Şimdi Ara

göğüs ağrısı ve nefes darlığı. korkuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
13.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 1 aydır hayat bana zehir oldu. yürüyünce ve pc de yamuk oturunca sıkışma oluyo. annem aşırı gazdan olur diyo ama ben yinede gittim muayene oldum. efor ve ekg çektirdim. ama hala içim rahat değil. sürekli korkuyorum ya kalp krizi geçirirsem diye. ya bişey varsa diye. özellikle akşamları nefes darlığı oluyo. ve hızlı yürüyünce göğüs ağrısı.

işin garibi ne eforda ne ekg de nede tahlillerde bişey çıkmadı ve yine işin garibi sadece akşamları belirli saatler nefesim kesiliyo. birde sürekli kabus görüyorum. allah aşkına bana akıl verin ne yapıyım ben

• allah aşkına yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

allah aşkına yardım
    1 hafta boyunca melissa ve papatya çaylarını karıştır iç rahatlarsın. ne zaman daralırsan iç çok faydasını görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarquisDeSade

1 hafta boyunca melissa ve papatya çaylarını karıştır iç rahatlarsın. ne zaman daralırsan iç çok faydasını görürsün.

biliyorum hocam bunu. ama ya astım yada kalp hastalığı varsa ne olcak ?
  • quote:

quote:

biliyorum hocam bunu. ama ya astım yada kalp hastalığı varsa ne olcak ?

Alıntıları Göster
    up
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    nörosirkulatuar deniyor buna,
    Bir nevi panik atak.

Ilk olarak cok cok eskiden ABD savaş sırasında askerlerde gorulmustur.
    Bu rahatsizligi olanlarin en onemli sikayeti kalp krizi gecirme ve olme korkularidir.
    Panik ataktan olen biri yok diye biliyorum.
    Angela yani gogus agrisi yapan dusunceler her neyse dusunmekten vazgec, askerlerde gorulme nedenini doktorlar gecmiste emir altinda kalmalarina baglamistir.
    Yani bu rahatsizligi cekenler durmadan hazir olmalari, hata yapmama dusunceleri bu hastaliga neden oluyor.
    Tabi zamanla bu rahatsizlik caga ayak uydurmus ve evrilmistir, gunluk hayattada fobiler vb durumlar buna neden olabilmektedir.
    Mesela sinava calismadiniz sinav gunu sıkıstırma oluyor heyecan ve carpinti hissediyor kalp krizi gecireceginizi saniyorsunuz.
    Internette panik atagi inceleyiniz, guzel kaynaklar bulabilirsiniz.
    Birde devlete degil belki ozel hastanede kardio doktoruna giderseniz belki o biraz daha ozenle ilgilenebilir sizinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Mayıs 2014; 16:53:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

nörosirkulatuar deniyor buna,
    Bir nevi panik atak.

Ilk olarak cok cok eskiden ABD savaş sırasında askerlerde gorulmustur.
    Bu rahatsizligi olanlarin en onemli sikayeti kalp krizi gecirme ve olme korkularidir.
    Panik ataktan olen biri yok diye biliyorum.
    Angela yani gogus agrisi yapan dusunceler her neyse dusunmekten vazgec, askerlerde gorulme nedenini doktorlar gecmiste emir altinda kalmalarina baglamistir.
    Yani bu rahatsizligi cekenler durmadan hazir olmalari, hata yapmama dusunceleri bu hastaliga neden oluyor.
    Tabi zamanla bu rahatsizlik caga ayak uydurmus ve evrilmistir, gunluk hayattada fobiler vb durumlar buna neden olabilmektedir.
    Mesela sinava calismadiniz sinav gunu sıkıstırma oluyor heyecan ve carpinti hissediyor kalp krizi gecireceginizi saniyorsunuz.
    Internette panik atagi inceleyiniz, guzel kaynaklar bulabilirsiniz.
    Birde devlete degil belki ozel hastanede kardio doktoruna giderseniz belki o biraz daha ozenle ilgilenebilir sizinle.

hocam biliyorum ben panik atağı. acaba panik atakmı bendeki bilemedim. saatler sürmezki panik atak ya. göğüse bişey oturmuş gibi. sol göğüsde ağrıyo nefes alamıyorum resmen ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli Göğüs Ağrısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Boyunuzun, kilonuzun, yasam tarzinizin yani kisaca her seyin etkisi olur, mesela bahar aylarinda ne sicak ne soguk bir cok insan usutebilir ve usuttugu farketmeden kas agrisi cekebilir.
    Bu gogus kasi olur ya da farkli bir kas okur bilmemem ama size en guzel onerim, ozelde bir hekime gidip gerekli tetkikleri yaptirmak.
    Birde hekime gitmeden ince kalem jagit alin rahatsizliginizi kagida dokun
    Mesela su saatlerde agriyor ya da ojulda agriyor, dersi ya da sevgilimi olmadi ekonomik sorunlarimi dusundugumu fark ediyorum agrilar yasanirken.
    Yada farkli psikolojik baskilara maruz kaliyorum.
    Gibi bu sekilde hastaliginin semptomlarini tespit edin ki doktora gittiginizde daha net ifadeler ile kendinizi anlatmis ve coum aramiz olursunuz.
    Devlet hastanelerinde calisan hekim arkadaslarimiz maalesef tepeden gelme emirler ile neredeyse her 5dk da bir hastaya baktigi icin elde olmayan imkankardan dolayi gerekli ilgi ve alakayi istesede gosteremeye biliyor.
    Bu yuzden ozelde bir hekime gider danisirsaniz size kilavuzluk ederek sorunlarinizi halletme konusunda yardimci olacaktir.

• Aynısı bendede oluyor nefes alıyosun ama alamamiş gibi hissedyosun ve esnedikce esniyosun boyle heyecanli işlerde kalbin kut kut atyor başlarda tamm bndn buraya kadarmş dedm kendi kendme ama sonralarda alistm şerefsize
    eko çektir için tamamen rahat etsin. herhangi bişey varsa eko,da çıkar.
  • quote:

eko çektir için tamamen rahat etsin. herhangi bişey varsa eko,da çıkar.
    ekg-efor ve tahlil yaptırdım. hafta sonuda check up yaptırıcam. yine bişey çıkmazsa panik atakmı var acaba ?
  • Aynısı bendede var hocam kalp krizi geçircem diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsan Azmanı

Aynısı bendede var hocam kalp krizi geçircem diye korkuyorum

gittinizmi bi yerlere hocam ?
  • quote:

quote:

Gitmedim bugün Öğlen işteyim 3gbi aniden geldi nefes alamadım kitlendim çıktım tuvalete bgnde çok çay içtim 3saat uyku uyudum öğle yemeğide ağırdı eskidende oluyoduda bu harbi ağırdı şimdi yavaş yava düzeliyo sanırım panik atak yada midede gaz var insana ecel terleri döktürürüyo hemen nefes darlığı yazdım snn konuyu buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 9 Mayıs 2014; 18:16:26 >
  • quote:

quote:

quote:

Gitmedim bugün Öğlen işteyim 3gbi aniden geldi nefes alamadım kitlendim çıktım tuvalete bgnde çok çay içtim 3saat uyku uyudum öğle yemeğide ağırdı eskidende oluyoduda bu harbi ağırdı şimdi yavaş yava düzeliyo sanırım panik atak yada midede gaz var insana ecel terleri döktürürüyo hemen nefes darlığı yazdım snn konuyu buldum

reflümü var acaba bizde ? bi ekg ve eko çektirsene hocam için rahat etsin. çok pahalıda değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

reflümü var acaba bizde ? bi ekg ve eko çektirsene hocam için rahat etsin. çok pahalıda değil

Hocam bana eskidende oluyodu ama işte bu baya ağır oldu sanırsam mide ile ilgili salı günü bos vaktim var yaptırcam zaman kalırsa ama nette bakındım psikilojik miş ve panik atak diyolar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 9 Mayıs 2014; 18:23:47 >

• quote:

Hocam bana eskidende oluyodu ama işte bu baya ağır oldu sanırsam mide ile ilgili salı günü bos vaktim var yaptırcam zaman kalırsa ama nette bakındım psikilojik miş ve panik atak diyolar :)

hocam bana bunlar ilk defa anti depresan kullandığımda oldu . araştırmama göre yüksek ihtimalle şunlardan dolayı,

-kalp

-akciğer

-reflü

-psikolojik

kalpe baktırdım. bide akciğere baktırıcam. 2 side değilse reflü değildir diyip psikolojik diycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 9 Mayıs 2014; 18:39:33 >
  • quote:

quote:

hocam bana bunlar ilk defa anti depresan kullandığımda oldu . araştırmama göre yüksek ihtimalle şunlardan dolayı,

-kalp

-akciğer

-reflü

-psikolojik

kalpe baktırdım. bide akciğere baktırıcam. 2 side değilse reflü değildir diyip psikolojik diycem

Yüzde 90psikoljiktir. Çünkü normal nefes alırken hiçbir sıkıntı yok nefes alamama olayı oldumu bu olayı kafaya takıyosun ve zorla nefes almaya çalısıyoruz takmamak lazım

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=59734617&p=4#91636154 bu konudada bu rahatsızlığı yasayan kişiler mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEYAZ PASSATLI PRENS

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=59734617&p=4#91636154 bu konudada bu rahatsızlığı yasayan kişiler mevcut
    check up danda bişey çıkmadı. şaşılcak şey ya allah kahretsin. reflü belirtileri var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.