciriyor su parcayi degsitirmek gerek su kadara mal olur degistirmemi istiyorsan gun kararlastiralim diye.

Ekleme: Sanayi de istediginiz gibi bir yer bulabileceginizi sanmiyorum o da ayri konu.

İşini doğru yapan esnaflarda var,bizim springimizin olduğu dönemlerde,ustaya götürür verirdik,o kendi dükkanında yapardı geriye kalan işlemleri (rot,balans vs) komşu dükkanlara götürüp ilgilenirdi.Biz zamanı yoktur diye bi günlüğüne bırakırdık aracı.Garantisi bitmiş araçlar için genelde sanayi kullanılmakta.

• quote:

Cuma günü Uşak ta bir ustaya gittim. Aracıma 30 bin km bakımı yaptıracağımı söyledim.
    Aracın motor yağı, yağ filtresi değiştirdi. Antifriz ölçtü ve bir miktar ilave etti. Bakım bitti dedi. Toplamda Castrol 5w 30 yağ için 100 TL, yağ filtresi için 15 TL, Antifriz için 20 TL ve 30 TL de işçilik hesaplayarak 165 TL aldı.
    Eve geldikten sonra düşündüm de bu adam motor yağı ve yağ filtresi değiştirmek için benden 30 TL işçilik almış. Ne bir teker söküp takmadı, ne rölanti ayarı yaptı, ne bujilere baktı. Kısacası hiç birşey yapmadan 30 TL işçilik aldı.
    Oysa geçen yıl aynı usta iyi bakım yapmıştı. Hatta geçen yıl motor yağı ve yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve hatta bujiler değişmişti. Geçen yılki bakımdan bugüne 3000 km yol yapmışım. Aslında yağ ve yağ filtresini bile değiştirmesi gerekmezdi. Fakat bunları değiştirdi hava filtresini temizledi. Bakım bitti deyip beni postaladı. Aldığı ücrete dair ne bir fiş ne de fatura verdi. Böyle yerleri şikayet etmeliyiz aslında. Başkaları da bilgilensin.
    Uşak'ta 1 Eylül Sanayi sitesinde Çelik Oto bu işi yapan.

Sen yanlış yere gitmişsin hocam.
    Yeni Sanayi Sitesi'ndeki Nazif Usta'ya gitmeni tavsiye ederim. Ben ufak tefek işler için oraya gidiyorum şimdiye kadar sıkıntım olmadı.
    Yeni Sanayi Sitesi'ne garaj yolundan gir. İlk aradan Sola dön ve sokağın sonundan sağa dönüp alt sokağa geç. Ordan dümdüz yukarı çık. Sokağın en son ucuna yakın yerde solda dükkanı var adını hatırlayamadım şimdi. Sarı tabelalı. Sorsan gösterirler zaten.

Ya da 2. 40m'lik caddeyi kesen yola giriniz ve soldaki gözde oto yıkama'ya gelmeden önceki aradan sağa giriniz. en fazla 50m sonra aşağıda sağda kalacak dükkanı.

Ayrıca 3.000km yapmışsınız. Bujilerin değişmesine gerek yok ki. Yağın da değişmesi iyi olmuş bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 21 Kasım 2011; 13:29:13 >

• 4 yıldır aks körüğünüz patlak mı geziyorsunuz. Geçen yılki bakımda da değişmemiş aks körüğü hani iyi bakım yapmıştı geçen yıl.

http://forum.donanimhaber.com/m_12768873/tm.htm

2000 NISSAN Primera 1.6 Comfort Metalik Gümüş
    [lokal piyasası var]
  • Bujilerin durumu iyi ise değişmesine gerek yoktur. 3 bin km yaptım demişsiniz, demek ki bujiler iyi durumda. Ne yapsaydı yani, buji bitmiş, o bitmiş, bu bitmiş diyerek fazladan para alması daha mı iyi?

Yağ durumu, isterseniz 1000 km yapmış olun, senede bir değiştirilmesi şart. Zaten yağ değişiminden sonra araçta bir nevi performans artışı sezmişsinizdir diye düşünüyorum. Tabi 4 lastiği söküp, disklere bakım yapması lazımdı o ayrı. Ayrıca hava filtresi çok önemli. Onu temizlediğini söylemişsiniz ama bence onunda değişmesi gerekir. Her ne kadar temizmiş gibi görünse de,sadece tozu engellemiyor. Örneğin çok kötü duman atan otobüs, kamyon vb duman atan araçların atığından koruyor.

Fatura olayına gelince, çoğumuz aslında o anda aklımıza gelmez. Eve geldiğimizde düşünürüz bu tür şeyleri. Yoksa fatura istemenin ayıplanacak bir durumu yok. Kişi vermemiş ise siz istemeliydiniz. Yaptığın işlemlere dair fatura verirmisiniz deseydiniz, yok diyecek hali yoktu sanırım. Aracınızda eksik yapıldığını gördüğünüz durumları ısrarla üstüne giderek sormalısınız. Yoksa burada, "şunu yapmadı, bunu vermedi." demeniz bir işe yaramaz.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• yağı kendimiz alıp gitmek lazım

Orijinalden alıntı: zrb

quote:

Orijinalden alıntı: frisby2

Ben eylül ayında 10W40 castrolü 55 tl ye altım.5W30 unda cok farklı olcağını sanmıyorum.100tl ye fena satmış...

BP'de 4lt. 10-40 Visco 65TL idi.

aksarayda bp visco 5000 10-40 45 lira 40 a bırakıyorlar (4 lt). castrol magnatec ile aynı yağ olduğu ve aynı fabrikada yapıldığı söyleniyor forumlarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.