Şimdi Ara

go-kart yapalım (549. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen. Motoru benzın deposu,egzoz,karburator dahıl 200tlye aldık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavalry123

Biz arkadaşımla geçen sene go kart yapmaya karar verdik başladık bitirdik herşeyini yaptık motoru 2. el aldık 150cc taktık herşeyi tamam 2 gün önce bitirdik çıkardık yola çalıştırdık sürmeye başladık yaptığı sürat en fazla 30km/h. Daha fazla yapmıyor. Ama yokuşa gelince canavar gibi çıkıyor üzerine 4 kişi biniyoruz yinede düz yoldaki gibi yokuşu çıkabılıyor fakat maksimum hızı 30km/h. Motoru 150cc ne yapmamız gerek hızlı gitmesi için? Aldığımız motorcuya falan sorduk dişlileri yanlış takmışsınız ne bulursanız onu takmışsınız dedi. Fazlada ilgilenmedi aslında. Bende son çözüm yolunu burda buldum. Motor milinden çıkan dişlinin sayısı 17 tekerlekteki dişlinin sayısı 38. Aşağıyada fotoğrafını koyuyorum. Lütfen küçük görmeyin yaşımız daha 16 elimizden en fazla bu kadar geliyor öğrenci adamız bütçeden baya bi kıstık elimizden geleni yaptık. Şimdi bizim bunun hızlı gitmesi için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl bir dişli koyarsak hızlı gider? Yardımcı olursanız seviniriz..
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

Gençler elinize sağlık , resimlerden nasıl birşey yaptığınız pek anlaşılamasa da üzerine 4 kişi binerek rampa çıktığınıza göre iyi bir şey olmuş :)

şimdi gelelim meseleye.

aldığınız motorun üzerindeki 140 km/h ibre sizi yanıltmasın. Koyduğunuz dişli oranları ile motorun hızını neredeyse yarı yarıya düşürmüşsünüz ancak gücü arttırmışsınız.

yani 30 km hız yaptıysanız , o motor zaten orijinaliinde 70-75 yapıyormuş.

arkadaki 38 diş dişlinin aynısını motor milene bağlarsanız 1:1 olur ve motor resimde gördüğüm gokartınızı kaldırır , 75 yapmasada 50 yapar ama rampa çıkamazsınız. sizin uyguladığınız oranlar yaklaşık 2:1 gibi olmuş. o yüzden yavaş ancak güçlü. arkaya bulabilirseniz 24 dişli bir dişli takabilirseniz 3:2 oran olur.
    bu oranla öyle hız yaparız diye aklınızdan geçrmeyin :) ama hızınız biraz artar rampayıda rahat çıkarsınız.
    Zaten scooter motorundaki varyatör sistemide devir ve hız arttıkça hızınızı arttıracaktır.

Kolay gelsin. Başarılar .

• Hocam zaten go kart 2 kısılık 4 kısı bınmeyız. Test ıcın bınmıstık 4 kısı. Rampayı 2 kısı zorlanmadan cıkar ve duz yolda 70 yaparsa ısımızı gorur. Bunun ıcın motor mılındekı dıslı ve arka tekerın mılındekı dıslı kaclık olması gerekıyor?

• quote:

Hocam zaten go kart 2 kısılık 4 kısı bınmeyız. Test ıcın bınmıstık 4 kısı. Rampayı 2 kısı zorlanmadan cıkar ve duz yolda 70 yaparsa ısımızı gorur. Bunun ıcın motor mılındekı dıslı ve arka tekerın mılındekı dıslı kaclık olması gerekıyor?

kaç olacağını yazdım . 24 diş en ideal olanı. öne 17 arkaya 24.
    ayrıca 70 km diyorsun , öyle bir araçla 70 km ciddi bir hızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

Hocam zaten go kart 2 kısılık 4 kısı bınmeyız. Test ıcın bınmıstık 4 kısı. Rampayı 2 kısı zorlanmadan cıkar ve duz yolda 70 yaparsa ısımızı gorur. Bunun ıcın motor mılındekı dıslı ve arka tekerın mılındekı dıslı kaclık olması gerekıyor?

kaç olacağını yazdım . 24 diş en ideal olanı. öne 17 arkaya 24.
    ayrıca 70 km diyorsun , öyle bir araçla 70 km ciddi bir hızdır.

ya öyle göründüğüne bakmayın sağlamdır kendisi
  • ayrıca şöyle bişey var bizim okul 7de başlıyor biz 6da kalkıyoruz okul 2-3km uzağımızda otobüsler çok geç geliyor genelde geç kalıyoruz zaten devamsızlık 10 gün eğer bu araç dişliler değişince hızlı giderse çok işimize yarar bunla gideriz okula ama şimdiki hızıyla okula varmamız en az 20dk sürer o yüzden biraz hızını alsın ıstıyoruz frenimiz herşeyimiz sağlam yeter ki 70 yapması için bişeyler önerin
  • quote:

ayrıca şöyle bişey var bizim okul 7de başlıyor biz 6da kalkıyoruz okul 2-3km uzağımızda otobüsler çok geç geliyor genelde geç kalıyoruz zaten devamsızlık 10 gün eğer bu araç dişliler değişince hızlı giderse çok işimize yarar bunla gideriz okula ama şimdiki hızıyla okula varmamız en az 20dk sürer o yüzden biraz hızını alsın ıstıyoruz frenimiz herşeyimiz sağlam yeter ki 70 yapması için bişeyler önerin

saatte 30 yapıyorsa 3 km uzaktaki okula 6 dk da gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

quote:

ayrıca şöyle bişey var bizim okul 7de başlıyor biz 6da kalkıyoruz okul 2-3km uzağımızda otobüsler çok geç geliyor genelde geç kalıyoruz zaten devamsızlık 10 gün eğer bu araç dişliler değişince hızlı giderse çok işimize yarar bunla gideriz okula ama şimdiki hızıyla okula varmamız en az 20dk sürer o yüzden biraz hızını alsın ıstıyoruz frenimiz herşeyimiz sağlam yeter ki 70 yapması için bişeyler önerin

saatte 30 yapıyorsa 3 km uzaktaki okula 6 dk da gidersin.

hocam iyi güzel diyorsunda biz 2 kişiyiz go kartı arkadaşımın evinin altındaki atolyede yapıyoruz arkadaslarımın evi bana 2km uzakta sabah beni almaya gelicek ordan okula. Okulda bizden 3km uzakta arkadaşın zaten hazırlanıp onu atolyeden çıkartması bize gelmesi kaç dakika sürücek. Ayrıca maksimum hızı tahminimizce 30 o son gaz gelemıcek kenardan köşeden gidip geliyoruz yavaş gittiği için. Görenlerde bu ne diyor o kadar uğraştınız ben bunu koşarak geçerim diyorlar. Biz sizden yardım istemeye geldik yaptığımız şeyden haz alabilmek için yardımcı olabılırsenız.

• quote:

Önerimi yaptım. arkaya 24 diş dişli takacaksınız. 150 cc motordan daha fazla şey ummayın.
    Zaten 70 yapsa bu seferde kanat takıp nasıl uçururuz diye başlayacaksınız.

sorun dişlilerden önce motor gücünde.
    az geliyor işte.

mevzuu da uzatmalara gtmeye başladı. şu dişlini 24 yap ondan sonra gel sonucu anlat olmazmı ? :)

forum da en faydalı şey budur.
    Birşeyler yaparsın gelir paylaşırsın , bizlerde yorumlar yol göstermeye çalışırız.

hayde iş başına

• quote:

quote:

Önerimi yaptım. arkaya 24 diş dişli takacaksınız. 150 cc motordan daha fazla şey ummayın.
    Zaten 70 yapsa bu seferde kanat takıp nasıl uçururuz diye başlayacaksınız.

sorun dişlilerden önce motor gücünde.
    az geliyor işte.

mevzuu da uzatmalara gtmeye başladı. şu dişlini 24 yap ondan sonra gel sonucu anlat olmazmı ? :)

forum da en faydalı şey budur.
    Birşeyler yaparsın gelir paylaşırsın , bizlerde yorumlar yol göstermeye çalışırız.

hayde iş başına

tamam teşekkürler :)

• bana sıfırdan yapmayı öğretecek sabırlı biri bana yardımcı olabilir mi ? ben de yapmak çok istedim ama olmadı lütfen biri bana yardım edebilir mi?
  • Bugun ana parcalari tamamladik. Birazdan parcalari temizlemeye baslayacagiz.

• evet arkadaşlar daha önce paylaşan oldumu bilmiyorum fakat tam anlamıyla plan isteyenlere go kart planıhttp://forum.donanimhaber.com/m_84032712/f_//tm.htm#84032712
  • Şekillenmeye başladık.
     go-kart yapalım go-kart yapalım

• +
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkn55

selam kardesım bende bırtane yapmak ıstıyorum ama elımde projelerım yok bastan asa yapmak ıstıyorum bana gnderırmısın rıca etsem çok ıstıyorum bı go kartım olmasını profıller hazır sadece şaselerın boyutları lazım allah rızası ıcın gnderırmısın @HiperRider @HiperRider[/m@n]

kardeş ben yapmadım mecnunbalcı kardeşin resimleri bunlar
  • Arkadaşlar motor hakkında sorum olacaktı.

Elimizde 100'lük 4 vitesli bi Ramzey motoru var. Motoru ayakla çalıştıracağız. Bunun için motora takılacak sigortaya ihtiyaç var mı? Sadece ayakla çalıştıracağız. Akü takmayacağız.
  • Ben odundan go kart yapmak isitiyorum ve motor olarak da matkap motoru kulanacağım.iki tekeri birbirine mnasıl bağlıcam mil ile nasıl olur cevap verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Arkadaşlar motor hakkında sorum olacaktı.

Elimizde 100'lük 4 vitesli bi Ramzey motoru var. Motoru ayakla çalıştıracağız. Bunun için motora takılacak sigortaya ihtiyaç var mı? Sadece ayakla çalıştıracağız. Akü takmayacağız.

sigorta motorun neresinde bilmiyorum ama ; (sadece şarj sistemine konur sigorta) :)

o motorun elektrik tesisatına ihtiyacınız var. pprofesyonel bir tamirci bulursanız tesisatı sadeleştirerek ayakla çalıştırabilmenize yardımcı olabilir.

motorunuzun ayakla çalışabilmesi için kontak , CDI (yani beyin) ve motordan çıkıp bu saydıklarıma gidecek tesisat kablolarının yerleştirilmesi gerekir.

kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Arkadaşlar motor hakkında sorum olacaktı.

sigorta motorun neresinde bilmiyorum ama ; (sadece şarj sistemine konur sigorta) :)

o motorun elektrik tesisatına ihtiyacınız var. pprofesyonel bir tamirci bulursanız tesisatı sadeleştirerek ayakla çalıştırabilmenize yardımcı olabilir.

motorunuzun ayakla çalışabilmesi için kontak , CDI (yani beyin) ve motordan çıkıp bu saydıklarıma gidecek tesisat kablolarının yerleştirilmesi gerekir.

kolay gelsin.

Tesekkurler hocam cevabin icin.

Fakat aklima takildi. Biz ayakla mars verince motordan hava cikisi oluyor. Benzin koyup calistirmadik daha. Marsi ayaktan verecegimiz icin neden bi elektrik tesisatina gerek duyuyoruz acaba? Suanda motordan cikan bikac elektrik kablosu var ayrica. Tahmini bi ucret soyleyebilir misiniz bunun icin? Veya kendimiz halledebilir miyiz? Bunu sorduguma gore pek halledebilecegimizi sanmiyorum gerci. :/

• 
Sayfa: önceki 547548549550551
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.