Şimdi Ara

go-kart yapalım (551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     go-kart yapalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhabalar. Aklıma birkaç soru takıldı da onları danışmak istiyorum.

Şimdi bizim yapacağımız aracın arka 2 tekerinin aks çapı 1 cm. İnternetten baktığıma göre de en küçük rulman çapı 1,2 cm. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Tekrardan merhabalar. Aklıma birkaç soru takıldı da onları danışmak istiyorum.

Şimdi bizim yapacağımız aracın arka 2 tekerinin aks çapı 1 cm. İnternetten baktığıma göre de en küçük rulman çapı 1,2 cm. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?

internet yerine rulmancılara bakın
    küçük bir hatırlatma ; bu işlerde ölçülendirme cm ile değil mm ile olur. yani size 10 mm delik çaplı rulman lazım. rulmancılara sorun.

(10 mm kalınlığında milin taşıdığı araca da ne kadar güvenle binilebilinir o da ayrı mesele) o mili en az 15 mm ye yükseltmenizi şiddetle öneririm.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

küçük bir hatırlatma ; bu işlerde ölçülendirme cm ile değil mm ile olur. yani size 10 mm delik çaplı rulman lazım. rulmancılara sorun.

(10 mm kalınlığında milin taşıdığı araca da ne kadar güvenle binilebilinir o da ayrı mesele) o mili en az 15 mm ye yükseltmenizi şiddetle öneririm.

kolay gelsin.

Scooter lastiklerini hurdacıdan aldığımız için 1 lastiğin içinde mil parçası vardı. Onu çıkarıp milin çapını ölçtük.

Aksın çapını arttırabilmek için lastiğin göbeğini değiştirmek gerekmez mi? veya 10mm lastiklerin içine girecek. 2 lastiğin arası 15 mm çaplı olacak. Ama bu şekil bi aks ayarlamak maliyetli olmaz mı? Aksın uzunluğu toplamda 130 cm olacak.

Demek istediğim bu.

go-kart yapalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

kolay gelsin.

Scooter lastiklerini hurdacıdan aldığımız için 1 lastiğin içinde mil parçası vardı. Onu çıkarıp milin çapını ölçtük.

Aksın çapını arttırabilmek için lastiğin göbeğini değiştirmek gerekmez mi? veya 10mm lastiklerin içine girecek. 2 lastiğin arası 15 mm çaplı olacak. Ama bu şekil bi aks ayarlamak maliyetli olmaz mı? Aksın uzunluğu toplamda 130 cm olacak.

Demek istediğim bu.

go-kart yapalım

scooter ön tekerleğini almışsınız, önler 10 mm dir. göbekte 10 mm çaplı rulman var tabii. arkaya çekiş tekerleği olarak kullanacaksanız göbeği rulmanlı tekerlek olmaz.

rulmanı çıkarttığınızda zaten göbek çapı genişleyecek. rulmanın dış çapını bilmiyorum ama en az 25 mm dir.

scooter arka tekerleğini kullanırsanız göbekte zaten frezeli delik var. parçacıdan frezeli arka mil alırsanız resimdeki 10 mm olarak gösterdiğiniz parçanın yerine kaynatabilirsiniz. bahsetiğim frezeli arka milin çapı 17 mm filan civarında sanırım.

gerçi aktarma nasıl olacak dişli mi koyacaksınız defransiyel mi bilmiyorum. aktarmayı nasıl yapmayı düşündüğünüzü anlatırsanız yada resimlerseniz öyle yardımcı olmaya çalışalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

GÜZEL ARAÇ...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6_RFVjKcN2c

seni de burada görmek güzel abey ;)
  • tavan kısmı
     go-kart yapalım

solda güneş enerji panelinin yerleşeceği alan
     go-kart yapalım

sunroof kısmının fitil takılacak çerçevesi
     go-kart yapalım

tavan kısmı önden arkaya
     go-kart yapalım

solda sunroofun cam kapağının oturacağı kapı fitilinin yerleştiği çıkıntı çerçeve, sağda üzerine sadece cam yerleşecek olan güneş paneli çerçevesi
     go-kart yapalım

• güneş paneli çerçevesi ile bagaj kısmının başlangıcı
     go-kart yapalım

sunroof ile güneş paneli çerçevesi arasında kalan oluk
     go-kart yapalım
  • Scooter çıkma tekeri nerden bulabiliriz ıstanbulda

• http://forum.donanimhaber.com/m_84032712/tm.htm arkadaşlar tekrar söylüyorum off road tipi bi go kart isyenlere
    Go Kart Planı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

http://forum.donanimhaber.com/m_84032712/tm.htm arkadaşlar tekrar söylüyorum off road tipi bi go kart isyenlere
    Go Kart Planı

sakin olun sayın şampuan bir sürü mesaj göndermişsiniz gören gördü bende gördüm ve teşekkür ederim sağolun güzel bir paylaşım
    @mecnunbalci mecnun abi aracın efsane olucak ixir111 nickli abimizin paletli aracı gibi :) haberlere çıkmıştı bu konu altında 2. haber konusu projeyi de senden beklıyoruz abı çok ıyı gıdıyor calısman :) maaşallah abi nazar değmesin :)

• Konuya mesaj gelmesi iyi olmus. Bizim de motor ile aks eksigimiz var. Motora beyin ile bobin alinacak. Bir de aks ayarlayacagiz cumartesi gunu. Motorun baglantilari da tamamlandiktan sonra araci yurutecegiz kismetse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcanack

quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

http://forum.donanimhaber.com/m_84032712/tm.htm arkadaşlar tekrar söylüyorum off road tipi bi go kart isyenlere
    Go Kart Planı

sakin olun sayın şampuan bir sürü mesaj göndermişsiniz gören gördü bende gördüm ve teşekkür ederim sağolun güzel bir paylaşım
    @mecnunbalci mecnun abi aracın efsane olucak ixir111 nickli abimizin paletli aracı gibi :) haberlere çıkmıştı bu konu altında 2. haber konusu projeyi de senden beklıyoruz abı çok ıyı gıdıyor calısman :) maaşallah abi nazar değmesin :)

teşekkürler. yavaştan yavaştan yol alıyoruz.

• m.ismet kullanıcısına yanıt
    Ne derler, "Horoz ölür, gözü çöplükte kalır." benimki öyle birşey işte
  • Dun motoru calisir vaziyete getirdik. Biraz fazla ugrastirdi. Bu yuzden maliyet artti biraz ama motorun sesi cok hos. Gazi kokledikten sonra egsozdan alev bile atiyor.

Suanlik sadece aks eksik. Onu da cumartesi halledip gerekli baglantilari yaptiktan sonra yola cikartacagiz kismetse. :)

• arkadaşlar elimde 3 adet 150 lik scooter jant lastik var lastikler az kullanılmş sorunsuz ,jantlar temiz
  • arkadaşlar ben 2 mm profil kaynağı yaparken standart en çok bulunan elektrot 2.5 mm elektrot kullandım fakat kaynağı yaparken çoğu kez yaktım siz kaç mm elektrot kullandınız acaba şimdiden teşekkürler birde 1.6 mm elektrot piyasada çok bulunmuyor nerden bulabilirm
  • Nasıl bir motor kullanmam gerek sizce
     go-kart yapalım go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: startgs

Nasıl bir motor kullanmam gerek sizce

125 yada 150 cc scooter motoru en uygunu olur.
    dişliyi diğer tarafa kaydırırsın biraz.

kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.